Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DFDS lukker to ruter på det Irske Hav


37824 fcras 13/1 2011 14:22
Oversigt


13. januar 2011 12:04 af NPinvestor.dk


Ved udgangen af januar 2011 vil driften af ruterne mellem Dublin og England blive lukket. På ruten til Birkenhead beskæftiges to ro-pax-skibe og på ruten til Heysham ét ro-ro-skib. Driften af havneterminalen i Dublin og salgsagenturer vil samtidig blive indstillet.

Driften af de to ruter har de senere år været stærkt tabsgivende på grund af betydelig overkapacitet i markedet, som er opstået på grund af en markant nedgang i efterspørgslen siden 2008 og manglende tilpasning af kapaciteten.

Det har ikke været muligt at udvikle en forretningsplan, som inden for en overskuelig fremtid ville kunne forbedre ruternes resultat på afgørende vis, ligesom et salg af ruterne ikke har været muligt at opnå.

Omkring halvtreds landbaserede medarbejdere vil blive direkte berørt af lukningen. En konsultationsperiode er igangsat med henblik på at afbøde konsekvenserne af deraf følgende opsigelser.

For ruternes tre ejede skibe og deres besætninger undersøges flere potentielle muligheder, herunder salg, udchartring og alternativ beskæftigelse i DFDS' rutenetværk. Det forventes, at ét ro-pax skib vil blive overført til DFDS' rutenetværk i Østersøen. Konsultationer er i dag påbegyndt med repræsentanter for de berørte besætninger.

Lukningen af ruterne medfører endvidere opsigelse af flere kontrakter med eksterne leverandører.

Som følge af rutelukningerne forventes særlige omkostninger på DKK 50 mio. afholdt i 2011, hovedsageligt i løbet af 1. kvartal.

Omsætningen for ruterne var DKK 275 mio. i 2009.

- Det er med stor beklagelse, at vi lukker disse ruter. På trods af en imponerende indsats fra alle medarbejdere og et omfattende analyse- og genopretningsarbejde er det ikke lykkedes at opstille levedygtige løsninger for ruterne. Markedsforholdene i området er ganske enkelt for vanskelige, og vi forudser desværre ingen forbedring i den nære fremtid, siger Niels Smedegaard, administrerende direktør i DFDS.

http://npinvestor.dk/nyheder/nyhedsbrev-218359.aspx
----------------------------------------------------
http://www.dfds.com/
http://www.norfolkline.com/EN/Irish_Sea_Ferries/
DFDS InvestorPortalen
https://www.vponline.dk/ip/ctrl/portal/Frontpage.do?asident=24110&command=-&language=da

DFDS.CO




TRÅDOVERSIGT