Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

"15 - du vil ha 15 ? der er overhovedet ikke noget"


4075 stengård 10/3 2009 11:47
Oversigt

der hedder 15 - du skal bli' dræbt..." sagde HanseMann Luchter til Mogens efter eksamen i Klaus Rifbergs digt...

Men det var jo morsomt - DET ER DET OVERHOVEDET IKKE at GES koster 15... det er jo nærmest en katastrofe !!! Også selv om faldet sker under mikroskopisk omsætning

Der må være massive negative forventninger til syndikeringsudfaldet - selv om jeg dybest set efterhånden mener at det kan være ligemeget med det lån - så nøjes vi bare med 34 møller i drift i maj-juli - så kan driften i løbet af året finansiere opsætning af de sidste 8-9 stks.

Eller også spekulerers der i at den nye administration fastholder ankesagen - og vinder den..

gys....

Lidt frustreret har man vel lov at være ?

stengård



10/3 2009 11:50 04078



ja det kan JEG ihvertfald sagtens forstå. 15 det er da sgu ikke noget der hedder. Spørgsmålet er om alle aktier nu skal regnes som konkurs cases....... Det er faneme ikke morsomt det der sker.

Opbakning herfra!



10/3 2009 11:53 stengård 04081



Hillary Clinton gav Medjedev en gul tryk-knaps-anordning - hvor der stod RESET på (og overpriced på Russisk) - gad vide om den er taget i anvendelse...

Man behøver jo så til gengæld ikke at spekulere i aktieavancebeskatningsreglerne



10/3 2009 11:52 collersteen 04080



Stille flyder john, det hedder han idag.....

Der er vist ingen købere der tør vise sig, da Jyske nok stadig har mere de skal af med. De har jo været pænt aggressive de dage hvor der var købere her i sidste uge. NEO ser ud til at prøve at presse lidt tvangssalg ud vil jeg tro.

Det der foregår er dybt deprimerende som aktionær at se på.



10/3 2009 11:54 04082



Vi overvejer Vodka dag på kontoret. Er markedet nede 5%. Vi tager os en af de skarpe på 40%. Skål og til helvede med det..



10/3 2009 11:59 stengård 04084



Pro virker ligesom ikke helt aktuelt ?

stengråd... piv, hulk,græde



10/3 2009 12:00 04085



hvad med: ex-proinvestor - af tidligere investorer?



10/3 2009 12:14 collersteen 04088



Eller Poesi-Investor....

Efter Egesta.

Kaffen og smøgen er mit kolomæl og gør min kallun til kabbala – sådan er det.

Stille flyder John, det hedder han i dag, udvalgt af en kaotisk strøm af encellede kæmpebabyer, på evig vandring mod hvad som helst.

Kryber sammen oppresivt, ventende på befrielsens sødme – sådan er det.

Før Egesta forsvinder solen bag mine øjne.

En flodbølge vælter spygattet. En bunke meleret melasse lægger Mogsia øde, dovent konstaterende, helt uden plørøs – Efter Egesta.



10/3 2009 12:22 04090



Fuck det er godt!! Collersteen stort point. Super sprogtone, må have mig et glas i aften før jeg forstår det.



10/3 2009 12:24 stengård 04091



jeg tror nu ikke du skal forvente af blive opløftet af digtets betydning... :)



10/3 2009 12:29 collersteen 04094



nej, det bliver man nok ikke, hvis man følger Mogens' fortolkning. Hahahah



10/3 2009 12:34 stengård 04096



maksimalt lidt lettet....




10/3 2009 12:45 Valueguy 04099



Price is what you pay, value is what you get som Benjamin Graham skrev i 20'erne. Når røgen er lettet, bør det stadig forholde sig sådan - med mindre alle fysiske love bliver ophævet og verden ikke gider længere...

GES nævnes ofte som en risikofyldt investering (selv i nuværende niveau, og tidligere i kurs 20), og det kan jeg ikke rigtigt få til at gå op. Spørgsmålet er hvad værdien er, hvis vi forestiller os et worst case scenario uden lån, ankesag der ender negativt og et Greentech der beslutter sig at løbe skrigende bort fra det hele... Nogen bud på en kurs i det ekstreme tilfælde? Den bør vel reelt set stadig være over den nuværende, selv om prisen på færdige projekter selvfølgelig ikke er hvad den har været.




