Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Regnskab fra HP - skuffer på forventninger


39350 TeamGarlic 23/2 2011 14:03
Oversigt

Regnskabet fra HP igår aftes havde jeg afventet med spænding. Det blev desværre en lidt blandet landhandel, hvor jeg særligt lægger mærke til, at EPS for 2011 er lavere end ventet af analytikere samt det meget store fald i eftermarkedet på 10.8%.

HP forventer EPS på USD 5.20-5.28 og non-GAAP på 4.46-4.54. Herfra skal trækkes efter-skat-omkostninger på USD 0.74. Årsagen til dette er afskrivninger på immmaterielle aktiver, restruktureringsomkostninger samt opkøbsrelaterede udgifter. Jeg vil påstå, at man bør indregne disse udgifter til et justeret EPS, da en sektoren som helhed opkøber virksomheder løbende og indtægterne herfra er jo medregnet højere oppe i regnskabet.

Det bemærkelsesværdige ved det store fald er, at kursen bragede igennem alle gennemsnit og det blev gjort eftertrykkeligt: volumen er mere end dobbelt så stor som gennemsnittet. Givet er der en masse shortere med i spillet. Aktien handles i før-handelen fortsat lavere - nu til 42.81.

Hvad skal vi så forvente af kursen ?

Den er et oplagt bytte for shortere, da vi er under glidende snit.
På et daily chart ser jeg antydningen af et stigende trendkanal, hvor bunden er testet 2 gange og nu måske tredje gang. Aktien støtte i området 41-42 (lukkekurs) - intradag er der dog handlet på helt ned på 40.25. Det nævnte har flere gange ydet støtte eller modstand. Såvel RSI14 som SlowStochastics lå højt og et nedadgående kryds på MACD må forventes, hvilket kan presse kursen yderligere.

På weekly chart synes jeg det ser værre ud for aktien. Støtte findes i området 34-37 (intra-uge vs. lukkekurs), hvilket også er 52 uges laveste. Jeg synes at kunne se en rising wedge og aktien skal rette sig i denne uge og lukke over ca. 44 for kun at bounce mod bunden og ikke opfylde det chart pattern og så skal vi længere ned.
Thepatternsite.com siger, at man skal tage afstanden fra bunden ca. 37,25 til toppen på ca. 48 = 10,75. Dette skal ganges med 46% ved brud nedad = ca. 5 kurspoint. Break-out-punktet har jeg sat til 44-45, hvilket giver kurs 39-40 stykker. Thomas Bulkowski foreskriver, at man først tager en position uden for trendlinierne, dvs. kurs 39-40 (uge-luk).

Som længere-sigtet investor, så vil jeg holde øje med kursen og vente på et godt entry.

HPQ

HPQ




17/5 2011 09:33 TeamGarlic 242531



Mission accomplished. Denne historie:http://www.finansnyheder.dk/news/ShowNewsStory.aspx?StoryId=11707193 fik HP til at falde endnu mere i efter-markedet (kurs 38) og setup'et er nu stort set fuldendt.

I artiklen citeres direktøren for at have sagt, at forretningen er under pres og man ikke har råd til den nuværende stab.
Paulsons hedge fund har købt 25 mio. aktier i et 2-årigt væddemål på firmaer, der skal re-strukturere (sidenote: køber stort ind i TransOcean): http://preview.bloomberg.com/news/2011-05-16/john-paulson-s-fund-took-1-billion-hp-stake-bought-lubrizol-last-quarter.html?cmpid=yhoo

Et kig på daily chart synes jeg afslører noget interessant - en mulig divergens mellem MACD og kursen. Et kig på chartet senere i dag vil nok afsløre mere pga. det store fald i eftermarkedet.

HPQ




17/5 2011 21:50 Kristensen 042572



Uheldigt at et memo ved et uheld er blevet lækket og kvartalsregnskabet må således offentligtgøres en dag før tid. Resultatet er vel godkendt, men fremtidsudsigterne er dystre grundet meget hård konkurrence.
Mht. TA-delen, hvad siger den så når man ryger direkte igennem kurs $39-40 og i $36-37? Skal den ned omkring "finanskrise" bunden omkring 30'erne?



17/5 2011 22:04 TeamGarlic 142573



Hej Kristensen
Ja, det er et gevaldigt gap - vel nærmest et break-away gap med negativt udfald grundet FA-omstændigheder. Aktien har testen toppen fra januar 2009 og umiddelbart kunne et bud være en test af bunden fra jan. 2009/maj 2009, dvs. 33.5 USD. Jeg har forsøgt at finde statistik på shorts, men den seneste er fra 29. april med kun 16 mio. styk. Jeg tror, at tallene for ultimo maj vil vise høje tal - det er vel en oplagt short-sag ?

Et kig på insider-handler viser masser af salg eller udnyttelse af optioner med efterfølgende salg - ikke godt nyt.

I flere artikler går det igen, at Intel fortsat er meget bullish på PC-salget, som HP oplever problemer med. Andre tager markedsandele eller også er Intel for optimistiske. Vi får se ....



20/11 2012 19:32 Martin NYSE 062442



Dette indlæg ligger for tid tilbage. Har i en mening om HP nu? Den mindre katatrofe idag bliver hurtigt glemt, så ser man bort fra den, er der ikke mange overraskelser. omsætning er på retræte, omend det ikke er nogen overraskelse. Kursen er langt nede nu og markedsværdien vel omkring $22 mia. Man sidder stadig på $8 mia. cash, og generere pengestrømme.

Man er igang med en transformation og det er for tidligt at sige om man bliver succesfuld. Der har været megen uro, hvilket har negativ påvirking. Prioritet er at få omkostningsstrukturen til at matche med forventet omsætning - men der er man fuldt bevidst om, så er spørgsmålet bare om man kan levere, og tidligt nok.

Jeg ville kigge nærmere på HP inden for de næste dage, for trods endeløse dårlige nyheder, så det som for måneder tilbage lignede en valuetrap, kunne godt vise sig at holde god værdi. Som et gamble, så om sige. Jeg ser det på den måde, at kan man undgå at komme ind i en lang stime med mia. I tab, så ligger der værdi long term.



TRÅDOVERSIGT