Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jeg kan IKKE svare på EI!


43676 nyjohnny 4/7 2011 13:20
Oversigt

Sorry, jeg benytter dette forum til, at jeg må orientere om,

-"jeg IKKE kan skrive debat-indlæg på Euro Invester (EI),
idet min skrive-adgang/mund - åbenbart er lukket!

Nogen fra EI har læst mit indlæg her på Proinvester om, at
jeg har anmeldt til "SØK", og til Finanstilsynet, at jeg mener
at have begrundet mistanke om, at Danske Bank og "børsen.dk" har
samarbejdet om, at begå ekstremt fjendtligt angreb imod Vestas,
samt imod positive aktionærer i Vestas-aktien. Derfor er min
historie også debateret på EI, uden jeg kan svare på EI.

Som jeg tænker, er det TOTALT SYGT, at enkelte aktier kan shortes
sådan, at aktie-kursen kan komme langt under en virksomhed`s værdi,
så det kan alvorligt skade, måske endda true, en sund virksomhed!

Især private "små-aktionærer" kan tabe (for den enkelte) mange penge,
og mange skræmmes meget sikkert helt fra, at de investere i aktier,
anyway IKKE i de aktier, der kan shortes.

Ligeså sygt finder jeg det, at ansatte i store powerfulde danske
virksomheder, de kan finde på at begå ledt og fjendtligt, og måske
alvorligt skadende eller ødelæggende angreb på/imod, èn anden dansk
sund virksomhed, ala. f.eks. Vestas.

Mit håb er, at jeg kan gøre en personlige indsats for, at politikerne
kommer til at tage stilling til, om shortning af aktier skal stoppes?

Jeg er udmærket klar over, hvad/hvem - jeg sloges med, og jeg ved også,
at det er en tilsyneladende total overmagt, jeg prøver bekæmpe. Derfor
håber jeg også, at det måske engang sker, at flere begynder støtte, at
råddenskab, uærlighed, og meget anden mest led dårligdom, skal bekæmpes.

Kh
Johnny
Johnny Lauritsen
Århus4/7 2011 13:39 troldmanden 543677Hej Johnny

Lad mig starte med at sige jeg aldrig har shortet en Aktie.

Jeg tror du ser alt for mange konspirationer. Jeg kan på ingen måde se hverken Børsen eller Danske bank har haft nogen sønderlig betydning for kursen på Vestas. Vi taler altså et stort selskab med masser af udelandske profesionelle investorer. Og disse udenlandske investore agere/reagere altså ikke på lidt skriverri i Danmark.

Derudover så har Vestas været relativ meget shortet i ca 1 år. Så det er altså ikke sket nogen massivt ekstra shortning med afsæt i den artikel du jenviser til.


Netop her på ProInvestor har vi de sidste 18 mdr snakket om (lavet analyser af) Vestas ville falde fordi de stod(og stadig står) med en del udfordringer der ville komme til at koste. Så jeg synes nu det har været tydeligt retningen på aktien skulle være ned. At det så er gået endnu længere ned end jeg nok havde troet er en anden sag. Men retningen har klart været indikeret ud fra markeds forholdene i branchen.

Og derfor kan jeg ikke se du får noget som helst ud af din anmeldelse. Og da slet ikke når shorting er fuldt ud lovligt.

Vh
T.4/7 2011 13:42 le 043678det var en god århus historie4/7 2011 14:37 TeamGarlic 143681Hej Johnny
Interessant indlæg som i mine øjne fejler på præmisset "langt under en virksomheds værdi" !
Virksomhedens værdi hvornår ??
Hvis jeg forventer både underskud og en Emission, hvornår må jeg så prissætte aktien korrekt ??
Og hvad med afkastkravet (P/E). Jeg vil 18% i afkast på Vestas - ergo shorter jeg aktien indtil prisen er i det leje, hvor det forventede overskud matcher mit afkastkrav....

Det er godt forsøgt, men du kommer ikke igennem med et forbud om at shorte. Det er nøjagtig det samme som argumenterne mod Soros m.v. versus det engelske pund og venstrefløjens argumenter om, at spekulanter er til skade for økonomien.4/7 2011 21:24 Thure 243693Glæder mig personligt til at din skriveadgang også inddrages her på ProInvestor.4/7 2011 22:02 nyjohnny 043694Jeg hver lyster eller orker debatere og diskutere yderligere mine synspunkter, dertil er der en alt-alt for stor en del af alle deltagerne, som jeg overhovedet intet begriber, og ringe tåler, både bladet deltagere på EI, samt åbenlyst også her.

