Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Grækenland - 20% Rente betyder Statsbankerot


41464 akademikeren 19/4 2011 16:14
Oversigt

Realiteterne er ved at komme til Europa, hvor vores gældsfinancierede livsstil er på til at falde godt og grundigt i gennem gulvbrædderne.

I takt med at alle Europæiske banke slanker deres balancer bliver udlån til såvel virksomheder og private langsomt lukket ned.

Vi skal nu igang med nok en gang "karussel spekulation" mod først Credit Default Swap, Kurser på statsobligationer og siden hen også på valutaer, som vi så det under den midterste del af finanskrisen, hvor den danske krone på et tidspunkt, men ikke offentligt, var stærkt presset.

Så det her bliver så en finanskrise på Stats niveau i stedet for Bank niveau.

Det store spørgsmål, som er politisk heldigvis, for hvis det var økonomisk havde konklusionen nok været klar, er Grækenland Lehmann Brothers eller er de Bear Sterns.

Skal de bailes ud eller skal de sejle deres egen sø?

I stedet for at drive sund erhvervspolitik har vi belånt vores boligmasse i en sådan grad at vi faktisk nu er nødt til at sælge vores produktive aktiver. Overhørte Romano Prodi siger at EU har misset sin chance for at blive en supermagt. Det har han ret i. Men vi er i større problemer end som så.

Hvordan skal EU komme igen? Jeg vil godt gentage at for hver gang amerikanerne har et problem så er vores problem i EU 10 gange større.

Vores familiekapitalisme / velfærdsstater kan simpelthen ikke omstille sig lige så hurtigt som kineserne eller amerikanerne.

I bedste fald bliver vores virksomheder købt op, i værste fald bliver de udkonkureret.

Hvad skal der til? 35-37 timer just wont cut it. Jeg er ked af det. Det danske samfund er blevet et fritidssamfund og vi har glemt at der skal arbejdes for at tjene til føden. Danskere bliver stresset over 37 timer, I kina går børnene i skole 12 timer om dagen.

Vi er ikke smartere, vi er ikke klogere. Drop illusionen. Vågn op og lyt til kaffen som kineserne har brygget.

19/4 2011 16:27 akademikeren 041465Indlægget blandt andet affødt af S&P kreditvurdering af US.

http://politiken.dk/erhverv/ECE1260605/stoerste-advar..19/4 2011 16:44 vouskootia 141467Lige inden vi kaster håndklæden i ringen - hvem er "modstanderen"?

Kina har eller får problemer nok selv fremover.

Når det er de helt store og langsigtede briller vi har på så synes jeg Lars Tvede er ret god i sin analyse af situationen i bogen "Supertrends" - hvor han spå enorm rigdom i fremtiden ;-)

Den danske "omfordelingsstat" spår jeg dog ikke mange chancer - en tur med S+SF og så er den nok moden til slankning.
Jeg tror ikke meget på asiatiske wonderkids/uddannelse - det er højest 2% derude der er virkelig dygtige, og et mega gap til de næste grupper. Vi skal så bare gide at arbejde herhjemme...

Boligmassen/belåningen er nok vores største problem - men måske også største fordel - det er vel stadig væsentlig nemmere/bedre at låne i EU, og specielt Norden - end fx. Asien - meget mere trust, ærlighed, og dermed effektivitet.19/4 2011 16:47 le 241468ja, jeg er enig i at europa har større problemer end usa

og at det er ret uoverskueligt hvordan det skal udvikle sig i europa med en fælles valuta og rentepolitik, men at man ikke har et fælles rentemarked, bl.a. burde det ikke være muligt at lande i europa har forskellig rente samtidig med at valutakurserne er låst fast

som ellemann/lykketoft nævnte så bør europa udstede fælles statsobligationer til en fast fælles europæisk rente, men det er uholdbart med de problemer vi har, især hvis spanien og italien står for tur

