Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aarhus Lokalbank i alvorlige problemer


38321 Kristensen 31/1 2011 17:10
Oversigt

Aarhus Lokalbank er i dag kommet med en nedjustering og mit umiddelbare gær er, at de ligger på vippen til at blive overtaget af Finansiel Stabilitet eller i hvert fald står over for en fusion.

--------

Udklip:
"Banken har, ved opgørelse af nedskrivningsbehovet i 4. kvartal med baggrund i de vedtagne handlingsplaner, anlagt et mere konservativt skøn ved realisationsvurdering af bankens sikkerheder. Dette skøn betyder, at der er et yderligere behov for nedskrivninger på 133 mio. kr. primært relateret til ejendoms- og landbrugsengagementer.

Aarhus Lokalbank forventer herefter, at årsregnskabet for 2010 vil udvise et underskud på ca. 233 mio. kr. før skat.

Bankens egenkapital vil herefter være reduceret til ca. 136 mio. kr.
ensbetydende med, at bankens solvens herefter udgør 6,6 %. Bankens solvensbehov er ultimo 2010 reduceret til 10,6 %."

--------------

Bankens Solvens udgør altså 6,6% hvilket er under det generalle lovkrav på 8%. Endvidere er jeg ikke i tvivl om at bankens individuelle solvensbehov er væsentligt højere.

2011 tror jeg bliver et skæbnes år for Aarhus Lokalbank og jeg tvivler på vi ultimo året, "har den samme" Aarhus Lokalbank som vi ser den i dag. Enten tror jeg vi ser fusion eller også bliver den i FS.

På Mors så vi en fusion mellem Morsø Bank og Sparekassen Morsø. Især Morsø Bank var et stykke ude og hænge. Og fusionen blev formentlig redningen, for den ene eller måske dem begge.

Den samme problemstilling ser jeg med Aarhus Lokalbank. En mulig fusionspartner kunne være Sparekassen Østjylland som også har haft det lidt svært. Sparekassen Østjylland fyrede i oktober 09 deres direktør, hvor de i pressemeddelsen slog følgende fast: "Vi vil gerne slå fast, at vi fortsætter med at være en selvstændig sparekasse". Mon direktøren blev fyrret fordi han foreslag en fusion? Tiden vil vise.

Referencer:
http://www.proinvestor.com/aktienyt/528502/Nedjustering,-konverteringsmeddelelse-og-efterfoelgende-kapitalplan.
http://www.tv2oj.dk/vis_nyhed.asp?AjrDcmntId=2669231/1 2011 23:10 collersteen 138334Man tager sig til hovedet over det der sker og man kan jo da i hvert fald undre sig over hvordan et direktørskifte overhovedet kan få betydning for nedskrivningerne. Og det 2 mdr. efter afgangen.
Hvad har revisor, bestyrelse, finanstilsyn lavet indtil da?

Forrykt er vel det pæneste ord som vi udenforstående lægmænd kan sætte på det der foregår pt.
Sparekassen Hvetbo kom også med en lille nedskrivning idag, men umiddelbart ikke noget alvorligt.
Alt i alt bliver regnskabssæsonen for småbankerne noget af en gyser - jeg er lidt spændt på om mine små bets holder hjem.

Aktionærerne bliver endnu en gang blanket af i Aarhus Lokalbank... Den afgående direktør må sidde med en meget dårlig smag i munden efter den meget offensive stil ifm. efterårets skriverier om incitamentsprogrammer m.v.
Bestyrelsen burde også, men det virker som om de skyder hele skylden på den afgåede direktion. Jeg ved ikke om det siger mest om bestyrelsen eller direktionen... !!!
Men forrykt er det i hvert fald.

Det er jo da heller ikke så lang tid siden at Aarhus lokalbank gennemførte en emission - monstro der nu kunne ligge et "lille" sagsanlæg og vente der ifm. prospektet og dets oplysninger?1/2 2011 07:00 TeamGarlic 038340Ser vi et mønster, kære Collersteen ??
Har vi ikke set dette før ?
Jeg er enig i, at småbankernes regnskaber kan blive noget af en gyser og jeg kan frygte den dag FinansTilsynes dropper ind for at sige hej - så kan der komme gang i afskrivningerne, hvis de ikke svinger pisken lidt vildere i dag end de gjorde for år tilbage.

Med meldinger om, at mange landmænd burde lukke pga. dårlig rentabilitet, hvor store tab kan der så ikke lure dér også ?1/2 2011 08:58 akademikeren 038344Jeg er enig med TeamGarlic! Jeg vil være meget nervøs for eksponering mod landbruget, da deres interesseorganisationer taler om bailout af hele branchen, så det står nok ikke så godt til.

Der er som sædvanligt forskel på skidt og kanel. Og der er ikke megen tvivl om hvor Aarhus Lokalbank befinder sig.

Skandaløst!1/2 2011 12:36 Kristensen 138360Var på kursus i går, hvor der blev snakket om at landbruget ville komme ind i en bølge af tvangsauktioner de næste 1-2 år, idet indtjeningen ikke har rettet sig tilstrækkelig efter nedturen og bankerne tør ikke blive ved med at hæve kreditterne.
Det er pt. sådan at en "gennemsnitlig landmand" ikke er god nok og taber penge. Dette til trods for at landbruget i DK er væsentligt mere effektiv end i andre lande. Det vil sige du formentlig skal ligge i den bedste 1/4 for at tjene penge, vel og mærke af primær drift. Hvor ser vi det i andre brancher? Taget i betragtning hvor mange arbejdspladser landbruget tilsammen generer, synes jeg det er grotesk.

Alt imens Aarhus Lokalbank tager endnu en dag med -20%.TRÅDOVERSIGT