Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bioporto sælger licensadgang


39834 Hegu 8/3 2011 10:01
Oversigt
BIOPORTO: SÆLGER LICENSADGANG TIL DIAGNOSESELSKAB


09:27
KØBENHAVN (Direkt) BioPorto oplyser, at Instrumentation Laboratory har købt licensadgang til selskabets NGAL IP rettigheder.

Parterne har indgået en non-eksklusiv licensaftale, hvor de overordnede økonomiske betingelser udgør samlede ngangsbetalinger på 2 mio. euro, opdelt i flere milepælsbetalinger, og en royaltysats på 5,5 pct. Ved underskrivelsen af aftalen betales de første 250.000 euro, skriver BioPorto i meddelelsen.

Licensaftalen giver Instrumentation Laboratory adgang til at udvikle og markedsføre NGAL tests i alle ikke-homogene testformater.Flemming Thestrup Andersen +45 33 300 600

Nyhedsbureauet Direkt8/3 2011 10:23 Insolvens 439835Vi kan vel næppe rubricere aftalen som andet end en positiv nyhed. Personligt synes jeg, at det mest positive egentlig er, at BioP endelig langt om længe rent faktisk får indfriet en forventning. Tak for det Thea. Det styrker troværdigheden lidt.

Med aftalen er der vel også en fugl mindre på taget. Og ikke mindst rent faktisk en fugl i hånden. En bekræftelse på, at det hele måske ikke bare er store ord og spændende tanker. BioP rykker endnu et skridt fra udvikling og fremtid mod produktion/indtægter og nutid.

Selve aftalen giver up front 250.000 EUR. Ikke et kæmpe beløb, men dog en god lille slat, når man tænker på den ikke så velpolstrede pengekasse hos BioP. Hertil kommer så yderligere betalinger med 1.750.000 EUR, som ikke tidsmæssigt er nærmere beskrevet i nyheden. Og en royalty selvfølgelig.

Om emmission dermed er en saga blot, er efter min opfattelse for tidligt at afgøre. Så mange penge kaster aftalen heller ikke af sig her indledningsvis. Men aftalen styrker vel under alle omstændigheder også muligheden for, at BioP i stedet for at hente flere penge gennem aktier, kan hente dem gennem et almindeligt banklån. Nu er der jo en fulg i hånden. Det vil en bank vel se som et positivt tegn.

Mvh.

Insolvens9/3 2011 08:23 kulsgaard 1139868Det er egentlig utroligt hvorledes markedet reagerer.
Bioporto har indenfor den sidste måned opnået de 2 næst vigtigste mile stones for selskabet ( Den vigtigste var selvfølgelig endelig udstedelse af NGAL patentet) nemlig at selskabet har opnået CE godkendelse af NGAL markøren og nu i går, at selskabet har indgået den første licensaftale, vel og mærke for en meget lille del af hele NGAL pipe line.
Selskabet modtager ca 15 mille d.kr hvilket svare til de tidligere års cash burn - og de 1,7 mille kr er ved underskrift af aftalen, men de resterende penge vil antagelig i løbet af kort tid tilgå selskabet i forbindelse med at selsskabet påbegynder levering til licenstager, af de forskellige NGAL markører.
Hvis dette ikke er tilfældet ville selskabet have oplyst at den resterende betaling vil komme over en årerække, dette er imidlertid ikke tilfældet.

Ydermere modtager selskabet efterfølgende årligt 5½ % i Royalty, hvilket er i den høje ende af tidligere estimater ( 2%-8%) .
Markedet reagerede i forbindelse med begge meddelelser den 31 januar og dels den 8-marts ved at sende aktien op 5- 7 % for derefter at lukke i samme nivo, efter en omsætnint på ca ½ mille stk svarende til ca knap. 1½ % af selskabets samlede akitekapital.
Jeg undres over at investorerne har sat sig så lidt ind i selskabets forretnings ide.
Efter min bedste overbevisning burde CE godkendelse have medført et kurs nivo på 10- 12 og efter meddelelsen i går burden kursen være mellem 12-15,
At selskabet indgår en non eksklusiv licensaftale med et stort USA selskab er en endelig blåstempling af selskabets NGAL patent, bemærk at selskabet endnu ikke har opnået FDA godkendelse af NGAL, men alligevel vælger det USA baserede selskab at sikre sig non eksklusiv rettighederne til NGAL - det kan vel ikke være en mere tydelig blåstempling.
De andre licenstagere der ligger og lurepasser, antager jeg får temmelig travlt med at få lukket nogle aftaler med Bioporto, ellers kunne det pludselig være for sent !!!!!!.

