Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

bavarian nordic -fortegningsemission


39975 egede22 10/3 2011 20:08
Oversigt

hej

hvad vil der ske med kursen ved en fortegningsemission, og vil det kun være enkelte der kan deltage i emisionen.11/3 2011 10:54 TheBekkers 439992Der er efter min mening tale om en overreaktion i markedet som følge af gårsdagens regnskabsmeddelse. Her kommer et par årsager til den opfattelse.

Prostvac:
1. Prostvac projektet er ikke forsinket.
2. Prostvac projektet viser indikativt (n=25 ud af 60) store forbedring ifht. TTP (Time-To-Progression) i fase II i ikke-metastatisk cancer. Dvs. på et meget tidligere tidspunkt i forløbet omkring prostatacancer end det senere tidspunkt, hvor de laver deres fase III forsøg. Dermed bliver behandlingsgruppen udvidet. Med det i tankerne giver det virkelig god mening at trække tiden og afvendte yderligere data herfra, før man sælger produktet. Nu er der jo potentielt tale om, at det kan sælges til en langt større andel af prostatacancer patienterne.
3. Hvad er signalværdien egentligt i udmeldingen om, at de selv kan gå hele vejen selv? Uanset hvad, så lægger dagens meddelelse jo et stort forhandlingspres på de potentielle partnere. Hvis I ikke giver ordentlig kår, så får I ikke produktet. Og det tror jeg er helt bevidst taktik – hvilket sikkert også er årsagen til offentliggørelsen af de ovenfornævnte indikative resultater (pkt. 2).

Imvamune:
1. Produktionen er opskalleret og kører stort set uden fejl. Rigtigt godt.
2. Der er i 2011 estimaterne kun indregnes salg af 3 mio. doser, men de forventer at producere 4 mio. doser.
3. Der er ikke indregnet værdi af salg til andre lande end USA i estimatet, og hvis man ser på prisforskellen mellem leverancerne til USA og andre lande så er profitmarginen meget højere her. Se noterne med segmentopdelt salg i regnskabet.
4. Registreringsansøgning i Canada indsendes! Mulighed for mer-salg her.
5. Møde med EMEA – mulig registreringsansøgning i EU i 2012! Det har tidligere været nævnt, at der først rigtigt bliver solgt til andre EU lande, når Imvamune er registreret…
6. MVA-BN measles var veltoleret hos børn under 2 år, se evt. regnskab. Dette udvider patientgruppen af svækkende grupper, der kan modtage Imvamune. Interessant markedspotentiale.

Derudover er der mange optioner i forhold til de yderligere udviklingsprogrammer og funding heraf.

En evt. emission kommer nok til at ligge omkring 500 - 600 mio. kr. efter min vurdering - hvis den kommer.

Købsanbefaling herfra på nuværende kursniveau.

/TheBekkers11/3 2011 11:42 Bombur 039995Tak for et godt indlæg. Jeg ville gerne bevare optimismen, men man bliver jo også nødt til at se på de historiske fakta: Bavarian overrasker ALDRIG positivt og det vil de derfor heller ikke gøre denne gang.

Tværtimod er resultaterne er altid dårligere end forventet.

Venlig hilsen

Bombur11/3 2011 11:50 TheBekkers 039996Du må tænke på de historisk realiserede regnskaber i det du skriver med, at de altid leverer dårligere resultater end forvente. Men du bør fokusere på fremtiden.

BAVA er gået gået fra biotekselskab til medico-selskab i 2010 - flot.
BAVA forsøger rent faktisk at optimere aktionærernes værdi - ærgeligt, at deres klare budskab herom er så svært at forstå.
Hvis Prostvac var fejlet i kliniske studier, så kunne jeg forstå reaktionen.
Sidste emission tog ikke andet end 1 dags tid at få hjem hos institutionelle investorer - vist ca. 400 mio. kr.

/TheBekkers11/3 2011 12:25 Sukkeralf 240001Hej TheBekkers

Jeg mener bestemt også du reagerer lidt naivt på BN´s egne udtalelser.

Sidste emission var på 200 millioner - og det var jo lige præcis penge der skulle sikre, at man stod i en gunstig forhandlingssituation rent økonomisk, så man ikke kunne presses her.

