Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Listen til nohope - år 1


38884 collersteen 13/2 2011 13:56
Oversigt

Hej Nohope m.fl.

Jeg fik ifm. januarrallyporteføljen lovet at lave en lille update på den liste med small-/midcap-aktier jeg lavede til nohope i sin tid.

Det er ganske interessant at sidde og kigge lidt på den - og det ikke kun fordi afkastet har været ganske pænt... :)

På de 2 "hovedgrupper" ligger afkastet på ca. 25-28% på 1 år. Dertil kan man nok tillægge lidt udbytte på flere af aktierne, men nok ikke noget der for alvor ville kunne rykke kurserne. Det kan man så sammenligne med eksempelvis SmallCap Danmarks afkast som i 2010 var på ca.8-9% hvis jeg ikke husker meget galt. Deres benchmark KFMX-indexet steg med 16-17% så selv der ligger "listen" pænt. Det er jeg faktisk ret overrasket over, men det viser jo faktisk at man med 20-30 aktier og lidt tålmodighed i porteføljen faktisk også kan lave et ganske pænt resultat.

Der er jo selvfølgelig også muligheden, at det var rent held - hvilket man bestemt heller ikke skal kunne udelukke. Særligt i gruppe 2 er det jo faktisk kun 2 aktier der hiver hele afkastet hjem. På trods af et spinkelt statistisk grundlag er det vel en indikation af at den af rkhanen ofte nævnte fact omkring "fat tails" faktisk er tilstede. Dernæst at man skal huske at lade sine vindere løbe!!!

Fremtiden: Næsten alle aktier synes jeg stadig er interessante på et eller plan - dog uden at jeg har tjekket 100% op på allesammen. Skulle man starte med porteføljen idag skulle man måske overvægte de aktier der ikke har performet så godt? Det tror jeg godt kunne blive min egen strategi, hvis det var. De aktier som jeg nok ikke ville styrte ud og købe med det samme er nok SBS (som jo har meldt om "krise" siden 1.liste), Royal, SPG og så DLH, som siden opgørelsen her har meldt om emission, således at den allerede nu er faldet fra 33 til 26-27 stykker. Det skærer en pæn bid af det afkast der er indregnet på listen. Til gengæld har berlin 3 så været i 0,70 - og sådan kunne man blive ved. Det er et øjebliksbillede.

Bemærk, at kommentarerne er de oprindelige fra januar 2010. Man burde egentlig lave en opdateret omgang kommentarer, men jeg tror ikke de ville ændre sig så meget på langt størstedelen af aktierne. Dermed kan man udfra en rationel tankgegang måske også igen slutte at det er de "dårligst" performende aktier man skal købe eller overvægte...? Men lad nu ikke drage forhastede konklusioner...

I det oprindelige indlæg nævnes også IT-aktier som Netop, Colum, Maconomy og Tri-Fork, hvoraf de 2 sidstnævnte faktisk ville have produceret ca. 100% i afkast, hvis de var blevet inkluderet. Colum ville være flad, mens netop ville have genereret 20-25%.

Endelig er det jo meget interessant at bemærke, at den værst performende aktie i gruppe 1-2 er den hvor stock-picking æren er tilskrevet AKA ..... Det er meget godt ramt aka - ud af næsten 30 aktier.

Nåh, det blev et lidt rodet skriv - håber I fik noget ud af det alligevel. Om ikke andet kan det måske give stof til eftertanke over de muligheder der trods alt ligger i small-/midcap, hvis man har tålmodighed (og timing?). Læg også mærke til at listen er helt uden "the usual suspects" som Bioporto, GES, Genmab, Vestas, etc.

Til allersidst kan man så ærgre sig over, at man ikke selv har (/har haft) særligt mange af aktierne på listen - Det er vel egentlig kun LL der har fundet en god plads i min port. Desværre - fjols coller!

Links:
Det oprindelige indlæg om "nohope"-listen:
http://www.proinvestor.com/boards/24660/Small-midcap-..

Januarrallyporteføljeindlægget:
http://www.proinvestor.com/boards/38364/Status-paa-Ja..

