Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BioPorto 2011


40641 fillandkill 27/3 2011 20:02
Oversigt

Jeg synes der er kommet en del guldkorn i BioPorto chatten her for nyligt, og fik lyst til at lave en opsummering, samt smide et par af mine egne tanker.
( http://www.proinvestor.com/index.php?p=group&groupid=16 )

Doctor smed et link i denne uge, hvor konklusionen var at man knapt kunne kalde Ngal for nyrens troponin, de påpegede nogle problemer, hvor de mente Ngal blev upræcis ved sepsis patienter, umiddelbart vil jeg tro at det blot er en variabel, da sepsis er nem at opdage, og dermed mener jeg også at det burde være nemt at indregne i variablen. men alt andet lige, så er Ngal upræcis ved sepsis patienter.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3029817/?tool=pmcentrez

Der har været megen snak om cutoff værdier, Abbott og Alere har endnu ikke meldt præcist ud, og det er (tror jeg) af hensyn til BioPortos patenter, da de risikerer at krænke disse. Problemet (for Abbott)er umiddelbart med Ngal, at testen viser alvorligheden af nyreskaden, og jo højere målinger, jo værre er tilstanden, derfor kan de IKKE melde ud.
Hvis man så ser dette link, på side 8 tror jeg, søg efter ngal:
http://www.intensive.org/newsletter/Issue_1_final.pdf
Det indikerer i den grad, at der er behov for Ngal, istedetfor SCR i rutine diagnostikken.
-
For nyligt postede Doctor et indlæg, fra et dialysestudie, fra Spanien.
http://www.proinvestor.com/boards/39788/Vil-NGAL-testen-goere-en-forskel,-part-II...

I et studie med 203 patienter, der fik brug for dialyse efter hjerteoperation, blev patienterne delt op i 2 grupper, de der fik dialyse INDEN 3. dagen, og de der først fik dialyse EFTER 3. dagen. Jeg synes resultaterne er ganske utrolige, patienterne der fik dialyse efter 3. dagen, havde en dødelighed på 80%, ift. den tidlige gruppe, hvor dødeligheden "kun" var 53%. samtidig kom de patienter hvor dialysen blev igangsat tidligt hjem fra hospitalet 11,6 dage før, og med en nyrefunktion der var 67% bedre, end den anden gruppe.

Ved ikke om nogen har bidt mærke i det, men denne analyse er OGSÅ fra Spanien, måske en tilfældighed Der er ca. 46 mio indbyggere i Spanien.

Cost analysis of the Spanish renal replacement therapy programme.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21427072
Det er sørme mange penge, hvis Spanien bruger 1829€ mio. årligt på dette..

Så selvfølgelig er der også økonomiske interesser i at undgå at AKI udvikler sig kronisk.
The severity of acute kidney injury predicts progression to chronic kidney disease.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21430640
-
Og senest her til aften poster Hejse denne:
Cardiopulmonary Bypass-associated Acute Kidney Injury
http://journals.lww.com/anesthesiology/Fulltext/2011/04000/Cardiopulmonary_Bypass_associated_Acute_Kidney.36.aspx
-
Så havde jeg egentligt tænkt mig at ridse de kurstriggere op, som jeg kunne finde resten af året. Der er mange..

Godkendt USA patent.
Jeg har fundet præcedens for at patentsagen kan være afgjort indenfor ca. 14 dage, efter besvarelsen fra patentadvokaten er afleveret, og klar til examination. Dvs. fra nu, og mit bedste bud, indenfor en måned, er næste office action. Det er enten en Non Final rejection, (igen), eller en "Notice of Allowence" vi ser. I mine øjne en meget stærk sag, og jeg forventer en godkendelse.

Storinvestor meddelelser:
BioPorto oplyser i marts præsentationen, at et pensionsselskab har investeret i selskabet i en årrække, idet det først meldes ud nu, så kunne det tænkes at en storinvestor meddelese er på vej. Det er højst sandsynligt også denne pensionskasse, som blev deltog i obligationsudstedelsen, med omkring 7 millioner, eller omkring halvdelen af obligationerne. - Der er også grund til at tro på andre storinvestorer, der har været et stort opkøb i aktien, og andre er måske i øjeblikket ved at positionere sig.

