Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Greentech 2010


40695 collersteen 28/3 2011 23:37
Oversigt

Selvom vi er mange hårdt prøvede aktionærer som vel nærmest har opgivet selskabet og blot har smidt i aktierne i et hjørne med håb om bedre tider, synes jeg nu alligevel at dagens regnskab fortjener et indlæg.
Årsrapporten er her i fin semi-ny designindpakning
http://www.proinvestor.com/aktienyt/540856/AArsrapport-for-2010

Regnskabet lugter godt og grundigt af Ajax og det virker som om man langt om længe har været rundt i alle kroge og placeret sig selv således, at man nu kun kan overraske positivt. Som aktionærer har vi jo egentlig været lige modsat vant, så det bliver spændende om vi kan kapere denne nye situation.
Idag har man præciseret 2011 udmeldingen til en omsætning på 21-24 mio eur i modsætning til mere end 20mio som var forventningen, da man primo marts løftede en flig af forventningen til 2011.
Det er flere steder blevet refereret som en opjustering, hvilket måske lige er at stramme den, men det kunne tyde på, at det er den nylige cagliari 2 aftale der gør udslaget. Det ville da være dejligt.

Regnskabet er endnu en gang blevet lidt mere detaljeret på enkelte punkter - bl.a. kan man nu se at alle italienske udviklingsprojekter er nedskrevet til 0kr. I balancen er der således kun polske projekter for ca. 4mio euro og italienske byggeprojekter for 33mio euro (det må være cagliari 2)

CEO'en nævner også et par ting i sit indledende skriv - bl.a. "vi har opsagt mange leveringsog
udviklingsaftaler, som ikke var juridisk bindende, og har herved forøget likviditeten og styrket Selskabet." Det lyder lidt "drastisk" i mine ører og kunne tyde på at der er mere på vej mht. de mange udviklingsaftaler fra pre-finanskrise-tiden. Jeg mener også at jeg læste et sted at man ville se nærmere på gyldigheden af Cagliari3-aftalen om udstedelse af 1,426 mio stk. aktier, hvoraf man har afregnet 1mio stk.
(ja, det er note 19, side 67 - Selskabets nye bestyrelse og direktion foretager for nuværende en gennemgang og vurdering af gyldigheden/validiteten af denne transaktion.)

CEO'en lægger også op til at vi vil få vores første solanlæg i drift iår - det synes jeg virker lidt underligt, når han 2 afsnit forinden har omtalt den store usikkerhed om afregningsstøtten til vedvarende energi i Italien. Vi ved jo at der pt. kun er et solar projekt under udvikling og det er 30mw på sardinien. Det bliver ikke en billig sag at rejse, så jeg håber virkelig at de ved hvad de gør - vi snakker jo nok 2-3mio eur/mw og så bliver det jo et eller andet sted over 60mio euro der skal investeres i et sådan projekt - medmidnre edf da kommer og tager halvdelen. De er jo trods alt store og meget stærke på solar. Vi får at se. Rent byggeteknisk burde det jo i hvert fald være noget nemmere og hurtigere at smække solar op.

Nåh, det var hvad jeg egentlig "gad" skrive lige nu. GES-kagen skal vist stadig have et års tid mere i ovnen, men det ser lysere ud og downsiden bliver stadig mindre for hver dag der går. Så er det bare at vente på at upsiden udspiller sig - for det kommer den til at gøre før eller siden.
Det store magisk spgm. er jo bare hvornår. Vidste jeg det havde jeg i hvert fald ikke været aktionær de sidste 2½-3år.