Dog vil jeg afslutnings-vis orientere om, at jeg finder det både ekstremt underligt, samt særdeles usympatisk, at der formodentligt/øjensynligt - er ganske få, som kan/vil - inleve sig i, hvordan det opleves for f.eks. lederne af en virksomhed, i dette tilfælde Vestas-chefer, at blive nedgjort så ledt og ufortjent, som jeg oplever, det sker.

Kh
Johnny
4/7 2011 22:27 troldmanden 243695Johnny hvad der sker på andre forum er for mig underordnet. Jeg forholder mig til hvad du skriver her. Og blot fordi jeg ikke er enig i hvad du skriver betyder det jo ikke nødvendigvis jeg intet begriber.

Faktum er at shorting ikke er ulovligt. Så med mindre du kan bevise at den journalist der har skrevet den pågældende artikel har fortaget handler for egen vindings skyld inden artiklen blev publiceret så har du ingen sag. Og jeg ved Børsen har strikse regler for deres journalisteres mulighed for at handle aktier.

Og dertil er det så min påstand at hverken Danske Bank eller børsen har særlig stor andel i Vestas store fald. Fet meste af faldet siden starten af 2010 (kurs 300) skyldes hele vindmølle branchen har haft det hårdt med masser af nedjusteringer. Og der har Vestas også været hårdt ramt. Og så er der stigende tvivl om deres mulighed for at nå både 2011 og 2015 forventningerne. DET er grunden til laaaaaangt den største del af faldet. Og som tidligere skrevet så har det et godt stykke hen af vejen været forudsagt her på proinvestor.

Når man ser på det antal aktier der har været shortet så er der ikke fordi der pludselig er sket en masiv masiv stigning. Så nej derfor forstår jeg ikke rationalet bag dit indlæg og da slet ikke din anmeldelse.

Dit sidste afsnit forstår jeg endnu mindre af. Hvad mener du med nedgjort? Vi er da stadig en hel del der mener Ditlev Engel er den rigtig mange til at lede selskabet men at den store nedgang netop som beskrevet længere oppe i vid udstrækning skyldes hele branchens problemer. Så den må du gerne uddybe

Vh
T.5/7 2011 02:30 nyjohnny 043696T., prøv at svare mig på, hvad et short-angreb kan betyde for de berørte, eller ramte, parter?

Jeg tænker på virksomheden der angribes, jeg tænker på de aktionærer, som kommer i klemme - med stort værdi-tab, og jeg spekulere på, hvad shorting gør for lysten og viljen hos mange potentioelle investorer til, om de overhovedet vil eje aktier, der kan shortes?

Modsat, hvad godt eller nyttigt gør shorting, også set i forhold til, at nogle rammes, og er det rimeligt eller retfærdigt, at det kan ske?

Fordi jeg har Vestas-aktier, så fulgte jeg meget godt med i, hvilken omtale aktien og Vestas fik, ikke kun på "børsen.dk", men hvor jeg kunne finde noget omtale.

Jeg har sgu svært ved at tro, at du har læst de artikler mv., som jeg har, hvis du IKKE har opdaget, hvordan der blev igangsat et helt ekstremt fjendtligt angreb imod både Vestas-aktien, og imod Vestas - som virksomhed.

Som jeg oplevede det, blev det nærmest totalt fjernet, hvad er sket af hændelser og andet, der taler særdeles lovende for, at Vestas kan skabe positive resultater.

Behøver jeg spilde tid på at nævne, hvad taler for, at Vestas får stor fremgang, eller at de skaber gode forretnings-resultater de næste år?

Jeg har fået lært, hvor meget frygt - for økonomisk tab, at de penge-stærke kan skabe, når de virker sammen med ledende medier!!!

Naturligvis har jeg forsøgt at begrunde - i min anmeldelse til "SØK" og Finanstilsynet, hvorfor jeg mener, at Danske Bank og "børsen.dk" har begået ulovlig aktiekurs-manipulation.

Det er naturligvis ikke muligt for private ala jeg, at bevise godt nok mine påstande, eller mine mistanker, når jeg ikke kan efterforske, som politiet eller anklagemyndigheden kan det.

Med mine erfaringer, vil det - INTET - undre mig, såfremt der - INTET SERIØST - efterforskes!