Partneraftaler:
Med eksempelvis: Roche, Siemens, Beckman/Danaher, Abbott for den sags skyld, Ortho.. Vi ved at "Flere"  af disse har modtaget The Ngal test, til intern validering, og den er sikkert veloverstået, en partner/samarbejdsaftale kan komme hvornår det skal være.

Licensaftale APC-PCI
Eli Lilly´s produkt Xigris http://www.xigris.com/Pages/index.aspx blev spået en fremtid med blockbuster potentiale, men som du kan se på hjemmesiden, så er der mange alvorlige bivirkninger, og produktet har ikke kunnet slå igennem, netop fordi man mangler BioPorto´s test, til at sortere hvilke patienter der vil få gavn af behandlingen. BioPorto meddeler i årsrapporten at der er indgået et samarbejde med en af de førende selskaber i verdenen omkring testen, opnås der en aftale på denne, vil det højst sandsynligt være en eksklusiv aftale med Eli Lilly, og den vil være forholdsvis stor.
Resultatet af studiet foreligger senere i år.

Licensaftale Ngal:
Bliver det Amerikanske patent godkendt i nær fremtid, vil der ske en af 2 ting, enten vil man se Abbott og Alere der nødsaget kryber til korset, og indgår en licensaftale med BioPorto, eller også vil de endnu mere aggressivt forsøge med indsigelser. med risiko for aldrig at komme på markedet. Vi fik en licensaftale med Instrumentation Labs her først i Marts, på Point of Care, mit bud er at der snarest vil komme flere, man må antage at selskabets IP rettigheder er blevet bekræftet.

Kina/ Partneraftale:
I dette link øverst, kan du se at Kina spåes en meget stor vækst indenfor IVD, http://globalivdmarket.570184.free-press-release.com/
The IVD market in China was estimated at around US$ 2.5 Billion in 2010 and is expected to be of worth around US$ 5 Billion by 2013.

I årsrapporten skriver BioPorto at de forventer meget af det kinesiske marked, og har en øget opmærksomhed på dette I 2011, på samme tid oplyser de at The Ngal test, vil blive registreret I Kina, I samarbejde med en Kinesisk partner. Jeg ville MEGET gerne høre noget mere om denne kinesiske partner, og BioPorto måtte meget gerne fortælle mere. Jeg har fundet flere eksempler på at der skrives under på en aftale, som indebærer at det kinesiske selskab skal sørge for registreringen i landet, så håber virkelig ikke at vi skal vente med en underskrift til efter registreringen. Ifølge tidslinien i martspræsentationen så er samarbejdet allerede startet, og registreringen forventes færdig i 4. kvartal.

Registrering i USA 510K:
Denne forventes i midten af 2. halvår 2011, medmindre de evt. søger Expedited Review, isåfald kan godkendelsen komme hvornår det skal være. Jeg tror ikke på det, men alt andet lige, så opfylder The Ngal test betingelserne, set i mine øjne. Expedited Review kan komme igennem det Amerikanske system, på ca. 14 dage.

Importlicens i Indien:
Forventes i 1. halvår af 2011

Registrering i Taiwan:
Forventes indsendt nu, og færdigbehandlet i 3. kvartal

Registrering i Rusland:
Forventes færdigbehandlet i 4. kvartal 2011-03-27

Registrering i Korea:
Forventes færdigbehandlet i 4. kvartal 2011-03-27

Q1:
Foreligger d- 25 Maj, her kan vi i hvert fald se hvad der er omsat i årets første kvartal. Testen blev CE registreret d. 31 Januar, så det er altså 2 måneders salg vi ser sidst i Maj. Der er nogen der har ventet på testen, og lagre hos 12-15 distributører der skal fyldes. Et håb herfra, er at vi går i plus i 1. kvartal. Det er trods alt kun 50-60.000 tests der skal sælges for at det lykkes.

Q2:
Foreligger i August, her får vi det første fulde kvartal, med salg af The Ngal test, det bliver endda meget spændende. Herfra håber jeg så småt man begynder at ane et fremskridt man kan regne på.

