Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

All is quiet on New Years Day


37484 alang 1/1 2011 23:48
3
Oversigt

Så blev det dagen, hvor alt har lov at få en ny start. Vi kan få lov at smide de 10-15 kg., vi ikke rigtigt er tilfredse med, og vi kan få lov at genoverveje strategierne for økonomisk prioritet....skal vi købe bedre rødvin, eller skal lyset i juletræet slukkes en time før for at spare på strømmen. Desværre forholder det sig ikke ligesådan med gælden. Den er ikke blevet reduceret. I dag har Lars Løkke fremlagt forslag om afskaffelse af efterløn. Det er et nødvendigt skridt, for statens finanser har ikke råd, med mindre skatten skal op. De 16 mia.efterlønnen koster er ingenting i forhold til, hvad Regeringen mangler for at få budgettet til at slå til. Her er Lars' problem:

Et land er ikke en virksomhed, selvom det er så flatterende at give udtryk for dette. Skal et land betegnes som sådan, er den eneste løsning at tænke på DK som producent og omverdenen som kunde. Problemet med dette er at al hjemlig økonomisk aktivitet heraf udeholdes, og den er i de fleste landes tilfælde den vigtigste, for det er her samfundet bygges, fodres, plejes og for det ikke skal være løgn også underholdes.

Man skal forstå, at 16 mia. fra efterlønnen bruges på køb af ca. 14.mia danske ydelser, som sidenhen bruges til køb af 10 mia. andre danske produkter, og så videre. Dette behøver ikke at falde, for i ligningen kan vi finde investeringsvilje, som vil kunne geare de 16 mia til køb af ex. 20 mia. kr i DK og 5 mia. i udlandet. Altsammen genereret af en beslutning om 16 mia. fra staten. Derfor skal man forstå, at Regeringen er indpisker i økonomien med hver en krone på statens budget, og derfor skal man forstå, at arbejdsløshed er en synd imod befolkningen, som Regeringen vælger at begå, og som regeringen SKAL begå, hvis ikke den ønsker at løn skal infladere os ud i total kina-køb. Der var vi i 2007, og vi har et stadig et stort efterslæb, der skal afregnes. Vores økonomi trænger til at blive gjort mere konkurrencedygtig, for det er overfor den store verden, vi skal begå os. Derfor har vi brug for alle de hænder, der kan arbejde, og har man kun en hånd, kan man arbejde med den. Det er en pligt, man skal levere i samfundet som tak for den gave man har fået. Når klarheden sænker sig over det faktum, at man er sig selv og sin familie nærmest, og just derefter en kær ven af samfundet, så ved man, at det er en moralsk besvigelse at tillade mennesker at stå på en golfbane i en alder af 62 år en mandag morgen. En moralsk besvigelse ikke at skabe jobs til nyuddannede i hjemlige projekter, der kan skabe fremtidig værdi for Danmark. Ikke mindst er det en moralsk besvigelse at lade os som nation gældssætte i den grad, vores nuværende regering lægger op til.

Lars Løkke gør faktisk meget rigtigt, men han slår slet ikke til, og det gør da ej heller Socialdemokraternes leder. Landets fremtid skal ledes af lige dele økonomisk filosofi og handlekraft. Vi lever i et fantastisk land, men vi udnytter kun en lille del af det, vi kan få ud af alle de mennesker, der bor her.

Det er lørdag den 1.1.2011, og Danmark har en altafgørende opgave - nemlig at få os gjort konkurrencedygtige overfor udlandet, som er vores primære kunder. Vi skal producere, sælge og være foregangsland med alle hænder i arbejde, og hvis vi kan klare det, har vi ingen grund til at bryde skattestopsløftet med finurlige krumspring og fjollede afgifter. Vi kommer ikke til at skulle overveje, om lyset i juletræet skal slukkes lidt tidligere. Det er bare at komme i gang. Eksempler kunne være: Vindmøller og anden alternativ energi, elbiler, uddannelse, medie/kunst, underholdning, turisme, design. Vi KAN det, hvis vi vil. Vi skal bare selv producere det, og hvis der absolut SKAL være golf i Danmark, kan vi for syv sytten da lige så godt gøre det ordentligt og få det gjort til at national forretning, om ikke bare tilgodeser seniorer, der keder sig og er for unge til kryds og tværs. Det lyder så let, og det er det faktisk også - en stærk leder skal der til, som kan samle folketinget og sige "denne vej venner". En leder, der kan tale værdier og give skideballer, når nogle underpræsterer. Jeg kan desværre ikke få øje på denne person i dag, men skulle vedkommende dukke op, har personen min stemme.