Venligst
Johnny
5/7 2011 09:16 troldmanden 043699Du misser hele påointen. Det er IKKE ulovligt at fortage shorting. Og derfor har du ikke nogen sag og den er formentligt allerede blevet kasseret.

Du spørger hvad godt gør shorting. Det er vel egentligt simpelt nok. Det gør det muligt også at tjene på faldende kurser. Altså blot et instrument mere. Igen jeg har aldrig fortaget shorting. Men det er og bliver nu en realitet at det er lovligt

Hvorfor forholder du dig ikke til at short andelen ikke er gået massivt frem i den periode du henviser til? De sidste 12 mdr har der konstant været over 25 mio aktier shortet. Så bund niveauet er bare højt. Og derfor vil jeg ikke betegne short andelen/handlen i Vestas som et "angreb".

Du skriver du har læst med andre steder end kun Børsen. Nu ved jeg så ikke om du også har læst med herinde. For jeg synes da dårligt nok der kunne komme flere advarsler og det endda begrundede advarsler her på proinvestor, om at Vestas stod foran en større udfordring end de kunne klare (mht forventede overskud) på den korte bane. Så at du har valgt at ignorere advarslerne og beholde alle dine aktier er da ikke andres skyld end dine egne.

Kan man ikke tåle at tabe penge på investeringer så skal man lade være med at investere. Og ja i forbindelse med en investering skal man altså ikke kun kigge på den sjove del nemlig bull case scenario som det lyder som om du kun gør. Man skal også kigge på alle de udfordringer der er for at komme frem til målet. Så selvom jeg er enig i at Vestas om 3 år vil ligge et helt andet sted end de gør nu så er der altså stadig sten i skoen der trygger. Har du overhovedet spottet dem??
5/7 2011 09:59 Mouse 243701Det etiske i shorting kan vi diskutere herfra, og til vi alle er meget langhårede.

Allerede i november/december læste jeg et par amerikanske blogs, der anbefalede deres læsere at trække sig ud af Vestas. Dels fordi det viste sig, at der måske ikke er så meget i "ny energi" som vi gik og troede for et år eller to siden. Dels fordi Vestas står foran nogle meget store udfordringer. På det helt overordnede strategiske plan står Vestas foran en udfordring gående på, at nogle af verdens rigtig store virksomheder begynder at gå ind på markedet. Mao. vil konkurrencen øges voldsomt i de kommende år. Pointen er, at om ti år er Vestas måske nok en større virksomhed end i dag målt på omsætning, men ikke nødvendigvis målt i overskud. Og det er som bekendt det sidste, der tæller.

Hvis du vil se på situationer, hvor shorting er et virkelig problem, skulle du google Muddy Waters. De (eller han, det er vidst kun en person) offentliggører rygter om bedrageri i stor stil i enkelt virksomheder - og har selvfølgelig shortet dem godt og grundigt indne deres "rapport" kommer på gaden. Det har han/de tjent et par millioner på.
Men at anklage Danske Bank og Børsen for at tale negativt om en Aktie, hvor udenlandske finansielle institutioner er begyndt at trække sig ud, og hvor der rent faktisk er store udfordringer - og underskud. Arhhh den holder ikke vand nok. Og hvis den gør, er det også ret problematisk, for vi har som småinvestorer i høj grad brug for, at der er nogen der tør tale negativt/kritisk om enkeltvirksomheder.5/7 2011 10:18 collersteen 043702Der var en god artikel om Muddy og hans short af kina-virksomheder den anden dag på marketwatch.com. Prøver lige at finde den. Der kan man snakke om skadelig shorting i en eller anden forstand.5/7 2011 10:21 collersteen 043703Her var den:
http://www.marketwatch.com/story/sino-forest-on-the-r..

"Muddy" hedder iøvrigt Carson Block står der.5/7 2011 10:22 akademikeren 043704Jeg er ikke super begejstret for shorting. Naked Shorting bør være forbudt.

Men fortalerne for shorting taler selvfølgelig om en mere effektiv prisdannelse og en mere likviditet i aktien. Det er jeg tilbøjelig til at give dem ret i.5/7 2011 13:52 akademikeren 043709Så ser det ud som EU Parlamentet endelig gør noget ved Naked short af Obligationer.

