Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fremtidsscenarie: År 2019 med S og SF ved magten ...


38728 Hegu 9/2 2011 13:10
Oversigt




9/2 2011 13:36 nielso 038729



plat demagogi. Det skræmmer kun jer selv og det øger afstanden til almindelige borgere. Så tak for det :−)



9/2 2011 13:55 TeamGarlic 338730



"almindelige borgere" - sq et sjovt udtryk du bruger. Alle borgere bliver ramt - og har været ramt af det hele tiden - det bliver bare kun værre !
Desværre er der for mange fjollerikker på blå stue - ingen tør tage de nødvendige livtag med befolkningen om reformer før vi hænger med en vis legemsdel ud over rælingen



9/2 2011 14:47 Hegu 038732



Foss har sat tingene lidt på spidsen, men i denne sammenhæng, så har Lars Rebien fra Novo også flere gange været ude med det budskab, at hans medarbejdere betaler for meget i skat og det er problematisk på længere sigt.



9/2 2011 15:04 nielso 038735



Ja, Hegu, jeg kender også flere udelændinge i DK og hvis man er amerikaner så blir man noget forbavset over forholdene, men de fleste kan nu godt se at den danske sundhedssektor faktisk er billigere end den amerikanske, selv om en stor del af amerikanerne slet ikke har nogen sundhedsforsikring. Sammenligner man med Tyskland så er en del af det vi betaler i skat indeholdt i arbejdsmarkedsafgifter så i realiteten er forskellene her ikke så store. Dansk økonomi klarer sig også relativt godt i betragtning af økonomernes skræmmescenarier. Der er lige noget med danske bank, men ellers ...Jeg er stadig helt enig i, at vi skal tænke i vækstperspektiver. Og da vi har en stor offentlig sektor så vil en politik, der mobiliserer denne sektor og gør den til aktør være klogere end "skatte"perspektivet, der kun ser sektoren som udgift, hvilket er absurd. Der var intet dansk erhvervsliv uden den offentlige sektor. Ikke een ingeniør, ikke een læge, ikke en IT-ekspert. Intet NOvo, Intet Novosymes. Kun Pandora. ejheller sygeplejersker, lærere og alle de andre, som I betragter som udgifter.



9/2 2011 14:55 nielso 138733



Jeg kunne også have brugt flere linjer: Sagen er at der er endda meget stort flertal for velfærdssamfundet med fri uddannelse, frit sygevæsen, og social velfærd. Der er ogås meget stor enighed om, at den offentglige sektor altid kan trimmes. Skræmmebilleder og demagogi bider ikke på dette forhold. Men ja, vi er helt enige om, at der er ekstremt mange flollerikker i blå stue. Strengt taget tror det er en banfing af to ting. Regeringen er slidt op - hvad de fgleste kan forstå. Det andet er,. at vi de seneste ti år har set en ret lille magtelite regere stadig mere tilfredse med sig selv: ekstreme bonusser i finanssektoren, groteske præmier til virksomhedsdirektører der sælger butikken. Skandaløse lånearrangementer. Og går vi til de offentlige institutioner: En lille klike omkring Sander og DI - har vandaliseret univeristeterne til og med den barokke skandale omkring KUs rektor og indført et mikrometerstyre over hele linjen, opbygget en håbløs offentlig struktur. Mens alle andre troede vi var på vej mod netværkssamfundet og mindre hiearkisering har man indført topstyrede lodrette ledelsesstrukturer fra forrige århundredes industrisamfund i den offentlige sektor. Der er pt ingen der står den kinesiske statskapitalisme nærmere end den smalle og selvfede politiske og økonomiske elite i DK.
Det er sådan ca. baggrunden for at tingene ser ud som de gør. To fejlslagne krige oveni. Liberal alliance optræder som manegeklovne, der ikke forstår ret meget, senest nu med den muntre plejehjemsbestyrer, som de har hugget fra venstre, der ellers lige har gjort hende til formand for en kommission. Hu hej, hvor de kan.



9/2 2011 15:22 butterboy 238738



Jeg ville stemme på hende plejehjemsbestyren hvis jeg kunne. De ældre er vilde med hende, og der er rødvin på bordet om aften.