Det har aldrig været en god ide for et mindre biotekselskab, at lave denne slags satsninger selv - og nægter at tro at det er en begyndende trend, som BN forsøger at lokke med. Det er i mine øjne uforsvarligt, at kaste så mange penge i fase III, når man skal hente dem i markedet. Det er altså stadig cancervacciner vi taler med en uhyggelig succesrate, hvor vi kun lige har set et gennembrud.

Tillige synes jeg ikke, at deres biodefence forretning kører tilstrækkelig godt til, at jeg tør tro på, at vi fra 2012 vil se et positivt cashflow i den del af forretningen - der har simpelthen været for mange negative udsættelser gennem tiden. Man er kun lige gået fra 2 batcher til tre batcher - og man skal senere op på 4. Der kan sagtens give problemer.

Der kommer ikke ordre på Imvamune før en godkendelse er i hus. AH fortale selv på PI præsentationen, at det trække ud med opstart af fase III. Ergo tror jeg tidligst på en godkendelse i 2014 og fremefter. tillige har BN også tidligere sagt, at Canada ikke bliver en betydelig forretning, men mange bække små hjælper selvfølgelig.

Optionen er hvor redningen ligger i mine øjne, men også her bliver jeg lidt i tvivl efter AH´s præsentation hos PI. Der åbnede han op for, at det muligvis ikke blev yderligere levering af 60 millioner doser, men at den kunne skrues sammen på anderledes vis. Har også svært ved at forestille mig, at USA bestiller yderligere doser før de første 20 millioner doser er leveret tilfredsstillende.

Jeg mener falder er rimeligt og en garanteret emssion er eneste lyspunkt der kan løfte kursen.

Jeg selv er meget i tvivl om de kan hente så mange penge i markedet nu - havde jeg selv været aktionær var pungen lukket.

Desuden synes jeg ikke man skal undervurdere, at ingen partnere har været interesseretNkender vi ikke nærmere hvad BN ser som en fornuftig aftale, men i mine øjne skal den godt nok være ringe for, at man vælger at gå denne vej - det bør give stof til eftertanke.

Desuden er konsekvenserne skræmmende, hvis en emission ikke lykkes - og ligeledes er en emission hvor kun henter nogle af penge ikke lykken.

Som aktionær skulle fordelen i dette være, at man ser Imvamune forretninger yderligere an et års tid eller to - og selvfølgelig yderligere mulighed for at finde en partner til Prostvac. Emissionsspøgelset vil dog hurtigt dukke op igen med det pres kursen derved kommer under.

Mvh
Sukkeralf11/3 2011 12:41 TheBekkers 040004Hvis ikke emissionen lykkedes, så må de vente til en aftale er på plads før prostvac fase III kan igangsættes. Det vil naturligvis give anledning til problemer ifht. timing af produktet. Men de behøver jo ikke brænde penge af på forsøget før pengene er der. De kan så vente og se lidt nærmere på indtjeningen fra Imvamune-forretningen. Modsat kan jeg godt forstå, at de gerne vil i gang med fase III forsøgene så hurtigt som muligt.

Man kan jo tolke udmeldingen og læse deres regnskab, som man vil. Det er bare godt, at der diskuteres for og imod. Det er op til den enkelte at træffe deres valg baseret på de forhåndenværende informationer. Jeg synes ikke, at jeg er naiv, jeg prøver blot at se på motiverne mellem linjerne og sammenholde det med hvad der bliver sagt på telekonferencen og skrevet i deres regnskab. I har så fået min tolkning .

/TheBekkers11/3 2011 13:19 Sukkeralf 040006Meget enig i at man selv skal fortolke - og rart med synspunkter begge veje.

Det virker bare lidt underligt, at denne model først lige er kommet på banen - altså at man vælger at kører fase III selv, når det pludselig fremføres som en meget fornuftig løsning.

Mvh
Sukkeralf
11/3 2011 21:13 collersteen 140016Et lille indspark til partner/non-partner diskussionen som jeg lige faldt over på den anden side af Atlanten. Bava bliver faktisk nævnt og der er i det hele noget fokus på prostata-cancer så den er ok at bruge et par minutter på, hvis man er Bava-interesseret.