10/3 2009 12:54 stengård 04104



det er svært at gennemskue have en break-up-værdi af Monte Grighine ville være... Mølelrne kan sælges - men der skal jo nok trækkes en del fra ny-prisen til afmontering, og restaurering af naturen - i det extreme tilfælde du beskriver - men jeg har ikke fantasi til at forestille mig at netop GES's vindmølleprojekt skulle være det første bygningsværk i Italiens historie der blev pillet ned efter at det var bygget - tilladelse eller ej. men lad i runde tal antage at en sådan situation skulle ske - så er tabet på Monte Grighine vel under 200 millioner kroner (det er skam slemt nok)

stengård



10/3 2009 14:37 Valueguy 04117



Ja, det er vel lige langt nok ude at forestille sig en decideret afmontering. Men hvis vi forestiller os at GES i stedet sælger alle projekter, inkl. MG. Jeg er ikke nok inde i situationen til at vurdere værdien af de opsatte møller i dagens marked, men antager vi stadig vil være langt over dagens kurs, hvis alle værdier blev realiseret til cool cash...



10/3 2009 14:55 collersteen 04120



I den forbindelse kan jeg tilføje at det sidste jeg har hørt (i søndags) går på at projekter indenfor infrastruktur (inkl. vindmølleprojekter) faktisk ikke har oplevet de store prisfald endnu - vist nok primært en kombination af div. store fonde med kontanter brændende i lommen (af frygt for at deres investorer vil kræve dem tilbage i lyset af krisen) og et relativt lille udbud af projekter.

Naturligvis projekter som er igang og genererer cash. Udviklingsprojekter er der vist ikke mange penge i pt.

Det er tidligere snakket om en merværdi i størrelsen op til 2mia på Sardinien og Sicilien og lægger man det oveni indre værdi kommer man op i talstørrelser som virker helt ufattelige i forhold til den nuværende aktiekurs.....



11/3 2009 00:13 Windstyrke 04187



Jeg egner mig ikke til specifikke regnestykker, men en almindelig overordnet betragtning kan vel også anvendes.

Greentech har efter min vurdering(med mindre de har soldet midlerne op på ukendte orgier) investeret aktiekapitalen i vindmøller og vindmølleprojejter af forskellig art og forskellig beliggenhed.Den investering er efter min vurdering langt over den nuværende kurs og alene af den grund vil jeg investere mere i Greentech hvis jeg havde midlerne.
Tænk lige over at den seneste konvertering af aktier gav Greentech et beløb der kan betale for de vindmøller allerede har opstillet.

Desuden vil vindenergi blive en mere og mere eftertragtet vare, som efterhånden(20år) vil udvikle sig til at være den billigste form for energiproduktion.

Dem der sælger ud i dag er små private investorer med små midler. Det er sansynligvis nogle meget nervøse og panikslagne spekulatorer der er bange for at miste de 5000Kr. de har investeret bare fordi aktierne i USA spiller sit psykologiske spil for åbent tæppe.

Jeg er helt rolig i forhold til værdierne i Greentech de står godt i både vindmøller, viden og projekter.

Jeg håber nogen kan vise en specificeret beregning over indtægter, værdier og udgifter, så der kan komme nogle tal på bordet til vurdering.

Karl



10/3 2009 17:28 1970 04146



Og så gik den under 15 - nu 14,8

Syntes ikke mine suppleringer i hhv. 98, 95 og 43 virker som særligt gode tilbud i dag. Det værste er næsten, at jeg er løbet tør for penge til at supplere yderligere..

Snøft!



11/3 2009 00:49 Windstyrke 04190



Det er godt nok en "fantastisk" kurs og jeg kan kun forklare den ud fra en psykologisk tankegang(læs forrige indlæg).
Jeg har lige holdt en lille pause i aktieinteressen og det kan jeg kun anbefale. Det er god rekreation og giver fornyet overskud.