9/2 2011 15:26 vouskootia 238739



Du har helt ret - vælgerne er for ringe - det politiske system har spillet fallit.
"Den almindelige dansker" kan og vil nu bringe samfundet i knæ.
Det politiske system er også slidt op indefra - der er ikke plads til at tænke på samfundet som helhed.

Det er nu 2011 - på alle andre kanter i samfundet har vi udviklet os, men rent politisk sidder vi stadig fast i et ineffektivt 50/50 blokpolitisk system.
Love og ordninger (uanset om det er fra blå/rød blok) gennemhulles altid i offentligheden, kvaliteten er måbende ringe.

Er det bedre med mere direkte demokrati? (den Schweiziske model).
Konkurrence internt i landet (Jylland og ørene en "delstat" og Sjælland en delstat). De kan så konkurrere med at forhåbentlig nedsætte skatten, skabe gode forretningsbetingelser, service til befolkningen, mm.
(den offentlige sektor har jo ingen konkurrence i dag, og anslåes at være mindst 50% ineffektiv, så om man splitter den op i to "delstater" for at konkurrere med hinanden tror jeg ville være en fordel, selvom man måske vil fjerne noget stordriftfordele). På samme måde kan noget Københavneri også ophøre, da ALT offentlig service dermed ikke vil komme til at ligge i Kjøvenhavn.

Alternativ til "delstater" kunne være "vækstzoner" som Kina jo har stor success med - dvs. Frihandelsbyer hvor afgifter, love, skatter osv. er lave - her kan de arbejdssomme så bo, skabe vækst og tiltrække arbejdskraft og virksomheder - selv i den globale konkurrence - og ultimativt give et merafkast tilbage til det bagvedliggende samfund.



9/2 2011 15:43 Hegu 338740



Vi har verdens højeste skattetryk på 48,2 % og verdens største offentlige sektor målt i forhold til den samlede økonomi (næsten 30 %). I Sverige er skattetrykket nu nede på 46,2 % og antallet af offentlige ansatte er for nedadgående. Vi har 850.000 offentlige ansatte til 5.000.000. I Schweiz har man 350.000 offentlige ansatte til 7.500.000.

Vi smadrer ikke velfærden ved at gøre følgende:

‎1. Fjern efterlønnen, hurtigt! Det giver 18 mia.

2. Det offentlige ned på "Poul Nyrup"-niveau. Det giver 20 mia. (Kun 9 nye ansatte, hver gang 10 går fra)

3. Udlicitering som i de bedste kommuner: Det giver 15 mia.

4. Virksomhedsstøtten halveres: Det giver 10 mia.

5. Beskeden brugerbetaling i sundhedsvæsenet. Det giver 5 mia.

6. Gør op med sort arbejde. Det giver 10 mia.

I alt 80 mia. kr.

Skab væksten således:

1. Ingen skal betale mere end 40 % af deres arbejdsindkomst i skat.

2. Halvér selskabsskatten, og tiltræk masser af udenlandske firmaer.

3. Fjern bureaukratisk bøvl som multimedie skat og særskat på iværksættere.

Med venlig hilsen

Hegu





9/2 2011 19:56 TeamGarlic 338752



Uha, Hegu - du er jo blasfemisk ! Staten/samfundet skal jo have mindst 50% af din indkomst og gerne stigende, da vi ved bedre end dig, hvordan pengene skal bruges....

Jeg er slet slet ikke imponereret over blå stues evner ud i at få af-bureaukratiseret samfundet og en meget stor del af årsagen skyldes enkeltsager og så etableres alverdens mekanismer for at kunne hindre disse sager "der jo er for gale i et så rigt samfund som det danske". Vi skal acceptere forskellighed og at milimeter-retfærdighed er at hindre fremdrift. Vi er ikke lige og skal ikke være lige.



9/2 2011 20:26 collersteen 138753



Meget vigtig pointe i dit 2.afsnit som jeg er helt enig i. Vi mangler simpelthen at off. ansatte tager (og får) ansvar for mange flere ting, således at vi undgår alle mulige og umulige retningslinjer, men istedet lader den personlige vurdering råde i langt flere tilfælde
.
Ja det vil koste på milimeter-retfærdigheden, men goderne vil langt overstige ulemperne i mine øjne.

Med mere ansvar følger så også konsekvenser hvis noget går galt. Og det må vi så bare acceptere at det vil ske i ny og næ - fejl kan aldrig udryddes alligevel.