Nuvel - det er jo også et nyt investeringsår. Målet for året er som sidste år 15%. Det er i de næste par år, vi skal købe dollar...timingen er umulig, men mon ikke bunden lå i 4,69 eller deromkring, og at vi kommer til at opleve en dollar i købeforhold 9 kroner inden 2020 - og det vil ikke engang være toppen, som først kommer en del år senere. Skal vi love hinanden, at vi ALDRIG stemmer ja til Euroen - så dumme må vi ikke være, for vi skal kunne styre det selv. Der er ingen, der skal komme og fortælle mig, at vi får kunder i udlandet, bare fordi vi har fællesvalutaen, og det er det, vi har som mål, ik?

Lars - pas nu på, for du skal have solgt en farlig masse obligationer, hvis ikke du finder på noget ny vækst. Den dårlige leder kan ikke gemme sig i krisetider. Er du en dårlig leder? Bliver du tvunget til at skære i udgifterne, fordi gælden bliver for stor, eller når du at få toget på skinner. Det tog, du køber i Italien, mens fabrikken i Randers står tom.........

Er du en dygtig leder, Lars? Holder du ferie i dag, min ven? Det er vi mange, der ikke gør. Du kan godt få armene ned, for dine 16 mia. på efterlønnen forslår ikke en tøddel i dit regnestykke. Claus Hjort kan bruge dem på en forlænget weekend. Men det er godt, vi får nogle til at blive på arbejdsmarkedet, så du kan beholde den ene arm let hævet, hvis du ellers passer på, det ikke ser forkert ud.

2011 er små 36 timer fra at åbne for alvor. Skal vi se at få noget godt ud af det.

PI og brugerne ønskes alt det bedste herfra.

AlanG2/1 2011 01:28 cyber 137485Før vi snakker om afskaffelse af sociale goder, skal vi forebygge behovet for dem. Flere og bedre arbejdspladser er det bedste middel til at holde folk oppe i omdrejninger, men det er der vist ingen, der har en løsning på. Vores produktion forsvinder stadig ud af landet; vi skal have vendt den trafik, før der kan rettes op på noget som helst. Jeg giver ikke fem flade ører for Løkke-strategien, og de tilløbne skulderklappende økonomer, der lønnes i millionklassen. Den der højtravende indforståethed vil virke som en boomerang, når klasseforskellene bliver synlige i gadebilledet. Tag ikke det sidste stykke brød fra den lille mand. Den med de golfspillende efterlønnere var en latterlig JP-hetz. Jeg ser folk blive arbejdsløse måned for måned, og nu også familier blive sat på gaden. Godt nytår til alle PI-ere.

sent from iPhone2/1 2011 10:55 vouskootia 137488det med at "blive sat paa gaden" eller gaa konkurs tror jeg nu kan vaere sundt nok... (og maaske en befrielse for nogen)

der er sikkert en hel del som har vaeret hoejt gearet med dyrt koebte boliger paa flexlaan, forbrugslaan osv. og ryger jobbet saa, er der ikke meget oekonomi i det laengere....

det gaar vel heller ikke at samfundet skal redde alle folk fra okoenomiske fejldispositioner/sats?
og at man gaar fra ejer-bolig til en mindre lejelejlighed, eller blot lavere nivaeu af "luksus" er vel heller ikke saa galt igen?

ioevrigt det samme med firmaer - vi skal ikke til at have endnu mere statstoettede jobs i det private... tog-fremstilling er vist ikke vores core-kompetence (om det er italienerens er vist ogsaa tvivlsomt)2/1 2011 13:30 johnsen 037491Jeg kender flere folkepensionister, der kun har deres pension. De formår både at holde fester, købe gaver, få mad hver dag og holde livet kørende. Samtidig kan de spare helt pæn op i forhold til udbetalt pensionen. Gad vide hvordan de gør?
De er så også fra en generation, hvor man klarede sig selv og ikke satsede på at Staten tog over hvis noget gik galt.
Det er dem, der har bragt samfundet goder til det, de er i dag. Det bliver ikke bedre før der kommer et opgør med krævementaliteten .

Lærte man unge i dag ikke at flyve højere end vingerne bær, så ville vi alle have det bedre.

Løkke er på rette vej, men kommer det til at gøre ondt nok?

