Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Banker - kurser - og præmier på at forsikrer dem


3983 akademikeren 9/3 2009 19:12
Oversigt

Det her er en helt afgørende sammenstilling af 2 nøgletal, nemlig kurs og så CDS (prisen på at forsikre bankernes gæld). Linket nedenfor bliver løbende opdateret. For os der følger bankerne er det er must have link.

http://seekingalpha.com/article/124923-bank-and-broker-default-risk
9/3 2009 19:59 le 03990hvordan fortolker man den slags kurver

udover at det sa ser slemt ud igen

http://baselinescenario.files.wordpress.com/2009/03/mailgooglecom1.gif9/3 2009 20:01 akademikeren 03991kommer lige her....du kan uploade billederne her direkte LE :−)9/3 2009 20:03 le 03993og TED spread mellem T-bond og libor eller interbank renten er stadig på et lavt niveau sammenlignet med oktober

hvilke af de kurver skal man tillægge størst betydning?

må indrømme at jeg synes jeg ikke ved nok om hvordan de skal fortolkes

det gør geithner vidst heller ikke

http://www.bloomberg.com/apps/cbuilder?ticker1=.TEDSP%3AIND9/3 2009 20:05 akademikeren 03994Tolkningen er: Jo større præmier/ Jo dyrere det er at forsikrer disse bankers lån, jo højere risiko for at den pægældende bank går konkurs. Tallene sås sidst så høje da vi havde en markedsstemning helt i bund i forhold til bankernes overlevelse med Lehmanns og Merril Lynch og Bear Sterns konkurs/overtagelse.

Konklusionen er: markedet tror igen at BAC og C enten går default eller bliver nationaliseret.9/3 2009 20:23 le 03998det er et værre gedemarked

je synes alle disse rentespreads er vanskelige at fortolke betydningen af

jeg ville ønske jeg kunne nøjes med mine bilsalgstal

men de er heller ikke særligt opmuntrende

bortset fra at personbilsalget i indien er steget 21% i januar og er steget ligeså meget i tyskland og ordrerne vælter ind i italien

jeg kan slet ikke vente på at få de endelige tal fra kina, men indtil videre er det nok data fra ikke officielle kilder, så man skal lige vente lidt inden man konkluderer, men de antyder en stærk stigning i bilsalget i kina i februar9/3 2009 20:28 akademikeren 04000Ja det er jeg enig med dig i. Men de her tal jeg lægger op er det som markedet iøjeblikket reagerer på. Jeg er virkeligt træt af det. Barclays handles nu med en markedsværdi på linie med danske bank. Forskellen mellem de 2 bare for at nævne 2:

Overskud 2008:
Danske Bank 1 mia DKK Barclays: 7 mia pund (56 mia DKK)

Danske bank skal have bank pakke på 26 mia, Barclays vil ikke have bankpakke med mindre det gavner aktionærerne.

Det er død frustrende at ikke kunne navigere i det her marked på fundamentals.
9/3 2009 20:39 le 04006er det ikke et problem at geithner nærmest skjuler sig

jeg har ikke set noget fra hans side

så det kun er obama, der siger noget officielt og så hillary på det udenrigspolitiske og så michelle i modebladene og børnene på legepladsen medens republikanerne siger nej hele tiden i baggrunden

men jeg mangler også en klar udmelding og analyse fra geithner og det er nok det der er problemet at han ikke aner hvad han skal sige

så er det ligegyldigt hvad lars lykke og lene siger, men vi mangler en konkret formulering omkring problemer og løsningsmulighder fra finansministeren i usa

og jeg forstå ikke at der ikke er flere officielle udtalelser fra hans side

jeg føler at markedet netop ikke har tillid til ham

og at det har forstået at 3 trilliarder slet ikke er nok og så er der virkeligt et problem

problemer er nok at de slet ikke aner hvad de skal gøre og obamas lovning om at usa kommer ud af krisen mister mere og mere troværdighed, desværre, for jeg ønske ham alt mulig held og lykke på vejne af den amerikanske befolkning og dens tålmodighed er nok ikke så lang som krisen9/3 2009 20:53 akademikeren 04015Så vidt jeg kan se er der en del i spil på den amerikanske/europæiske dagsorden p.t. Og ja, det er USA, der totalt fører taktstokken. Så meget for dekobling!!

1. Der er massiv mistillid til bankernes balancer. Mange har ikke lavet en mark-to-market, men kører på en del af balancen en mark to model. Ingen tror på disse værdier er til stede længere. Basel II er en total fiasko! Alle ser det som et klæde foran kejserens bare røv!

2. LLoyds defacto nationalisering

3. AIG der har truet sig til Bailout money, ved at sige at det river hele systemet med sig, specielt i EUropa. Det er noget seriøst lort for det er sikkert sandt. Nu begynder så en diskussion af hvilke banker der modtager penge fra AIG. Der er jo tale om en dobbelt bailout af bankerne. For pengene til AIG går defacto til banker der har forsikret sig.