men alligevel mener jeg at boomet i asien og andre emerging markets er i stand til at fortsætte det økonomiske boom vi har globalt set så diverse problemer løser sig af sig selv fordi vi har stigende salg og indtjening i de fleste virksomheder og at det vil lukke hullerne i statsbudgetterne - også i en række af de hårdest ramte lande

og diskussionerne i usa om først u/enigheden om budgetdiskussionerne og nu loftet for lån på statsbudgettet regner jeg ikke med får nogen betydning, de skal bare have lov til at skændes, republikanerne og demokraterne og så finder de en løsning, men det burde vel gøre at dollaren burde være stærkere end euroen

og imellemtiden buldrer asien og andre emerging markets derudaf og det er også der vi tjener vores penge19/4 2011 16:50 le 041469offentlige ansatte burde arbejde mindst 40 timer om ugen og uden de mange fridage i ugens løb udover weekenden og ikke så meget forberedelse inden undervisningen, halvdelen af arbejdstiden er jo efterhånden - forberedelse19/4 2011 16:59 le 041470det eneste der kan løse problemerne er en høj global vækst

og den er som beskrevet flere gange meget høj, - meget højere end ventet - nærmest for høj, det er jo derfor råvarepriserne og inflationen stiger

så det skal nok ende med en løsning
19/4 2011 20:19 akademikeren 041471ja der skal høj global vækst til og kina skal nok bringe rimeligt med ved til bålet, men vi skal omstille vores økonomi også. Det er uundgåeligt.19/4 2011 22:22 JørgenVarnæs 041472Som det er sagt en del gange før fra denne side - det ER gået galt. Nu venter vi på konsekvenserne19/4 2011 23:41 Conner 341475Et hurtigt indspark, da jeg er på vej i seng.

Kina er den bærende kræft, så vidt så godt.

USA har kæmpe gæld, og spørgsmålet er om ikke de nået forbi det punkt, hvor de kan vende udviklingen. USA har samme problem som i Europa, lønningerne er for høje ift de lønninger de kan tilbyde i Asien. Derfor vil vi nok ikke se kæmpe udviklingen i produktionsjobs, dertil ligges at de skal forsøge at tøjle det offentlige budget, det vil ganske givet ske gennem beskæring af den offentlige sektor - b.la. militæret. Jeg anser det ikke for sandsynligt, at de vil se væsentlig stigende skatteindtægter. Derfor vil underskudet blot vokse, hvilket på et tidspunkt giver en total kold tyrker.

Europa kæmper med 2. divisionslandene. Grækenland er på vej til bankerot. Hvor mange lande, banker og pensionsfonde har penge i klemme der?. Det vil have en afsmittende effekt og vil ganske givet gøre ondt her og der. Så vidt jeg husker, så er der nogle østeuropæiske banker som kan have noget i klemme, og Østrig skulle den vej rundt blive lidt klemt (det er dog på hukommelsen). Når markedet har set en aktør komme i problemer, så lugter de blod og kaster sig frådende over den næste. Det kan skabe en lavine, hvor den næste PIIGS, godt kan begynde at forbedrede et angreb på deres obligationer.

Kina - det går forrygende godt. Høje vækstrater, men også ting de skal være opmærksom på. Nu kan jeg desværre ikke lige tjekke op på denne pc, men renten er steget, godt nok for at holde væksten i ave, men den høje vækst kan også skabe andre problemer. Her tænker jeg på huspriserne. Kan vi ved at rende ind i boble. Meningerne er delte, og det er uvist et stykke tid endnu. Bankerne har fået sat kapitalkravet op. Her ser jeg en spirende fare. Banker kan have en interesse i at priserne stiger, dermed bliver deres pant mindre ift værdien, og de kan låne nye penge ud. Hvad så når priserne falder - ja, så overstiger pantet værdien. Inflationen er også stigende, og her er specielt stigende fødevarepriser et problem, det kan skabe social uro. Må guderne forbyde det, men det vil skabe en verdensøkonomi totalt på gyngende grund.TRÅDOVERSIGT