Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Petroleum Geo-Services - udbrud eller træthed


40788 TeamGarlic 31/3 2011 08:16
Oversigt

Hej forum
Jeg sidder med en stak PGS og chartet forvirrer/irriterer mig.

På et daily chart ser jeg muligheden for et bullish MACD cross-over, men det tager nu sin tid for aktien at komme lidt i sving. Indsætter jeg MA10, EMA20 og EMA30, så ligner det snart et bow tie. Så langt så godt.

Desværre er der en kedelig hældning på MACD'en som også ses på RSI14. Aktien har i den senere tid haft særdeles svært ved at skaffe stemning på lægterne. RSI har ikke siden primo februar kunnet kravle over 66, hvilket jeg betragter som et svaghedstegn og udtryk for, at nogen sælger ud, så snart der er bare lidt god stemning.

Så jeg vakler mellem at holde aktierne, supplere i forventning om et bow tie eller helt at droppe aktien.

Oh ypperstepræster udi TA: noget der kan give mere klarhed i min forvirrede hjerne ?

pgs.ol




31/3 2011 10:19 Nippon1976 540796



Hej teamgarlic

´Hvis du skulle have solgt, så havde det være på sin plads allerede i januar, hvor den brød ud af sin trendkanal.
Siden jan. kan man sige at den har bevæget sig sidelæns mellem 82 og 95.
Om jeg ville sælge eller ej på nuværende tidspunkt er svært.
Jeg kan både se en IHS og en HS, så der er både potentiale op og ned. Dog vil jeg sige at der måske er flere ting, der taler for at vi skal ned.
1) den er begyndt at lave lavere toppe og bunde
2) Hvis du kikker på den nederste røde linje du har tegnet og sammenligner med RSI og MACD, så er der bearish divergens.
3) Så er der en potentiel HS, der også bliver udløst ved brud af den nederste røde.

Så måske er det klogest at sælge nu og så genkøbe ved brud af den trekant den befinder sig i nu og igen ved luk over 94.85.

Omvendt så kan man også sige at den ikke pt, har givet et klart salgssignal



31/3 2011 11:05 TeamGarlic 240799



Mange tak for dit indlæg, Nippon1976 (hvoraf kommer dit nick egentlig ?)

Jeg hældte også mest til den negative side, så det er fint at få dit input.

Jeg har nu kigget på weekly chart og ser enten ubeslutsomhed (ikke for høje RSI) og en faldende, men dog positiv, MACD.

Tager jeg et hop i helikopteren, så er OSEBX flot med MACD Crossover og flot RSI, men PGS er ikke fulgt med i samme stil. SP500 er også steget flot.

Det gør jeg, at enten for en mindre del og sælger resten ud.

Tak igen.



31/3 2011 11:15 CHjortInvest 440800



Tja, nu er jeg jo ikke ekspert udi TA- blot en lalleglad amatør......men....
Pas på med at tegne Patterns, som ikke er der.
Brug minimum 3 punkter!

Resten overlader jeg til PI'S eksperter

pgs.ol




31/3 2011 11:28 TeamGarlic 340802



Hej Claus !
Tak for input. Du har fuldstændig ret, men omvendt mener jeg ikke, at aktien udviser styrke ved ikke at kunne sætte nye højere toppe, men faktisk lavere toppe som ikke kan nå op på vores trend-linie. I mine øjne ikke et tegn på styrke.

Du er TA-ekspert i mine øjne



31/3 2011 13:04 Fiskemanden 340804



Vidunderlig selvrespekt!
Specielt"lalleglad"må betyde at humøret er i top ...!

TA lige og kig :

http://da.wikipedia.org/wiki/Amat%C3%B8r
særligt afslutningen.......
Fortsat god fornøjelse med det....

Over and out ...... ;-D



31/3 2011 20:37 renek 340815






31/3 2011 21:12 Conner 040817



Hej Rene. Hvad er meningen med linket, jeg forstår det simpelthen ikke. Jeg er forholdsvis enig i de 5 hovedpunkter han lister op, men linket mellem de chart der er vist og TeamGarlic´s spørgsmål?
Forstå mig ret, jeg spørger af ren uvidenhed.

TeamGarlich. Min holdning. Dobbelttop samt faldende bunde og toppe = kortluntet holdning.
Høje oliepriser kan gøre at den fortsætter op.



1/4 2011 08:58 renek 440823



Hej Señor Conner.