Fortsat god weekend.
collersteen

P.s. Aktiemarkering og placering af indlæg er blot en kopi af det oprindelige indlæg, så de kan findes samme sted, hvis det en dag bliver nødvendigt. Der er ingen større bagtanke udover at det vil være sundt for Nye Investorer at få denne aha-oplevelse inden man bliver drevet ud i all-in gambling på de "populære aktier". Investering drejer sig om fornuftigt spredning og det lange seje træk for 99% af aktieinvestorerne - og det er desværre også for langt de fleste af os et langt sejt træk før vi opdager/lærer det.... :(
pdfListen_til_Nohope_jan2011_update__..13/2 2011 15:55 nohope 638887Tillykke Coller - selvom det ikke er særlig flatterende for mig at få revet såret op igen...
Resultatet er pænt over KFMX-index og Small Cap DK - de sidste burde ringe og få et par gode råd - som f.eks. at holde sig fra GES og HH (hovsa, den var på listen) som er de to papirer, der især ødelagde det for Small Cap DK.
Papirerne er velvalgte, men selv i den første gruppe er der 5 med negativt afkast, det viser for mig, at man skal sprede sig - meget - endda. Selv med en glimrende liste, som den du her har præsteret, er der risiko for negativt afkast i et positivt marked - hvis man forsøger sig med færre papirer omend det nok kræver både min og Aka´s assistance at samle de 5 med negativt afkast i samme pf. Der har i den senere tid været skrevet en del om, at danskere i almindelighed havde været bedst tjent med passivt forvaltede pf'ere/investeringsforeninger. Coller havde - hvis han konsekvent havde eksekveret sin strategi slået index, men de færreste - åbenbart ej heller Coller, følger deres strategi så konsekvent og investerer så bredt, at de opnår et overnormalt afkast. Jeg begynder at frygte, at de af os der ikke ejer de nådegaver, der konsekvent giver os et overnormalt afkast skal stoppe og istedet kyle det hele i passivt forvaltede investeringsforeninger, og bruge tiden på noget mere nyttigt end at følge aktiekurser. Det ville være kedeligt - men hvis afkast har første prioritet og man kan samle tomme flasker i den sparede tid, så skal det overvejes.13/2 2011 16:22 collersteen 238888Tak nohope.
Nogle vigtige (og skræmmende) pointer du får fremhævet.
Særligt de 2 sidste sætninger er jo noget der ligger i baghovedet og banker mere og mere på....

Stædigheden og den manglende selverkendelse af at den hurtige gevinst ikke ligger lige om hjørnet gør at jeg må arbejde endnu mere på at blive hårdere og mere stringent på min strategi... Det er svært, men jeg tror jeg er på vej. Der har ihvert fald aldrigt været så mange forskellige aktier i min port som pt.

Det eneste som nohope-listen egentlig mangler lige nu er at vi får RK til at fortælle os hvornår vi skal skille os af med vinderne

Et andet interessant fænomen er, at der næsten ikke er nogle brutale tab i porteføljen. Det er jo glædeligt men også lidt bekymrende, for de må jo komme før eller siden?13/2 2011 20:54 renek 138893Fantastisk indlæg Coller...det er jo ren nørderi...men ikke desto mindre noget som kan have interesse for alle.

Gad vide om du ikke er ved at finde et koncept der virker i markedet...så er spørgsmålet om du har "cojones" til at eksekvere et sådant operationaliseret koncept konsekvent over tid. Det er den svære ting...og absolut én af grundene, mener jeg, til at private ofte klarer sig dårligt (se eventuelt denne http://bit.ly/eXyOFj nederst): ikke fordi det som sådan er en dårlig ide at søge efter alpha i markedet, men hvis man ikke har en grundlag at søge efter alpha på kan det kun gå galt.

Men jo det skal undersøges endnu mere, men hvem ved hvad vejen bringer?

Meget meget interessant Coller. Jeg tror vi er mange der læser mere med når der kommer noget. Måske snart har fundamentet til Coller Hedge & SonsTRÅDOVERSIGT