Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Danske Bank emission


40366 MichaelS 21/3 2011 18:30
Oversigt

Hej PI, jeg er ny herinde men prøver at springe ud i at lave en tråd og få lidt hjælp fra jer.

Jeg har kigget lidt rundt, men kunne ikke en tråd om lige dette emne.

Har lige modtaget brev fra DB om deres emission, men er i tvivl om hvordan jeg skal forholde mig til det. Jeg er forholdsvis ny i aktieverdenen, og har pt. kun aktier med lang horisont lige nu. Planen er dog at begynde på handler noget oftere.

Hvad gør i andre? Køber i flere, sælger i dem i har, eller gør i intet? Jeg købte til kurs 108, så har tjent lidt på det, men har i længere tid overvejet at sælge dem. Da jeg egentlig synes den nærmeste fremtid så/ser ok ud og aktien samtidigt har valgt at tage et spring nedad har jeg afventet. Grunden til jeg igen overvejer er denne emission, men da jeg egentlig ikke har den store indsigt i hvad præcis en emission går ud på er det svært synes jeg. Er det rigtigt forstået at en emission betyder de vil skaffe mere kapital og derfor udbyder flere aktier til eksisterende aktionære? Altså man beholder sine "gamle" aktier, men køber flere til en lavere kurs(i dette tilfælde 86 kr)?

Mit egentlige spørgsmål er vel nok hvordan det historisk set ser ud for de forskellige aktier når de laver sådan en emission?

Selvom JPmorgan for en uges tid siden satte kursmålet ned til 134 fra 145 virker det så ikke dumt ikke at udnytte denne mulighed for at købe flere aktier til så forholdsvis lav kurs?

Det fører mig så hen til endnu et spørgsmål. Hvornår er det tilladt at sælge disse nyindkøbte aktier igen?

Håber jeg kan få lidt opklaring på bare nogle af disse ting, og vil gerne sige tak for forhånd :)

/Michael21/3 2011 19:04 troldmanden 040368Hej MichaleS

Velkommen til ProInvestor som aktiv skribent

Min indsigt i Danske Bank er ikke særlig stor så ingen anbefaling herfra i forbindelse med emissionen. Måske collersteen har en kommentar? Han har i hvert fald også en stor viden om emissioner generelt

Ang dit tekniske spørgsmål til emissionen. Så ja det er rigtig du beholder dine nuværende aktier og der så udstedes for 20 mia kr nye aktier til kurs 86.

For at købe en aktie til 86 kr skal man dog også have 3 t-retter. Og for hver aktie du havde inden emissionen begyndte fik du tildelt én t-ret. Havde man ikke DB aktien inden emissionen så skal man altså ud at købe 3 stk t retter for at kunne købe én ny aktie for 86 kr

Der er ingen lockup på nyerhverede aktier. Du kan vælge at sælge dem den samme dag du får dem i dit depot

Vh
T.21/3 2011 22:05 Bryan 140372Du kan købe flere aktier til "lav kurs", 86kr + 3 tegningsretter.
Du kan sælge 3 tegningsretter for ca 30 kr.
86 kr + 30 kr = 116 kr. hvilket svarer til kursen på aktien lige nu.
Som eksisterende aktionær kan du altså vælge om du vil have 30 kr i rabat på nye aktier eller du vil have 30 kr udbetalt. I begge tilfælde er det dog dig selv der har betalt, da dine "gamle" aktier falder i værdi.

Formålet er, som du selv skriver, at skaffe mere kapital. Tegningsretterne sikrer at de eksisterende aktionærer får tilbuddet først.22/3 2011 02:05 MichaelS 040379Så det foregår på samme måde som når der bliver betalt udbytte(bliver der udbetalt 2 kr i udbytte vil kursen med det samme falde 2 kr), at kursen med sikkerhed falder 30 kr eller hvad? Eller det vil så sige den falder 30*20millarder eller?

Ved du noget om hvad der historisk sker ved kursen når der er emission, er der mere eller mindre altid et efterfølgende fald?22/3 2011 10:05 Fiskemanden 240384Hej MichaelS
Det er et meget svært spørgsmål du stiller,selv om detlyder enkelt?
Man kan nok sige at kursen 116,- er den kurs man kan forvente at aktien starter ud med efter emissionen.
Det regnes ud som følger : gammelt kapital +ny kapital delt med det nye antal aktier (altså kun meget meget overfladisk og generelt set!)