Gennembruddet....:
Det er den kurstrigger vi alle venter på, BioPorto har det med at hive både blå og grønne kaniner op af hatten, så lige hvad den melding er, ved jeg ikke. Men en melding der på en gang afliver og begraver emissionsspøgelset må være det gennembrud vi venter på. Det skal være en meddelelse der på én gang sikrer selskabet, og samtidig viser at Ngal testen er salgsbar. Kina partneren kunne stå for dette gennembrud. Det kunne være en aftale med Abbott..

Fill29/3 2011 13:42 troldmanden 840716Hej Fill

Tak for et rigtig godt indlæg. Og ikke mindst en liste med de kurstriggers du ser

Mht de nu nævner et pensions selskab så er det næppe den investor der stod for 7 mio i sidste kapital udvidelse. For jeg fik at vide der var tale om en privat person der stod bag dette køb. En privat person uden om Korral netværket


Godkendt registrering i de forskellige lande bør i udgangspunktet ikke betyde noget for kursen. Men når vi taler om et udgangspunkt så ved jeg også realiteterne ofte er anderledes i lige præcis BioPorto. Men reelt set burde det ikke give noget idet godkendelse i princippet er en form sag. Vi taler ikke et lægemiddel hvor der er stor risiko for der bliver sagt no go. Og når sandsynligheden for en registrering i f.eks US er nærmest 100% så bør det dermed også allerede være priset ind i aktien. Men når man kender mønsteret fra BioPorto så tipper jeg også på det vil få en betydning for kursen. I hvert fald i US. De andre lande bør vitterligt ikke betyde noget.

En partner aftale med en af de store producenter er det jeg helst vil se her og nu. Da flere af producenterne helt sikkert allerede har fortaget deres interne validering så tænker man lidt over hvorfor der ikke allerede er landet en aftale. Kan det skyldes de afventer godkendelse i US? Hmm nej det burde ikke have nogen synderlig betydning idet det som sagt er ren formalia. Men hvad afventer de så? Kan de blot ikke blive enige om de økonomiske betingelser?

Q1 salg. Jeg forventer et The Ngal salg meget tæt på et rundt nul. Ja jeg tror faktisk ikke de vil udspecificere det. Her i starten handler det om at give en masse gratis test væk for at få sygehusene til at fortage deres egne interne validering. Da der er tale om i første omgang at bruge ekstra penge på nyt udstyr så vil de fleste sygehuse formentligt kræve ret solide beviser for de rent faktisk kan spare penge


Kina: Jeg har været i dialog med BioPorto omkring Kina. Der er som jeg forstår det ikke fundet nogen partner endnu. Men de leder efter en partner som skal hjælpe dem med at registrere testen. Og jeg høre det som om det bliver en distributør. Testen forventes ikke registreret i 2011.

Med ovenstående i mente forventer jeg derfor ikke reelle vigtige nyheder fra Kina i indeværende år. Vigtige som i kurspåvirkende. For distributør aftaler betyder ikke upfront betaling.

Ser frem til næste uges GF som bliver min første Bioporto GF.29/3 2011 21:33 collersteen 140743Personligt synes jeg det virker for tyndt pludselig at trække "pensionskasse"-kortet op af lommen. Der står ordret i præsentationen: "En pensionskasse har investeret i selskabet i en årrække"

Hvorfor skal man pludselig nævne det nu? Har man ikke vidst det før, selvom den har investeret i BioPorto igennem en "årrække"? Jeg synes det er underligt, og uagtet eller ej kommer det i hvert fald i mine øjne til at virke som et lidt tyndbenet hype-forsøg....

I november 2010-præsentationen skriver man
"Institutional investors have no large holdings in BioPorto"

Hvad skal man tro? Jeg tror det værste! Desværre.
Correct me if I'm wrong?

P.S. Jeg har stadig bioporto-aktier, men kun ca. halvdelen af hvad jeg havde på toppen.29/3 2011 21:41 troldmanden 040744Coller jeg synes også det virker underligt. De har netop flere gange sagt der ikke er fonde inde men det stort set udelukkende er retail segmentet der er deres aktionær. Så hvordan det pludselig kan være flere år forstår jeg ikke.

Kommer du til gf næste uge?
TRÅDOVERSIGT