Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Hej

Jeg er ny her, og som overskriften antyder, så leder jeg efter en investeringsforening med fokus på energi, finansiel sektor, fødevarer, teknologi og produktion i Asien/BRIK.
Min risiko-villighed er noget over middel, og jeg planlægger at investere en 35.000 kr.
Inden jeg blir flamet for mit indlæg pga diverse fejl og mangler, så vil jeg blot tilføje, at jeg længe har haft et godt øje til Kon-tiki som en mulighed, men kursen er dér i sit højeste leje ever, og stiger blot - er der andre muligheder for en I-forening med en mere spiselig kurs?
Takker for jeres tid og forslag:)



7/1 2011 12:24 Kristensen 037625



Hvis det er en rendyrket BRIK-investeringsforening du søger, mener jeg SydInvest har en af de bedste. Tjek evt. Morningstar for rating.



7/1 2011 13:42 mollegade 037628



Tak for svaret.
Kon-Tiki (Skagenfondene) blev som sagt fravalgt udelukkende pga deres pt høje kurs. Sydinvest har - naturligvis - det samme "problem", da de selvfølgelig også har klaret sig godt i BRIK-landene, men alligevel forekommer mig kursen her måske lidt mere spiselig, og kursen har da også været endnu højere, nemlig før finanskrisen kan jeg se i historikken. Men er Sydinvest specielt eksponeret i de sektorer jeg nævner?



7/1 2011 19:29 actdk 037639






8/1 2011 04:55 mollegade 037645



Hvordan vurderer du/I den både prismæssigt og sektor-mæssigt ift. Kon-Tiki? Jeg syns umiddelbart at Kon-tiki virker ringest...



8/1 2011 09:52 greatmika 137650



Hej
Der er noget du har misforstået. I en investeringsforening skal du ikke fra eller tilvælge en afdeling pga kursen. Kursen eller indre værdi som investeringsforeninger også kalder det, er den regnskabsmæssige værdi af et bevis i en afdeling. Den indre værdi beregnes ved at dividere afdelingens samlede formue med antallet af udstedte beviser.
Så når du skriver at kursen kun stiger og stiger så går det blot den rigtige vej. Eneste ulempe er, at når du køber beviser i en afdeling med en høj kurs, så får du ikke så mange beviser. Men værdien er dog uændret.
Hvis du vil investere i BRIK-landene så vil jeg klart anbefale en rendyrket BRIK afdeling, såsom Sydinvest BRIK. Hvis det er asien du er interesseret i så har samme investeringsforening en afdeling Sydinvest Fjernøsten som også har klaret sig fantastisk. Der er dog andre lignende afdelinger på markedet.
Faldt i øvrigt over følgende spændende artikel fra Sydinvest, der hed "2020 – Udfordringer og muligheder": http://www.sydinvest.dk/brik



8/1 2011 18:14 mollegade 037663



Tak for korrigeringen - indrømmet, jeg er ret ny i aktie-verden:)
Men hvorfor Sydinvest (BRIK/Fjernøsten) - hvorfor ikke Kon-tiki, i stedet?



9/1 2011 09:43 greatmika 037678



Hvilken afdeling eller forening du vælger afhænger af flere ting. Her kan fx nævnes
ÅOP = årlige omkostninger i procent. ÅOP er det du betaler til investeringsforeningen for at de "plejer" dine penge. På IFRs hjemmeside kan du se hvad det koster, http://www.ifr.dk/aaop%20aktuel . Det er ikke en udgift du umiddelbart bemærker, da den fragår afkastet på din investering - dit slutafkast bliver altså blot mindre, hvis du vælger en afdeling med høj ÅOP.
kontiki har en høj ÅOP. Hvis afdelingen derimod kan leverer ekseptionelt afkast så kan man godt acceptere en høj ÅOP. ÅOP vil næsten altid være høj, når der investeres i Emerging Markets - set i forhold til fx aktier i USA eller Europa.
Hvilken investeringsforening?
Årsagen til jeg nævnte Sydinvest BRIK, Sydinvest Fjernøsten og for den sags skyld også Sydinvest Latinamerika er, at dem har jeg selv valgt at investere i. Men du kan finde mange lignende afdelinger ved andre investeringsforeninger. Som Kristensen skrev, så er morningstar et rigtig godt sted at finde flere oplysinger.



12/1 2011 17:03 mollegade 137813



Tak for svaret.
Jeg har nu efter moden overvejelse, også tænkt mig at sætte lidt i Sydinvest BRIK, men aner ikke om jeg skal tage udbytte eller akkumuler, da jeg kan se fordele i begge. Hvad tænker du/I om dette? Beklager mine mange spørgsmål, men tænker samtidg, at siden er til for det samme:) Ha en god dag alle:)



13/1 2011 15:22 mollegade 037825



Tak for svaret.
Jeg har nu efter moden overvejelse, også tænkt mig at sætte lidt i Sydinvest BRIK, men aner ikke om jeg skal tage udbytte eller akkumuler, da jeg kan se fordele i begge. Hvad tænker du/I om dette? Beklager mine mange spørgsmål, men tænker samtidg, at siden er til for det samme:) Ha en god dag alle:)



13/1 2011 20:50 greatmika 037836



Akkumulende afdelinger er til pensionsordninger, virksomhedsordninger m.v., så dem skal du ikke købe - kun hvis du investere for pensionsmidler.
hvis du investere for såkaldte frie midler, så skal du købe afdelinger der udbetaler udbytte. Du bør dog lige se om de enkelte foreninger tilbyder såkaldte ex-kupon afdelinger.
Da fx sydinvest brik udbetaler omkring 25 kr. i udbytte pr bevis i 2011, skal du vente med at købe beviserne til afdelingen kommer som ex-kupon. Hvis du er i tvivl om hvad ex-kupon er, så kan du læse mere her: http://www.ifr.dk/composite-474.htm



14/1 2011 02:07 mollegade 037848



men hvis jeg tror på emerging market på lang sigt, så er det vel smartest at I-foreningen geninvesterer pengene præcis som i de akkumulerende I-foreninger - eller hvad?
Men jeg er privat person og investerer for frie midler.



15/1 2011 16:21 greatmika 037886



Ja, men beskatningen er en anden hvis du investere i akkumulende afdelinger. Så hold fingerne fra dem. Køb de udbetalende afdelinger. Du kan altid geninvestere dit udbytte eventuelt i andre afdelinger, på den måde spreder du også din investering på andre brancher/lande.



TRÅDOVERSIGT