Men om man bliver egentlig klogere af det er så en anden diskussion, men lidt spændende at læse om det paradigmeskift er det ihvert fald, nu hvor markedet tydeligt har fortalt bava hvad man mener om den idé.

http://seekingalpha.com/article/257526-to-partner-or-not-to-partner-that-is-the-question15/3 2011 21:35 Alberto 040216Meget informativ artikel, der sætter fokus på de parametre og bevæggrunde, BAVA kan tænkes at have lagt til grund for deres meddelelse forleden. Ifølge artiklen er billedet af bio-tech firmaer, der jager partnershipaftaler for enhver pris, ved at vende. - Bla. i lyset af Dendreons succes med at køre solo med deres prostatavaccine!

For evt. resume: http://www.minyanville.com/businessmarkets/articles/biotech-stocks-dendreon-provenge-drug-license/3/11/2011/id/3331211/3 2011 12:00 troldmanden 239997Fint indlæg

Jeg er dog ikke enig i det er en overreaktion med det store kursfald. For der har i den grad været lagt op til en aftale her i 1. halvår. Flere analytikere har da også direkte taget et bet på det. Så når nu den aftale ikke ser ud til at blive til noget så skal det slå meet hårdt. Dels mister de direkte muligheden for at få ekstra penge i kassen via upfront beløb. Men udgifterne øges jo også markant med udsigt til et 800 mio kr fase 3 program.

Og netop kombinationen af de manglende indtægter og stigende udgifter gør at de alt andet lioge skal ud at hente penge igen. Og i denne tid tages der ikke godt imod emmisions spoøgelset. Og da slet ikke i biotech selskaberne.

Jeg må erkende jeg også er en del overrasket og har svært ved at afgøre hvilket ben jeg skal stå på. Det er nu det kunne være nice med en ny investor præsentation med Bavarian Nordic og Anders Hedegaard så man kunne få belyst det her i større detaljeringsgrad.

Man kan se Anders Hedegaards seneste ProInvestor præsentation her http://www.proinvestor.com/aktier/Bavarian+Nordic/BAVA.CO11/3 2011 20:51 Brøndby 140015Hej troldmanden og TheBekkers.
Jeg synes ærlig talt, at det er ualmindelig dårlig stil Bava udviser.Først gennemfører man en rettet emission på 200 mio. med henblik på at ruste sig til en forhandling med en mulig partner og så få måneder senere ændrer man strategi og beder aktionærerne om 500-800 mio. i friske penge fordi man selv vil stå for fase 3 for på den måde at "maksimere værdien for aktionærerne på lang sigt". Nuvel der er "kun" tale om overvejelser og forhandlinger pågår stadig, hvis man ellers kan stole på dem i den henseende...Markedet har kraftig signaleret, hvad man mener om disse overvejelser nemlig et kursfald på 46 % på 2 dage
Ergo, se så at få lidt realisme ind i forhandlingerne/forventningerne til et produkt som trods alt ikke er gennem nåleøjet endnu... Jeg håber på en snarlig partneraftale uden emission som måske giver mindre upfront end Asker og Anders har gået og bildt hinanden ind at de skal have, og så tilgengæld en højere royality, hvis produktet når markedet. Jeg vil slutte med J.M.Keynes berømte ord "på lang sigt er vi alle døde".....12/3 2011 17:27 tasiilaq 040046Kan kun give dig ret i at det er ualmindelig dårlig stil... min tillid til AA er væk nu, og det samme er min fremtid som aktionær.
Jeg får sq myrekryb når jeg her i dag ser AA skal fortælle om "den gode leder" og hvordan "penge giver mig frihed" på tv2.dk16/3 2011 12:41 Alberto 240234Tak for link, troldmanden:

AH siger i denne præsentation ordret:

Målsætning: "At få Prostvac igennem fase III og så på markedet med en partner"

En lidt snedig formulering, som han må have øvet sig på! -Hurtigt hørt/læst en konfirmering af strategien om en partner - hørt/læst igen et vink om den nye strategi, der nu er på tale!

-Dette skridt og nye strategi imod en skærpelse af forhandlingssituationen over for "Bigpharma" er selvfølgelig en naturlig udvikling, hvis forhandlingssituationen her og i almindelighed er blevet for skæv (hvad artiklen herover mere end antyder) - så må man lufte alternativer!-Og "gå selv" strategien er jo for nylig afprøvet med held,idet den ligger i forlængelse af, hvad Dendreon med stor succes gjorde i 2010 med sin prostatavaccine. Derfor heller ikke noget underligt i, at AH of Co. vurderer muligheden og ved sådan en præsentation lufter skiftet. -Her kunne det så være skægt at sammenligne data fra Dendreon/Bava's produkt på samme kildne sted i udviklingen (før fase 3) - min fornemmelse siger mig, at Prostvac. med 50% responsrate faktisk er en my bedre end Provenge?)