Jeg har for øvrigt læst på en Siciliansk hjemmeside at den nye politiske ledelse nu er indsat, men jeg har endnu ikke kunnet finde frem til hvordan den ser på vindmølleenergi. Det er for øvrigt et interessant emne du henviste til forleden, det politiske møde dernede om " hvad skal vindmølleindtægterne" bruges til. Jeg håber det er til at finde noget materiale desangående.

Karl



11/3 2009 01:24 Windstyrke 04192



jeg har fundet dette indlæg om noget af hvad der foregik på det lokale møde om hvad vindmølleindtægterne på Monte Grigine forestilles anvendt til. 237.000 euro er dog en del til bystyret i 30 år så mon ikke det kan få nogle af "ankerne" eller byrødderne til at se fordelene i vindmøller. Usselt mammon kan overbevise mange, særligt når det lander til egene fordele.

Udgangspunktet er sikkerhed for en stabil tilgang af 237.000 euro om året i 30 år af den enhed, der driver vindmøllepark på Mount Grighine direkte i kasser af vores by.
Il Sindaco ha puntualizzato che detta somma è pari a circa il 30 % dell'intero importo che viene attualmente messo a disposizione del Comune nel Fondo Unico Regionale (attuale sistema di erogazione dei fondi agli enti locali su base Regionale) che include anche gli stipendi ai dipendenti Comunali e tutto quello che è necessario all'ordinario funzionamento dell'ente locale. Borgmesteren udtalte, at dette beløb er lig med cirka 30% af det beløb, der stilles til rådighed for den fælles fond Unico Regionale (nuværende ordning for udbetaling af midler til de lokale myndigheder på regionalt plan), som omfatter løn til kommunalt ansatte og alle, der er nødvendig til driften af kommunen.
Cifra importante ha quindi ribadito il Sindaco che potrebbe dare una svolta allo sviluppo locale nonostante lo scenario non proprio roseo che si prospetta nel prossimo futuro per l'economia Internazionale e Nazionale. Figur har gentaget, at borgmesteren kunne blive et vendepunkt for den lokale udvikling, til trods for de ikke så rosenrødt scenario, der er omhandlet i den nærmeste fremtid for den nationale og internationale økonomi.
All'assemblea sono state proposte le possibilità di programmazioni alternative in funzione di un 'incremento delle possibili occasioni di lavoro e con il miglioramento e l'aggiunta di servizi alla comunità in sinergia con un sistema di privati che fanno rete intorno ai punti di forza del nostro territorio. Blev foreslået på mulighederne for alternative programmer i form af en eventuel stigning i jobmuligheder og forbedre og tilføje ydelser til samfundet i forbindelse med et system af private netværk, der er omkring de stærke vores område.
A seguito dell'analisi dei punti di forza del nostro territorio si sono individuati i seguenti possibili campi di intervento: Efter en analyse af styrkerne i vores område er blevet identificeret som mulige indsatsområder:
1) La filiera de Su Pani Fattu in Domu 1) De Su kæde omsætning i Pani Domu
2) Il settore dell'olivicoltura 2) vedligeholdelsessystemet
3) Il settore Turistico 3) De Tourist
4) Il Settore Culturale 4) den kulturelle sektor
5) la rete dei Servizi Sociali 5) det netværk af sociale ydelser
6) I Lavori Pubblici ...... 6) Offentlige Arbejder ...... continua fortsætter