9/2 2011 20:45 troldmanden 038755



Helt så sort/hvid er det hvis ikke Hegu.

Jeg vil også gerne have efterlønnen væk. Men det give ingenlunde 18 mia om året. En hvis procent del af dem på efterløn vil blot i stedet for havne på understøttelse som koster mere en efterlønnen. Så reelt set er vi nok tætter på det halve.

Dit punkt 2 har jeg ret svært ved at se lade sig gøre. Ganske enkelt fordi demografien netop viser at vi bliver flere og flere ældre. Det betyder også der skal bruges flere hænder. Men selvfølgelig kan det lade sig gøre at effektivisere den offentlige sektor.

Dit punkt 3 er vel i en hvis udstrækning allerede dækket ind under dit punkt 2

Uha jeg ville gerne at vi kunne få gjort noget ved alt det sorte arbejde. Og jeg kender en som sidder interessant placeret i SKAT som siger vi rent faktisk godt KUNNE gøre en del ved det. Men der er ikke nogen lyst til for alvor at gøre noget ved problemet.


Hvor er beskatning af boligejerne? Hvis man mener det seriøst at man er et reforms parti så SKAL man godt nok være klar til at tage tyren ved hornene. Sammen med efterlønnen er det nærmest de 2 største tabu emner. Men det er da helt sort at skattestoppet betyder et årligt tab på ca 10 mia.

Og nu hvor du fortager en sammenligning med svenskerne så mener jeg også vi i aller højeste grad bør beskatte gevinst af boligsalg. Lige som et tab selvfølgelig skal kunne fratrækkes.

Hvorfor er det at lige poræcis boligsalg skal holdes skattefrit når ALT anden fortjeneste beskattes. Ikke om jeg forstår det

Svenskerne betaler 22% skat af fortjenste af boligsalg. Jeg vil forslå vi indføre en 20% beskatning i DK. Indført over f.eks 5 år så boligpriserne ikke påvirkes af det.

En sådan skat kan give 15-20 mia ekstra i statskassen.

Og vupti så er det altså muligt at hente op mod 25-30 mio på boligbeskatning. Hvert år.....Men det er blevet det rene fy ord at snakke om boligbeskatning. Og hvorfor er det så det? Det er det fordi politikerne mere tænker på deres taburat end på hvad der reelt set er til gavn for DK.

Nå så fik jeg muligvis sat gang i en ny drejning af debatten. En debat som jeg nok ikke engang får tid til at følge op på de kommende dage. Men min frusteration skulle lige ud



9/2 2011 20:49 troldmanden 038756



hov der var et par væsentlige fejl tal i det. Beskatning af fortjeneste af bolig vil kunne indbringe omkring 5 mia ekstra om året og ikke 15-20 mia. Og dermed vil den samlede ekstra indtægt til statskassen være i omegen af 15 mia. Stadig et meget stort tal



9/2 2011 21:25 TeamGarlic 238763



Hey Troldmand
Kunne du ikke uddybe det lidt med, at man ikke vil gøre noget ved sort arbejde ?

I må meget undskylde mig, men det kan altså umuligt være at regne for et tab, at skattestoppet beløber sig til 10 mia. kr. ! Det er skisme borgernes penge og ikke nogen, som Staten blot har ladet dig få udbetalt inden skattesatsen har nået 100 eller højere. Borgerne ved bedst, hvordan deres egne penge forvaltes. Hil Poul Schlüter for den eviggyldige kommentar om, at pengene har det bedst i borgernes lommer.

En kommentar til din boligskat: og det modsatte gælder ved tab ved salg af bolig ? Hvordan vil du håndtere forbedringer ? Hvad med inflation - vil den ikke indirekte blive beskattet ?

Men der er også andre emner på boligområdet - f.eks. boligstøtte, som en odenseansk professor begik et fremragende skriv om for flere år siden - desværre har jeg ikke kunnet finde det online - men det var at fjerne al støtte, dvs. både rentefradrag og boligstøtte. Hvis nogen kender til det skriv, så lad mig det vide - han var tidligere formand på TV2.



