Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Skitse til græsk kollaps


42810 Occam 29/5 2011 13:01
Oversigt

http://www.business.dk/oekonomi/ragnarok-hvis-graeken..

"Følgende konsekvenser er sandsynlige, hvis den græske økonomi kollapser:

- Alle banker i Grækenland vil med ét blive insolvente.
- Den græske regering vil herefter nationalisere alle græske banker.
- Regeringen vil forbyde indskydere at hæve deres penge
- Der vil blive indført udgangsforbud - eller endda undtagelsestilstande - for at modvirke optøjer fra vrede indskydere
- Regeringen vil genindføre den græske valuta, drachmer
- Al offentlig gæld vil blive ændret til at være i den ny drachmer, hvorefter valutaen vil blive devalueret med mellem 30 og 70 procent

Det mener Lilico vil være de umiddelbare konsekvenser. I hvert fald for Grækenland. Men et græsk kollaps vil også sende chokbølger gennem resten af Europa, og det vil også få konsekvenser. De kan blive:

- Den irske regering vil i løbet af få dage begynde at løbe fra dens garantier til landets bankvæsen
- Den portugisiske regering vil nærstudere optøjerne og konsekvenserne af den græske regerings handlinger, før den beslutter, om den også vil erklære sig bankerot
- En række franske og tyske banker vil tabe så store summer, at de ikke mere vil kunne leve op til reglerne om solvens.
- Den Europæiske Centralbank vil i sig selv blive insolvent, da den i meget høj grad er vendt mod både Grækenlands statsgæld samt bankernes gæld.
- Frankrig og Tyskland må træffe en beslutning om, hvordan de vil tackle det videre forløb. De kan enten forsøge at polstre Den Europæiske Centralbank via enorme indskud, eller ændre lovgivningen, så Den Europæiske Centralbank selv kan få lov til at trykke pengesedler, så den kan dække sit underskud."

osv.

I den sidste ende har staterne kun et middel: Tryk flere penge.

Det jeg savner svar på er: Hvordan får man samlet de penge ind igen?29/5 2011 15:18 vouskootia 242813Jeg har hygget mig lidt i weekenden med at samle lidt mere data ind (automatisere) - OECD har nogle ret fine data omkring dette med 'tryk flere penge'/pengemaengden:

M1/M3 Narrow/Broad money:
http://aktiehaj.dk/narrow-money-m1-oecd
http://aktiehaj.dk/broad-money-m3-oecd
Der bliver produceret godt med penge :-)

Naar jeg faar tid vil jeg ogsaa til at kigge mere paa gaeld - der er bla. disse data fra Worldbank:
http://ddp-ext.worldbank.org/ext/ddpreports/ViewShare..

Ps. til de pessimistiske saa tag ogsaa et kig her:
http://aktiehaj.dk/#metrics
Bemaerk:
* Trade in goods and services WORLD (world trade er over nivaeu fra foer krisen - og stigende)
* Retail sales (folk koeber ret vildt - selvom consumer confidence ikke er prangende)
* Composite leading indicators - positivt outlook.

Pps. nogen der kan hjaelpe med at finde data paa:
* BNP/GDP
* Housing asset prices/value
Data skal helst vaere per kvartal og for mange lande paa en kilde, og i international sammenlignlig enhed (USD?), Gratis at benytte, og muligt at automatisere indsamlingen forholdsvis let.29/5 2011 15:52 CHjortInvest 142815Måske kan du finde lidt "Guf" her:
Consumer Metrics Institute
Home of Daily Consumer Leading Indicators

http://www.consumerindexes.com/

Mv.29/5 2011 19:39 oneofakind 442819Hmm Hvad skal man sige.. "Køb græsk"! Må være eneste måde at prøve at støtte Grækenland i deres problemer.. Men .. hvordan? Vinen smager af rævepis, sprutten ligeså.. Så er der osten.. men FETA er efterhånden kuns et Dansk og Hollandsk produkt.. Tilbage er så.. ulovlig køb af antikke artefakter, Turisme.. (men hvem vil være turist i et land, der pt. står i risiko for nationalisering, uro og udgangsforbud?) og så selvfølgelig oliven og olien af disse.. men det bliver jo sundhedsskadeligt for undertegnede hvis jeg skal redde den Græske økonomi ved at mæske mig i oliven og olie!.. Alternativet kunne evt. være at købe lidt "græsk" i en sidegade.. men tror ikke det ville hjælpe i landet :)
Er bange for at ØMU, EU mm. står foran drastiske forandringsprocesser mht. optagelse, medlemsskab, fælles mønt mm... Og at fremtiden vil blive mere á lá fortidens handelssamarbejder.. til skade for bla. U-landene og Øst-europa.. :( Surt, at Grækerne ikke i lighed med f.eks. Tyskland, England, Dk. og Sverige så skriften på væggen i tide og reagerede rationelt på overforbruget!29/5 2011 21:26 nohope 042825Indså og reagerede rationelt ? grækerne svindlede og bedrog med opgørelser for at udsætte pinen. Lad dem syde i deres egen olivenolie.29/5 2011 21:44 Thure 042826Det skal nu siges at deres olivenolie smager aldeles fortræffeligt over en gang græsk salat. Særligt når man sidder og nyder sommeraftenen på en lokal restaurant lidt væk fra det mest voldsomme turisthelvede. Dejligt land. Fantastiske øer. En skam de ikke har økonomisk sans - overhovedet!29/5 2011 21:45 vouskootia 042827http://aktiehaj.dk/olive-oil
'Den sidste olie'? - ser ikke ud til at skulle vende lige med det foerste...

http://aktiehaj.dk/food-index#subs
Appelsinen er ogsaa 'presset' (som de vel ogsaa er ret store med i Greece?

Mens naesten alle andre foedevarer boomer....

Er det ellers ikke noget med at Graekerne har masser af core-values (stats ejendomme/estate, samt skatte-potentiale der bare skal indrives)29/5 2011 23:23 Occam 242829Scenariet er realistisk.

"Den effektive rente på toårige græske statsobligationer har rundet 27 pct." http://jp.dk/opinion/leder/article2441830.ece

Det passer vist nogenlunde med kurs 60 for en 4 pct toårig obligation med. De 4 pct bliver til 7 pct af købskursen plus cirka 20 pct i årlig kursstigning.

Et kurstab på 40 pct! Det betyder, at Grækenland ikke har råd til at refinanciere sin gæld på markedet. Så er der kun EU og IMF tilbage. På et tidspunkt kan de sige stop.

Og hvad sker der så?

Uanset om der bliver trykt flere penge, er der nogen, der kommer til at mangle kontanter. De vil sælge ud af deres gode papirer. Og så dykker aktiekurserne.30/5 2011 11:29 Conner 142836


30/5 2011 11:30 Conner 142837Hov, denne skulle vist have været med.

http://www.teknisk-analyse.dk/blog/index.php?id=yb1TRÅDOVERSIGT