11/3 2009 01:36 Windstyrke 04193



Det var vist noget rod jeg prøver igen.
-----------------------
Udgangspunktet er sikkerhed for en stabil tilgang af 237.000 euro om året i 30 år af den enhed, der driver vindmøllepark på Mount Grighine direkte i kasser af vores by.
Borgmesteren udtalte, at dette beløb er lig med cirka 30% af det beløb, der stilles til rådighed for den fælles fond Unico Regionale (nuværende ordning for udbetaling af midler til de lokale myndigheder på regionalt plan), som omfatter løn til kommunalt ansatte og alle, der er nødvendig til driften af kommunen.
Figur har gentaget, at borgmesteren kunne blive et vendepunkt for den lokale udvikling, til trods for de ikke så rosenrødt scenario, der er omhandlet i den nærmeste fremtid for den nationale og internationale økonomi.
Blev foreslået på mulighederne for alternative programmer i form af en eventuel stigning i jobmuligheder og forbedre og tilføje ydelser til samfundet i forbindelse med et system af private netværk, der er omkring de stærke vores område.
Efter en analyse af styrkerne i vores område er blevet identificeret som mulige indsatsområder:
1) De Su kæde omsætning i Pani Domu
2) vedligeholdelsessystemet
3) De Tourist
4) den kulturelle sektor
5) det netværk af sociale ydelser
6) Offentlige Arbejder ...... fortsætter

Hvert felt af intervention, sagde borgmesteren, der er behov for mere specifikke og dybdegående møder for at gennemføre de foranstaltninger, der passer bedst til en kraftig forbedring i sektoren.
På en liste, der ikke kunne udtømmende i dette første møde, der blev fremlagt med forslag, der allerede er vedtaget, før Byrådet og dem, der vil være i den nærmeste fremtid afgørelser truffet af kommunalbestyrelsen.
Mærkbar følsomhed blev manifesteret i landbrugssektoren med den foreslåede særlige støtte til landbrugsaktiviteter og fremme af produktive testning.
Selv for turistindustrien har understreget behovet for at gå ud over "år nul" ved at fremme oprettelsen af netværk af "diffuse hotel og bed and breakfast" i stand til at skabe turistindkvartering i vores bystrukturen, selv i forventning om fuld hus brød og lanceringen af innovative turné allerede omfattet af en konkurrence for idéer.
I forbindelse med evalueringen af netværket af social service prioriteter blev færdiggørelsen af huset for den ældre person, og realiseringen af asyl reden på stedet af den gamle skole, dette arbejde allerede er finansieret for nylig af den selvstyrende region Sardinien.
Kort sagt, som det er sædvane ved disse lejligheder til at sige, kød om branden har været at lægge så meget og brændstof til at lave mad og på det tidspunkt ikke synes at være mangler.
Vi ved alle forventer, at efter dette første møde, hvor Town Board måtte nødvendigvis forklare, hvad der på nogle områder var der allerede er opnået i deres hensigter, åbne en positiv fase, hvor i et sundt inddragelsesproces er også vurderet forslagene fra enkeltpersoner og foreninger i et stykke vej med kollektive interesser



11/3 2009 06:52 collersteen 04205



For interesserede er der netop kommet regnskab fra ERG Renew (det tidligere EnerTad bl.a.)
http://www.ergrenew.it/site/2309.php

Der er en præsentation med webcast også. Webcast har jeg ikke lige fået hørt endnu, men her er præsentationen:
http://www.ergrenew.it/site/fso/ENG/PDF/investor/AnalystPresentations/ERGR4Q08%20webcast%20final.pdf

Et par ting jeg lige lagde mærke til:
Der er en del engangsomk. af forskellig karakter. En del relateret til ændringer af regnskabspraksis i lyset af at det rent regulatorisk er blevet noget sværere at opnå godkendelser, så man ikke aktiverer udviklingsomk. før man har opnået den endelige tilladelse.

Terna har åbenbart også haft gang i noget netarbejde (i Puglien), som har givet mindre produktion.

BusinessPlanen er revideret pænt nedad mht. installation af MW i Italien såvidt jeg lige kan se/huske i forhold til tidligere tal.... Det er vist næsten en halvering, idet jeg tidligere husker tal omkring 600mw i 2012 - nu snakker man om 284 i Italien.
Og man ser bl.a. at man har nedskrevet 2.8 mio euro på en reservation fee hos en vindmølleproducent - man er ikke sikker på at kunne få den retur. Ergo, et tegn på de aflysninger som man snakker om i industrien (en af Troldmandens kæpheste så at sige...), men vel også et tegn på et industrien måske vil kunne beholde en pæn indtjening, da de jo måske formår at stryge hele reservations fee og putte det i lommen.