Til sidste - den evendeige snak om en aktie emission, er noget der er opstået i diverse debat forum - aldrig fra Bioporto- tværtimod har selskabet ved flere lejligheder netop pointeret at selskabet med den sidste kapitaltilførsel har penge nok til at komme i mål, hvilket gårdsdagens medelelse tydelig understreger.
Det kan undre mig at en så regnskabskyndig revisor som Malurt, kan fremkomme med sådan en gang vrøvl om at selskabet har brugt egenkapitalen - det er helt hen i vejret.
Bioportos egenkapital består udelukkende af CASH og enhver kan regne sig fremtil at selskabet ingen likviditetsproblemer har.9/3 2011 09:56 malurt 439872når du så smukt har adresseret mig i dit indlæg vil jeg lige copypaste fra BioPortos regnskab for 2009, der blev offentliggjort den 12. marts 2010:

"Der er gennemført en rettet emission ved udstedelse
af 3,83 mio. stk. nye aktier til kurs DKK 3,97 pr. aktie,
svarende til et nettoprovenu på DKK 14,7 mio..
Kapitaltilførslen forventes at sikre driften, til lanceringen
af The NGAL Test (primo 2011)."

Og så et spørgsmål:

Hvornår var det nu, at BioPorto foretog den seneste kapitaludvidelse med konvertible obligationer?

Og for fuldstændighedens skyld og i relation til den ovenfor nævnte kapitaludvidelse i 2009, er her et copypaste af regnskabet fra 2008:
"Det er BioPortos vurdering at koncernens nuværende
kapitalberedskab er tilstrækkeligt til at gennemføre
de planlagte aktiviteter i 2009."

I alle årene er der på diverse debatsider blevet protesteret voldsomt, hvis nogen kom for skade at nævne ordet kapitaludvidelse.

*****
Det kunne være interessant at vide hvordan du kommer til de aktiekurser du angiver?

Et selskab med en markedsværdi på 400 mio; må vel formodes på et tidspunkt at få omsætning og indtægter uden at de hver gang skal påvirke aktiekursen?

"Bioportos egenkapital består udelukkende af CASH og enhver kan regne sig fremtil at selskabet ingen likviditetsproblemer har"

Kom så med det regnestykke inden jeg dømmer dit udsagn til at være vrøvl fra ende til anden.9/3 2011 10:43 Hegu 139873Malurt...dine kompetente tanker omkring selskabets udfordringer på den økonomiske front er helt relevante, når der nu ikke er andet end løfter fra ledelsen, som markedsdeltagerene kan forholde sig til.

Der kommer dog hele tiden mere kød på casen. Her er det betryggende for mange af os, at det kan du også finde på at se kritisk på.

Keep on the good work.


Med venlig hilsen

Hegu

Helge Larsen9/3 2011 11:17 Insolvens 239874Der er jo et lille stykke mellem jeres respektive holdninger Selv ligger jeg vel et sted midt imellem. Og fra min vinkel er det derfor rigtigt fint, at både du Malurt og Kulsgaard kommer med input. Så bliver jeg lidt klogere på, om jeg måske skal justere min egen "midt imellem"-holdning lidt til den ene eller anden side.

