Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      
Oversigt

Nu må shorterne og dommedagsprofeterne da ha' fået stillet den værste sult!

Jeg vil egentlig gerne lige et par point længere ned, men det kan nå at komme i næste uge.
God weekend

Mvh
McJanus

GEN TORM, TA for begyndere, TA Level 3, TA trin to, Trade the News, GEN.CO
4/3 2011 17:20 faurschou 239746Jeg synes, der er lidt få støttepunkter på den trendkanal, og måske kunne der også vælges andre støttepunkter. Som vi ved, så kan optrende og nedtrende holde meget længere end al sund (FA) fornuft overhovedet kan forestille sig.
Jeg er klart fristes af den lave kurs, men TA mæssigt, så tror jeg mest på, at sidde på mine hænder, så de ikke handler overilet.4/3 2011 17:22 CHjortInvest 439747Hmmm, er det en PI kanal du har tegnet ind????
Så tror da pokker at folk ikke forstår TA.

Når det så er sagt, prøv med et weekly chart og træk så din bundlinje tilbage fra d.6/12-2002. Din top linje gir ingen mening. Genmab er stadigvæk i ned-trend. Når og hvis vi får kursen over de ca.75,-, så kan du begynde at lege med en optrend.

Leger du swing-trader eller day trader gir din kanal heller ingen mening. ;0)

Alt dette med et smil, så du ikke tror, at jeg er efter dig!!!!!

Gode hilsner
CHjort4/3 2011 17:42 Fiskemanden 239748Hmmm!
Jeg undrer bare?
For det er ikke noget jeg har forstand på men...:

Toplinjen i PI -kanalen ligner nu mest armen på en vægtskål,som nogen har placeret,på en bjegtop!
Og det ser for mig næsten ud som den vil tippe ned i højre side.........
Tjaa ....så meget (eller lidt ?) er min TA kundskab værd.4/3 2011 18:16 McJanus 639751Av, nu fik jeg vækket den kgl. hofleverandør udi TA!
Og du har fuldstændig ret - jeg forstår mig ikke på TA. Lad mig lave en sammenligning. Hvis du er professoren, så er jeg ham der fejer gulvet og tømmer papirkurve på fakultetet.

Men blind høne finder også korn - og min metode, simpel som der er, viser sig ret troværdig fra tid til anden. Jeg mangler stadig nogle støtte punkter, men vovede alligevel pelsen og lagde mit bud op. Så må støttepunkterne indfinde eller ej.
Hvis min trendkanal holder kan vi kalde det tilfældighed. Hvis ikke understreger det blot at du har ret ... folk forstår ikke TA.

Alt dette er naturligvis skrevet med 'tungen i kinden, for jeg 'tror' naturligvis ikke at du er efter mig ... jeg VED du er efter mig!

Over and Out.

mvh
McJanus4/3 2011 18:49 CHjortInvest 439752McJanus - fino!
Og det er da et OK bud, helt i PI-PA stilen

Så derfor "springer" jeg da' lige med et Monthly chart- og det er da- ikke så værst enda'

PS. købte selv yderligere ind i luk torsdag 48.50. Det er dog ingen garanti for at kursen ikke bliver handlet yderligere ned, men 49,- er et vigtigt PIVOT, 45,- ligeså.
Indkøb er foretaget udfra en forud-lagt plan og ikke alt er købt endnu. Der er tale om en mere long-term investering, så her er der plads til de lidt mere voldsomme ud-swing. Her er der ingen SL- nå jo, går skidtet konkurs bliver man jo helt naturligt stoppet ud, om man nu vil eller ej :o)

FA= Fjumre Mental Ala lyse
PA= Partisan Analyse

TA= det kun få Tør Anvende

Gode hilsner
-CHjort Over and Out

GEN TORM, TA for begyndere, TA Level 3, TA trin to, Trade the News, GEN.CO
4/3 2011 19:49 McJanus 339753Jeg bruger desværre ikke måneds charts - kun dags charts. Den vedhæftede graf viser den gældende lange (ned)trend - i min optik.

Det er interessant for en swingtrader, som mig at vi bevæger os neden i bunden af kanalen. Hvis Genmab ikke går konkurs (hvilket FA ikke giver grund til at tro), så skal vi snart finde en optrend - først en kort, så en mellemlang før vi endelig alle bliver rige og går i lang optrend.

Så min første graf i toppen af tråden er mit forsøg på at spotte en optrend. Der er (endnu) ikke støttepunkter for mit gæt, men hvis man kan spotte trenden inden den er etableret giver det lidt større råderum - og lidt flere fejltagelser.
Her ser du amatøren i fuld blomst!

