Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ikke mere undskyld, nu kan I få klynk


40696 Occam 28/3 2011 23:39
Oversigt

http://epn.dk/brancher/finans/bank/article2384029.ece

»Desværre synes der ikke at være generel forståelse for, hvor stor betydning pengeinstitutterne har for Danmark.«

- Tja, for 2 måneder siden betød Amagerbankens krak et milliard-tab for Danmark. Det var vi mange, der forstod.

»I øjeblikket virker det, som om det er virksomhederne, man skal forsøge at beskatte, straffe og genere med regler og detailregulering...«

- "Straffe og genere"! Han er vist vant til at se verden gennem blå ruder! I stedet for at klynke, kunne han komme med et konstruktivt forslag til, hvordan vi i fremtiden undgår, at uansvarlige bankfolk påfører samfundet enorme tab. Det er jo hel stribe banker, der er krakket i denne omgang. Det er da helt tydeligt, at de aktuelle regler ikke dur.



29/3 2011 01:55 Tonny9 340698



Jeg er nu ret enig i hvad han siger.

Alt for mange forenkler finanskrisen til "det er bankernes skyld" og ser derved splinten i bankernes øjne, men ikke træstammen i sit eget.

For mig er det helt fint, hvis "vi" er færdige med at sige undskyld og begynder at se fremad.

Vi var alle en del af problemet og red på en, set i bakspejlet, bølge af overmod.




29/3 2011 06:20 nethinde 240699



Tudekongen Straarup og nu også Kolding. De skal takke de amerikanske og danske skatteydere for at banken overhovedet findes idag. Det var ikke kun fordi banken "uskyldigt" blev ramt af Lehman Brothers krak, men også fordi de var alt for gearede og risikovillige med deres udlån. De gik efter top profit, men gamblede deres eksistens, og tømmermændene er velfortjente. Deres "vidensarbejdere" er i mange tilfælde simple gamblere, når de ikke er ågerkarle og gebyrgribbe. Banker er vigtige for samfundet, helt sikkert, men vi behøver ikke DB, der er mange andre til at løse opgaven, hvis ikke de kan klare mosten.



29/3 2011 22:20 collersteen 440738



Jeg synes vi skal passe på med at være alt for hurtige med at dømme Danske Bank og de andre som rene overlevere pga. staten. De nedskrivninger som Danske Bank, Jyske, Nordea, Spar Nord og alle de disciplinerede små og mellemstore banker er jo ikke i nærheden af de tab som der har været i problembankerne, hvor tabsprocenten vel alle steder ligger på den forkerte side af 10%...og måske endda også 20 og 30%. Det er jo i sandhed vanvittigt kredithåndværk.

Når det så er sagt er det fint nok at branchen som helhed for lov til at betale prisen, men hvorfor der ikke er rullet hoveder i finanstilsyn m.fl. forstår jeg stadig ikke. Det er fuldstændig vanvittigt. Og hvor er retssagerne mod de bankdirektører og kreditfolk som på groveste vis har misrøgtet og misbrugt deres stilling og beføjelser og i den grad klokket i deres udlån???

Apropos tudekonge så synes jeg lige Geertsen også skal have en pris for at chikanere mest muligt til ingen verdens nytte. http://www.proinvestor.com/finansnyhed/10291627/Danske-Bank:-Kampvalg-aflyst-i-sidste-oejeblik



30/3 2011 06:24 nethinde 240747



Danske Bank var meget gearet med sine udlån, så de var også skyldige i dårligt kredithåndværk. Du har ret i at de ikke var direkte kriminelle, og at der i høj grad mangler et retsopgør med dem, der har misrøgtede deres ansvar.

Det med at branchen skal betale prisen er ikke helt igennem fair for de veldrevne banker. Men desværre tror jeg ikke der er nogen vej udenom at kræve "solidaritet" i branchen, hvis man politisk vil motivere til en adfærdsændring og samarbejde om regulering. Det ville være endnu mindre fair at skatteyderne skulle betale, det er trods alt bankerne der har nydt godt af de fede tider, så længe de varede, og det er bankernes "vidensarbejdere", der burde være eksperter i kredit- og risikostyring.



TRÅDOVERSIGT