Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Upcoming selskab på Københavns Fondsbørs, (Andelskassen).


43043 Riis 9/6 2011 11:20
Oversigt

Jeg har som mange andre af Andelskassens kunder modtaget en besked om, at Andelskassen nu bliver slået sammen til én stor virksomhed og i det samme, bliver børsnoteret. jeg har nu muligheden for at købe en aktie inden den kommer på fondsbørsen. Mit spørgsmål til jer er så om dette vil være en god investering? Jeg har ingen erfaring med helt nye selskaber på markedet. Og da dette også er en aktie som ligger i bank-sektoren, hvilken ikke giver det store afkast, er jeg virkelig meget i tvivl om jeg skal investere..
På forhånd tak.

Mvh. Lasse Riis9/6 2011 12:32 Kristensen 643047Årsagen til at de vælger at børsnotere sig er netop at de mangler kapital, allerede det er et faresignal. Kørte det derud af, var der jo ingen grund til at lade sig børsnotere. Store underskud de seneste 3 år og nedskrivninger i omegnen 3-4% af samlet udlån er alamerende. 1/5 af udlån er til landbrug. Solvensen er 12% og den individuelle solvens er vel minimum 9. De fleste pengeinstitutter er presset og vil også være det de næste par år. Bankpakker udløber (men der kommer vel nye)og ligeledes gør udstedte obligationer. Eneste positive er at der er hormoni mellem udlån og indlån - dog med dette er faldet med 700 mio. fra 09-10.

Investerer du skal du gøre det som kunde og ikke som investor. Den er dømt til at falde, hvis den bliver noteret (tror jeg).

børsnotering, IPO, SDA

børsnotering, IPO, SDA
9/6 2011 13:01 Occam 043050Nærmest chokerende: På tre år har de tabt 1,1 mia på udlån, hvad der har sænket deres egenkapital fra 2,1 mia til 1,4 mia.

Her er der muligheder for den investor, der ikke nåede at købe aktier i Amagerbanken.9/6 2011 13:25 renek 143052Børsnoteringer har en notorisk historisk dårlig performance. Specielt når de bliver losset ud i det som kan være en top i bullmarkedet.

I perioden fra 1980 til 2007 har nye IPO'ere underperformet markedet med 21% pro anno i de første 3 år efter noteringen.

En undersøgelse af Cogliati et. al, 2008 viste at denne elendige performance kunne skyldes at investorerne som regel "overshooter" den fremtidige vækst massivt.

Men der er altid undtagelser og outliers og jeg skal ikke kunne sige, hvorvidt Andelskassen bliver én af dem, men de herrer Kristensen og Occam kommer med meget relevant og kvalificeret indsparkTRÅDOVERSIGT