Et lovforslag i EU-parlamentet vil lave restriktioner for handel med de såkaldte Credit default Swaps, CDS'er, der afspejler markedets opfattelse af risikoen for en statsbankerot, hvormed investorer kan tjene penge på at et land drejer nøglen om. Det skriver Bloomberg News.

Samtidig vil forslaget gøre det ulovligt at indtage shortpositioner i europæiske obligationer, medmindre spekulanterne har sikkerhed for, at de senere kan købe den obligation, de sælger og afdække deres shortpositioner.

Shorthandel betyder, at man spekulerer i kursfald ved at sælge en lånt Aktie, som man køber tilbage igen for at indkassere differencen.

Forhandlingerne om lovforslaget fortsætter i næste uge.5/7 2011 10:40 troldmanden 143706Mouse det er nemlig præcis det Johnny ikke tager med i sin analyse af situationen. Nemlig at den fundamentale side af Vestas har været udfordret og der derfor er mange der har valgt at sælge ud hvilket naturligvis har presset kursen.

Personligt så måp jeg dog erkende jeg på nuværende tidspunkt ikke er nervøs - overhovedet - for den såkaldte større konbkurrence fra nye store multinationale koncerne. Det har vi hørt om de sidste 3-4 år. Og det er kun meget begrænset hvad der er sket på den front.

Industrien er efterhånden ved at blæive så stor/moden at hvis et nyt selskab vil gøre deres entrance (globalt) så skal de ud at købe en af de større spillere op. Det vil simpelthen tage for mange år selv at bygge det op fra bunden.

Jeg ser netop også Vestas massive satsning på forskning/udvikling som et rigtig godt aktivt værn mod at deres indtjening falder massivt set over de kommende år. Vestas har f.eks flere folk ansat i deres R&D afdeling end der er totalt ansatte i Nordex.
5/7 2011 10:33 TeamGarlic 043705Hej Johnny
Et short fortæller da Vestas, at man ikke tror på deres udmeldinger, så det er da i alle-højeste grad et vigtigt signal at kunne sende at kursen sendes ned. Det må da få noget vakt i Vestas om, at deres forventninger/planer ikke holder vand i forhold til prissætningen af deres aktier.

Retfærdigt....tja, hvordan opgør vi det ? du har købt aktien i tillid til udmeldingerne fra Vestas, men tilstrækkelig mange andre har en holdning, der får kursen til at falde. Ét er forventninger - noget andet er facts, så jeg kan ikke føle sorg over dit tab. Jeg gætter på anderledes følelser hos dig, hvis dine forventninger var blevet mødt og kursen på Vestas var drønet i vejret.....

mvh LB5/7 2011 11:12 le 343707jeg har læst så mange af dine indlæg på den anden kanal

hvor du dels ikke har ret mange penge og hvergang du investerer dem så taber du

og det kunne du ikke forstå og ville gerne have hjælp

og ville gerne vide hvordan vi andre bærer os ad

nu er du gået over til at give 'systemet' skylden fordi du ikke har forstand på aktier og hvordan aktiemarkedet fungerer og reklamerer i stedet for for de troendes parti, hvad det så end er for noget

dine indlæg hører slet ikke hjemme i en aktiedebat
5/7 2011 14:35 nyjohnny 043710Ævle-bævle, det siger sgu da sig selv, at når børsen.dk og andre ledende medier, sammen med stor-investorer ala. Danske Bank & Co., de rotter sig sammen om, at Vestas må nedjustere - nok efter Q2, og de desuden orientere højtråbende om, at de anbefaler alle at shorte Vestas, så går mange i panik og sælger deres Vestas-aktier!

Dertil kan I lægge, at Nordea anbefalede, også flere dage får slut på Q2, at potentioelle købere af Vestas skulle vente med køb, til kursen var faldet færdigt, så bliver der logisk et

UNATURLIGT OG KUNSTIGT FREMKALDT KURSFALD!

Ovenstående mener jeg, er ULOVLIG aktiekurs-manipulation, især hvis f.eks. Danske Bank køber ind af Vestas-aktien, selv når den går over deres egne aktuelle kursmål!

Helt ærligt, INGEN af jer imponere mig, tvært-imod!

Du LE, hvis du er ens med "konjektureksperten", kæfter op og spiller pop-smart, kalder mig bl.a. - "naiv og vist et fjols"! Right?

Fortæl LE, hvilket kendskab du har til min person, og alt andet du ved om mig og mit liv, der skulle gøre, at du rimeligt kan tillade dig ovenstående flabede og provokerende negative udtalelse?