Det svære ved at sige noget om kursudvikling efter en emission er at der findes rigtigt mange grunde til at selskaber vil skaffe nyt kapital .
Nogen gange er det for at dække bundløs gæld,eller afskrivninger på dårlige investeringer og så er det bare som at smide penge i havet !!
Andre gange er det et firma i stærk tilvækst som behøver ekspansionskapital og så kan det give et lyft i kursen da det giver større indtjening til selskabet(om det nu er en veldisponeret og klog ekspansion?)
I tilfældet Danske bank er det en blandning af det hele ??!!!
De har stadig store tab og afskrivningsrisiko på udlandsengagementer(Irland),samt realkredit,en kæmpe gæld til staten som de gerne vil ud af,men som staten måske ikke vil give lov til,da det er en indtjening som staten gerne ser som kompensation for finanskrisestøtte!!
Bliver det ikke til betaling af finanspakker,så er der en god mulighed for at lade pengene arbejde i stedet for til et rimeligt godt afkast !!
Så det er ikke lige til højrebenet at sige om det er en god eller klog satsning at gå med i emissionen.
Tror man på en positiv tilvækst i verdenssamfundet,og at finanskrisen er lagt trygt bagom os,samt at der er styr på økonomien i Irland,at der ikke dukker lig op i lasten som i Amagerbanken,at mellemøstkrisen ikke eskalerer og bliver en omfattende krise i centrale dele af verden med dyrere energipriser til følge osv.osv......så måske at ,man skal investere i emissionen....
Eller om man bare som langsigtet tager en kalkuleret risiko og kaster sig ud i det.
Man kan jo konstatere at banken selv mener at det ikke er at kaste penge i et bundløst hul,men en mulighed for at forbedre forretningen,og på sigt skabe værdistigning for aktionærerne?Derom må jeg lade de lærde tviste .....!
V.h. Fiskemanden22/3 2011 13:45 MichaelS 040391Hmmm, meget stort hmmmmmmmmmm :)

Ja ved det er svært at svare på mine simple spørgsmål.

Som jeg læst/forstået på den folder man fik med har DB snakket med staten om at de har fået lov til at betale deres gæld af før tid, right? Så den nye kapital bliver derfor "bare" brugt af DB til at fylde et stort hul.

Noget som jo vel nok ligger indirekte i denne emission er at de internationale krav om solvens sættes op snart og de derfor kommer det i møde ved dette. Kan man snakke om at det er fordi de ikke ser dem selv opfylde kravene på andre møder, og derfor selfvølgelig gør dette inden de står midt i det og måske ikke kan få så stor opbakning fra investorerne?

Hvor stor betydning har det forresten at deres kernekapitalprocent går fra 14,8 til 14,0?

Ville det så ikke give god mening at sælge her inden emissionen bliver helt gennemført og se tiden an ? Det er vel utopi at tro kursen vil blive liggende over de 100.

/Michael22/3 2011 15:21 johnsen 040394jeg deltager stort set aldrig i "misser", men gad ikke sidde og fedte med T-retter. Tog en hurtig beslutning og købte. Her og nu får du intet foræret. Markedet er ingen pengemaskine.


En vinkel kan være:
Har du allerede aktier i Danske Bank, har du sikkert modtaget besked om, at du har mulighed for at tilkøbe nye aktier til kurs 86 eller sælge dine tegninsretter til ca. kurs 10,50. Så hvad skal du gøre?
Der kan diskuteres længe for og imod at deltage i emissionen. Det vigtigste spørgsmål er dog om du vil øge, mindske eller fastholde din eksponering mod Danske Bank.
Hvis du siger ja til at udnytte tegninsretter øger du din beholdning med ca. 23 %, sælger du alle dine tegningsretter mindsker du beholdningen med ca. 8 %. Vil du være neutral/have samme eksponering skal du tegne 9 (8,7) aktier pr. 100 du ejer i forvejen, og sælge de overskydende tegningsretter (så går provenu fra salg næsten op med beløbet til nytegning)
Det skal også bemærkes at kommentarer omkring "rabat" på aktien mv. ikke har noget hold i virkeligheden, De tegningsretter du har modtaget er bestemt af den pris de nye aktier kan tegnes til, så havde de nye aktier været dyrere at tegne, var dine tegningsretter mindre værd og omvendt.
TRÅDOVERSIGT