Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Norse Energy 2011


39592 Kenddinvare 1/3 2011 17:17
Oversigt

Først en hurtig intro for de som ikke kender Norse Energy Coorporation. De som er ajour kan springe til følgende indlæg i tråden.

For knap 3 år siden steg kursen enormt på kort tid. Det hang sammen med en gaspris som steg til 13$/Mcf, hurtigt stigende klarhed over potentialet i Marcellus skiferlaget i Appalacherne og pæne udsigter omkring aktiviteterne ud for Brasilien.
Så begyndte gaspriserne at styrtdykke og nåede helt ned under 3$, så ønskede miljømyndighederne i staten New York, hvor NEC's USA-aktiviteter var/er samlet at undersøge virkningen af den teknik som medførte at gassen kunne hentes profitabelt op fra de tætte skiferlag. Den undersøgelse trak ud og blev omfattende samtidig med at nogle selskaber andre steder havde sjusket med fundamentale sikkerhedsforanstaltninger. Ved kommentarfasen foråret 2010 tog et politisk hysteri derfor over, så hele den langsigtede mulighed for at udvikle de enorme potentialer fra skiferlagene i New York nu er temmelig usikre.
For den brasilianske del kom der også nogle boringer som godt nok viste tilstedeværelse af kulbrinter, men ikke blev vurderet til at kunne give kommerciel produktion.
NEC ledelse har nok der og de følgende år undervurderet investeringsbehovet i forhold til udviklingen af nye produktioner i forhold til en ret stor gæld fra erhvervelse af rettigheder.
Med den faldende gaspris, lidt langsommere og dyrere udvikling på de ting der var i gang og den manglende mulighed for at lave JV for produktion fra skifer i NY til en fornuftig pris. Blev det til en finansiel balancegang med uheldige virkninger, da man ikke fik den brasilianske og nordamerikanske del af selskabet til at spille ordentlig sammen.
Det har medført at Panoro Energy er blevet udskilt (værdisat til 40% af det gamle selskab) og at der har været kapitalrejsninger. Som symptom på (denne viden om) NEC's finansieringsproblemer i forhold til at realisere de store potentialer måtte de sælge deres 10 mio.aktier i Panoro til kurs 5,5 i november, mens Panoros seneste kapitalrejsning er i kurs 7,8.
Ud over lovlig stor optimisme fra ledelsen i forhold til det der reelt kunne/blev realiseret blev den gamle ledelses troværdighed også undergravet af meget skæve udmeldinger omkring (kommende) produktion fra sandstenslaget Herkimer, som fra efteråret 2008 har været det der skulle bibringe cash-flow. Der blev i længere tid udmeldte forventet gennemsnitlig startproduktion (IP30) fra Herkimerbrønde på 1250 mcf/d på trods af at man i ledelsen kun regnede med et snit på 650 mcf/d i de nordlige dele af ”playet”, hvor man ville udvikle fra i takt med udvikling af pipelines.
Da der så for et års tid siden dukkede problemer med vandindtrængen op var det udløsende faktor for en ny mere produktionsorienteret og amerikansk baseret ledelse.
Vandproblemet er nu identificeret til et ganske lille område og 3D seismik har vist hvor i den nordlige del, der ikke bør bores og vist 39 'gode' placeringer. På den baggrund blev boringer genstartet i oktober, men nåede ikke til årsskiftet at give sikker indikation på, hvor godt man nu er i stand til at ramme. Da produktion og mange andre ting for 2010 allerede var kendt var det derfor resultat for de nyeste boringer som var i centrum for dagens præsentation og det viste sig overbevisende omend med nogle negative elementer.



1/3 2011 17:49 Kenddinvare 239596



Dagens præsentation af 2010 regnskab og udsigter for 2011.
Det anbefales at se den fra www.norseenergy.com/ eller fra http://webtv.hegnar.no/?id=10957&cat=6&page=0 for de travle kan man springe til udvalgte afsnit f.eks. ”Herkimer produktion” hvor de vigtigste nyheder findes.
I sammendrag ses:
*En rigtig god gennemsnitlig IP30 (1400 mcf/d) for de seneste 3 brønde på trods af at de var forventet at ligge i den lavere ende af de 39 udvalgte steder efter sidste sommers 3D-seismik
*Tilbage til at guide CapEx pr. brønd på 1,1 mio.$
*Rimelig god hedgepris i forhold til spotmarked.
*Indtryk af at salg af ROW kan være nært forestående
*Bekræftelse fra New Yorks guvernør om SGEIS før 1.juni
*Nogle tal på værdien for NEC af JV for brønde i Herkimer
*Lidt konkretisering af planer for pipelineudbygning
*P1 reserver øget 5% i årets løb
*Regnskabstal med store generelle omkostninger.