9/2 2011 22:01 troldmanden 038768



Han siger det er relativt simpelt at få indæmmet en ganske pæn bid af det sorte arbejde. Det kræver blot at man ansætter ekstra folk til at køre rundt i villakvarterene mm. Men ingen politikere ønsker at tage skridtet hertil fordi det for let kommer til at lyde som et overvågnings samfund. Men der kunne altså kradses et ganske betragteligt beløb ind på sort arbejde og socialt snyd.

Kan vi blive enig om at vi mangler penge i den danske stats husholdnings budget? Og hullet er ganske stort og bliver kun større og større. I den henseende er det nødvendigt vi kigger på ALLE finansierings muligheder. Og ja der er boligskatterne en meget stor del som folk glædeligt går uden om.

Svenskerne kan fint håndtere beskatning af gevinst så kan vi også.



9/2 2011 22:59 TeamGarlic 138777



Enig i det med overvågningssamfund - det vil ingen politikere blive meget populær på omend sort arbejde er ganske udbredt. Socialt snyd er noget andet omend dyneløfteri også tangerer overvågningssamfund.

Hmmm..bumm...tja: altså der kan jo mangle penge i den ene side af et budget eller være for mange i den anden side i form af udgifter. Så kan du enten skaffe finansiering eller afholde dig fra selve udgiften....




9/2 2011 21:30 vouskootia 238766



At skattestoppet har betydet et årligt tab på ca. 10 mia. kan diskuteres - lige som du regner på efterlønnen.
Man kan også omvendt sige at staten har investeret 10 mia. i vækst - eller lettet os "almindelige danskere" for byrder på 10 mia.
Vi kender heller ikke alternativet - hvordan Danmark ville have set ud igennem krisen hvis de byrder også havde vokset.

Er helt enige med dig omkring boligbeskatning - det er et hul, og vist noget som driftige skatterådgivere kender godt til:
http://ekstrabladet.dk/flash/udlandkendte/article1501319.ece

Problemet er så bare lige at resten af skattelovgivningen er lige så gennemhullet :−) - enhver politikker og naboen har jo en såkaldt "skatterådgiver" ansat - så lovene kan følges/"udnyttes maximalt".

Det er egentlig lidt et paradoks - statens afgifter og skatter vækster med inflationen. De burde jo være modsatrettede ifht. effektiviseringer. Det private erhvervsliv - regner de ikke med ca. 7% effektiviseringsgevinst per år? (eller er det landbruget? - jeg er lidt miljøskadet ifht. opvækst)

Du spurgte ikke ind til den SKAT medarbejder hvad hans geniale ide var? ;−)
eller var "kunne"=mandsopdækning med 1 SKAT kontrollant per mand, hvoraf skatte-kontrollanten også selv betaler skat :−)



9/2 2011 22:36 nohope 138774



Dine tanker omkring boligbeskatningen hænger ikke sammen. Hæver du løbende ejd.skat og ejendomsværdiskat med 15-20 milliarder bliver der ihvertfald ikke nogen gevinster at beskatte ved salg -tværtimod. En forhøjelse af de løbende skatter vil øjeblikkeligt kapitalisere sig på boligpriserne og formodentlig også få markedet til at fryse til. Jeg har egentlig en vis sympati for en beskatning af boliggevinster men der skal ske meget andet samtidigt herunder fradrag for forbedringer og SÆNKELSE af den løbende beskatning. Du nævner Sverige som forbillede - den maximale årlige beskatning af en bolig i Sverige er i størrelsesorden 4.000 kr. !!!! Jeg bytter gerne det danske system med det svenske. Det nuværende danske skattesystem opmuntrer til forbrug af penge på aktiviteter der ikke er dansk skat på - i al evighed - såsom udlandsrejser mens forbrug af bolig i form af vedligehold og forbedring bliver beskattet ikke bare med moms ved anskaffelsen men også løbende i form af ejendomsværdiskatter - grotesk !



9/2 2011 23:12 vouskootia 038779



Jeg vil lige bringe Schweiz ind som forbillede også ;−)

Ingen capital gains tax. punktum.

Vi har jo allerede BETALT SKAT EN GANG af pengene, så de burde jo være beskattede og "frie" - så det er lidt tosset at vi skal betale endnu en gang.

(ok så lige nogle undtagelser som minimum 10 år ejerskab ved bolig gevinster)

Og så igen igen en undtagelse med "wealth tax" - en promille sats af alt ens "wealth" - uanset om du tjener penge eller ej.