I regnskabet har der været rimelig stigning i elprisen i Italien og man skriver at man forventer en pæn reduktion i udbuddet af grønne certifikater fremover efter nogle lovændringer. (passer vist også med hvad PI's største MAC-lover har skrevet tidligere)

Der er også en graf over deres forventninger til afregning de næste par år. Samlet ligger man omkring de 17-19 eurocents i Italien, hvilket passer med de 18eurocent som referencepris for landet som helhed.

Der står ikke ngoet specifikt omkring finansieringsvilkårene i branchen udover at moderselskabet har lovet at støtte dem indtil man kan få en aktieemission igennem. Den var jo planlagt til efteråret 08 efter fusionen, men den lod sig naturligt nok ikke gennemføre.

Man regner med at EBITDA vil gå fra 16mio EUR i 2008 (justeret for engangsomk.) til over 80mio i 2012. Et ganske fint tegn på den enorme indtjeningsvækst der ligger og venter, når man først får møllerne i sving. Det er denne vækst som vi tålmodigt venter og venter og venter på hos Greentech, hvor vi efter mange udskydelser snart er så tæt på som overhovedet muligt.
Læg også mærke til at ERG angiver IRR på Italienske projekter til 9-11%. Et pænt stykke under hvad GES angiver, men det kan måske være forskellige opgørelsesmetoder der gør forskellen.

Endelig kan man da lige henlede opmærksomheden på næstsidste side, hvor man kort giver et par nøgletal for et solenergiprojekt. Installationsomkostningerne er pænt høje (4m eur / mw), men tilgengæld er afregningen så også eksorbitant...
"Safe and favorable incentive scheme: “Conto Energia” for 20 years (ranging from 0.36€/KWh to 0.49€/MWh) and “Dedicated Withdrawal”"
Priserne passer iøvrigt meget godt hvad jeg tidligere har hørt om eks. spanske solenergiprojekter.

Greentech fik jo lidt solenergi ind ifm. med købet af MG 2 og Carbonia porteføljeselskabet, men om der overhovedet er noget gang i det stadig ved jeg ikke. Om ikke andet, et tegn på at Vind stadig må være den primære vej frem indtil videre, da den er langt billigere end sol.

Alt i alt, synes jeg man ser meget (desværre) af det samme som vi også har set hos Greentech.....Engangsomkostninger, myndighedsproblemer, udskydelser, annullering af projekter, etc. Det kan man så trøste sig ved, hvis man lyster. Personligt er jeg dog stadig ret så skuffet (indtil andet er bevist) over den "execution" (eller mangel på samme) som vi har set i Greentech her de sidste 6 mdr. Det står dog også klart i mit hoved (er det lige en disclaimer eller hvad;) ), at når man får udbetalt MG-lånet og møllerne begynder at snurre ligger der så mange muligheder og venter.

Jeg skal skrive, hvis jeg får taget mig sammen til at høre webcast... medmindre andre kommer mig i forkøbet, hvilket naturligvis ville være fornemt.

mvh
collersteen





11/3 2009 09:02 collersteen 04206



Apropos finansiering, så har Eurus Energy & Ceolica Hispana (datterselskab af Acciona) lukket finansiering på 2 parker på 34mw ialt (6+28).

Projektsummen er 60,6 mio euro (1,8 mio eur pr. mw) og er med 76:24 debt/equity. Løbetiden er hele 18,5 år og 75% er rentelåst i 15år. Vel ganske ok betingelser i betragtning af at det er det spanske marked og det trods alt ikke er et helt billigt projekt.

Det meddeles dog også at Co-Ver's store 450mw og 750mio eur aftale i Italien er blevet lidt forsinket i de afsluttende forhandlinger.



11/3 2009 14:10 collersteen 04244



Så kom forklaringen på hvorfor den har været så træg de sidste par dage/uger.... det er sgu et sygt marked....

3/11/2009 12:04:08 - OMX Copenhagen, News
Greentech Energy Systems A/S Selskabsmeddelelse Opdatering af Greentech Energy Systems A/S' situation
Herlev, den 11. marts 2009

Selskabsmeddelelse nr. 6/2009

Opdatering af Greentech Energy Systems A/S' situation


Vi skal hermed fremkomme med en opdatering af Selskabets situation.

