Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lyder det lidt skingert?


41570 akademikeren 22/4 2011 11:30
Oversigt

Vi ønsker at benytte denne lejlighed til at minde Dem om, at DuPonts tilbud på 665 kr. kontant pr. Danisco aktie, er planlagt til at udløbe den 29. april 2011. Vi har modtaget alle regulatoriske godkendelser, og bevæger os hen mod gennemførelsen af tilbuddet.
Da tidsfristen hastigt nærmer sig, og henset til de kommende helligdage, håber vi, at De vil tage de nødvendige skridt til at sælge Deres aktier, så De ikke går glip af denne attraktive mulighed.
De bedes overveje flere vigtige forhold:
• Vores fuldstændige, fair og faste tilbudskurs er 665 kr. kontant pr. aktie. Det betyder, at De har vished om en øjeblikkelig værdi for Deres aktier, når tilbuddet afsluttes.
• Vores bud blev afgivet efter en konkurrencepræget og grundig auktionsproces gennemført af Daniscos bestyrelse. Daniscos bestyrelse konkluderede, at dette købstilbud er fordelagtigt i værdi sammenlignet med dens stand-alone planer for virksomheden. Bestyrelsen har herudover enstemmigt anbefalet, at De sælger Deres aktier.
• Tilbudskursen repræsenterer en præmie på 58,7 procent sammenlignet med gennemsnitskursen på Daniscos aktier i de sidste 12 måneder inden offentliggørelsen af beslutning om fremsættelse af købstilbuddet, 32,5 procent sammenlignet med gennemsnitskursen den sidste måned før offentliggørelsen og 25,5 procent sammenlignet med slutkursen på den sidste handelsdag inden vores offentliggørelse af beslutningen om at afgive dette købstilbud.
• I de tre måneder siden vores tilbud blev præsenteret har aktiekursen hos både OMX C20 indeks og Daniscos primære konkurrenter hovedsageligt været flad, hvilket tyder på, at kursen på Daniscos aktier uden vores tilbud ville have været handlet på et tilsvarende niveau i denne periode. Danisco noterede også i sin regnskabsmeddelelse, at virksomhedens egne langsigtede planer forblev uændrede.
Når De overvejer Deres beslutning, så bør De tage i betragtning, at sikkerheden for vores kontante tilbud i dag er bedre, end det var i januar 2011 henset til større geopolitisk og økonomisk risici, statsgældsproblemer i Euro-zonen, omskiftelige råvarepriser i tiltagende omfang samt vedvarende sårbarhed på det globale finansielle marked. Stigende råvarepriser kan også skabe modvind på tværs af branchen i fremtiden.
For at acceptere vores tilbud, skal De blot udfylde vedlagte acceptblanket og sende den til Deres kontoførende institut. Hvis De har spørgsmål omkring købstilbuddet eller salg af Deres aktier så kontakt os venligst på følgende telefonnumre: 33 33 35 67 eller 33 33 68 30, for yderligere information. Yderligere oplysninger findes også på vores hjemmeside, www.dupontanddanisco.com.
Forudsat at De indsender Deres accept, inden tidsfristen udløber den 29. april, og at nok aktionærer accepterer vores tilbud, vil De modtage kontant afregning for Deres aktier omkring den 5. maj 2011, hvilket er den forventede gennemførelsesdato (inklusiv afregning) for tilbuddet baseret på udløbet af tilbudsperioden den 29. april 2011.
Så husk at handle nu og gå ikke glip af denne mulighed. Tak for Deres opmærksomhed.København, 19. april 201122/4 2011 20:54 Zip 241587Inden Fru Kullmann begav sig igang med denne noget desparate udmelding skulle hun nok have haft en eller anden fra Danisco HQ til at laese meddelsen igennem :). Tydeligvis en US formuleret meddelse, der saa efterfolgende er blevet oversat. Men nu nok om det.

Jeg er enig med AKA, at Dupont efterhaanden lyder noget pressede paa at faa den noedvendige opbakning. Min personlige vurdering er dog, at de ikke har intentioner (eller maaske endda muligheder) for at forhoeje og derfor som sidste mulighed maa true aktionaerer med 'hvad nu hvis' scenariet.

Jeg sad med paa deres 1st quarter earning call i gaar og Danisco blev kun bragt op i en kort opsummering fra Ellen Kullman hvor hun i lighed med meddelsen fastholder 'our offer is full, fair and firm' og fortsaetter: 'The shareholders have to make a decision between the certainty of the offer or the risk of the deal going away'. Ellers var hele historien omkring deres fine Q1 med saerligt fokus paa Ag & Nutrition.

Web cast er tilgaengelig paa:

http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=73320&p=i..

Danisco tender er omtalt kort omkring 30 minutter inde.

I ovrigt ogsaa interessant at ingen spurgte mere ind til Danisco i Q&A sektionen, specielt ogsaa givet af hvis Danisco handlen gennemfoeres regner Dupont selv med at EPS falder 30 - 40 cent.

Et andet forhold man boer tage med i betragtningen af Dupont's willigness til at forhoeje er, igen efter min mening, udviklingen i dollar kursen. Da tilbudet for overtagelse af aktier ($5.8mia) og gaeld ($500mio) stod dollaren i 5.64. I dag er kursen 5.13 med pil nedad. Dvs. at prisen i dollar er gaaet fra $6.3mia til $6.8mia. Dupont er allerede ude i en laanefinanciering paa $3mia paa det oprindelig tilbud og med en forhojelse af tilbudet paa bare 10%, skal de i saa fald forhoeje laanerammen mere end 30% til over $4mia.

Paa den modsatte siden staar selvfolgelig saa argumentet omkring hele prestige tabet hvis handlen falder til jorden, baade for Danisco's ledelse, men ogsaa for Dupont. Dupont har ikke over de seneste aar udvist meget organisk vaekst. De 18%, de flot kunne fremvise for Q1 (YoY) ligger primaert i opkoeb af mindre seed producenter for saa at brande det under deres Pioneer label. For at vise growth potential skal Dupont have fat i firmaet som Danisco, de har simpelhen ikke evnet til at vaere innovative indenfor deres egen omraade. Monsanto og Syngenta loeber ganske enkelt fra dem.
TRÅDOVERSIGT