Jeg er stadig ikke sikker på, at det ikke bliver nødvendigt med endnu en emmission. Der er jeg altså lidt på linie med dig Malurt. Omvendt er nyheden god, fordi den i hvert fald - alt andet lige - reducerer risikoen for endnu en emmission. Der er jeg lidt på linie med Kulsgaard. Og dermed er jeg vel så stadig af en holdning sådan midt imellem

Hvis vi nu antager, at Kulsgaard har ret i - hvilket jeg egentlig ikke betvivler - at det samlede beløb på 2 mio. EUR kommer til betaling ganske hurtigt, er du så ikke enig i Malurt, at det reducerer risikoen for emission ganske betydeligt ?

Mvh.

Insolvens9/3 2011 11:58 malurt 239876det er jeg helt enig i. Hvis milestone-betalingerne indgår ret hurtigt (i løbet af 2011) eller der kommer andre, så vil risikoen for emission formentlig forsvinde. Det bliver interessant at se hvordan de vil formulere sig i regnskabet i morgen.

Iøvrigt er jeg lidt uforstående overfor den store frygt for en emission. Med den markedsværdi BioPorto efterhånden har er det begrænset hvilken udvanding en emission på f.eks. 20 mio kan medføre, og hvis BioPorto en gang for alle lukker hullet og beder om 40 mio, så kunne det give selskabet en troværdighed der er meget mere end 40 mio kr. værd.
9/3 2011 12:20 Insolvens 039878OK. Tak for svar. Og ja, andre aftaler med up front betaling og milestone betalinger vil selvfølgelig også kunne reducere eller helt eliminere risikoen for emission.

Tjaa..på sin vis har du selvfølgelig ret. Og jeg havde meget gerne set, at BioP havde gjort sådan på et tidligere tidspunkt. Men der skal jo så eksistere en vilje hos investorer til smide sådanne større beløb.

Nå...men i morgen bliver i hvert fald interessant.

Mvh.

Insolvens9/3 2011 16:01 TDAE 139886Vi BioPorto-aktionærer er ekstremt priviligerede mht. debat og debattører.

/TDAE9/3 2011 08:08 MagicMartin 039867Dejligt med en god nyhed

Spørgsmålet er så hvor tæt Instrumentation Laboratory er på at kunne sælge deres test? Er testen udviklet og CE godkendt etc. Før kan den jo ikke sælges.

Har kigget lidt på Instrumentation Laboratorys hjemmeside, som dog er meget sparsom med oplysninger (eller også kunne jeg ikke finde det jeg søgte efter).9/3 2011 12:23 Kim 339879MagicMartin

Testen er både udviklet, patenteret og CE-godkendt, men endnu ikke FDA-godkendt eller patenteret ( men ansøgt ).
Man kunne så måske undre sig over at et amerikansk selskab køber sig ind her og nu, men prøv engang at se i hvor stor del af Europa IL har afdelinger, så dér kan de jo hurtigt begynde et salg, for tingene ER allerede på plads. Og så er de hermed kommet et skridt eller to længere end f.eks. Abbott og Alere på dette område

Mon ikke vi snart ser at enten Abbott eller Alere kryber til korset for at få deres bid af kagen

mvh Kim9/3 2011 14:02 kulsgaard 839881Malurt da jeg betragter dine indlæg i den absolut seriøse ende, og har hørt at du både kan læse, skrive og regne, bekymrer det mig at du kan tage fejl i relation til BioPorto.
Du efterspørger mine beregninger her er de:
ved udstedelsen af de konvertible obl. havde Bioporto ( i runde tal) 5 mille kr i kassen så kommer der 15 mille kr i Konvertible obl. ialt 20 mille kr fradrag for emission omk. og afrundinger 1 mille kr altså netto ialt 19 mille kr og ved fortsættelse af det HISTORISKE salg giver det et cash burn på 12- 14 mille kr pr. år. eller til ca 1½ års drift fra 1 november 2010 - vel og mærke baseret på at selskabet ikke sælger mere om året end selskabet historisk har effektueret - er der nogen der tror på det ?????

