Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Metal - et fantastisk alternativ til aktier!


38018 mfa 19/1 2011 22:37
Oversigt

Lad mig bare indrømme det fra starten: Dette er på ærlig vis en reklame for metaller - et forsøg på at få alle de seriøse aktieinvestorer her på PI til at åbne øjnene for andet end regnskabstal, P/E, EBIT osv., og i stedet se lade deres formue stige betragteligt på baggrund af en global økonomi, som ikke har det for godt.

Lad mig starte med at gennemgå min egen erfaring med investering i metal:
Det hele startede, da en af mine kammerater overbeviste mig om styrken ved at være metalejer under en økonomisk krise, som netop lige var startet. Styrken ligger som bekendt i aktie- og valutamarkedets store usikkerhed, som får de store investorer, banker og sågar lande til at sætte pengene i fysisk metal, som derved stiger betragteligt i værdi.
Se f.eks. charts her: http://www.metalprices.com/pubcharts/Public/Palladium..

Jeg var ikke længe om at oprette en konto hos Goldmoney.com , hvor jeg indbetalte ca. 50.000 kr. i starten af februar 2009. Inden Marts var det hele af to omgange investeret udelukkende i sølv. Mit sølv har så stået og hygget sig imens amerikanerne og dollaren langsomt blev mere og mere presset indtil September i år, hvor jeg solgte og fik ca. 70.000 for mit sølv. Det vil sige, at jeg over de 18 måneder vandt 20.000 kr = en gevinst på 13.333 kr på et år = + 26,6% pr. år. Jeg vil mene, at det er mere end et godt resultat som jeg tvivler på de fleste langsigtede aktieporteføljer kan konkurrere med. Ret mig hvis jeg tager fejl. Det tog dog ikke så lang tid før jeg igen i starten af november valgte at geninvestere de 50.000 kr. som siden har været +8% oppe, men nu er tæt på udgangspunktet.
Jeg har netop i dag sendt yderligere 25.000 afsted, som formentlig skal veksles det det sjældne metal palladium.
Jeg mener altså, at der som aktieinvestorer (specielt nu) er god grund til at lægge noget af sin formue til side og veksle dem til metal. For det første for at stabilisere sin samlede investeringer, da metal ikke har tendens til pludselig prishop og dyk, men bevæger sig i mere bløde kurver. For det andet fordi investeringen i metal er langt mere gennemskuelig end det evige nyheds- og medieræs omkring virksomhederne og deres op- og nedture.
Derudover er det vel efterhånden umuligt at benægte kinesernes kraftige vækst og vigtigst af alt:
De har næsten monopol på de såkaldte sjældne metaller, som i stigende grad bruges i industrien. Derudover har de gennem de seneste år indkøbt væsentlige mængder guld.
Læser man denne artikel vil man få en uddybet indsigt:
http://epn.dk/okonomi2/global/asien/article2301101.ece

Til sidst må man også konstatere, at krisen, især i vesten, trækker ud – formentlig også noget længere end de mest optimistiske økonomer regner med. Med en amerikansk økonomi som kun ser få lyspunkter og et midtvejsvalg der mere eller mindre gør Obama handlingslammet de næste par år ser det altså ikke ud til, at USA kommer til at sætte gang i et større opsving foreløbig.
Det danske C20 indeks er i 2010 steget betragteligt, men indregner man novo nordisk's andel af successen må man sige, at det bestemt ikke er alle c20 selskaberne som har haft tur i den. Især vestas' enorme kursfald afspejler, at forventningerne til salget af vindmøller er faldet betydeligt – verdensøkonomien er altså ikke god nok til, at der for alvor bliver brugt penge på bl.a. vindmøller.
Læs evt. denne af artikel fra Nordnet af Morten Langer:
http://www.nordnetbloggen.dk/2011-bliver-et-ar-med-me..

Jeg ved godt, at dette debatindlæg ikke besidder mange tal og ”beviser” , men mere er en hypotese baseret på indicier og brudstykker. Derfor håber jeg , at I vil komme med mere begrundede argumenter, som af- eller bekræfter min hypotese. En hypotese som indtil videre har givet mig et fornuftigt afkast og som jeg forventer også vil gøre det i fremtiden.

Hvis mit indlæg har givet nogen af jer inspiration eller ligefrem blod på tanden vil jeg foreslå at man kigger nærmere på www.goldmoney.com , som sælger guld, sølv, platin og nu også palladium. Det bedste ved denne side er, at du ikke (som ved mange andre steder) bare får et bevis (”ETF” såvidt jeg ved) på, at du ejer dette metal. Det metal du køber hos GM ligger rent fysisk i en boks i London, Zurich, Hongkong og du kan til enhver til kræve at få det hjem, så du kan grave det ned i baghaven. (http://goldmoney.com/complete-ownership.html )


Kom meget gerne kommentarer og modargumenter, hvis du mener min gevinst mere afspejler held og tankeløshed end omtanke.

