Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vindmøller og Radar


43557 Aspekulant 29/6 2011 13:20
Oversigt

Vestas har i dag meldt ud om et gennembrud i deres stealth teknologi som kan give mulighed for opsætning af vindmølleparker, hvor det ikke tidligere har været muligt pga bekymringer i forhold til radar. De estimerer at områder der i dag er blokeret pga radar svarer til en kapacitet på ca 20gw.

http://www.vestas.com/en/media/news/news-display.aspx?action=3&NewsID=2727

Vestas, the world leader in providing high-tech wind power systems, today announced that it has taken a major step forward in solving a critical wind energy challenge: It has successfully tested a full-scale "stealth" rotor on a turbine, paving the way for wind power plants to be located near many military, airport and other radar systems without interfering in their operations.
The stealth turbine test, which was conducted at a UK customer site with technology partner QinetiQ, is part of an ongoing research collaboration that began in 2006. Preliminary test results, announced today at the International Wind and Radar Forum in Ottawa, Canada, showed that a Vestas V90 turbine with stealth rotor achieved a targeted reduction in radar cross-section of approximately 99 percent, or 20 decibels, compared with standard turbines.



30/6 2011 15:09 troldmanden 043576



Ja jeg har fulgt denne udvikling længe. Og jeg har faktisk troet på det kunne give en hel del ekstra ordre idet det kun er Vestas der har arbejdet på teknologien.

Men spørgsmålet er om de er blevet overhalt indenom. For i denne uge er der også blevet præsenteret en opgrade til radar systemer så de kan se "igennem" en vindmølle park. Hvis myndighederne/lufthavnene begynder at bruge denne nye type radar så vil Vestas ikke opnå fordel frem for andre vindmølle producenter




30/6 2011 15:26 Aspekulant 043577



Du har ret i at der samtidig arbejdes på forbedringer på radar siden, men jeg tror der skal en kombination til for at få gang i mølleparker tæt ved radar installationer.

Derudover vil en ny radar teknologi ikke automatisk blive taget i brug på verdensplan. Der bliver anvendt mange forskellige radar typer/teknologier, og det tager sandsynligvis lang tid før noget nyt bliver taget i brug i stor skala.

Vestas stealth teknologi tror jeg vil stille mindre krav til radar teknologien, og dermed åbne op for områder til parker hvor ingen af deres konkurrenter kan være med.

Det bliver spændende at følge med i denne udvikling.



30/6 2011 20:03 Aspekulant 043590



Her er en rapport fra 2008 der beskriver problemerne omkring radar og vindmøller meget grundigt.
http://www.fas.org/irp/agency/dod/jason/wind.pdf

Selvom den er 3½ år gammel, giver den et godt indblik i de problematikker der eksisterer.
En af problemerne er at rigtig mange af radarerne er fra 1950'erne og 1970'erne, og de kan slet ikke drage nytte af de nye teknologier.


"The United States' long range radar infrastructure is aging and inflexible.
Perimeter radar systems are typically the ARSR-4, which was designed
in the early 1990's. The radars in the interior of the United States are much
older. Approximately 80% of the radars are a late 1950's design that was
upgraded in the early 1980's; the rest were designed in the early 1970's. In
contrast, computing speed has increased 600 fold since the early 1990s. We
were told by an independent radar expert (M. Tuley, private communication)
that even if the radar beam were physically modified to prevent direct line of
site with a wind farm, the processing is often hard wired, and unchangeable
for older systems. Unfortunately, some air-security radars are stuck with
outdated and inflexible processing capabilities, far less than those of a current
laptop computer."



TRÅDOVERSIGT