NB. ha ha, rkhanen, du rammer sømmet på hovedet. Jeg kan vel bliver en af dine rådgivere - ben til alle.2/1 2011 13:58 cyber 037493Har ikke fået genetableret mit fastnet endnu, og må for det meste nøjes med min iPhone, derfor kan der opstå fejl og mangler i min tekst. Her kommer lidt copy/paste:
Bodil Kornbek | 13. december 2010

Hvad er der kommet ud af dette fattigdomsår? Flere fattige. Og det vil fortsætte, indtil vi får en ny regering, der ikke bare kalder sig, men er de svages partier, skriver Bodil Kornbek, folketingskandidat for Socialdemokraterne

DET VAR SÅ DET fattigdomsår, og hvad så? Blandt andet dette: 200.000 mennesker her i landet lever på eller under OECD?s fattigdomsgrænse, som er 50 procent af den midterste indkomst i samfundet.

Men nye beregninger foretaget af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at 107.000 af dem ikke bare lever på, men langt under fattigdomsgrænsen. De har mindre end 40 procent af midterindkomsten her i landet. I disse familier lever der 24.000 børn.

Fattigdom har fået antallet af julehjælpstrængende til at stige kraftigt fra år til år. Et stigende antal ansøgere har fået Frelsens Hær til at droppe hjælpen til folkepensionister og enlige eller par uden hjemmeboende børn.

Kirkens Korshær i København, som har arbejdet med julehjælp til nødstedte familier mange år, oplever 2010 som det hidtil værste. Aldrig har så mange ringet dertil fra hele landet for at få støtte. Mødrehjælpen oplever næsten en fordobling i ansøgertallet fra godt 900 børnefamilier sidste år til formentlig 1500 i år.

Børnenes Kontor vurderer, at organisationen i år får dobbelt så mange ansøgere til julehjælp, som der er penge til – samtidig med at det er blevet sværere at samle penge sammen. Antallet af danskere, der må gå fra hus og hjem, har aldrig været højere.

I alt er der i løbet af første halvår 2010 blevet gennemført 2338 såkaldte udsættelsessager på grund af manglende husleje.Ifølge Christian Høgsbro, administrerende direktør i AAB?s boliger, sættes der ti på gaden om måneden. Løkke taber heldigvis regerinsmagten.


sent from iPhone2/1 2011 14:12 cyber 137495Som man kan læse, er der andre grupper end velbjergede pensionister. Jeg går ind for en højere beskatning på alle luksusvarer fremfor nedskæringer der rammer socialt skævt. Vi skulle nødigt derhen, hvor det er gadens parlament, det styrer begivenhederne.

sent from iPhone2/1 2011 14:44 nohope 237496Gadens parlament ??? hvad taler du egentlig om ? Og hvilke luksusvarer er det der skal beskattes - yderligere ? Allerede idag kører folk fra Nordjylland til Tyskland for at hente "luksusvarer" såsom sodavand, øl og helt almindelige dagligvarer som kød, engangsservice og elpærer. Biler koster 180 % + moms + vægtafgift + skat på forsikringen + afgift på brændstof +++++ Jeg har selv præsteret at hente 14 tons brændsel til noget nær halv pris - istedet for at berige statskassen med et mere rimeligt beløb - så fik den grådige statskasse ingenting - helt lovligt. Skatteskruen er gået over gevind, yderligere stramninger sender flere penge ud af kassen end ind i kassen.

nohope2/1 2011 15:05 cyber 137497Fattigdom udløser afmagt og selvtægt, det ved alle. Vi skal ikke avle fattigdom og bringe socialt belastede ud i kriminelle løbebaner, mens vi selv skummer fløden. Der er masser af muligheder for at beskatte højt besudlede danskere, formuerne er ikke blevet mindre.

sent from iPhone2/1 2011 15:27 nohope 037500Jeg forstår ikke udtrykket "højt besudlede danskere" forstår du det selv ?

Er det et mål for din politiks succes at formuerne falder ? for så er du på rette spor, formuerne vil helt sikkert falde eller sive til udlandet, i takt højere skatter. Hvem har mulighed for at unddrage sig beskatning - lovligt - ved at smutte til udlandet ? dine bistandsmodtagere eller dine "højt besudlede danskere"(hvad det så end betyder) ?

nohope2/1 2011 15:33 cyber 037501Selvfede danskere, hvis du forstår det bedre, nærmere beslægtet de velnærede, velstillede osv. Tro nu ikke, at jeg tilhører en af grupperne, har det okay, men min berøringsflade strejfer begge sider.

sent from iPhone2/1 2011 15:40 nohope 037503Fedtskat på selvfede danskere ? Cyber du bliver nødt til at gøre dig mere umage.

nohope2/1 2011 15:06 vouskootia 037498Hvad vil du med højere skatter på luksusvarer - det rammer jo netop socialt skævt....