9/2 2011 21:52 Kristensen 038767



7. Lad offentlige ansatte betale deres egen frokostpause.
Må da kun være rimeligt og forholdsvis simpelt! Hvor meget vil det give?



9/2 2011 22:08 troldmanden 038769



Ja for en stor del af den offentlige sektor kunne man satens gøre det. Men indenfor f.eks sundheds sektoren er det helt i orden man får betalt frokostpause idet man der er klar til at rykke ud hvis det bliver nødvendigt. Men alle dem der sidder på kontor mm der kunne man med fordel spare den udgift.

Men det er sikkert endnu en af de poilitiske varme kartofler. For hvem vil gå mod den 1 mio store stemme blok her lige op til et valg. Og S/SF gør det næppe heller hvis/når de overtager magten. Så nok endnu et af de punkter hvor politikerne mere tænker på taburetterne end sund økonomisk sans



9/2 2011 23:05 TeamGarlic 038778



2 ting: min kone er sygeplejerske på OUH og de når slet ikke deres frokostpause, så der får arbejdsgiveren faktisk foræret 30 minutter. Skriver de det så på som overarbejde...næh alt for flinke damer/piger.

Men Troldmand - det er jo netop problemet med 1 mio. stor stemmeblok: ingen vil nogensinde tage et opgør og bygge staten op fra bunden af og få ryddet op. Vi har et system, som lever i sig selv og det lever af alle, som arbejder...det er virkelig røvsygt for at sige det på godt dansk. Det vil vokse og vokse og en dag: så imploderer det !



9/2 2011 19:52 TeamGarlic 238751



Hu hej det var interessante forslag !
Jeg er ganske enig i dine betragtninger omkring det politiske systems in-effektivitet - vi kommer ingen steder før vi er ude over kanten - danskerne er blevet for magelige og sovset ind i ordninger, hvor der byttes penge for stemmer og mens pengene kører rundt, så skal der lige administreres for 10-15% af dem - det er sygt.
Enig i at den offentlige sektor trænger til konkurrence og krav - problemet er alting skal være som det var i "gamle dage" og ny-tænkning og større krav om "brugbarhed" af f.eks. forskning er at krænke deres rettigheder til at gøre det de altid har gjort - men hvad fås for pengene ?



9/2 2011 22:26 Hegu 038772



Betalt frokostpause i det offentlige giver 15 milliarder. I denne sammenhæng er det nok lettere at afskaffe efterlønnen.



9/2 2011 23:31 HRmunk 038782



Betalt frokostpause er overenskomstmæssig aftalestof, og en del af det at være ansat i det offentlige på lige fod med arbejdstid, løn, arbejdsforhold, jobsikkerhed m.v.
Man kan ikke tage èn del af pakken ud, og så tro at alt andet er lige.



10/2 2011 22:26 malurt 038824






10/2 2011 22:43 cyber 038825



Borgerlig propaganda af værste klasse! Imod al hidtil erfaring i dansk politik - hvor den ene borgerlige regering efter den anden har soldet bedringer i økonomien op, hvorefter socialdemokraterne har måttet rydde op.

Passer vist meget godt Peter Hansen...




10/2 2011 22:51 Hegu 038827



Det er sjusk, men vel ikke så meget andet.

Holder sig til 175.000
Anders Samuelsens tal stammer fra en rapport fra Fødevareministeriet fra sidste år. Men P1 har set nærmere på rapporten, og i den fremgår det, at der kun er lidt over 50.000 ansatte i landbruget.

I hele landbrugs- og fødevareindustrien er antallet af ansatte højst 175.000 - og det går slet ikke at lægge 75.000 offentligt ansatte til, fordi de skulle være betalt af landbruget, mener Leif Nielsen:

"Det er en lidt vanskelig måde at trække den rundt på," siger han.

Han opfordrer derfor Anders Samuelsen til at få rettet tallet en gang for alle.

Anders Samuelsen oplyser over for P1, at han fremover kun vil bruge tallet 175.000".




10/2 2011 22:56 Hegu 138828



Cyber....her er et link om det at være liberal:

http://www.b.dk/kommentarer/socialliberalisme-i-danmark

Med venlig hilsen

Hegu



10/2 2011 23:09 cyber 038829



Hegu min ven...I mener det sikkert godt, men tackler tingene forkert. Jeg er hverken knaldrød eller lyseblå, og kan ikke lide noget der tangerer propaganda...

