Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nykredit hæver bidragssatserne for realkreditlån


39622 akademikeren 2/3 2011 01:04
Oversigt

For landmændene, så kommer vi til at se en bølge af konkurser nu, og så skal vi kigge på bankernes eksponering mod landbruget nok en gang.2/3 2011 09:13 Solsen 039625Ja mange ryger over 1 pct i bidragssats - og tabene skulle ligge omkring 0,2% iflg. en unavngivet kilde.

Nykredit har ikke tabt en krone på landbruget de sidste 10-15 år, men nu må de fattige trække de fejlslagne invsteringen i land for Nykredit.

Jeg husker Straarup (Danske) prale med hvor stort finanssektorens bidrag til samfundet var da det gik bedst - hvad mon manden har at sige i dag ?2/3 2011 10:05 akademikeren 039628Paste lige ind fra Bank Kyndige Kristensen....


Vestjysk Bank - 11% af udlån eksponeret til landbrug
Spar Nord - 11,9% af udlån eksponeret til landbrug
Nordjyske Bank - 18% af udlån eksponeret til landbrug
Aarhus Lokalbank - 13,1% af udlån eksponeret til landbrug

Det er lgie dem som jeg vidste har stor eksponering mod landbruget. Men der skal nok være en række andre banker der har i samme størrelsesorden. Især mindre lokale banker/sparekasser tror jeg man skal passe på, de kan bliver yderst presset. Menes at have læst en artikel et sted hvor det nævnes at disse har i størrelsesordenen 20% eksponering til landbrug.

Dog skal vi huske at landbruget pt. er i bedring, i forhold til de seneste år, men det er fortsat kun den bedste 1/3 som tjener penge. Det farligste er når vi ser at de korte flexrenter begynder at stige væsentligt. En stor del af landmænd har netop flexlån idet de ikke har råd til at betale 4-5-6% i fast rente på 20-50 mio. kr. Endvidere har mange afdragsfrihed.TRÅDOVERSIGT