4. Geitners tavshed. Man venter stadig på detaljerne i bailouten på bankene. The N-word og the S-word kører rundt derovre.

5. Sentiment er så dårlig at selv Geitners klare melding om at a)Ingen større banker får lov til at gå ned b)han har stadig 300 mia dollar tilbage - ikke har nogen betydning. De tror ikke på ham.

Men jeg må sige jeg har svært ved at se det blive værre, medmindre at det er rigtigt at det vi mangler er 112 trilliarder dollar i derivat værdi. Hvis det på nogen måder skal mark to market, så er hele verden screwed.9/3 2009 20:29 le 04001ja det har jeg forstået forlænge siden

men vil det betyde at

man nu tror risikoen for konkurs er så stor at det fortsat kan vælte markedet?

og hvem er det der tror at risikoen er så stor, det må jo være 'markedet'

det er ikke spor morsomt at agere i det her markede9/3 2009 20:35 akademikeren 04003Det er et udtryk for at markedet ikke tror på at bankerne kan reddes. De er iskolde. Og det KAN ikke kun vælte markedet, det HAR gjort det i sidste uge.

Spørgsmålet er om det fortsætter? Iøjeblikket koster det 22%!!! at forsikre et lån det første år og det er en INSANE præmie.9/3 2009 20:43 le 04008ja, vi står midt i helvede

og det er jeg enig i

fandens også9/3 2009 20:59 le 04020


9/3 2009 21:01 akademikeren 04021så skal folk bare ud af deres obligationer nu og så købe tilbage senere. Jeg tror på Obama og Geitner. Jeg tror ikke på nationalisering. Jeg tror at de vil lade seddelpressen køre derovre. De skal have sluttet de krige. De skal bruge enhver cent på at holde det kørende....9/3 2009 21:04 le 04025


9/3 2009 23:48 collersteen 04036Som vi har snakket om en del gange er CDS jo et fremragende instrument for shortere der vil knække en bank.
Men læg iøvrigt også mærke til at CDS niveauet for BofA ikke er væsentlig højere end Goldman og faktisk lavere end Morgan Stanley.
Det er ændringen i år der gør at den ligger højt på listen og korrelationen til aktiekursen ses jo tydeligt.9/3 2009 23:58 akademikeren 04039Læg mærke til hvor lavt barclays ligger relativt. Er der nogen der kender CDS på Danske Bank. Er de tilgængelige overhovedet.10/3 2009 00:30 akademikeren 04046UPDATE: Regulators: Management Of CDS Has Been Smooth During Crisis

Mon, Mar 9 2009, 19:58 GMT
http://www.djnewswires.com/eu

UPDATE: Regulators: Management Of CDS Has Been Smooth During Crisis

(Updated with more details from report, context and comments from industry leaders.)

By Sarah N. Lynch

Of DOW JONES NEWSWIRES

WASHINGTON -(Dow Jones)- Critics have blamed credit-default swaps for contributing to the current market crisis, but a survey unveiled Monday by a consortium of global financial regulators found that the management of credit-default swaps during last year's major credit events was smooth and orderly with no major operational disruptions.

The report, which was completed by the Senior Supervisors Group, was based on discussions with major derivatives dealers, buy-side firms and an industry association. The Senior Supervisors Group is comprised of regulators from the U.S., Canada, France, Germany, Japan, Switzerland and the United Kingdom. The U.S. regulators represented in the group include the Securities and Exchange Commission, the Federal Reserve Board of Governors, the Federal Reserve Bank of New York and the Office of the Comptroller of the Currency.

Credit-default swaps have been blamed by some for contributing to the financial crisis and the near-collapse of American International Group (AIG). Since they trade almost exclusively over-the-counter, regulators have worried they may pose greater risks to the wider marketplace that cannot be anticipated without a new regulatory scheme to bring more transparency to the now-opaque market.

To remedy this concern, some have called for mandated clearing of credit-default swaps as a way to reduce risks that may arise in the event of a major default.

Currently when there is a major credit event that triggers pay-outs from credit-default swap contracts, market participants rely on an auction process designed by the International Swaps and Derivatives Association, a trade group for the swaps industry. The auction process is set up to enable net cash settlements for affected contracts.

Normally, each auction is custom-tailored, but last year ISDA announced it was working on publishing more standardized protocol for the industry to follow. Through its auction supplement and "big bang protocol," buyers and sellers will be able to incorporate the standard auction protocol into future contracts and amend their old ones to reflect the new terms for settling trades in the event of a credit event.

"ISDA welcomes the view of the Senior Supervisors Group report that market participants' support of our auction supplement and 'big bang' protocol will help to reduce uncertainty and make credit event management more operationally efficient," said Robert Pickel, executive director and CEO of ISDA.

With 12 major credit events occurring last year, including the bankruptcy of investment giant Lehman Brothers, the Senior Supervisors Group conducted a survey to determine how well firms were able to manage their credit derivatives activity during those unprecedented events.