Vi har vist ikke brug for flere love, regler, afgifter og skatter der rammer skævt.
Nedskæringer er fint hvis det samtidig fjerner unødvendig bureaukrati - så det kan blive lettere for flere folk at få success og dermed komme fri af "fattigdom".

Jeg vil vove at påstå at fattighjælp ikke virker til at få folk fra fattigdom - det fastholder istedet folk i situationen (det kan dog måske være fint nok i enkelt situationer som nødhjælp for at komme over en ulykke i en kort periode)2/1 2011 15:27 cyber 037499Jeg går ikke ind for decideret fattighjælp men en borgerløn til alle over 18 med dansk indfødsret. På den måde kan vi fjerne 90% af vores papirvælde, og koncentrere os om at producere. Borgerlønnens størrelse beregnes udfra vores årlige BNP.

sent from iPhone2/1 2011 15:37 vouskootia 037502Dvs. fjerne alt incitament for at bidrage til samfundet i form af arbejde, firma-opstart, etc?
Ps. vi har ingen rigdom i jorden ala saudi arabien, som der kan deles ud af.2/1 2011 15:42 nohope 037504Cyber og Co. mener nok, at staten kan betale, eventuelt suppleret med lidt bidrag fra de multinationale.

nohope2/1 2011 16:15 cyber 037506Haha nohope, har ikke et firma der hedder Cyber og co., og ikke nogle rygklappere..

sent from iPhone2/1 2011 16:11 cyber 037505Borgerlønnen er kun et grundelement, jo bedre bnp jo højere borgerløn. Du har din firmaløn i tillæg, og den behøver så ikke at være utilnærmelig høj, hvilket skaber grobund for erhvervslivet. Vi får flere ud i produktive jobs fra servicesektoren. De gamle skal nyde deres otium, de unge skal arbejde, det er en naturlov, fat det Løkke og co.

sent from iPhone2/1 2011 17:26 vouskootia 137508skal man så også betale skat af sin "borgerløn"? og hvad skal finansiere det?
umidelbart lyder det mere komplekst end det nuværende system med omfordeling af penge fra rige til fattige.
hvad vil du gøre hvis/når borgerlønnen resulterer i faldende vilje til at yde noget og dermed faldende bnp og bogerløn? (se evt. erfaringerne fra sovjet tiden eller blot cuba)

kunne en "borgerløn" ikke blot være nedsat skat til alle - flatrate - det ville da have noget nær samme effekt samt give incitament til at yde noget, måske endda en investering der kan give højere bnp?

staten er jo notorisk dårlig til at håndtere penge... mindre stat tak! og så får de "svage" automatisk bedre chancer for at klare sig selv og opleve success i livet.2/1 2011 18:59 cyber 037509Nu er tanken om en borgerløn ikke noget revolutionært, den skal blot erstatte alle overførselsindkomster og administration deraf. Baseret på BNP vil den netop give et fælles incitament til at yde mere på vores respektive arbejdspladser. Betragt den som en skattefri bonus.

sent from iPhone2/1 2011 19:10 nohope 037510Borgerløn er fuldt på med tesen om "fuld grundskyld"

Og der er heller ingen seriøse politikere der støtter den.

nohope2/1 2011 19:49 cyber 037513Mit forslag om en borgerløn er en bonus for veludført arbejde, og den kan finansieres via en fælles fond som både arbejdstager og arbejdsgiver indbetaler til.

sent from iPhone2/1 2011 19:18 vouskootia 037511I Sovjet/Cuba/etc. var der også et fælles incitament til at yde noget for fællesskabet for at få et bedre samfund/"løn" - erfaringen derfra var/er dog mest at det ikke virker...

hvis "borgerløn" skal erstatte overførselsindkomster så skal pensionisten, den arbejdsløse, direktøren vel alle have samme grundbeløb? (og hvor højt er det?)
hvis skatten ikke skal opkræves hos de abejdende og er baseret på bnp, så kan jeg forestille mig det er rettet mod firmaer?
dvs. vi får 10kr/timen for at arbejde? og firmaer så brandbeskattes mod at de får billig arbejdskraft? eller skal firmaer også nationaliseres så der er styr på dem? :-)2/1 2011 19:40 cyber 037512En borgerløn skal være for alle over 18 år med dansk indfødsret. Et grundelement ikke et totalitært element, se bort fra alt det der kommunisthalløj.

sent from iPhone2/1 2011 14:05 renek 037494Selvfølgelig skal du med Johnsen. Skal vi sige 2,5 mio årligt i gage? Og så frynsegoderne naturligvis.