Jeg vedhæfter lige 2 grafer jeg har haft liggende et stykke tid.
Den ene viser den månedlige produktion i mWh for Messina og MG gennem 2010. Det er tydeligt at de først til sidst på året begynder at nærme sig fuld produktion.
Den anden viser den månedlige omsætning i Italien i kr. Der kan man også se hvordan særligt Messina begynder at vise potentialet, selvom Messina gerne skulle op på 10mio kr. per måned i snit.
Afregningsprisen i den graf er iøvrigt 0,18 euro/kWh, hvor det skal nævnes, at man kun har opnået 0,1597 i 2010. Det gør dog ingen forskel på den relative forskel mellem de 3 projekter. I drømmeland kan vi så gå rundt og tænke tilbage på dengang, vi alle uindviede troede, at MG kunne producere stort set lige så meget som Messina per installeret MW. Det bliver vist ingenlunde tilfældet - indtil videre.

2010, årsrapport, GES.CO

2010, årsrapport, GES.CO




29/3 2011 15:04 troldmanden 040717



Jeg hæftede mig også ved logikken i at satse på italiensk sol anlæg når han samtidigt mener der er stor usikkerhed om de italienske afregnings priser. Jeg er også stadig nervøs ved selve den model der kommer til at ligge til grund for fusionen af hans eget sol selskab med GES.

Men ja endelig ser det ud til at ges kan få sit første år med sorte tal på bundlinjen. Og det i sig selv er da en stor milepæl



4/4 2011 18:28 doodha 040943



Det har undret mig, at der ikke er har været insider-handler efter regnskabet. Mig bekendt er der et to ugers "vindue" efter regnskaber, hvor insidere kan købe uden at blive anklaget for at udnytte inside-viden. Det undrer mig især ovenpå den fine meddelelse torsdagen inden:
http://www.greentech.dk/Images/Download%20PDFér/Fondsbørsmeddelelser/2011/1105_Aftale_vedr_Cagliari_II_24_03_2011.pdf

Forklaringen på de manglende insider-handler fik vi måske i dag: Direktionen har ventet nyt vedr. de beslaglagte 15% af aktierne i Minerva Messina.

Men hvad gør man så, når der ikke er noget særligt nyt i de nyheder, som man modtager...? Ja, man lægger da det hele frem "således at alle har den samme information som Selskabets bestyrelse og direktion." Direkte citat(!)
Ingen kan herefter mistænke nogle af insiderne for at misbruge insider-info.

Se: Nu skulle det undre mig, om vi IKKE får insider-handler, de kommende dage. Og det ville i øvrigt være velkomment.

Kilder:
http://www.greentech.dk/Images/Download%20PDFér/Fondsbørsmeddelelser/2011/1107_Statusrapport_Minerva_Messina.pdf
http://www.greentech.dk/Images/Download%20PDFér/Fondsbørsmeddelelser/2011/Status_report_lawyers_Minerva_Messina.pdf



4/4 2011 18:38 collersteen 040944



Ja, doodha. Det er en lidt interessant formulering som man ikke ser tit i fbm. Den nye informationspolitik fra selskabet kan man iøvrigt kun glæde sig over.



4/4 2011 19:43 doodha 040945



Nå Coller, jeg så andetsteds, at du allerede har funderet over den formulering.
Så er vi to sjæle - en tanke



10/4 2011 10:34 doodha 041118



I denne uge har der været et tydeligt mønster, at Deutche Bank og JP Morgan stille og roligt køber op ved jævnligt at købe og lægge nye købsordrer ind (sandsynligvis automatisk v.hj.a. maskinhandel).

Den stille og rolige måde de køber op på gør, at de kan blive ved længe uden at drive kursen hurtigt op. Køber 40.-50.000 stk. dagligt. I fredags formåede JPM således at købe 54.000 stk. - uden at kursen steg...!

Spændende at se hvor længe det varer ved. Jeg gætter på, at det er en større, professionel investor, som er ved at købe sig ind - langsomt og gradvist.




10/4 2011 12:25 doodha 041127



I øvrigt nærmer GES sig Golden Cross - MA50 krydser op gennem MA200, som begge er stigende.

Kursen skal falde drastisk for at dette ikke sker i løbet af de kommende par uger.

Egentlig er dette vel bare en måde at sige på, at optrent er ved at indfinde sig - altså også TA-mæssigt.



TRÅDOVERSIGT