Looking at the U.S. government takeovers of Fannie Mae and Freddie Mac, the bankruptcy of Lehman Brothers and the credit events surrounding the Landsbanki Islands in Iceland, the supervisors reviewed the effectiveness of the auction-based settlement system.

"Overall, the review confirmed the effectiveness of the existing auction-based settlement mechanism," the report says. "Surveyed participants reported that the recent credit events were managed in an orderly fashion, with no major operational disruptions or liquidity problems."

The report added that participants held a positive view of the mechanics of the auction process and the participation rates in the four auctions exceeded 95%.

And while some buy-side firms did express feelings that the auction process could be improved to promote more fairness, the improvements in the credit-default swap infrastructure and risk management has resulted in "successful settlement of credit-default swap trades."

"Swap participants have worked alongside their supervisors for more than two decades to build a robust framework for derivatives," said Mark Brickell, a derivatives industry leader and former Chairman of ISDA "The supervisors are telling the untold story: it works."

The release of this new report comes on the same day that IntercontinentalExchange Inc. (ICE) launched the country's first-ever clearinghouse for credit-default swaps, which is meant to reduce the risks they pose to the wider marketplace. Another proposal to clear credit-default swaps by ICE's rival CME Group Inc. (CME) is still awaiting final approval from the SEC.

-By Sarah N. Lynch, Dow Jones Newswires; 202-862-6634; sarah.lynch@dowjones.com

Click here to go to Dow Jones NewsPlus, a web front page of today's most important business and market news, analysis and commentary: http://www.djnewsplus.com/access/al?rnd=uhZWDuT8N%2Fh45Ys7RP60FQ%3D%3D. You can use this link on the day this article is published and the following day.

(END) Dow Jones Newswires

March 09, 2009 15:58 ET (19:58 GMT)10/3 2009 13:31 stengård 04107og hvad skal man så lige mene om den her sag...

http://epn.dk/brancher/finans/bank/article1627652.ece?partner=pol10/3 2009 13:52 akademikeren 04108Ideologisk Bravalla tale. Totalt risikofrit. Totalt Idiotisk. Total Tirsdag!10/3 2009 14:02 collersteen 04111Ja, en røvfuld konkurser og xxxx mia-udbetalinger på de mange CDS'ere (og markant øgning i prisniveauet på alle øvrige cds'ere med deraf følgende margin calls, likvideringer, osv) er nok lige hvad markedet har brug for nu. Det ville i hvert fald rense ud i systemet..... men er der mon noget system tilbage overhovedet når det så er slut?...
Måske der så vil være en bytteøkonomi, anarki og ingen infrastruktur der virker.... Det er selvfølgelig også et system - men hvor mange vil have det. Trods alt. Som værende af dværgvækst er anarki ikke noget jeg umiddelbart ville foretrække.10/3 2009 13:58 JørgenVarnæs 04110Jeg troede egentlig, at han havde fået styr på økonomien den weekend, han tog til Washington undervalgkampen. Vil det her sige, at McCain indrømmer, at han ikke gjorde sit arbejde ordentligt dengang? Gud fader en tosse! Har de republikanere overhovedet ingen indsigt i økonomiske forhold?

I øvrigt er der andre fronter, hvor de der amerikanere ikke har helt styr på sagerne - nu er protektionismen begyndt at stikke sit grimme hoved frem. Bankerne må ikke ansætte udlændinge, hvis de har haft fyringsrunder - og hvem har ikke det:

http://epn.dk/okonomi2/global/usa/article1627747.ece10/3 2009 14:21 stengård 04113tilsyneladende tog de også ilt-tilførslen....

Men man kan jo nok ikke udelukke at det kommer til at ske - altså at 1 af de "too-big-to-fail"banker/institutioner rent faktisk kommer til det - noget tyder ihvertfald på med de forsikringspræmier der er - at markedet regner med det. (personligt er jeg iøvrigt ved at være træt af ham der Hr. Marked )10/3 2009 14:30 stengård 04115for så lige at biodrage til ydserligere forvirring...

www.reuters.com/article/companyNews/idUSLA39005520090310?rpc=1110/3 2009 14:43 collersteen 04118"We believe our credit spreads are disconnected from our condition and are inconsistent with the government's announcements regarding support for the financial system."

Er det en indrømmelse af at regeringen har reddet banken fra kæmpe kollaps.....indtil videre. Men derfor kan aktionærerne stadig blive kørt helt ud på et sidespor...

Ganske god kommentar fra ham Fox-Pit-Kelton analytikeren iøvrigt.

25% op. Hurra. Alt er relativt, om man så må sige. Så er der vist kun 200% tilbage før man har indhentet de sidste par ugers fald.
Iøvrigt må der da være nogle der tjener kassen på at lege "market maker" i aktien. Der må stadig være kanonomsætning og næsten 1% i fortjeneste så længe der holder sig lige over 1 usd i kurs.
1% er da en ganske fin dagløn som nok mange tradere ville være tilfredse med. Jeg ville ihvert fald. Vel at mærke 1% på hvert køb og salg som man får igennem.TRÅDOVERSIGT