Monte Grighine:

Som det fremgik af Selskabsmeddelelse nr. 4/2009 dateret 5. februar 2009 er
dette projekt blevet forsinket primært på grund af ekstreme vejrforhold på
Sardinien. Med den nuværende tidsplan er forsinkelsen på 4 måneder, hvorfor
afslutning af byggeriet og idriftsættelse nu er fastsat til oktober 2009.

Denne forsinkelse påvirker projektfinansieringen, idet der skal udarbejdes nyt
projektmateriale og finansiel model til deltagerne i syndikeringen, der belyser
forsinkelsens indvirkning på projektet. Med udgangspunkt i konsekvensen af
forsinkelsen er det Selskabets opfattelse, at denne projektfinansiering
tidligst kan være operationel i slutningen af maj 2009.

På trods af de vanskelige betingelser, der p.t. hersker på de internationale
finansielle markeder, vil Selskabet aktivt fortsætte syndikeringsprocessen

Som følge af forsinkelsen i projektfinansieringen for dette meget vigtige
projekt, søger Selskabet nu aktivt alternative finansieringer for at kunne
fortsætte byggeriet af projektet og holde Selskabets drift kørende.

Der arbejdes p.t. med flere løsningsmodeller for denne alternative
finansiering.

Selskabet er langt fremme i forhandlingerne om en finansieringsløsning, der,
hvis den etableres, kan dække Selskab
ets kortsigtede likviditetsbehov. En sådan
løsning vil muliggøre en fortsættelse af aktiviteterne frem til slutningen af
maj 2009. Selskabet vil orientere markedet om denne kortsigtede
finansieringsløsning, så snart forhandlingerne er afsluttet.

Det skal bemærkes, at Greentech endnu ikke har opnået endeligt tilsagn til
denne løsning.

I samarbejde med Selskabets internationale finansielle rådgiver arbejdes der
sideløbende med en mellemlang finansieringsløsning, der, baseret på de
nuværende likviditetsbehov, vil muliggøre en færdiggørelse af Monte
Grighine-projektet samt sikre Selskabets øvrige aktiviteter på mellemlang sigt.

Det skal understreges, at det er ledelsens overordnede målsætning, at der skal
etableres en sædvanlig projektfinansiering til dette projekt så hurtigt som
dette kan lade sig gøre, idet dette alt andet lige er den ideelle
finansieringsmodel. Det er ligeledes ledelsens opfattelse, at det vil være
muligt at etablere en sådan finansiering, idet selskabet allerede af egne
midler har afholdt ca. Euro 120,0 mio. af de samlede opførelsesomkostninger på
ca. Euro 160,0 mio.

Minerva Messina:

Som det fremgik af Selskabsmeddelelse nr. 4/2009 dateret den 5. februar 2009,
er dette projekt ligeledes blevet forsinket.

Der blev i 2008 etableret en projektfinansiering til dette projekt, der indtil
videre har finansieret en væsentlig del af de projektrelaterede udgifter. Denne
projektfinansiering bl
ev helt naturligt konstrueret efter de tidsplaner, der
var gældende i 2008.

Ovennævnte forsinkelse medfører imidlertid, at projektfinansieringen bl.a. skal
tilrettes den nye tidsplan. Som konsekvens af dette skal den økonomiske model
for projektfinansieringen opdateres, således at der tages højde for
forsinkelsen og ændringer i omkostningsstrukturen. Disse forhold kan have en
indflydelse på afdragsprofilen af lånet.

Finansieringen af dette projekt er tilvejebragt af et syndikat med 5
syndikerende banker, der alle skal godkende disse ændringer. Indtil disse
godkendelser foreligger, hvilket forventes at tage 3-4 uger, kan der ikke
foretages yderligere træk på denne finansiering.

Det forventes ikke, at denne midlertidige afbrydelse af projektfinansieringen
vil have indflydelse på fremdriften på byggepladsen, idet Selskabet finansierer
eventuelle betalinger, der forfalder i denne periode.

