Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ALK- flot aftale i Japan


38203 28/1 2011 10:09
Oversigt

Dagens allergiaftale i Japan er virkeligt flot med et stort upfront beløb på 210-220 mill der bogføres i 2011. Det mere end kompenserer for den mindre omsætning de har haft i tyskland og som har ligget og trykket aktien i en periode.

Grazax er stadig det alle venter på, men aktien er yderst billig prissat. Leverer overskud. Og så må Merck beslutningen omkring US markedet være lige på trapperne.

Godt gået ALK



28/1 2011 10:32 collersteen 038204



Det er en rigtig flot aftale på et marked som man slet ikke har fokuseret på. Indtil nu har ALK'en udelukkende fokuseret på EU/USA og deres omsætning udenfor EU ligger på lige over 10% af omsætningen, hvoraf Nordamerika udgør den langt største del.

Meddelelsen: http://www.proinvestor.com/aktienyt/528211/ALK-og-Torii-indgaar-eksklusiv-licensaftale-om-produkter-til-allergiimmunterapi-i-Japan

Og den første analytikerkommentar:
http://www.proinvestor.com/finansnyhed/10283045/ALKSEB:-Fantastisk-aftale---ogsaa-finansielt



28/1 2011 16:19 troldmanden 038238



Ja det er virklig en flot og i hvert fald for undertegnede en total uventet aftale. Det er 220 mio i kassen for en regional aftale på et stof der ikke engang er deres lead stof. Det er RIGTIG flot.

Jeg er på stående fod ikke klar over hvorvidt de kan bruge data fra det igangværende fase 3 program til at file i Japan. Typisk så kræver japanerne specifikke japanske studier for at få et stof registreret. Er det også tilfældet her så ligger ligger en mulig registrering 5+ år ude i fremtiden.

Jeg har skrevet til ALK for at høre nærmere om den del.



Vh
T.



28/1 2011 16:24 collersteen 038239






28/1 2011 16:32 troldmanden 038241



Tak dem havde jeg ikke lige set. Det er hvis effekten af RB Børsens køb af Direkt vi allerede her ser. For det er normalt Direkt der har disse CEO Interviews....

Kan se jeg så umiddelbart havde ret i tidsantagelsen når CEO siger best case 4-5 år. Denne branche er ALDRIG best case mht udvikling af nye stoffer.


Anyways. Det er stadig en rigtig flot aftale som endnu engang understreger de utrolig flotte fremtids perspektiver i ALK Abello. Hvis og såfremt Grazax først bliver godkendt i US primo 2012 så vil vi se kursen ligge flere hundrede procent højere om 3 år.

Modsat er risikoen for et no go fra FDA på Grazax selvfølgelig også til stede



28/1 2011 16:40 collersteen 238242



Ja, man kan jo begynde at regne baglæns på hvor meget Torii skal sælge og indtjene for at regnestykket går i nul for dem. Det bliver til et stort mia-beløb tror jeg.

De betaler 450mio kr allerede inden produktet når markedet. Dertil kommer alle slags omk. i fasen fra nu og til salget er sparket igang. Oveni skal der være plads til royalty til ALK + salgsmilestones....Endelig skal de købe stoffet af ALK som jo nok også har en ganske fin margin der.

Går man så videre og regner lidt på hvad der så vil være til ALK, såfremt Torii skal tjene penge, ja så bliver det vildt. Regnestykket fra Japan kan vi sprede til USA og hvor der ellers skal udrulles allergivacciner.

Forudsætningen er naturligvis at Torii er ganske prof og har regnet det hele igennem på deres side i alle mulige og umulige scenarier og taget den risikopræmie en sådan investering nu også fordrer. Det er vilde tal ift. ALK's 3mia market cap - tror jeg.

KLIP

I henhold til aftalen modtager ALK en upfront-betaling på 30 mio. EUR (ca. 225
mio. DKK) og op til 30 mio. EUR (ca. 225 mio. DKK) som milepælsbetalinger for
produktudvikling og -registrering. ALK vil også få royalty- og
milepælsbetalinger for nettosalget af produkterne. Torii vil afholde alle
omkostninger til klinisk udvikling, registrering, markedsføring og salg af
produkterne, mens ALK vil være ansvarlig for produktion og levering af
produkterne.



30/1 2011 13:16 masha 038285



Jeg er fortsat helt "rundt på gulvet" over den aftale - markedet MÅ være enormt og kunne bære ganske pæne priser. Torii afholder alle udgifter og ALK kan nå 450 mio på milepæle alene. Det er altså 1/7 af selskabets værdi pt for eet ikke-udviklet produkt på KUN det japanske marked. Og skulle det værste ske har man altså fortsat fået 1/14 af market-cap upfront. Så ENTEN har japanerne forregnet sig eller også er ALK kursen helt ved siden af. Det kan ikke være anerledes.



30/1 2011 16:30 degner 038293



Og... vi er i al beskedenhed enkelte, der mest tror på, at ALK er fundamentalt undervurderet ved nuværende kurs.

ALK vurderes i al for høj grad ud fra Grazax´s noget langsomme penetration af det europæiske marked. Men det markedet tilsyneladende ikke medregner er, at det amerikanske marked for allergivaccinaer er fundamentalt anderledes end det europæsike, og ikke mindst meget større (15 milliarder ifølge ALK)!

Det samme gør sig tilsyneladende gældende med det japanske marked, hvis man ser på den høje pris Torii har betalt alene for støvmidetabletten.

Nu skal tabletterne (udover Grazax i Eu) selvfølgelig først på markedet, men ifølge ALK, er sandsynligheden for godkendelse meget stor pga. stærke data.



TRÅDOVERSIGT