Husk at salget er steget ca 30 % pr år kun på eksisterende produkter samt salg af NGAL som der kun kunne sælges til forskningsbrug pga. manglende CE godkendelse
dertil SKAL vi så nu tillægge yderliger 15 mille
kr.
Det kan ikke andet end vise at der ikke er behov for nogen emission !!!!
Du citerer fra en 3 år gammel årsrapport ( 2008) vi skriver 2011 MEN glemmer at nævne at i mellemtiden har selskabet ændret strategi fra at ville sælge licens adgang ( som det netop er sket) til selv at tage hele værdikæden ved " The NGAL TEST" og dermed IKKE give eksklusiv licensadgang til den homogene test.

Dette strategi skifte har nødvendiggjort tilførsel af kapital -hvilket er sket, - men det kunne selskabet ikke forudsige i 2008.

Så det mener jeg ikke du kan bebrejde dem.9/3 2011 16:47 malurt 439893Kulsgaard. jeg tror du skal bekymre dig mere om evt selv at tage fejl, end at jeg tager fejl. Jeg bekymrer mig slet ikke om mine egne fejl - derimod bekymrer det mig, hvis jeg ikke laver fejl og ikke lærer af de fejl jeg laver.

Med hensyn til kapitalbehovet kan du lige få min beregning, der er lavet før gårsdagens licensmeddelelse.

Ved Q3 er likvide midler 17,7 mio. Kapitalbehovet har Q4 været ca. 3 mio, så i morgen kan du læse i regnskabet af de likvide midler 31.12 er på 14,7 mio. I de næste 3 kvartaler vil cash-burn før oparbejdning af salget af The NGAL Testen være 1 mio. om måneden. Ved Q3 2011 vil likvide midler derfor være i omegnen af 5,7 mio. Hertil skal så lægges betalingerne fra den nye licensaftale og fratrækkes likviditetsforbruget til opbygning af salget af The NGAL Test.

Medmindre alle de 15 mio kommer i kassen i løbet af 2011, kan jeg ikke se andet end at det bliver et udækket kapitalbehov i 4 kvartal, hvis der skal bare en smule gang i salget af The NGAL Test.

Nok om det.

Med hensyn til mine citater fra regnskaberne er de alene medtaget, fordi du siger at BioPorto ikke har sagt noget om en evt. kapitaludvidelse - Og det tager du så til indtægt for at den ikke kommer.

I marts 2009 skrev BioPorto ikke noget om kapitaludvidelse, men alligevel blev kapitalen udvidet et halvt år efter. Og Bioporto sagde heller ikke noget om kapitaludvidelse i marts 2010, men alligevel kom den et halvt år efter.

10 marts 2011 siger BioPorto heller ikke noget om kapitaludvidelse, men.., lad os nu læse formuleringen i morgen inden vi skyder fuglen.

Jeg overser ikke, at der er sket et strategiskifte, Du kan godt bilde dig ind, at skiftet skyldes, at man pludselig fandt en bedre strategi. Jeg bilder mig ind, at det skyldes, at den første strategi ikke kunne gennemføres og man derfor var nødt til at skifte.

Det der bekymrer mig Kulsgaard, er, at du endnu engang har taget fejl af kursudviklingen i BioPorto og at du vil bilde dig selv og andre ind, at det skyldes, at vi på debatsider har diskuteret noget så naturligt for et selskab som kapitalstruktur og kapitalfremskaffelse. Hvis et selskabs aktiekurs ikke kan tåle den slags debatter, et det ikke en aktie, der er værd at beskæftige sig med.9/3 2011 17:14 noname 139895Malurt: I henhold til dit regnestykke er der minimum 5,7 mio. i kassen ved begyndelsen af 4. kvartal (uden at medtage vækst i salget og licensaftalen) - hvordan kan du konkludere at der er et udækket kapitalbehov i 4. kvartal uden at alle 15 mio. falder. Mener du at selskabet skal anvende 10-15 mio. ekstra for at få gang i salget af the ngal test?9/3 2011 17:38 malurt 239896det er en dårlig formulering med "alle de 15 mio". De 1,7 er jo i kassen, så de 5,7 skal rettes op til 7,4 med mulighed for yderligere godt 13 mio. i kassen. Så er der vide muligheder for egne skøn, tro og håb.

