Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

2 spørgsmål om SKAT ifm aktier


39123 mollegade 18/2 2011 00:22
Oversigt

Hej

1. hvis jeg i 2008 køber Nordea-aktier for 50.000 - 3 mdr senere er de 120.000 værd. Samme år køber jeg også Genmab for 50.000 - 3mdr senere er de blot 15.000 værd.
Jeg vælger at sælge nogle Nordea-aktier, helt præcist for 48.000 (for at holde min på de 28% skat). Men først næste år (dvs 2009) vælger jeg at sælge lidt ud af mine Genmab-aktier - dog med tab. kan det passe, at jeg blir beskattiget af mine Nordea-aktier, men ikke kan modregne mit tab i Genmab, da disse først blir solgt (altså nogle af dem) året efter (dvs. 2009)?
Kan jeg så at sige spekulere i, at sælge aktier inden for samme år, for at modregne en god aktie med en dårlig?

2. har via mail modtaget en "indbydelse" fra skat til at indskrive mine data (åbenbart kun køb før jan 2009 - ikke salg). Hvad er fordelen for mig, andet end at evt tab ikke fremover vil kunne bli modregnet, da SKAT skal ha nys om aktierne købt før 2009, som minimum? Jeg kan ikke se andre fordele, end at jeg kan være sikker på, at jeg minimum blir "bonget" for alt - altså ingen fordele udelukkende ulemper? eller hvad siger PI?



18/2 2011 01:17 vouskootia 039124



1. Kan anbefale at investere i sprut og kvinder, gevinsterne herfra er 100% skattefri.
Men ellers, så er det korrekt at du beskattes i et skatteår, og du dermed kan opleve år med gevinster, og år med underskud. Underskud kan fremføres og modregnes i fremtidige gevinster. Nogen spekulerer i at realisere tab i slutningen af året til modregning i gevinster.

2. Fordelen ved at angive til skat er at de automatisk kan beregne din aktieskat fremover - både tab og gevinster. Ulempen kan være at der er færre muligheder for at "misforstå" beregningen af aktieskat, mm.



18/2 2011 02:22 mollegade 039126



dvs. at sælger jeg en aktie (med "profit") i 2009, og går med tanken om at sælge en anden aktie(denne med "tab"), så kan det bedst svare sig at sælge den med "tab" samme år som den "vindende" - og altså IKKE vente til næste år. ?
Dette ud fra den betragtning, at det kun er i samme år man kan modregne sine tab. ?



18/2 2011 09:00 TDAE 039129



Hej mollegade

Som vouskootia skriver, kan du fremføre dit tab og modregne det i gevinster i de efterfølgende år.
Derfor er fradraget ikke spildt, hvis du kommer til at tage tabet uden at have gevinst samme år.

Hvis du har tid (råd) til at vente på andre modregningsmuligheder (gevinster), har du ikke noget problem. Hvis du havde behov for likviderne dengang, burde du have taget nogle tab og modregnet dem i gevinsten i det samme år.

/TDAE



20/2 2011 16:08 Insolvens 039233



Hej Mollegade,

1 - Ja. Det er korrekt. Fradrag eller rettere modregning bagud til foregående indkomstår ville kræve en særlig hjemmel til carry-back af underskud. En sådan findes ikke i ABL eller andet sted. Derfor følger opgørelsen det almindelige princip om opgørelse hvert indkomstår for sig. Det betyder også, at du har ret i, at skatteoptimering kan ske ved at realisere tab, der modsvarer realiserede gevinster inden for samme indkomstår.

2 - Tjaaa...det er jo en service fra SKATs side. Jeg har ikke selv testet systemet, og jeg er ikke klar over, hvor avanceret det er. Men - som også andre har udtalt - så er det næppe tilstrækkeligt avanceret til at kunne håndtere alle forekommende situationer. Umiddelbart tror jeg, at systemer kan være en god service for dem, som har relativt simple handler og aktiviteter, mens det næppe er specielt interessant for dem med mere komlicerede handler og aktiviteter.

Mvh.

Insolvens



21/2 2011 02:51 mollegade 039245



@Insolvens
Dit svar #1 besvarer mit spørgsmål fuldt ud, og velformuleret. takker.
Så konklusionen er, at hvis du har en aktie du har tab i (under forudsætning af at den stagnerer kursmæssigt), så kan du sælge den samme år som du har realiseret en aktie med gevinst og den vej rundt "tjene" lidt (lad os kalde det damage-control) på en aktie med underskud.
Fedt at vide.



TRÅDOVERSIGT