Mvh. cyber



11/2 2011 00:08 HRmunk 438832



"Imod al hidtil erfaring i dansk politik - hvor den ene borgerlige regering efter den anden har soldet bedringer i økonomien op, hvorefter socialdemokraterne har måttet rydde op." Cyber måske du burde overveje, at PI er kendetegnet ved at der er en hel del, som forstår økonomi og kender til økonomisk historie, og at den slags virkelighedsfjerne kommentarer forekommer lettere komiske?



11/2 2011 00:38 malurt 038834



jeg er vist ved at blive gammel. Men jeg synes nu jeg kan huske Schlütter-regeringens mange pakker, med nedsat rentefradag og renteafgift og andet djævelskab, der var ved at sende en stor del af landets bedre stillede middelklasse - mig selv incl. - i skifteretten eller Ribers (som hed noget andet dengang.)

Bankkrak og andet dårligdom var dagens menu indtil Lykketoft og Nyrup overtog dirigentstokken.



11/2 2011 00:35 vouskootia 238833



Landbruget og dens forædlingsindustri har Socialdemokratiet historisk aldrig kunnet lide (de stemmer jo V)

Jeg synes tallet 250k er meget reelt - når det er den samlede arbejdsstyrke der risikeres ved at nedlægge landbruget. Tallet er dog nok væsentligt lavere i dag - før jul var jeg til Danish Crowns årsmøde hvor hovedtemaet var: skuden er vendt, ved massive investeringer i udlandet.

Socialdemokratiet er så negative overfor landbruget at de har udeladt dem fra deres grønvækst plan. De vil investere i vandmiljø teknologi, vind, osv. - men ikke landbrugsteknologi som vi ellers er førende på (og meget grønne globalt set).
Vi står med en unik mulighed for at være sociale og hjælpe verden, men de vil hellere straffe de som ikke stemmer på dem, og så ellers få noget billigt kød og ris fra Kina ;−)



11/2 2011 01:53 polopolo 038836



Al for meget politik er en uskik i debatten ---Men helt vildt interessant og sjovt!
To ting sender mig idet virtuelle blækhus for at skrive indignerede kommentarer.
1 At der fra blå side af salen ønskes styret og målrettet forskning der kan anvendes.Til Det kan man svare: At der altid kommer noget godt ud af at fri forskning. Og at det forekommer lidt svært at se viljen til videssamfund når man igen og igen skærer i forskningsmidlerne.
2 Del der fik mit pikeringsmeter op var den om landbruget der ikke var inviteret med i de grønne vækstpakker. Til det er der kun at sige at, det landbrug der stålsat har forurenet og produceret under ekstremt uetiske former, har diskvalificeret sig selv. I min tidlige ungdom kiggede jeg som naturvidenskabsstuderende på rapporter fra landbrugets forsknings råd om Round up. Det pæneste man kan sige om deres konklusioner er at de var upræcise.Landbruget har forpasset chancen til at sidde med ved bordet.Desværre -jeg er selv fra landet og ærger mig over situationen.



11/2 2011 02:58 vouskootia 138837



2) Industrien har først fornyligt fundet ud af at CO2 måske er skadeligt. Befolkningen først fornyligt at biler giver partikel forurening (en af de største dræbere?), CO2, plastikposer ender op som nye landområder, rensning af byspildevand, lossepladser, mm.
Kan en by som København være bæredygtig? eller er den også "stålsat forurener under ekstremt uetiske former".

Hele Danmark er diskvalificeret efter din målestok.

Jeg vil helst ikke til at spise kina kød og ris.
Vi har meget godt knowhow i landbruget i Danmark til effektiv fødevare produktion - og det endda på en ret miljø effektiv måde også.
Det er en eksport mulighed uden lige.

Der er vist sket meget siden din tidlige ungdom ;−) Man finder jo hele tiden ud af nyt.

To eksempler:
Reduceret jordbehandling giver væsentlig flere mikroorganismer i jorden, som de nu finder ud af er gode til at nedbryde rest-giftstoffer fra fx. roundup.
Plantning af efterafgrøder som fx. sennep binder kvælstoffer og mindsker udvaskningen.



TRÅDOVERSIGT