Linket henviser til, at det ofte kan være bedre blot at kigge på et "bart" chart uden noget større indikatorhelvede.

Fordi min ven Lars (TeamGarlic) synes han mangler information omkring, hvad han skal stille op med sin position, dykker han yderligere ned i flere afledte funktioner af det oprindelige: kursen.

I hans tilfælde virker det som om, at det blot forvirrer yderligere og ikke giver ham mere information, som han kan bruge til noget. Men det kan selvfølgelig også være min dårlige fortolkning.

I stedet for hældningen på MACD og værdien af RSI kunne han også vælge at se på et ugechart uden andet end kurs og volumen. Ikke for at få mere information om den fremtidige retning, for den kender ingen af os med sikkerhed, men for at vurdere hvilken risiko han er villig til at påtage sig i denne handel: "hvis aktien gør A gør jeg B og hvis den gør C gør jeg D".

Hvis jeg selv er i tvivl og ikke længere føler jeg har odds på min side sælger jeg altid halvdelen og tager halvdelen af min profit eller tab. Så har man et ben i begge lejre. Det perfekte trade kommer sjældent forbi. Der er altid en bullish og en bearish case og derfor kan det nogle gange være en fordel blot holde det simpelt.



1/4 2011 09:03 Conner 040824



Meget fornuftigt :−)

Det var nok lidt underforstået, og måske derfor jeg ikke forstod.

God vind.



1/4 2011 09:18 renek 040826



Velbekomme Det gik nok lidt hurtigt med bare at smide et link



1/4 2011 10:30 TeamGarlic 340827



Det er spot on !
Og det endda flere gange i ét indlæg !!

Ja, jeg ledte forgæves efter noget og startede indikator-helvedet for at få sat tal på noget, som kunne give mig en retning.

På et ugechart ser jeg også antydningen af et SHS. Ved det seneste større fald var volumen mindre end ellers og ved de efterfølgende stigninger ses noget højere volumen. Interesse for aktien eller distribution til amatørerne ?

Herefter er min holdning den samme som igår: sælg evt. halvdelen og hold hånden under resten for at minimere risikoen. Da jeg ikke kender ATR på aktien, så har jeg kigget efter en mulig bund. Jeg har i min naivitet valgt at betragte stigningen fra mid-november og mid-december som et spring i niveau, hvorfor stop-loss kan sættes omkring 85-84,50.

Jeg synes selv, at jeg fandt lidt brugbart i, at MACD og RSI har svært ved at ophidse skribenten og der sættes lavere toppe og det understøttede blot min holdning.

Og tak for meget fint feedback til både dig og Conner !



2/4 2011 11:37 le 040863



nu har jeg ikke læst alle indlæg i tråden, men vil lige sige

at denne situation vel kalder mere efter at kigge på de store linier og netop ikke bruge TA til at vurdere om du skal sælge eller beholde

det er afgøredne er vel hvordan du bedømmer oliesektoren, herunder oleiprisen og andre råvarepriser i den kommende tid og så bruge tid på at kigge på andre aktier i sektoren, for den slags aktier følges som regel ad

selskabet har jo klaret sig fint så den skulle vel følge den generelt positive stemning i sektoren, men jeg har købt flere selskaber i singapore, der operer indenfor diverse områder indenfor oliedrilling og offshore, engineering mm

dem har jeg købt fordi de er faldet lidt tilbage, det er bl.a. ezra og swiber

men der er masser at tage af i singapore, der er billige, hvis man tror på at efterforskningen efter olie og gas vil stige en del nu olieprisen er steget meget

og jeg kan ikke se at din aktie ikke skulle være lige så god som peers

men jeg liger stadig ikke ret tungt i olie/service/drilling mm sektoren

har bl.a. købt pkd og hero i usa, de er steget pænt siden jeg købte dem og dem holder jeg uden at tænke på de kortsigtede udsving



2/4 2011 11:41 le 040864



iøvrigt har den jo klaret sig relativt godt i perioden, når man tænker på at vi fik en korrektion med bund i markedet 3 dage efter katastrofen i japan, og siden er indeksene tordnet op, så er det vel naturligt at din aktier også gør det ligesom den har været påvirket af bevægelserne nedad i markedet

godt jeg ikke bruger tid på at kigge på alle de charttekniske indikatorere, men jeg kigger da charts, og putter dem ind i computeren jeg har oppe i hovedet



TRÅDOVERSIGT