Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mere Danisco....


39127 johnsen 18/2 2011 08:16
Oversigt

Mere DCO fra DAF:

Kære aktionær i Danisco

Siden vores første nyhedsbrev om Danisco er vi blevet lidt flere. Over 2.250 Danisco-aktionærer har nu registreret sig hos Dansk Aktionær-forening i forbindelse med DuPonts købstilbud på Danisco. Som bekendt er næste tirsdag – den 22. februar - sidste frist for at sige ja, hvis man gerne vil tage imod købstilbuddet. Og de fleste af jer skal sikkert kontakte banken allerede mandag, hvis I vil acceptere tilbuddet. Men måske er der ingen grund til at forhaste sig.

For kilder i Dansk Aktionærforenings netværk vurderer, at der er stor sandsynlighed for at DuPont vælger at forlænge budfristen i morgen – fredag – da DuPont endnu ikke har fået godkendt handlen hos konkurrencemyndighederne i Kina og EU. Hvis fristen forlænges i morgen - eller en af de nærmeste dage – får aktionærerne mere tid til at beslutte sig i.

Hvordan DuPont og Danisco vil håndtere den voksende skare af modvillige eller usikre aktionærer, som enten ikke føler sig overbevist om at DuPonts første bud på 665 kr. pr. aktie er høj nok, eller som ikke føler sig godt nok informeret omkring Daniscos langsigtede potentiale som selvstændigt selskab, bliver meget interessant at følge. Læs videre og du vil finde informationer om hvorfor det er interessant.

Det har nemlig givet en del opmærksomhed i dansk og international presse, at langt størstedelen af jer har oplyst, at I er i tvivl, om I skal sælge – og at et markant flertal af de resterende er imod et salg. Det kan I orientere jer om i listen af presseklip længere nede i denne mail.

Vi sender jer denne gang AktieUgebrevets syn på købstilbuddet (tilgængelig for alle), ligesom vi sidste gang udsendte en analyse fra Aktieinfo.net (kun for medlemmer af Dansk Aktionærforening). Men husk at Dansk Aktionærforening ikke har taget stilling til købstilbuddet, og at de analyser, som vi formidler, er uafhængige og derfor ikke bør opfattes som en stillingtagen fra foreningens side.

Som bekendt skal DuPont kun bruge 90 procent af aktierne, for at handelen glider glat igennem. Men siden sidst har flere større aktionærer meldt ud, hvad de mener om opkøbstilbuddet, og Dagbladet Børsen har netop i dag opgjort, at DuPont ikke har mange chancer for at nå 90 procent inden sidste frist på tirsdag. Aviser har talt sig frem til, at store investorer med mindst cirka 9,5 procent af aktiekapitalen forventes at sige nej. Dertil kommer: A) Alle jer private aktionærer, der ejer cirka 25 procent af aktiekapitalen og i sig selv kan vælte handelen. B) En lang række store investorer, hvis holdning ikke er kendt. C) De 1-5 procent af aktionærerne, der normalt ikke reagerer i en sådan budproces, men dermed også tæller på nej-siden.

Men DuPont har et par ekstra muligheder i baghånden:

1) Amerikanerne kan vælge at udvide tilbudsperioden i et forsøg på at få flere tilsagn – den melding kommer formentlig allerede i morgen - fredag, og DuPont ventes at undskylde sig med, at der mangler godkendelse fra konkurrencemyndighederne i Kina og EU.

2) Amerikanerne kan vælge at nøjes med 80-90 procent af aktierne, hvis der da overhovedet er så mange, der siger ja tak. Det var det, der skete med TDC i sin tid. Men så vil DuPont ikke kunne tvangsindløse de resterende aktier, og selskabet har indtil nu bedyret, at dén løsning ikke er interessant.

Omvendt er det også værd at notere sig, at aktien på kort sigt må forventes at falde i kurs, hvis købstilbuddet afvises. Så man skal nok have længere planer end uger og måneder med sine Danisco-aktier, hvis man siger nej tak.

I sidste nyhedsbrev skrev vi, at vi var i dialog med Danisco og DuPont om informationsmøder for de private investorer. Det er vi i princippet stadig. Men vi må konstatere, at Danisco og DuPont stadig ikke har taget initiativ til informationsmøder, selv om svarfristen nu kun er få dage væk. Det mener vi er en stor skam – og aldeles uforståeligt i et selskab, der har så mange små aktionærer, som meget tydeligt har efterspurgt mere information. Men I kan stole på, at Dansk Aktionærforening fortsætter med at lægge pres på de børsnoterede selskaber og deres rådgivere for at invitere alle aktionærer – ikke kun de store – til informationsmøder om væsentlige emner som dette.

