Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

IPO af ISS


39089 Kristensen 17/2 2011 12:12
Oversigt

ISS er i dag kommet med regnskab for 2010. I samme forbindelse har kapitalfondene bag, Goldman Sachs Capital Partners og EQT, oplyst at de vil hente 13,3 mia. kr. ved at børsnotere ISS

"Den påtænkte børsnotering forventes primært at omfatte salg af nye aktier, og noteringen kommer til at ske på børsen i København.

- Selskabet har til hensigt at anvende provenuet, sammen med beløb trukket i henhold til en ny lånefacilitet, der forventes at være på plads inden modtagelsen af provenuet fra børsnoteringen, til tilbagebetaling af alle beløb i henhold til selskabets nuværende seniorfaciliteter og selskabets second lien-facilitet, skriver ISS.

ISS vurderer, at der er betydelige muligheder for at forbedre driftsmarginalen yderligere gennem den fortsatte implementering af The ISS Way-strategien, der er et redskab til at ensrette og optimere ISS’ forretning, stram omkostningsstyring, den positive effekt af den øgede eksponering mod emerging markets samt forbedringen i aktiviteterne i Frankrig og i ISS’ ikke-porteføljebaserede forretning, som begge har været negativt påvirket af den seneste tids økonomiske afmatning. ISS har en målsætning om at opnå en driftsmarginal på 6,5 pct. på mellemlangt sigt.

Goldman Sachs og Morgan Stanley er udpeget til at fungere som Joint Global Coordinators for den forventede børsnotering og som Joint Bookrunners sammen med Citigroup Global Markets Limited, Deutsche Bank, HSBC Bank og Nordea Markets, mens Carnegie, Danske Bank, Skandinaviska Enskilda Banken og UBS Limited er udpeget som Colead Managers."

http://www.proinvestor.com/finansnyhed/10285746/ISS:-Vil-hente-13,3-mia.-kr.-ved-boersnotering-(Opd.)



17/2 2011 12:19 Kristensen 039091



ISS' kommende børsnotering er i virkeligheden en notering af holdingselskabet bag ISS og ikke af selve selskabet ISS Global. Det kommer bag på analytiker Martin Bo Hansen fra Jyske Bank, der følger selskabet tæt i forbindelse med dets obligationsudstedelser.

- Jeg havde forventet, at de ville børsnotere selve selskabet og ikke holdingselskabet. Konkret betyder det, at hvis selve ISS var blevet børsnoteret, havde de været tvunget til at indfri nogle af obligationsudstedelserne, og det slipper de for, forklarer Martin Bo Hansen.

ISS-noteringen kommer til at ske ved udstedelse af nye aktier, og provenuet, der ventes at blive 13,3 mia. kr., skal bruges til at nedbringe selskabets gæld, der i øjeblikket er markant over det normale for børsnoterede selskaber, idet gælden på 30,6 mia. kr. svarer til seks gange EBITDA mod de 2,5 gange, der er en tommelfingerregel blandt børsnoterede selskaber.

Martin Bo Hansen understreger, at det kun vil være en mindre del af ISS, der sendes ud på børsen i første omgang. Han estimerer umiddelbart selskabets markedsværdi til at være over 45 mia. kr. i alt.

- Kapitalfondene vil fortsat være ejere og vil så trække sig ud på et senere tidspunkt, forudser Martin Bo Hansen.



TRÅDOVERSIGT