Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas Supercomputer - opfølgning


41418 troldmanden 18/4 2011 14:40
Oversigt

I sidste uge skrev jeg om den nye kraftige supercomputer Vestas er i gang med at opstille.
http://www.proinvestor.com/boards/41233/Vestas-supercomputer-slaar-nye-rekorder

Jeg kom med nogle kvalificerede gæt på hvad den skulle bruges til og hvor kraftig den måske er.

Nu har jeg fået fat i en præsentation der faktisk underbygger det første indlæg og kommer med yderligere detaljer.

Som man kan se af den vedhæftede præsentation fra den 29 marts så vil Vestas bla forudsige produktionen af en vindmølle x antal timer forud. De nævner også muligheden for at kunne korte udvikling af et nyt vindmølle projekt ned ved potentielt at undvære at sætte en fysisk målemast op der skal måle vinden i 12 mdr. Det er ellers normen for stort set alle projekter. HVIS det er noget der kan gøres præcist nok og man forøvrigt kan overbevise bankerne om data er valide nok så vil det være en stor konkurrencemæssig fordel

På side 11 er der så et hint om den nye supercomputers regnekraft. Der står den er klar i Q2 2011. Det rigtig interessante for computer nørder er dog det der står i parentesen.

TFLOPS står for teraflops. Og Vestas gamle supercomputer skriver de har en kapacitet på 15 teraflops (de officielle tal har været 17,9 teraflops) Den nye supercomputer skriver de så "TFLOPS++". Det tolker jeg som computeren trods alt ikke når helt op på det øverste range i mit oprindelige indlæg. (854-1407 teraflops) For 1407 teraflops vil blive benævnt som 1,4 petraflops.(PIB)

2. kolonne hvor der for 2008 computeren står "TIB´s" og for 2011 computeren står "PIB´s" antager jeg er den samlede hukommelse i computeren. Den gamle supercomputer havde 25TB diskplads. Så den nye har altså mindst 40 gange mere hukommelse. HVIS man nu kan lave en lineær kalkulation (kan man slet ikke) mellem den øgede hukommelse og den øgede beregningskraft så vil den nye computer altså have mindst 600 teraflops.

Med en officiel tidsplan der hedder Q2 2011 så går der dog nok ikke så lang tid inden Vestas selv kommer ud med nogle officielle tal på den nye computer. Ind til den tid vil jeg dog stadig grave videre....

Vh
T.


pdfHigh_Performance_Computing_at_Vest..20/6 2011 10:58 Insolvens 043235Og nu ser den så ud til at være klar og har tilmed fået navnet "Firestorm":
http://epn.dk/brancher/energi/alternativ/article2467135.ece

Blandt de 100 største/hurtigste/kraftigste computere i verden. Vejrdata for hver 9 kvadratkilometer på kloden. Så dine bud er (som vanligt) nok ikke helt forkerte.

Mvh.

InsolvensTRÅDOVERSIGT