Men mon dog AH m.fl. trods alt havde forestillet sig den nuværende (kurs)udvikling på denne sag, der jo IKKE omhandler negative data etc. men ændringer i magtforholdet og forhandlingsklimaet omkring stor/lille biopharma? Det ligger i luften, at ikke ALLE investorer (mildest talt) har set dette skifte . Måske skulle AH have gjort mere ud af dette issue under hosliggende præsentation og i det hele taget!

I hvert fald er investorerne pt. meget usikre og bange for det, de opfatter som en markant forøget risiko. Om det er det, afhænger jo af, hvor mange der vælger at dele risioen i en emission og hvordan man vurderer rewardpotentialet. Balancen her er det, man skal prøve at tage stilling til. Et er klart: - Kursudviklingen tyder på, at investorerne har rådet Bava til at forfølge gammelkendte veje og finde sig en partner til Prostvac., selvom muligheden for at gå selv måske i virkelig er en skærpelse af reward/risk potentialet.

Sådan ser jeg i hvert fald på sagen efter gennemlæsning af denne udmærkede tråd!

Vh Lars16/3 2011 13:18 troldmanden 040236Flot indlæg Alberto

Der er tale om et så markant strategi skifte at Bavarian Nordic helt sikekrt selv har været klar over det ville betyde et meget stort kurstab.

Ikke nok med der ikke forventes en aftale med dertilhørende upfront penge og en reduktions af deres udgifter. Udgifterne vil nu i stedet stige og der vil ske en ret stor kapitaludvidelse. Og da de plejer at lave T-ret emissioner så vil jeg gætte på den med det nuværende kurs i mente vil betyde nye aktier til omkring 50-70 kr per stk. Så det er lige så meget udsigten til en stor kapital udvidelse der pt har skræmt folk.

Så for BAVA tror jeg det nu handler om at være utrolig synligt blandt investorene. Altså massive roadshows både blandt proff men også retail investorene for at forklare den nye situation. Selv analytikere der har været rigtig meget bull på casen har lige nu svært ved at se meningen. Så der er masser af hårdt arbejde forude for Bava.16/3 2011 14:10 Alberto 040237- Jeg er af den opfattelse, at det godt kan lade sig gøre!

Jeg tror ikke strategiskiftet er sket, fordi det ikke har været muligt at finde en partner, der var interesseret. Snarere er det sket, fordi forhandlerne fra interesserede firmaer har lagt - for - stor vægt på Bava's kapitalbehov for gennemførslen af fase III, og således har overspillet deres position. Prostvac. har både en SPA og en assestment protokol (er det det, den hedder?): AH legede med at kalde det sidste en slags forhåndsgodkendelse (hvis objektives er nået!)og nævnte også nyttigheden af at have NCI siddende "på samme side af bordet" i de afgørende godkendelsesprocedurer, hvor en overall survival ratio på 74% var nok (mod Prostvacs 84% fase II tal).

Konklusion:

1)Jeg tror, Bava tror RET meget på den godkendelse, selvom "progressionfree" endpoint ikke blev nået i faseII (forklaringer på dette: se AH fremlæggelse herover)

2) Dendreon har vist "gå selv" vejen og har haft markante værdiakkumuleringsfordele.

3) Der er intet til hinder for at tage en partner med under vejs i processen - og i hvert fald i markedsføringsdelen! De indvolverede skal bare betænke sig lidt....og måske indstiulle sig på nye tider!

4)Kapitalmæssigt står Bava atærkere end så mange andre ved i forvejen at have en produktion og et salg af Imvamune.

Alt i alt har jeg nu en langt bedre forståelse for strategiskiftet hos Bava - tak for det, Troldmanden, The Beggers, Sukkeralf mf.
16/3 2011 14:13 Alberto 040238Ups: Jeg glemte det vigtigste: At rewardpotentialet sammenholdt med risk (der måske er knap så stor, som bla. Sukkeralf synes at mene) er blevet gunstigere med den nye strategi!18/3 2011 12:13 Sukkeralf 140307Hej Alberto

Tak for dit syn på BN. Den store forskel i betragtningerne ligger jo i, hvad grunden til den manglende aftale reelt skyldes. Er de mulige partnere bare nærrige eller er det Prostvacs værdi den er gal med.