Det vi skal huske er, at BioPorto skal have en eller anden form for likviditetsbuffer, formentlig i omegnen af 5 mio. Hvad der skal bruges for at få gang i salget af Ngal testen ved jeg ikke; men såvidt jeg husker har jeg i en tidligere tråd kloget mig i det problem; men den kan jeg umiddelbart finde nu.

men som flere har påpeget: Kapitalbehov kan også lånes i banken. hvis man er kreditværdig.9/3 2011 16:31 MagicMartin 239890Kim:
Jeg ved godt at BioPorto har fået CE godkendt NGAL m.m.
Men Instrumentation Laboratory skal jo ikke benytte Bioportos NGAL - de har jo "kun" fået licensadgang til selskabets NGAL IP rettigheder. Så jeg vil da mene at Instrumentation Laboratory skal bruge deres egen test (og er den allerede udviklet eller?) og have deres test godkendt m.m. før den kan sælges.

Jeg håber da at jeg tager fejl, men det er sådan jeg læser det.9/3 2011 16:36 fillandkill 339891Hej MagicMartin

Du tager slet ikke fejl, det som det hele handler om, er denne lille satan.
http://www.brennanco.ie/brennanco/Main/IL_GEM4000.htm

Det er nøjaftig samme form for testmaskine, som den BioSite/Alere har, som de kalder Triage.

IL har købt rettighederne til at udvikle en heterogen poc test til deres GEM4000.

Når BioPorto begynder salg i USA, (Efter FDA godkendelse) kan man da kun tro og håbe på at de har en allieret distributør i IL, da POC og The Ngal Test ikke kan sammenlignes, så de ville hver isør tjene hinandens mål på at lave en aftale der også.9/3 2011 23:36 malurt 039913fillandkill - hvor lang tid kan der mon gå for at udvikle sådan en test? Såvidt jeg husker fortalte Bioporto ikke hvilke milepæle, der skulle opfyldes for at resten af de 2 mio bliver udbetalt, men det må vel hænge sammen med testens færdigørelse og markedsføring, eller hvad?10/3 2011 07:08 MagicMartin 039918Ja måske bliver en del først udbetalt, når Instrumentation Laboratory har solgt x-antal.
Håber vi bliver klogere senere i dag.10/3 2011 08:28 fillandkill 239922Det er svært at sige, og særligt når ikke jeg kender mere til det praktiske, jeg kan kun sammenligne med udviklingen af The Ngal test, som må formodes at være et større projekt.

Igen, ingen ved jo hvor langt IL allerede er i udviklingen, Thea fortæller ved præsentationen at nogle af de mulige licenstagere på POC markedet, pludselig havde været afventende, da Abbott og Co. angreb det Europæiske patent, så om IL`s udvikling har pågået hele tiden, og de er længere i udviklingen vides ikke.

Men ret beset, så ville de jo kunne nå en stor del af vejen, ved også at købe antistoffer hos BioPorto, og er maskinen smart nok, kan det være at der kun er tale om en kompliceret validering, men sog sagt, det er kun gætværk, men vil ikke tor det tager lang tid, når de har alle ingredienserne.

Det jeg umiddelbart vil tro ville være det mest tidskrævende, og i dette spil er det jo en faktor, må være de forskellige tilladelser, både fra FDA, men også CE.

Jeg er spændt på at finde ud af hvad milestone´s betalingerne er knyttet til, om det alene er udviklingen, eller om noget som US patent også spiller ind.

Mht. Ngal POC markedet, så bragte Stengaard jo et interessant uddrag fra Alere´s investordag, linket er her:
http://www.spekulant.dk/forum/?id=99407
Alere gætter på et revenue ultimo 2014 på imellem 45-60 millioner dollar.
Hvor de mener markedet er penetreret med 17%

Og så skal man have i mente, at POC markedet nærmest er (ubetydelig) ift. The Ngal Test.TRÅDOVERSIGT