Forventninger til 2008-resultatet:

Som det fremgik af Selskabsmeddelelse nr. 27/2008, dateret den 28. november
2008, var Selskabets forventninger til resultatet for 2008 et underskud før
skat på TDKK 10.000-12.000.

Som følge af markant dårligere vindforhold i Nordeuropa i 4. kvartal 2008 end
budgetteret samt væsentlige kursfald på den polske valuta, er det Selskabets
opfattelse, at resultatet før skat for 2008 bliver et underskud på TDKK
15.000-20.000.

Nærmere specifikation vil følge af Selskabets årsrapport den 27. mar
ts 2009.


Med venlig hilsen

Bestyrelsen

For yderligere information:
Adm. direktør Kaj Larsen Tlf.: 33 36 42 02



11/3 2009 14:57 troldmanden 04248



Fy for pokker......

Det ser altså skidt ud for ges. Det her bliver dyrt for selskabet. Men når det er sagt så er jeg egentligt ikke i tvivl om at de nok skal skaffe likvider. For modsat de fleste andre developers så har ges en meget stor egenkapital bundet op i projekterne. Kort sagt de har en ret lille finansieret andel. Og det vil gøre det muligt at skaffe penge.

Men ja både det kortsigtede lån samt det der skal gælde 6-18 mdr (mit gæt) bliver sq nok til nogle ret høje renter som kommer til at spise en stor del af indtjeningen i denne periode. Men det kan så få dem gennem denne krise hvorefter de så kan refinansiere



11/3 2009 15:39 collersteen 04257



En løsning kunne måske også være at skyde Cagliari 1 af.
Så ville man da forhåbentlig netto kunne få op mod halvdelen af de 300mio man mangler til MG i kassen.



11/3 2009 15:52 troldmanden 04264



Jeg så nu hellere at de solgte de danske og tyske projekter. Det vil selvfølgelig ikke give 300 mio. Men det vil give et 2 cifret mio beløb som vel bør være nok til at de kan komme gennem de næste par mdr indtil i første omgang Messina finansieringen er på plads igen




11/3 2009 15:31 Kim 04252



Stakkels Stengård, jeg føler sgu med dig ( og selvfølgelig også jer andre )




11/3 2009 15:39 1970 04255



Tak - GES er nu den aktie, jeg har størst tab på - tidligere var det Roskilde Bank.
Jeg har stadig begge og det mest postive er vel, at Roskilde Bank ikke kan falde mere og at GES trods alt stadig kan stige.

- Men jeg syntes godt nok at vejen tilbage til ATH omkring de 120 ser lang ud..



11/3 2009 15:42 JørgenVarnæs 04260



Ja, der er sgu langt til ATH på det meste. Det helt store problem med disse market caps er jo, at det efterhånden er meget svært for virksomhederne at finde alterntiv finansiering, da hverken børsen, bankerne eller driften kan byde på den helt store likviditet. Vi må så bare håbe at vores pennystocks kan holde skindet på næsen indtil markedet løsner op...



11/3 2009 16:02 stengård 04268



jeg skal stærkt beklage det katastrofale fald - der også har foranlediget mit pengeinstitut til at smække et ikke ubetydeligt antal tusind aktier på markedet.

En ting er selvfølgelig at jeg får en (økonomisk livtruende) på lampen - det er resultatet af min egen uformåen - men jeg er dælme ked af det på de mange andre investorers vegne som har baseret deres investering på bl.a. mine anbefalinger af GES.

stengård



11/3 2009 17:13 stigpoulsen 04280



Point til dig, Stengård for denne kommentar.

Jeg har dig ikke mistænkt på nogen måde for at hyppe GES, men den stærke tro du har haft i selskabet har du videreformidlet og det kan ingen fortænke dig i.
Du skrev "safe heaven" for lang tid siden på en anden debatside.
Dengang tænkte jeg at Griffin var mere safe heaven..
Den er faldet 75% siden.
Der findes ikke meget "safe heaven" i dette marked, som jo er helt uforudsigeligt.

GES er sq næsten ligeså farlig som Danske Bank!

Good luck!

Vh



TRÅDOVERSIGT