Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Greentech Energy - så skete det igen....


42994 collersteen 6/6 2011 22:00
Oversigt

Netop som man troede, at alt var ved at være på skinner kom det gammelkendte italienske spøgelse ud af skabet med dårlige nyheder, idet en eller anden statsadvokat har fundet ud af at der kan være problemer med nogle byggezoner og tilladelser. Det "sjove" er at man så vælger at lave et byggestop netop som parken er ved at være helt færdig... selvfølgelig ingen grund til at gøre det da man påbegyndte møllerejsningen i marts eller da man for snart mange år siden begyndte kabler, fundamenter, osv.... Italiensk når det er værst.
http://www.proinvestor.com/aktienyt/556136/Midlertidigt-byggestop-af-Energia-Alternativa-(Cagliari-II)

Som om disse problemer ikke var nok, viser det sig så at byggestops-forretningen ser ud til at være sket allerede i lørdags og nyheden har været i flere italienske medier (sikkert nok lokale, men alligevel) i går! I det lys kan man undre sig over at der ikke lå en fbm allerede i morges inden børsåbning! Her er et eksempel:
http://translate.google.com/translate?hl=da&sl=it&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.legambientesardegna.com%2Fprint_review%2F5710%2FAssemini%2520_riparte_l%25E2%2580%2599eolico_ma_subito_arriva_lo_stop_dalla_Procura_di_Cagliari.htm

Men det forklarer jo så hvorfor aktien måske så lidt svag ud i morges... hvis man altså ikke bare kan tilskrive det den generelle markedsstemning. Det positive er dog, at det forestående bud fra GWM (hvis mergeren går igennem - hvilket noget tyder på. I hvert fald på det interview link med CEO'en der cirkulerer http://www.osixmedia.com/) ser ud til at holde en pæn hånd under kursen. Det var i hvert fald ikke meget der blev handlet på 18,10-20 stykker førend den var tilbage igen omkring 18,50-70 stykker.

En trist dag i GES historie. Nu var det lige på vej frem.... og byggeriet på cagliari 2 var endda foran planen, hvilket må siges, at være et gigantisk accomplishment i GES-sammenhæng. Jeg beklager jeg ikke kunne finde et dækkende ord på dansk.7/6 2011 21:54 MadsK 043010..............og så er markedet jo noget forunderligt noget, da GES' aktiekurs dagen efter den halv skidte meddelelse stiger med 2,69% efter at ENS og CSB hele dagen har gået parløb om at sende den op over 19

Jeg bliver nok aldrig klog på det her papir!!!9/6 2011 11:36 collersteen 043044Så kom svaret på hvorfor CEO i interviewet nævnte at GES var tilstede i 6 lande... Og hvorfor flere af de seneste meddelelser har lugtet lidt af at der var noget opkøb på vej.

Det ser jo pænt nok ud, men svært at vurdere, når vi ikke kender pris, finansiering, osv. Man kan selvfølgelig prøve at regne baglæns udfra IRR, men der skal laves så mange forudsætninger så det nærmest er nytteløst.
Det positive må være at parken er i drift.... så er vi da ude over bygge-risikoen, som jo i GES-sammenhæng historisk har været meget stor.

http://www.proinvestor.com/aktienyt/556763/Greentech-har-i-dag-underskrevet-en-aftale-med-Gamesa-Energìa-S.A.-om-koeb-af-en-vindmoellepark-paa-30-MW-i-Spanien13/6 2011 20:31 Kenddinvare 043119Berlusconis nederlag ved folkeafstemning om atomkraft må betyde styrkelse af indsats på vedvarende energi.14/6 2011 05:37 collersteen 043121Yep - han har endda direkte udtalt det:

- Efter den beslutning italienerne har truffet, må vi formentlig sige farvel til muligheden for atomkraft, og vi må derfor i stedet kaste os over vedvarende energi, sagde Berlusconi.

http://www.b.dk/globalt/berlusconi-faar-en-syngende-lussing

Om det så er godt eller skidt, at det kommer direkte fra Berlusconi er så en helt anden overvejelse....14/6 2011 22:49 collersteen 043136CEO interview - det virker meget som om han anser for fusionen som gennemført allerede....

"We are very opportunistic and can be very fast because we have access to capital," he said. The company has more than 70 million euros in cash as well as credit lines with major international banks, he said.

It expects to reach 50 million to 60 million euros in earnings before interest, taxes, depreciation and amortization by the third quarter, from about 40 million euros now.

"This is the first deal of more important deals," he said. "We are looking to other wind farms and other opportunities together with Gamesa."


http://www.bloomberg.com/news/2011-06-09/gamesa-sells-spanish-wind-park-to-greentech-energy-of-denmark.htmlTRÅDOVERSIGT