Grundlaget for kursen er altså sat, risiko for kursødelæggende kapitalrejsning er ganske decimeret, dog kan der komme noget JV/frasalg i lidt af ”Core Assets” til en ikke alt for fordelagtig pris, så den enorme upside findes stadig.
I følgende indlæg kan der så gås i detailler.



1/3 2011 18:43 apis 039598



opløftende ting i præsentationen
tre af de seneste brønde er 40 procent højere IP-30 (30 dages gennemsnitlige indledende produktions rater) end guidet niveauer (på 1.400 Mcf/dag )
Og de næste brønde lover også godt
Capex ned på 1 mio (fra de 1.1 mio pr brønd) og de tror på / afviser ihvertfald ikke målet om 0.9 pr brønd.
30 nye brønde iår - så er de vel godt på vej



1/3 2011 22:55 Kenddinvare 039615



HERKIMER
Jeg fik nu fat på det som at de kun turde guide med 1,1 mio. i CapEx men håbede på lavere og at de arbejder meget med at begrænse omkostningerne.

Omkring de 1400 mcf/d finder jeg det anderledes positivt af flere grunde:
Den første udmelding havde været et snit på 650 i det nordlige Herkimer fairway voksende til 1800 i det sydlige. Og udbygningen af feltet foregår nordfra i takt med udvikling af infrastruktur.
Derfor er det heller ikke de mest lovende placeringer afsløret med sidste års 3D seismik som først er blevet boret. Faktisk er det i dagens webcast på s.17 (minut15)afsløret at være nr 10,23 og 39 i forventet ranking af de nu identificerede 39 placeringer (i august kun 12) i 3D-området. Ud fra denne graf ser det ud som om vi kan vente et IP30 snit for de 39 på omkring 1600 mcf/d.
Dertil kommer, at vi er oppe på produktionstal, der giver adgang til ca. dobbelt så stor ReserveBased Lending (RBL)i forhold til hvad de selv koster.
Det skal noteres at 3 brønde er et lidt spinkelt grundlag, når vi ser på de historisk store svingninger, men det lød også optimistisk i forhold til den brønd som er gået i produktion og den der blev færdig i lørdags.

Det nævnes at de 30 boringer i år nemt nås, men med tanke på at vi først kommer i gang igen i maj kræver det herefter (næsten) 4 brønde pr måned, så belært af erfaring vil jeg finde 25 brønde i år tilfredstillende.

På s.25 (minut24) angives den hidtidige prod. i Q1 2011 til 7400 mcf/d det er under indfasning af de nye så med alle disse i prod. nu må vi vel komme op over 8 MMcf for hele Q1.
I Q2 kommer der yderligere brønde på (8 stk.?), men først med indfasning fra omkring 1.juni så mit forsigtige produktionstip netto til NEC er:
Q2=10MMcf/d , Q3=12MMcf/d og Q4=15MMcf/d.
Over 2011 som helhed vil det give en produktion som helhed på ca. 4000 MMcf (20 mio.$ ved en pris på 5$/mcf)

Herkimer JointVentures
I forhold til denne produktion skal det så bemærkes at NEC groft sagt har under halvdelen af udgifterne og over halvdelen af indtægterne. Som illustration af betydningen og dermed en indirekte afsløring af mere omkring de to indgåede JV's på s.19 (minut18).
Man ser her, at en NEC IRR over 100% er særdeles realistisk svarende til at investeringer tjenes hjem på under et år.



2/3 2011 14:34 apis 039640



Kan se pareto også tager de forbedrede IP 30 rater til efterretning, og opgraderer til 1200 mcf/d (fra de tidligere 1000)
De justerer dermed også deres kursmål op med 20 øre til nu 2 nkr.