Men så er det alligevel at jeg ikke kan lade være med at udfordre stormesteren:
Det er interessant, at du har købt en portion mere. Jeg så din opmuntrende præsention, som mundede ud i at du købte den første portion.
Og lidt drilsk kan jeg nu konstatere, at du for det første blev fanget og derfor åbent bekender at du nu er langsigtet, og for det andet at du følger det gamle ordsprog - when in trouble, double. Jeg kan forsætte og skrive noget om faldene knive, men jeg har vist allerede opbrugt min kvote.

Jeg håber dog, du tager mit drilleri med godt humør - jeg ser altid dine analyser og er, som de fleste, fuld af beundring.


mvh
McJanus

GEN TORM, TA for begyndere, TA Level 3, TA trin to, Trade the News, GEN.CO
4/3 2011 21:44 oneofakind 339759Et monthly chart er udmærket mht. identifikation af interessante opkøbsområder og tidspunkter for LANGSIGTEDE INVESTORER!
Et timechart giver ligeså stor mening for en daytrader!
Et weekly og et daily chart giver mening for swing-tradere.. alt efter investeringshorisont og risikovillighed!

Vigtige pointer at medbringe.. når man benytter de forskellige charts.. i min optik!

Er pt. ikke inde og "swinge så meget".. og daytrade har jeg ikke hverken tålmodighed eller hård hud bagi.. til at deltage i!.. så.. Synes det månedlige chart gør aktien interessant som evt. langsigtet opsamlingsniveau.. Dog.. og her kommer der så en sociologisk historik med i overvejelserne....! Noget der rent TA-mæssigt burde være indregnet i chartingen..men sjældent er det!"!!.. når det gælder tidligere "hotte" aktier... dvs. jeg har en idé om, at GEN vil vedblive trenden til den når området 40-42, hvorefter den evt. kan korrigere opad i nogle måneder!
Tag det ikke for mere end det der står.. men mht. Torm fik jeg (heldigvis for mig) ret!
Og synes det er samme "mønster" vi ser mht. GEN pt.!
Take care out there! its slippory!5/3 2011 00:44 CHjortInvest 1539762Mc.Janus og andre…

Ingen kan fange bunden, heller ikke jeg
Og nej, jeg føler mig ikke ”fanget” v. køb at de nu to poster, idet de følger en fastlagt plan for køb. Det har jeg så måtte vente ganske længe på- flere mdr. enda’.

Første post købt som en ”test” og viste det sig, for tidligt.
Anden post købt på en (SM) test for supply. Den kom torsdag og udelukker på ingen måde yderligere ”tests”. Kan SM, uden at skulle investerer for meget, ryste endnu flere weak-hands ud, jamen så gør de det. Det vil så betyde at næste PIVOT kommer i spil, sammen med bundlinjen fra måneds chart.

Det som interesserer mig v. måneds og weekly chart, er fald takten. Bemærk at der her har været et skifte og aktien ser nu ud til at have startet sin fase 1. Bund omkring de ca. 45, (tilbage i juni/juli)- top omkring de ca. 75,-
Ved bunden fik vi en reaktion/rekyl op til toppen, altså var det der, at køberne lå, for ellers havde vi ikke set den kursreaktion. V. 75,- havde vi et "climatic action"- (stor volumen) = salgspres og ”Dumb Money” købte vildt ind. De skal nu rystes ud igen, derfor det mark-down vi har set efterfølgende. En anledning til lige at ”ryste” træet var på plads ved regnskabet (non event). Regnskabet indeholdt ikke noget nyt og var på ingen måde alarmerende, faktisk lidt bedre end jeg havde forventet, (læs mellem linjerne). Men en anledning var på plads og kursen blev hurtigt markeret ned, man fik fanget en masse af de korte og især små-spekulanterne, som kun er i aktien af en anledning, for at tjene et par kroner på de ”små” udsving. Vi ser nu noget der kunne ligne en dobbelt bund. Og her henter vi hjælp ved at kaste et blik på Mdr. + Weekly. Bemærk RSI, Stoch’s og MACD.

Der er her tale om en investering i BioTech, derfor anvender jeg en anderledes strategi / købsplan. Antal af midler jeg vil investerer i lige Genmab er afsat. Jeg har tidligere vist et helt forløb af et optimerings program – en koster gratis portion af aktier – (Bl.a. var der flere videos med intraday handler udført live). Og kan derfor tillade aktien lidt mere spillerum. Køb er til pensionsopsparingen og ikke frie midler. Min tid til at følge markedet intraday, vil fremover være begrænset grundet arbejde. Dette projekt vil i komme til at høre mere om senere – måske om nu ”klub PI” tillader!

