Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DNO klager på pressen


38259 fcras 29/1 2011 11:48
Oversigt


Publisert: 28.01.2011 08:01:33

DNO føler at deres forhold til situasjonen i Nord-Irak har blitt feil fremstilt av pressen. Nå går konsernsjef Helge Eide ut for å klargjøre oljeselskapets offisielle syn.
Det Eide reagerer på er enkelte overskrifter og sitater ikke representerer det selskapet mener.

Blant annet går han ut mot påstandene om at DNO ikke vil gjenoppta eksporten fra Tawke før det er blitt inngått en avtale mellom de kurdiske selvstyremyndighetene (KRG) og sentralmyndighetene i Bagdad.

Følger KRG
Helt på tampen av forrige uke sendte KRG ut en pressemelding om at de er enige med regjeringen i Irak om å gjenoppta eksporten fra de nordlige områdene i Irak. Her har DNO interesser i flere felt.

- Vi deler absolutt det felles målet om å gjenoppta oljeeksport fra Kurdistan-regionen så snart som mulig, og beklager at dette har blitt feil fremstilt i enkelte medier. DNP vil fortsette å jobbe tett med KRG på alle forhold som relaterer seg til våre kontrakter og følge instruksjonene som blir gitt av KRG som regulator, kommenterer konsernsjef Helge Eide i en børsmelding.

Dermed gjentar DNO-sjefen det som alltid har vært holdningen til oljeselskapet. Nemlig at de forholder seg til KRG, og hva KRG sier.

Klare til å starte
Eksporten fra Kurdistan ble stanset i begynnelsen av september 2009 etter at det oppsto uenigheter mellom KRG og sentralmyndighetene i Bagdad om hvordan oljeinntektene skulle fordeles. Nå har partene blitt enige om å gjenoppta eksporten og finne en løsning på uenighetene.

DNO opplyser at de er klare til å starte opp eksporten og øke produksjonen til eksportkapasiteten på 50.000 fat per dag.

Selskapet vil komme med mer informasjon rundt eventuelt når eksporten kan gjenopptas så snart den foreligger. Foreløpig har KRG og de irakiske myndighetene blitt enige om en eksport skal starte i februar.

http://www.stocklink.no/Article.aspx?id=76753

http://www.dno.no/

DNO.OL




TRÅDOVERSIGT

38259 DNO klager på pressen
29/1 11:48 fcras 0