Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Commodities/raavarer i din investeringsstrategi?


42202 vouskootia 7/5 2011 13:26
4
Oversigt

Jeg var til Nordnets moede omkring ETF'er og commodities, hvor der bla. var SALGsfolk fra Deutche Bank, Xact, mfl. (pindemadderne var ioevrigt ret fine, saa ETF management fees er nok en god cashcow for bankerne ;−)
Emnet var ETF'er generelt, og saa ogsaa fokus paa commodities som ETF'er kunne vaere en lettere indgang til.

Paa moedet kom der en del udsagn:
* Commodities er uncorrelated til aktiemarkedet.
* Commodities er tit en sikker havn i nedgangstider, eller i perioder med hoej inflation.
* En 'diversificeret' portfolio kunne opnaa 5%? ekstraafkast ved at tage commodities ind som asset ogsaa.
* Der er commodity index ETF'er ogsaa - dvs. hvor man faar spredning paa et stort spektre af commodities, og relativt billigt, men ogsaa mere rettede afdelinger mod enkelt raavarer.
* raavare-producenter som er aktienoterede correlates mere til aktiemarkedet end raavaremarkedet (og de anbefalede ikke at bruge raavare producenter for at faa eksponering mod raavarer).

http://moneywatch.bnet.com/investing/blog/wise-investing/a-look-at-commodities-investing-over-the-long-term/718/

Umidelbart synes jeg ikke commodities egner sig til long-term investeringer - det er et passivt asset (gror ikke, eller producerer noget :−)
Jeg ser det mere som et produkt man kan benytte omkring market-timing - ved knaphed eller overproduktion af visse raavarer i perioder - eller som en sikker havn ved store usikkerheder paa aktiemarkedet.

Nogen der bruger commodities i sin investeringsstrategi? eller har noget input til det?



7/5 2011 16:06 CRANBERGER 542206



Uhaa..ETPs (ETFs, ETNs og ETCs) er jo det jeg bruger hele min arbejdsdag på, så det kan hurtig blive en lang smøre håber det er ok..

Det er rigtigt at råvare traditionel har godt til at dæmpe drawdowns ved extreme events. Intet er dog statisk, og jeg kan pege på ihvertfald tre forhold som øget brug af Indexering, Swaps og den seneste række af massive QE der bevirke at tidligere negative conditional correlation er strukturelt ændret fremadrettet.

Nu er der flere måder at få eksponering til råvare på, hvis vi ser bort fra aktier i råvare sektoren som ikke er et Pure Play på råvare, så kan du med nogle råvare som værdifulde metaller holde dem fysisk, mens de fleste og mest gængse er gennem futures.

Der er sket utroligt meget indenfor råvare ETPs bare det sidste år. Men man skal sætte sig dybt ind i hvordan de fungerer, der er stor og vital forskel.

Alle ETPs på nær aktiv managed følger et index, og der er forskel på disse index, så man skal lige være oppe på tæerne, traditionelt har energy fyldt en del, og det har til tider givet problemer. (GSCI)

Bruges der futures til at opnå eksponering til en given råvare, åbnes der en række andre forhold der også influerer værdien.

Futures priser konvergere mod spot prisen efterhånden som leveringsdato nås, men fordi futeres er en standardiseret kontrakt om levering af en råvare på en fremtidig dato, spiller renter, lageromkostninger, forventninger samt udbud og efterspørgsels forhold også ind. Derfor har futures forskellige priser alt efter hvorlangt ud i fremtiden leveringsdato ligger.

Forbinder man futures kurser med en line har vi råvarens term-structure.

Er der en positiv hældning altså er en futures der ligger til nærforestående levering billigere end end er ligger til levering senere har man det der kaldes Contango. Hvis en futures der ligger længere ude på term-structure er billigere, kaldes det Backwardation. Investere man i råvare der er i Backwardation, kan man altså godt opnå en form for løbende indkomst, Roll-yield, fordi man køber en forpligtigelse der er billigere end den man solgte

Udover selvfølgelig at vælge de korrekte råvare er det forholdet omkring hvordan ETP ruller over i nye futures der er afgørende for success.

Indtil for bare et år siden var Index Roll-opskriften for stort set all ETPs bare bevistløst at rulle over i næste futures kontrakt. Under Contango bløder investor altså kapital. Nu er der kommet nye robuste produkter på markedet der optimere hvorledes futures rulles, over hvor mange dage osv. Nogle som fx. USCI er kommet meget nær de samme beta-strategier som Råvarenes hedge fonde CTAs bruger. Barclays iPath har nogle dug friske bud der følger deres
Barclays Capital Pure Beta index metode som også er relative godt skruet sammen.

Derfor hvis i skal investerer i futures baserede ETPs så undersøg altid hvordan det underliggende råvare index er sammensat, samt hvordan det ruller futures. Sammenlign herefter deres legale struktur er (er det en ETF eller ETN) herefter fees..Det er vigtigt gutter!



TRÅDOVERSIGT