Hvis din (og BN´s) antagelse er rigtig, så er risk/reward sikker helt ok, men er min antagelse rigtig, så er risk/reward jo helt gal.

Nu har BN flere gange hentet penge med vage udtalelser om, at det nok var sidste gang. Et må være sikkert, at hvis BN får emissionen igennem, men Prostvac fejler, så er markedets pengekasse definitivt lukket.

I mine øjne så er udviklingen i BN´s øvrige pipeline stadig meget langsommelig, så tror ikke selv på at der ligger en redning her om 3-4 år ! Med den store opgave det er at køre Prostvac igennem fase III, så bliver der nok heller ikke økonomi/resourcer til ret meget andet.

Dermed skal Imvamune eventyret folde sig ud over de næste 3-4 år - jeg er igen mere betænkelig end de fleste, da jeg synes vi gang på gang ser udsættelse og problemer af den ene eller anden art.

Bliver Imvamune nogensinde en reel forretning ?
Er der reelt et marked uden for USA, når den endelige godkendelse foreligger ?

Vi har længe kendt til, at BN har fået 50 millioner dollars udbetalt under RFP3 aftalen, som i tilfælde af at BN ikke opfylder kravene heri, så skal de tilbagebetales. det samme gælder en milestone på 25 millioner dollars. Jeg synes selv BN har synliggjort denne problematik mere i det seneste regnskab - er der en grund til dette ?

Er tiden for levering af de 20 millioner doser ved at være så presset, at der ikke længere er råd til fejl ?

Hvad med fase III og en endelig godkendelse - det trækker ud og kan det give problemer med hensyn til opfyldelse af krav i RFP III ?

Det er lang tid siden jeg har skimmet RFP3, så kan ikke huske hvilke forpligtigelser BN har - muligvis er de også ændret siden vi så denne aftale, men det er noget jeg vil kigge lidt nærmere på den kommende tid !

Mvh
Sukkeralf12/3 2011 18:36 alpehue 140052Hvis en fortegnings emission har formålet innovation, udvikling eller vækst vil kursen stige.
Årsag - markedet indregnert en forventet gevinst !

Hvis emissionen som hér har årsag likviditetsproblemer allerede efter ganske få måneder - sker normalt det modsatte.

Når så BAVA har opreklameret mulighederne og nedjusteret risikoen, så gør det ekstra ondt.

Ivammune får verden måske slet ikke brug for ?
Måske er krig ikke så intenst et fokus.

Prostvac er klar om hvor lang tid ?? (3,4,5 år?)

Asger Aamund er ikke kendt for meget andet end retorikkens mester, en retorik, der har lokket mange ?

Hvad gør man så ?

Man tager fat i Chjort, rkhanen, og hvad de nu hedder hér - og har man som jeg ikke deres evner, så bruger man sin lineal.

Markedet har sat kursen, gør det stadig og den passer.

Det bliver ikke bedre, før fakta kommer på bordet !

Men husk, fakta kender markedet allerede !
12/3 2011 18:50 alpehue 040053Markedet ved for eksempel, at den får lidt støtte i kurs 118.

Nu er I advaret
12/3 2011 19:22 Brøndby 040056118 !!!!!, det håber jeg godt nok ikke, at du får ret i. Hvis du gør, vil det betyde at aktien,fra den kurs, skal stige omkring 120 % før den er tilbage på det niveau, hvor Asger og Anders H. besluttede at "maksimere aktionærernes værdier". Hallo Asger og Anders jorden kalder. Det eneste i maksimere er indtjeningen i de pengeinstitutter som skal forestå en eventuel emission16/3 2011 15:15 butterboy 040240Man må formode, at bestyrelsen i Bava havde forventet en negativ kursreaktion på kort sigt. Størrelsen er måske kommet bag på dem.

men jeg har svært ved at se Asger Aamunds personlige kalkule med mindre han selv virkelig tror på det her. Ville han ikke ellers have taget til takek emd en dårlig partneraftale og kørt videre med koppe-vaccinen.TRÅDOVERSIGT