Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vil NGAL-testen gøre en forskel, part II...


39788 Doctor 7/3 2011 13:29
Oversigt

I tillæg til mit indlæg i sidste uge omkring betydningen af hurtig igangsættelse af dialyse, kommer her lidt mere.

Nedenstående spanske undersøgelse er lige publiceret. Man fulgte i et retrospektivt studie i alt 203 patienter fra 2007, der fik behov for dialyse efter hjerteoperationer.

De blev delt op i 2 grupper, én der fik dialyse opstartet inden 3. dagen, og én der først fik "sen" dialyse, altså efter 3. dagen efter operationen.

Resultaterne var ret klare:

Dødeligheden i den sene gruppe var signifikant højere (80% mod 53% i den tidlige, p < 0,001)

Den "sene" gruppe fik forlænget deres samlede hospitalsophold med 11,6 dage.

Den sene gruppe blev udskrevet med markant dårligere nyrefunktion (creatinin var 67% højere)

Deres konklusion er, at hvis man behandler dialyse-krævende AKI tidligt, er overlevelsen bedre, nyrefunktionen bliver bedre, og det samlede hospitalsophold bliver kortere.

Dette studie er muligvis endnu bedre for Bioporto, end det, jeg postede sidst. Det er en forholsvis stor undersøgelse, og p-værdierne er flotte. Alt tyder i dette studie på, at forskellen på hurtig og langsom igangsættelse af dialyse er enorm. Det er spændende, at så mange af disse studier dukker op i øjeblikket...

Doctor.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/213725687/3 2011 13:34 Hegu 039789Det er et sådant studie, som for alvor kan få udbredelsen af Ngal-testen til at eksplodere.

Med venlig hilsen

Hegu
7/3 2011 16:16 poxon2 039803Godt arbejde! Dejligt at se undersøgelser, der kan bidrage positivt.
Spændende at se hvad regnskabet bringer af meldinger omkring salget!7/3 2011 21:29 svesken 139820Fint indlæg med interessant studie.
Her er lidt af samme skuffe, (Abbott)studie om fordelene med NGAL ved nyretransplantation og forsinket transplantatfunktion (Delayed Graft Function). Gud ved hvilke cutoff værdier der er anvendt?

http://www.medcom24.de/content/Neue-Studie-belegt-Urin-NGAL-Biomarker-zeigt-die-verz%C3%B6gerte-Funktion-von-Nierentranplantaten7/3 2011 21:47 poxon2 039822Jamen det er jo på tysk :) Nogen der kan give en kort opridsning, af de vigtigste punkter?7/3 2011 21:55 svesken 139824En tur i Google translate giver følgende oversættelse:

Delkenheim 07 Marts 2011 - en diagnostisk test til tidlig påvisning af akut nyreskade giver værdifuld vejledning om anerkendelse af forsinket funktion nyretransplanterede (forsinket transplantatfunktion - DGF). Dette indikerer, at i det officielle tidsskrift for Den Internationale Nefrologisk - Nyre International - offentliggjort finsk undersøgelse.

DGF opstår, når en transplanteret nyre har ingen umiddelbare funktion. Dette er en almindelig komplikation efter nyretransplantation. Publikationer viser, at DGF er til stede i op til 40 procent af alle tilfælde og en stigende bekymring, da udvælgelseskriterier for donorer nyrer udvidede i mange tilfælde på det stigende behov for at tage hensyn til.

Den undersøgelse af Dr. Maria Hollmer fra Helsinki blev ved serielle undersøgelser af urin NGAL (neutrofil gelatinase-associeret lipocalin) koncentrationer i nyretransplanterede patienter over tid forekomsten af forsinket eller forlænget forsinket transplantatfunktion i tide til at bevise.

En DGF eller langvarig DGF kan føre til akut organafstødning. Dette resulterer i en dialysepatient og en langvarig hospitalsophold og dermed forbundne højere omkostninger.

Forfatterne til denne undersøgelse ser et stort medicinsk behov for en hurtig og effektiv forudsigelse for fremkomsten af en DGF efter transplantation. Dette giver øjeblikkelig handling for at forhindre DGF indledt.

"Urin NGAL er allerede på den første dag efter en nyretransplantation DGF annoncere, selv om dette ikke var indlysende," lægger Dr. Hollmer dar. "Hertil kommer en forudsigelse af en fortsat forsinkelse i DGF var muligt, hvilket indikerer en nedsat funktion af transplantat .

I alt 176 nyretransplanterede patienter blev undersøgt. Urinprøver blev undersøgt før transplantationen, samt på flere dage efter transplantation. 70 patienter udviklede DGF, 26 af dem lidt.

Sammenlignet med transplantationen uden DGF, patienter med DGF viste et betydeligt langsommere fald i urinen NGAL værdier. Baseret på den første dag efter transplantation, kunne urin NGAL målte værdier forudsiges DGF forsinket. Transplantatet af disse patienter havde en signifikant nedsat liv end dem uden forsinket DGF (73% vs 100%).

Forfatterne konkluderer fra dette studie, at påvisning af urin NGAL annoncere en forsinkelse i DGF og identificerer patienter med alvorlig nyre-skader og dårligere prognose for lang levetid graft. Hertil kommer, se forfatterne i urinen NGAL påvisning en simpel metode, der viser et opsving fra en nyreskade.

Om NGAL
NGAL hører til lipocalin familie af proteiner. Det forekommer i de renale tubuli og kan i diagnose af akut nyreskade støtte (akut nyreskade, AKI). AKI er en almindelig og alvorlig sygdom, som alvorligt nedsat funktion af nyrerne og kan føre til en fuldstændig nyresvigt. Konsekvenserne af AKI omfatter sepsis, behovet for yderligere kirurgisk indgreb, kardiogent chok, traumer, og nefrotoksiske medikamenter. I Europa førte Abbott en automatiseret urin NGAL, en test for arkitekten ®-systemet, som indgår i en række kliniske laboratorier på hospitaler og private laboratorier.

Abbott pressetjeneste:
Comunica srl
Marisa Moriconi
Eleonora RigatoTRÅDOVERSIGT