MFA
19/1 2011 23:47 ToxicAss 038023godt indlæg! metaller har altid en værdi, som sættes af efterspørgslen. din strategi kunne også være et alternativ til obligationer20/1 2011 00:31 vouskootia 038025ETF'er er nu ogsaa fine til det (hvis man ikke tror paa total nedsmeltning af alt finans - og ikke vil til at grave i haven :-)
ETF'erne har den fordel at omkostningerne er vaesentlig lavere - og man skal ikke handle et seperat sted - men kan handle over sin normale broker.
Med ETF'er er det ogsaa flere muligheder for spekulation i andre metaller - som aluminium, kobber, nikkel, osv. - eller andre commodities.

Da du valgte goldmoney.com istedet for ETF'er - var du da nervoes for en total nedsmeltning? eller hvorfor valgte du dem?
(og hvordan er det forskellig fra en ETF der investerer i fysisk guld? ;-) begge steder faar du blot et bevis paa at du ejer en andel af noget metal)28/1 2011 19:25 mfa 038246Hej vous.

Min kammerat som i starten anbefalede mig sølv og overtalte mig troede på en totalt nedsmeltning og gør det faktisk stadig. Jeg ved ikke hvor enig jeg er med ham i det, men man er ihvertfald totalt sikker hvis man bruger GOLDMONEY. Nej, det er ikke det samme som ETF (såvidt jeg ved!) , da dem som sælger dig ETF ikke nødvendigvis har det metal de lover dig. Det har du garanti for hos goldmoney. De sælger ikke mere end de selv har i boksene - ligesom når en bank udlåner penge.20/1 2011 02:06 MisterBagger 238026En mening…

Lad os først slå fast,at ligegyldigt hvad man købte i feb 09 .. ja så steg det voldsomt i perioden derefter. Du kunne have trukket 10 tilfældige aktier op af en hat og stadig ramme en 28 % stigning i perioden feb 09 – sep10.

Lad os kigge på en 5 års periode for sølv og dets prisudvikling.. ja tendensen er den samme som de fleste aktier - en stigning hen imod krisen - et voldsomt fald da krisen indtraf og derefter stigning igen .. tjaaa.. jeg kan ikke se en stigning af sølvs værdi under krisen.

Du skriver .” Det danske C20 indeks er i 2010 steget betragteligt, men indregner man novo nordisk's andel af successen må man sige, at det bestemt ikke er alle c20 selskaberne som har haft tur i den. ”

kig lige på carlsberg, coloplast, danisco , dsv, flsm. , møller, bla bla .. de har altså alle haft optur siden feb 09. Kig på Sveriges index og Norges .. deres index har fuldstændig samme tendens og har været stigende.
Jeg ved godt at Novo´s værdi er så stor at det trækker C20 meget op i perioden, men derfor har de andre c20ér haft det fint

Du skriver at krisen trækker ud …. Tjooo tjaaa det er jeg nu ikke helt enig i.. det har været ganske glimerne at være aktiehandler på det sidste .. og der er stigninger over linjen .. så at sætte sin formue i f.eks sølv til kurs 28.5 .. nej tak herfra.
Jeg mener faktisk at metaller er overvurderet og at de simpelthen er blevet for dyre . Se igen på sølv.. voldsom voldsom stigning de sidste 6 måneder.. og kan det blive ved ?? hvad mener du f.eks sølv er værd om 1 år ?
Metaller vil ikke stige for evigt, og nå nu du siger at metaller stiger når krisen kradser ? hvad så når krisen slutter ..
lad mig slutte med den tanke…20/1 2011 10:58 Nippon1976 038032rigtig fint indlæg .....20/1 2011 14:18 CRANBERGER 238036Fint indlæg! Synes det er godt med fokus på andre aktiv klasser end Aktier. Især råvare der har en tendens til at fungere godt som risiko spreder, når aktiemarkedet tager mogle store dyk

Eksekvering af strategien gennem Goldmoney gør dig indirekte USD eksponeret, hvilket vel er ok hvis du mener USD skal stige (Gør den også tit under børskriser), men det er relativ dyrt i forhold til en ETF der også investerer fysisk i metallet og fås i mange underliggende valuta udgaver.

Det med investering i råvare gennem ETF/ETCs kræver dog man sætter sig en smule ind i det, idet produktudbyder dels kan replikere eksponering til sølv og palladium fysisk, men også gennem swaps eller futures.

Især eksponering via futures, som er den klassiske måde og for nogle råvare den eneste måde, kan give anledning til bekymringer.

Der findes ETFs der investere i en kurv af forskellige råvare. Sådanne produkter følger gerne en opskrift, et Index. Jeg skal snart få lavet en gennemgang af de forskellige råvare index, hvordan de er sammensat, divergerer og hvilke ETFs der er findes bygget på de forskellige Index.
20/1 2011 15:26 renek 138038Ingen større kommentarer. Hvis du tjekker forum og lidt andre har jeg længe været bullish på guld. Men husk at det sekulære bullmarked i guld også slutter en dag.

http://www.proinvestor.com/boards/33998/Guld-aktier

http://www.proinvestor.com/boards/22984/GOLD-1214.80

http://investeringen.dk/viewtopic.php?f=59&t=222

I januar 2009 anbefalede jeg goldmoney, men jeg har aldrig selv benyttet mig af dem.TRÅDOVERSIGT