Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nedskrivninger i Greentech


39681 malurt 3/3 2011 09:32
Oversigt

Greentechs nye ledelse har afsluttet gennemgangen af aktiverne og udviklingsporteføljen. Det har medført nedskrivninger og justering af resultatet for 2010 så det nu bliver i omegnen af 46 MEUR i underskud før skat. Jeg vidste ikke, at GES var gået over til raåpportering i EUR, så jeg regner hurtigt om til ca. 345 mio. dkr. Det svarer til ca. 6,50 kr. pr aktie.

Hvis vi bortser fra skat vil egenkapitalen pr. 31.12 være i omegnen af 1,4 mia DKr, eller godt 27 kr. pr aktie. Nedskrivningerne kan derfor ikke komme som noget stort chok for aktiemarkedet - man kan måske endda påstå, at de er mindre en ventet.

Der er endnu lidt usikkerhed om beslaglagte aktier m.v



3/3 2011 10:21 collersteen 139682



Helt enig. Pipelineprojekter har markedet ikke sat til nogen værdi - stort set siden finanskrisen.
Man fristes til at sige, at det eneste sted de har haft en værdi har været i Greentech's regnskaber.
Trist men sandt.

Det ser ud til, at køberne står på lur idag og er klar til at samle en del aktier op. Det gik ihvert fald meget stærkt med at komme tilbage til 16,50 efter dt første dyk helt ned i 15,20.

Meddelelsen rummer iøvrigt ellers et par andre spændende ting - jeg bemærker især at man nu har konkretiseret "inden for kort tid" til "et par uger" ifm. eksempelvis Cagliari 2 finansiering og sagen med Mafiapolitiet.

Men at selskabet på sigt skal til at sprede sig over en masse forskellige miljøteknologier ved jeg ikke lige om jeg synes om.

http://www.proinvestor.com/aktienyt/535811/Opdatering-af-forventet-resultat-for-Q4-og-aaret-2010-samt-andre-vaesentlige-begivenheder



3/3 2011 10:52 troldmanden 039683



Jeg synes det er meget uklart hvor nedskrivningerne er fortaget. Det ser ud til de stadig har det samme antal mw i udviklings pipelinen. Så der er ikke umiddelbart lukket projekter ned selvom selve teksten godt kunne tolkes derhen.



3/3 2011 22:34 collersteen 339723



Udviklingsprojekterne skulle være bogført til ca.45mio eur, hvoraf kun en lille del (ca. 10%) hidrører Polen.
Dvs. der er omkring 40mio eur aktiveret i Italien og med en nedskrivning på 37mio eur kan der selvsagt ikke være meget tilbage der.

I balancen per 30/9-2010 står der godt nok 495mio kr i projekter under opførelse/udvikling - dvs. ca. 66mio eur. Trækker man så ca. 20 mio euro for Cagliari 2-3, ja så passer pengene. Det sidste er kun et gæt, men de 45mio eur skulle være ok.

Der begynder at være ryddet op i balancen - nu mangler vi så bare at se at de projekterne der har alle godkendelser også bliver til snurrende vindmøller. Det bliver en stor dag, når de begynder i Polen og på at færdiggøre Cagliari 2.

Jeg er noget nervøs ved alle de nye forretnignsmuligher der bliver nævnt (slam, hydro, etc). Særligt solar i Italien vil jeg være stærkt opmærksom på. Det seneste jeg har hørt her til aften er at der bliver pillet ved solar-støtten i maj måned. Uha.... no wonder vi alle blev prakket solar A/S'er og K/S på de sidste 1-2 år med lovning om 12-15% afkast de næste 20-30-40år med statsgaranti.... uha, det kan blive en gyser. Men vi får at se.



3/3 2011 22:52 collersteen 239724



Nu vi er igang med Italien kan vi da lige tage årsregnskabet fra ERG Renew med, som jo er et 77% ejet datterselskab i den store ERG koncern. Der er afgivet tilbud så de bliver nok snart 100% ejet.
http://www.ergrenew.it/data/erg/en/calendar/pressReleases/2011/Financial/The-Board-of-Directors-of-ERG-Renew-approves-the-Consolidated-and-draft-Financial-Statements-for-the-year-ended-31-December-2010/pdf/CS_020311_eng.pdf

Vi hører tit, at GES er nogle amatører og konstant løber ind i problemer dernede - i regnskabet kan man dog se, at det IKKE kun er noget særsyn for GES, selvom man jo må sige at det nærmest er umuligt at forestille sig at mere kunne være gået galt i tilfældet med GES. Men her er hvad ERG er løbet ind i:

On 26 July 2010, the areas where installation is underway as regards 4 of the 20 wind turbines
which are to make up the Ginestra wind farm, currently under construction, were placed under
preventive sequestration by the Benevento Judicial Authority. The order refers to alleged
environmental torts arising from the execution of works in protected woodland areas, without the
required authorisation. Again in this case the Company, considering its actions to be entirely
correct, requested and obtained a hearing for re-examination of the order, which took place on 20
September last, following which the order was confirmed. The Company has already presented a
motion of release from seizure. Moreover, we report that the same areas were already concerned
with a regional temporary suspension order regarding the Single Authorisation which, following the
appeal to the Campania Regional Administrative Tribunal (TAR), was provisionally suspended.


ERG Renew (tidl. EnerTad) er iøvrigt nogenlunde samme størrelse som GES og ville nok have været et godt match - som det ses har de også lidt hydro-aktiviteter nu. Men når de er på vej af børsen er fusion jo nok ikke noget der ligger lige til højrebenet mere. ERG har nok allerede en stor køreplan foran sig for udviklingen af ERG Renew.



4/3 2011 00:28 troldmanden 039729



Jeg forstår så ikke helt hvorforde nedksriver alle de italienske projekter til noget nær 0 når de stadig beholder dem i pipelinen.

Kan der evt være en kobling til evt genforhandlinger af de udviklings aftaler de allerede har? Altså at GES skal betale mindre per mw til til deres samarbejds partners?

jeg hr det præcost som dig. Det lyder rigtig skidt i mine øre at de vil kaste sig ud i alle mulige andre retninger. Hvor er det lige der er synergi mellem vind developer og så slam???



4/3 2011 13:03 Insolvens 439741



Nedskrivningerne i sig selv er - efter min opfattelse - uproblematiske. Så er der vist ryddet rimeligt ud. Og det kan en ny ledelse jo under alle omstændighederne have behov for.

Men GES er efterhånden også ved at være et helt andet selskab, end det oprindeligt var eller måske rettere: var tanken at det skulle være. Strategien er en helt anden nu. Med den nye ledelse ser vi spredningen til vand/slam og sol. I hvert fald til sol og til vand/slam på papiret.

Jeg stiller mig også tvivlende over for denne udvikling af strategien. Fokus på vind var en strategi, som jeg kunne forstå. Denne diversificering kan jeg ikke rigtig forstå. Jeg kan ikke umiddelbart se potentialet i sådan en strategi.

Men nu må de kommende måneder vise, om GES kan levere nogle positive nyheder med afklaring af forskellige forhold (beslaglæggelse/finansiering), som kan hjælpe lidt på kursen. I hvert fald skal sådanne forhåbentlig positive nyheder nu ikke ledsages af nedskrivninger. De er foretaget.

Mvh.

Insolvens



TRÅDOVERSIGT