Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Topøkonomer: Slut for Grækenland


37934 Hegu 17/1 2011 19:25
Oversigt
17/1 2011 19:56 benjohnson22 037936Er der nogen der kan give nogle bud på, hvad der vil ske hvis Grækenland går ned? Jeg er ny til nationaløkonomi.

Vil det betyde en storstilet krise skylder ind over EU, og lande som Irland og Portugal følger efter som domino brikker, hvorefter aktierne følger efter som i 2008?

Eller vil det gå mere stille for sig hvor Grækenland ”bare” vil stoppe med at betale sin gæld, omlægge den, eller afskrive noget af den som ikke vil have den store påvirkelse af verdensøkonomien på længere sigt.17/1 2011 20:10 AnalyseThat 037937Nu taler vi om en slags låneomlægning, så der aftales lavere rente på allerede givne lån.

I første omgang vil det være nogle eksponerede tyske og franske banker som vil tabe kurspoint, så vil der være nogle hedgeforeninger som vil tabe værdi, og så vil euroen som helhed falde.

Hvis der er tale om en udtrædelse af euroen, misligholdelse af lån og et sammenbrud, så vil græske aktier være et blodbad og der vil opstå en ok stor finanskrise igen. Men den vil være begrænset til euroland i styrke, og vi vil skulle se på hvor store muskler tyskland har - ja, nok også bede kina og usa om lidt likviditet i starten.TRÅDOVERSIGT