Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

2011 Q1 tal og observationer


40907 vouskootia 3/4 2011 23:18
Oversigt

Lige et tilbageblik på Q1 - og et par indspark til debat?

http://aktiehaj.dk/#regions
Bemærk at "BRIK" lande som Indien, Indonesien, Brasilien, (og Kina næsten også) ligger med fald.
Lande med olie/råvarer (Rusland, Norge, Canada) er begyndt at stige pænt.
Traditionelle vestlige industri lande stiger også fortsat pænt (Tyskland, Sverige, England)
Mudderet?: Frankrig, Argentina, Hong Kong, Japan, mm.

http://aktiehaj.dk/#sectors (nb. sektors tallene er kun for aktier i norden)
Forbrugsgoder har brudt stigningen...
Det ser ud til at der er kommet hul på olien/energi?

Det var så lidt tilbageblik....
Nogen der har et outlook for Q2, Q3, Q4 - på lande, sektors, eller mere enkelt aktie specifikt? og tør komme med det ;−)

(Ps. bemærk at jeg laver kvartalsvis averages på tallene på aktiehaj.dk - hvis tallene ser lidt sjove ud)



4/4 2011 12:23 vouskootia 240924



Lidt ideer til outlook Q2-Q4:
Olien tror jeg vil fortsætte opad - og det samme med råvarer generelt - og hermed Rusland, Norge, Canada.

Tror også de vestlige landes aktiemarkeder vil fortsætte de positive tendenser - selvom de bagvedliggende makro tal måske ikke ser pæne ud i deres hjemlande... men de har jo enorme muligheder med effektiviseringer med udflytning af arbejdskraft, og også nye afsætningsmarkeder dukker op. Tror der vil ske store aendringer i handelsbalancer i mange lande nu...

Modsat er jeg ikke helt så positiv på BRIK uden råvarer... De får stigende pres på løn, lokale makrotal/inflation/regeringer? - og er deres firmaers ledelse lige så "gode" som i vesten?

Det med ledelse - jeg har specielt interesse i Rusland (ligger en del i Vostok Nafta). Der er enorme muligheder for turnarounds når der kommer en ordentlig ledelse til i firmaerne, og med drift på vestlige vilkår... (kunne forestille mig det er det samme i store dele af asien, og andre vækst markeder)

Nye vækst markeder/near-sourcing muligheder for vestlige firmaer der ikke vil/tør asien - her kigger jeg pt. på Polen (er lige nu i Krakow på forårs-ferie :−)
http://finviz.com/quote.ashx?t=plnd
Eller skal det være mere "traditionelle" new-growth markets som Vietnam?

Jeg ligger selv alt alt for tungt i biotek for tiden, og vil på sigt/henover sommeren gerne have nedbragt det til et lidt mere normalt nivaeu.

Mine indlæg er forresten CC BY-SA 3.0:
http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/
Maa gerne indekseres, kopieres, bruges kommercielt, mm.



4/4 2011 21:04 Conner 340948



Et bud herfra.

Olien falder ikke, hænger sammen med vækst på verdensplan, højere befolkningstal på verdensplan samt stigende bilsalg.

Aktiemarkederne falder ikke, da virksomhederne tjener penge, og amerikanerne stadig tilfører likviditet. Dertil ligges spilleelementet. Når markedet stiger, og man står med nogle kontanter på sidelinjen, så dukker den lille djævle op, som bander over de gevinster man går glip af. Der sidder ligeledes mange professionelle, som hvert år skal præstere, og de har også interesse i stigende kurser. Alt i alt et stort og bredt funderet ønske om højere kurser, som alle i fællesskab får bragt højere op. Her der dog et lille "sjovt" link.

http://www.teknisk-analyse.dk/blog/index.php?id=ko3

BRIK har en stor under- og middelklasse som langsomt får et løft. Hvergang deres rådighedsbeløb stiger 1%, udløser det enorme summer, som kan gå direkte til forbrug. Problemet her er dog de stigende råvarerpriser som gør, at det bliver dyrere blot at leve (stigende fødevarerpriser).

Above in short terms Mr. bean counter :−)




4/4 2011 23:18 vouskootia 040959



Lige lidt til det med stor under- og middel klasse i BRIK - Det er nok rimelig bestemte varer de efterspørger... (basal "luksus"?) og vel også en hel del vestlig "luksus" brands derimellem...

Modsat har vi nu i vesten en stigende? gruppe af arbejdsløse - og nok helt op til middel klassen, som kan se at deres rådighedsbeløb bliver mindre? - og måske efterspørger mere discount produkter...

Mærsk der transportere det hele imellem os :−)

Fødevarer tror jeg også bliver godt - og de boomer også helt fint:
http://aktiehaj.dk/#commodities
Hvede er sprunget nordpå - og der er stadig længe til høst. Der går 10 kg korn til 1 kg oksekød - begynder BRIK folk at spise mere kød? Og biofuel er også populært - der kan hurtigt komme knaphed på ressourcerne (og især hvis S+SF+EL vil omlægge landbruget til 100% økologi og mini hobby-landbrug :−)

En af mine kæpheste (Vostok Nafta Investment) - har en hel del af disse i sig - olien, landbrug, alternativ energi (træ). Den har dog ikke reageret rigtigt på kursen i år - selvom indre-værdi er stigende...

Som du siger - det er jo om at være med i spillet - og især når US, mfl. deler penge ud :−)



5/4 2011 08:02 Conner 040961



En ting mht Kina jeg læste om i nat, er etbarnspolitikken. Den blev indført i 1979, så den altså eksisteret i over 30 år. Der må efterhånden være mangel på arbejdskraft, hvilket måske er derfor, at arbejdsløsheden er så lav som den er. Det er et problem, at der for hver 2 eksisterende kineser, kun kommer en til (plus det løse).



7/4 2011 07:42 Conner 241024



Jeg sad lige og funderede over, hvad der skal få aktierne endnu længere op, og er vi berettiget til at komme i ATH. Vi skal i ATH, og det der skal få os derop er spilleelementet, Portugals bailout, US godkendelse af et højere låneloft, stigning i Japans BNP i efteråret, stadig høj vækst i Kina og Tyskland. Så længe vi kan betale for en høj oliepris, giver det høj beskæftigelse i den branche, og overskud til staterne.



TRÅDOVERSIGT