16/3 2011 00:52 Kenddinvare 140221



Har fundet diverse links til NEC relaterede gasartikler:
stigning i " mergers and acquisitions"
www.bloomberg.com/news/2011-03-14/russia-japan-may-join-global-race-for-u-s-oil-and-gas-assets.html?cmpid=yhoo

Several slides showing the economic impact drilling a single Marcellus Shale gas well would have on the Broome County
http://marcellusdrilling.com/2011/03/slides-from-recent-marcellus-shale-meeting-in-binghamton-ny/

OM nec-BRØNDE
http://ikkeregistrert.blogspot.com/

“Dangers of [Hydraulic Fracturing] Are Overblown”
www.energyindepth.org/2011/03/icymi-ny-states-top-geologist-“no-cases-in-which-hydraulic-fracturing-has-led-to-groundwater-contamination”/

Marcellus ... will move the United States to a natural gas-driven economy.Because it's there and it's going to be cheap and plentiful
http://articles.lancasteronline.com/local/4/361158#ixzz1GbMnsuKL

Natural gas traded up Monday as the world absorbed the news about the nuclear disaster in Japan. For gas the timing is good; big new discoveries and technological breakthroughs have made gas trapped in shale deposits more accessible.
http://blogs.desmoinesregister.com/dmr/index.php/2011/03/14/nuclear-woes-a-boost-for-natural-gas/

Gas Line Right of Way. You will hear everything from $8 per ft to $20 per ft about "the going rate". I think a mean average is $15 per ft - which works out to about $6,500 per disturbed acre.
http://gomarcellusshale.com/forum/topics/gas-line-right-of-way?page=1&commentId=2274639%3AComment%3A76545&x=1#2274639Comment76545

NY Times’ Coverage of Pennsylvania Environmental Regulation is a “Fraud”
www.energytribune.com/articles.cfm/6838/NY-Times-Coverage-of-Pennsylvania-Environmental-Regulation-is-a-Fraud-
A critical review of the information reported by the New York Times
www.mondaq.com/unitedstates/article.asp?articleid=126114

NEC i Madison County
http://madisoncountycourier.com/category/lebanon-new-york-news/

NEC i Chenango County
http://madisoncountycourier.com/?s=norse



7/6 2011 22:10 Kenddinvare 043011



Har lavet tilføjelser i regnearket om finanssituation og lavet en ny flowtabel med hurtigere decline for at få den til at passe lidt bedre med NEC's egne NPV og IRR beregninger.
Med forventet Herkimerudbygning (uden nye JV)og en ny gang 3D seismik og 5 mio. til udbygning af aftagersystem i efteråret mangler der ca. 20 mio.$ i juli 2012 og det samme i juli 2013.
Til at hente disse penge er der først og fremmest det igangsatte salg af ROW. Beløbet her er dog med stor usikkerhedsmargin (har set anslået fra 5-100 mio.$).
Hvis dette salg ikke sker inden juli 2012 eller ikke dækker tilstrækkeligt er 'Resourcebased Lending' (RBL) med forventet Herkimerudbygning formodentlig rigeligt til at dække ind (ved IP30 flow på 1500 Mcf/d kan årets brønde give ret til 30 mio.$).
Lidt i samme bane (da det reelt nok også vil kræve fornuftig Herkimerudvikling) er optagelse af nye bondlån.
Ved færdiggørelse af SGEIS kan det forventes at NEC indgår JV for Marcellus/Utica dels for at sikre penge til nedbringelse af gæld, dels for i sammenhæng med accellereret udvinding (indtjening) at sikre leasingarealerne på sigt (HBP).
Skulle disse muligheder ikke være attraktive nok eller der er sket en fejlberegning er der mulighed for lige før et af de store afdrag at indgå endnu en Herkimer JV.

Første udgave af regnearket er på
http://www.proinvestor.com/boards/39982/NEC---saa-god-er-Herkimer!
xlsHerkimer_light2011.xls



8/6 2011 14:10 Kenddinvare 043024



Havde bommet i opsætningen så IP30-tal var taget med for 3 måneder.
Det giver noget dårligere udvikling, så det i forhold til bondafviklingerne i stedet kræver 25 og godt 30 mio.$ fra salg af assets/JV eller finansindtægter.
xlsHerkimer_light2011b.xls



TRÅDOVERSIGT