Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas 6MW vindmølle. Lidt ekstra info


40362 troldmanden 21/3 2011 17:24
Oversigt

Her er endnu et eksempel på info en virksomhed næppe har ønske skulle komme i googles indekserings maskine.

Nedenstående tekst er et uddrag af en mail sendt fra Anders Søe Jensen, chefen fra hele Vestas offshore division. Mailen er rettet til adm direktør Søren Sørensen fra NRGI og handler om Vestas meget gerne vil benytte det lille Mejl Flak offshore projekt til at teste deres offfshore møller. Herunder den kommende 6MW mølle.

"6MW platformen er under udvikling og frigives senere. Denne turbine vil udgøre et teknologisk tigerspring for Vestas i offshoremarkedet. Alene i kraft af sin størrelse vil turbinen føre til en væsentlig større årlig elproduktion per turbine og dermed forventeligt klart lavere omkostninger per produceret kwh. Det forventes desuden at 6MW platformen vil indeholde en lang række teknologiske nyskabelser, udviklet med specifikt afsæt i de fysiske og mijlømæssige betingelser for havvindmøller."

Lidt længere nede i mailen fremgår det så indirekte at 6MW møllen vil være klar til offshore test i 2013.
Et "teknologisk tigerspring". Spændende hvad det dækker over. Jeg har jo i efterhånden ret lang tid påstået det ville blive en gearløs vindmølle. Men det er jo ikke ret lang tid siden Børsen i en artikel henviste til en person med direkte kendskab til møllen som påstod møllen vil blive med gear. Og så vil det jo være ret skidt hvis det alligevel er en gearløs mølle.

Må dog stadig erkende jeg ikke kan se hvordan de nye store offshorevindmøller kan udgå at gå gearløs vejen. Det mindsker energitabet og der er mange færre dele som kan gå i stykker.
Og så har Vestas jo rent faktisk i det stille opkøbt et selskab som har udviklet en gearløs vindmølle for en anden producent. Så de har allerede en del inhouse erfaring.

Hvis Vestas så for alvor skal overraske hele markedet så lancere de en HTS gearløs mølle. Altså en superconducter som kan gøre selve generatoren meget mere kompakt og dermed reducere vægten ganske betydeligt. Vi taler ca halv vægt i forhold til en vindmølle med gear. Men omend jeg er sikker på Vestas ser meget på HTS teknologien så tror jeg ikke på de er klar allerede nu. Mig bekendt er det AMSC der er længst fremme med en HTS mølle (10MW) og der forventes prototypen først klar i 2012/13

En HTS mølle bruger heller ikke sjældne jordarter som en gaerløs vindmølle. Så måske man derfor alligevel godt kan argumentere for deres 6MW platform bliver de sidste offshoremølle med gearkasse for de så går direkte til HTS på den næste og endnu større vindmølle.

Nå men læs mere fra mailen her

http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:bCY7IEEewSYJ:nrgi.dk/files/Repr%25C3%25A6sentantskabsside/Aktuelt/Vestas-NRGi-Mejl%2520Flak.pdf+vestas+v112+filetype:pdf&hl=da&gl=dk&pid=bl&srcid=ADGEESgn7rbqUFZIppK_PfYeYBR1Q7NXxvW_-Sq8yCNh8mpHYh8cPlIKfPftYfJK4ZixDxRblF1M76r89jp2-CZYk50DbZSxabtk21geEoXPtIEfdT97SxlTvXIUib0WIX3WJVwxU4QB&sig=AHIEtbTHp2dflzGQ0oklJdp_dJC_T8Mkcw&pli=1
21/3 2011 23:11 masha 040373Hvordan ender sådan en mail ude i det offentlige rum - jeg begynder da at blive bange for hvad jeg skriver af mails :(21/3 2011 23:23 troldmanden 040375Der er SÅ mange informationer på nettet som slet ikke burde være der. Man ser relativ ofte en samarbejdspartner eller anden interessent gruppe, tale lidt over sig. Det er derfor jeg altid siger google er en investers bedste ven...... Øj hvor har jeg fundet mange nice to know ting over årene22/3 2011 01:25 nethinde 040378Hvad er HTS?22/3 2011 06:37 Kobbe 140380Superleder (High Temperature Superconductor) der bruges i turbinen. Fordi de er mere effektive end almindelige magneter, kan turbinen bygges lettere, og det er en stor fordel.24/3 2011 09:12 Conner 040487


TRÅDOVERSIGT