Så kender jeg også en som laver "organisationsstrukturanalyser" og "ledelseseffektivsering". Ham og hans firma kan vi lige køre igennem kommunerne, så hans også kan få en ny Mercedes næste år.
2/1 2011 13:27 renek 437490Jeg foreslår at vi nedsætter en kommission til at undersøge det...

...og ansætter nogen til at analysere kommissionens forslag.

...og ansætter nogen til at behandle klagerne over forslagene.

...og...ja...mens vi er igang: ET NYT MINISTERIUM!! (jeg skal have hjørnekontoret tak)3/1 2011 09:40 JørgenVarnæs 037517Hej AlanG,

Du har i sandhed ret, om at det er på tide at smide de overflødige kilo. I dagens avis er der et fremragende eksempel på den enorme overvægt vores erhvervsliv trækker rundt med:

"Bjarne tvunget til at arbejde gratis"
http://epn.dk/samfund/arbmarked/article2293381.ece

Hvis vi ser bort fra Bjarnes ulykkelige og dybt alvorlige situation - så viser historien med al ønskelig tydelighed problemet for industrien: Det er simpelthen for dyrt at have ansatte!!!

Som arbejdsgiver i Danmark står man overfor en arbejdsstyrke (generelt), der enten er for dyr, for dårlig og for doven - eller måske endda en kombination af de tre!!!

Mit nytårsfortsæt er at få politikerne til at stoppe med de håbløse og massive investeringer i at skabe en altomfattende socialklasse 5. Lars Løkke tog det første lillebitte skridt ved at delvis afskaffe den dybt asociale og samfundsskadelige efterløn.

Hvem ved, måske det kan betale sig at arbejde, når vi går ind i det nye år. Men for nu er det da et fint første skridt, at vi STOPPER med at betale folk for at LADE VÆRE med at arbejde.

Det er sgu da for dumt!3/1 2011 12:56 cyber 237522Du kan sgu da ikke tvinge folk til at arbejde, hvis de ikke kan. Efterløn er en god og menneskelig ordning, og den er endda for lille til at leve af. Dem der er funderet bedst må trække det største læs, det er naturligt at hjælpe de udsatte, ikke at slagte dem. Regeringen er ved at skabe en kæmpekløft i dk, pisk hjælper ikke, men skaber anarkistiske tilstande. De rige skal til lommerne, det vil vi erfare før eller siden.

sent from iPhone3/1 2011 13:18 JørgenVarnæs 037526haha - som altid strålende humor.3/1 2011 13:23 cyber 037528Du er en mand af få ord, når du ikke kan gribe bolden - som altid

sent from iPhone3/1 2011 13:30 HRmunk 037529At påstå at efterlønnere ikke skulle kunne arbejde cyber er så syret, at jeg ikke helt kan slippe tanken om du måske har fået en morgenbajer for meget.3/1 2011 13:42 cyber 037531Haha Munk, så firkantet ser jeg ikke tingene, selvfølgelig kan nogle arbejde med lidt papirnusseri

sent from iPhone3/1 2011 13:34 JørgenVarnæs 037530jeg husker stadig din 10-punkts spareplan med 10 punkter for kraftigt forhøjede udgifter og komplet afvikling det private erhvervsliv. Din plan kan stadig få mig i godt humør.

Det var da det ultimative udslag af god humor.3/1 2011 13:44 cyber 037532Det er i det mindste godt, du husker planen, for så har du gennemtænkt den

sent from iPhone3/1 2011 14:43 Rinus 037533Man behøver jo ikke at være fattig selvom man er på støtten;
http://www.altinget.dk/artikel.aspx?id=115435
Dertil skal lægges hvad de ellers tjener.3/1 2011 16:05 HRmunk 137534Hektarstøtte er en del af handelen, når man køber en gård. At sammenligne den støtte med efterløn eller lignende er plat.3/1 2011 21:19 Rinus 037543Ja og efterløn er noget man pt. kan gå på når osv.3/1 2011 16:36 butterboy 237535


TRÅDOVERSIGT