Husk også, at du kan få mere information på den hjemmeside, som DuPont og Danisco oprettede, efter Dansk Aktionærforening havde kritiseret informationsniveauet. Der er nogle tekniske problemer med at komme ind på sitet. Men det skulle kunne lade sig gøre sådan: 1) Brug Internet Explorer til at gå ind på http://dupontanddanisco.com/. 2) Klik dig gennem de tre juridiske start-sider. 3) Klik på ”Dansk” i øverste venstre hjørne.

Vi vil skrive til jer igen, hvis vi vurderer, at der kommer ny information om Danisco, som I bør være orienteret om. I mellemtiden håber vi, at de af jer, der ikke allerede kender Dansk Aktionærforening, har fået lyst til enten at modtage vores gratis nyhedsbrev, at modtage to gratis eksemplarer af magasinet Aktionæren, eller at blive medlem for kun 575 kroner for resten af 2011. Læs mere på Shareholders.dk om de mange medlemsfordele.

Med venlig hilsen

Charlotte Lindholm
Direktør
Dansk Aktionærforening


Aktieugebrevets kommentar:
http://www.shareholders.dk/art/templates/nyhedsbrev.aspx?articleid=1062&zoneid=1


Jeg siger stadig nejtak.



18/2 2011 09:42 johnsen 039138



Dupont forlænger tilbudsperioden for køb af Danisco til 1. april 2011.





18/2 2011 09:43 johnsen 039140






18/2 2011 13:24 johnsen 039172



Næsten trin bliver forhåbentlig en forhøjelse af tilbud. Endnu engang har vi lært at det IKKE haster med at give accept. Du kan ALTID nå det, hvis det er det du vil.


Jeg siger stadig NEJ.



18/2 2011 17:37 malurt 139190



I den slags sager giver man først besked på den sidste dag, så det overraskende er, at der er 5% af Danisco, der er ejet af tåber, der allerede har taget stilling,- så kan man frygte, at der er ligeså mange tåber, der allerede har taget stilling til ikke at ville sælge.

Vi er godt hjulpet. Jeg har netop siddet og læst Bruno Japps "analyse" som aktionærforeningen nu har rundsendt, formentlig i reklameøjemed for Aktieugebrevet. Den "analyse" er så tynd, at det nærmest må betegnes som en hån mod aktionærforeningens medlemmers intellekt, at den overhovedet udsendes.

Den kære Tom Knutzen, har fuldstændig ret. At flere af de analytikere der har siddet og regnet og diskonteret cash-flow, nu pludselig synes, at virksomheden er betydeligt mere værd end regnearket tidliger har fortalt - ja, de har ærlig talt et forklaringsproblem, mange af dem.

Og Dansk Aktionær forening er som sædvanlig ude på at markedsføre sig selv; men har desværre ikke noget at byde på.

Det har jeg, til gengæld:

Gør som ATP og hop alt det andet ævl over.



18/2 2011 18:13 johnsen 039195



Kun en tåbe kalder andre for tåber på PI.



18/2 2011 18:52 malurt 039201



vil du gerne have et fristed?
:)



18/2 2011 20:36 johnsen 039207



fordi folk laver en tåbelig handling er det ikke ensbetydende med at de er tåber. Det burde du kender alt til.



18/2 2011 16:50 johnsen 039188






18/2 2011 16:56 039189



Ja, I ødelægger det hele. Jeg synes Tom har gjort det rigtigt godt. Sælg nu I gnierpinde!

Måske kan han blive topchef i Dupont.



18/2 2011 19:41 nohope 039203



Kald mig tåbe - kald mig gnierpind - kald mig hvad du vil, men de 10.000 stk. jeg har hånd og halsret over er ikke til salg - ihvertfald ikke til 665,-
Jeg vil komme til at ryste på hænderne, hvis buddet ryger over 740 og det bliver forlænget til efter 30/04/11.

nohope



20/2 2011 18:41 johnsen 039238



ødelæggelserne kender ingen grænser, men det gør, hvor lidt vi vil nøjes med i afkast.

Kan Tom kun blive topchef i Dupont, hvis han får solgt Danisco til en slik?



18/2 2011 20:34 johnsen 039206






22/2 2011 11:38 johnsen 039284



DCO kan blive forlænget frem til 29 april. Pas på, husk din accept er uigenkaldeligt og bindende i DK, så vær afventende.
Kunne selvfølgelig lave en pdf fil og uploade, men interessen er lille, så spild af tid. Folk har sikkert solgt ud.



23/2 2011 09:07 johnsen 039329



Andre er interesseret i dele af Danisco:
http://epn.dk/brancher/foedevarer/article2348518.ece




TRÅDOVERSIGT