Mine handler vil fremover bære mere præg af swing trader / Invester, som betyder at poster kan holdes op til 5-6 mdr. Kan jeg se Genmab re-teste de 75,- indenfor dette tidsrum?
Ja, hvorfor ikke. Altså opfylder den første krav.
Kan jeg se en ændring i chart-patterns? Ja, det ligner mest af alt en fase 1.
Opfyldes min Risk/Reward? Ja, her er kravet minimum 3 til 1. dvs. for hver 15,- jeg forventer kursen kan stige fra mit snit køb, må faldet max udgøre 5,-.
Og nej, jeg fylder ikke for 20% af Genmab aktier ind i pensionsdepotet!

En fase 1 kan stå på i evigheder, se blot på Torm, og ingen aner hvornår SM er klar til at sende aktien i Fase 2. Kan jeg leve med, at det for Genmab står på i flere år? Ja, ellers havde jeg ikke købt. Kun fremtiden kan vise, om det så var en god ide, men det er en kalkuleret risiko!

Mv. Chjort- Over and Out for denne gang!

GEN TORM, TA for begyndere, TA Level 3, TA trin to, Trade the News, GEN.CO
6/3 2011 09:25 Fiskemanden 339771CHjort....som så ofte før : super gennemgang af
risiko/mulighed,denne gang med personlig vinkel!!
Fino!Fino!!
Tak !31/3 2011 22:01 CHjortInvest 240820Da nu muligheden bød sig, valgte jeg at sælge ud og går så ind igen, i Gen, når lejligheden byder sig.

Vi så en Mark-up på lidt skriv fra en "ekspert", og da sælgere myldrede frem, så jeg ingen anledning til stædigt at holde, når nu beholdningen kunne veksles til flere for samme pris...
Om så SVB's salgspres er udtryk for lidt "Hedge-fond's" shorting, aner jeg ikke, men de har stort set været eneste stor-sælger siden mandag. Og de fortsatte her tors. med at sælge kursen ned.. og nu har vi så endnu en gruppe af traped traders som købte ind på Paab's skriv (i AU, eller AV...) igen, iGEN.
MV. CHjort (ej SHort)

GEN TORM, TA for begyndere, TA Level 3, TA trin to, Trade the News, GEN.CO
1/4 2011 08:15 TeamGarlic 140825Tillykke med den gode handel, CHjort - det er godt spottet6/3 2011 21:49 alpehue 339776McJanus, du gjorde et godt forsøg på, at spotte en optrend i første graf. Den har jeg selv fulgt fra 41,50 til 65.

Det der måske skete var, at dén optrend blev afbrudt i 50,5-49, efter dette regnskabs manglende positivt nyt, og budgettets negative nyt (gammelt).

Således er vi nu tilbage i den lange nedtrend, med mål 45, derefter 42, 40.

Hvis det lykkes, så er 37 klar til det utænkelinge, nemlig den rigtige bund, hvorfra vi alle kan få glæde af en uundgåelig optrend.

Tror denne viser begge scenarier

http://www.netfonds.se/quotes//analysis.php?paper=GEN..

Nu er TA jo kun markedets løbende opfattelse af FA's begrænsninger - så hvis markedet er meget positivt, er det da muligt, at jeg helt gal på den.6/3 2011 21:59 alpehue 139777Jo færre linjer, des lettere at overskue siger min lineal altid.

Og så har en TA kyndig lært mig, at daily charts er de mest pålidelige.
6/3 2011 22:40 HRmunk 339779Jeg tør nu godt forudsige, at Genmab stiger i morgen, ovenpå nyheden om at Jan Van de Winkel har brugt 1 million af sine sparepenge på at købe aktier. Lineal eller ej.7/3 2011 22:05 HRmunk 239826Kursen er nu 52. Jan Van De Winkel har Gud hjælpe mig brugt en mill. mere på aktien.
Jeg tør godt forudse, at Genmab stiger igen i morgen, og at kursen i løbet af dagen krydser kurs 54. Forudser dog ikke, at vi nødvendigvis lukker over 54.7/3 2011 00:16 renek 239780Hmmm...interessante Alpe...hvilke begrænsninger er der i FA?7/3 2011 14:55 alpehue 339793Ingen, kun i markedets opfattelse heraf

Det ses i kursudviklingen, som man så kan søge retning på med hver sin lineal

Når nu benovelsen over Winkelkøbet fortar' sig, så fortsætter markedets forståelse af FA

hvis ikke 52 ryger idag og snart 53 så er vi tilbage i udgangspunktet. (det mod 37)7/3 2011 14:58 renek 239794Takker for lektion7/3 2011 15:14 alpehue 339797lektioner er forbeholdt overlærere eller docenter, det er ikke det man af alpe forventer

At krydse TA-klinker med rkhanen
gør ingen, der ved han ikke er svanen
så hellere lidt alpevælling
han klarer det jo mindst som en anden ælling7/3 2011 21:52 renek 239823Ha ha, fantastisk svar Et digt fra Alpe er altid guld værd!TRÅDOVERSIGT