LE, jeg har et utal af gange hørt dig flæbe over, at næsten alle folk på EI genere dig, gør dig stor uret - igen og igen, og de siger meget andet "grimt" og negativt om din person og meninger mv., hvorfor du et utal af gange har truet med, at nu vil du altså ikke længere skrive på EI, selv om du er så dygtigt en "ekspert", at du stort set er alle andre overlegne.

Som du LE prøver nedgøre min person, uanset jeg intet har generet dig, så giver du selv eksempel på, hvad du består af.

Jeg vil undlade at være for hård ved dig LE, i håb om, at du ikke bryder sammen, og får en dårlig dag.

Sluttelig kan jeg orientere om, at jeg blev ringet op af leder fra Vestas, fordi de ville takke mig for min støtte, efter jeg havde tilsendt Vestas kopi af min anmeldelse af Danske Bank og Børsen.

Venligst
Johnny5/7 2011 15:32 Conner 543711Du er ved at have fanget, hvad der gik galt i 2007/2008. Når en så stor Aktie som Vestas falder, og med så meget kraft, så begynder nogle psykologiske og sociologiske faktorer at påvirke kursen. Du kan sammenligne det med uforvarende at få hundelort på fingrene. Nogle mider simpelthen aktien for at begrænse tabet, andre skal lige prøve om det nu kan passe, og i den sidste ende, så har de alle lort på hænderne!

Selvfølgelig bliver der lavet short attack, men det bliver ofte efterfulgt af et short squeeze, hvis ikke ligevægten passer. På samme måde er den modsatte effekt pump and dump.
Short er et stykke værktøj, og man skal ikke kimse af den volumen der ligger i at nogle shorter. Det er med til at skabe bevægelse. Forestil dig en kursgraf, hvis den udelukkende var basseret på FA - en jævn lige streg, med meget få udsving.

Så kære Johnny, nu ved du hvilke følelser der gik igennem en hel verden i 2007/08. Det gør ondt, og du har nu prøvet det på egen krop. De fleste herinde var med i den periode, så de kender følelsen. Den er en del af spillet.

All in er ikke smart - husk risikospredning og SL.

Mvh5/7 2011 20:36 nyjohnny 043719Tak Conner, for dit svar og indlæg!

Du har selvfølgelig bl.a. forstået,
at jeg IKKE er erfaren i markedet,
eller jeg har "kun" fulgt rimeligt
godt med - i få år. Jeg har heller
ikke viden og forståelse nok for,
hvordan der kan shortes, og hvad det
betyder for de forskellige partere?

Jeg forstår nu udmærket, hvor frustrende
det må have været for mange andre, med
meget større penge i klemme - end jeg, i f.eks. tilfælde ala., hvad du henviser til.

Jeg er enig i, at mange helt undervurdere,
hvor stor power der er i, at mange kan gå i
panik, fordi de bl.a. ikke kan vide, hvor
vildt store tab der kan ske, fair eller ej.

Jeg er faktisk mest forarget over, at
jeg nu også kan forstå, at mange helt sikkert
helt afholdes fra, at de igen rissikere samme
oplevelse og tab, og derfor helt stopper med at købe aktier, der kan shortes.

Jeg tror, at mange private investorer helt stopper med, at handler/investere i - aktier!

Ovenstående kan være èn af de væsentlige forklaringerne på, hvorfor Vestas er faldet så vildt meget i kurs, igennem så vildt langt tid.

Kh
Johnny
5/7 2011 20:57 actdk 243720Det du beskriver er jo præcist det "de professionelle" der tjener penge forsøger at opnå! Og som Conner fint beskriver så sker det ikke kun ved shorting, men også ved mark-ups.

Markedet er jo mere eller mindre et "zero-zum" spil, så hvis man vil tjene penge må det nødvendigvis være på andres bekostning. (der kommer selvfølgelig penge ind, vel især når det boomer og euforien er i skyerne - Vestas i 700?? - men der tages også penge ud)

Det har været betingelserne i aktiemarkedet siden altid, og det må man acceptere, hvis man vil være med..6/7 2011 01:14 nyjohnny 043728Hej act., tak for svar!

Jeg ved ikke, hvad "mark-ups" er, og
hvordan det fungere, ligesom jeg heller
ikke kender til åbenbart forskellige
short-muligheder, som Conner nævner?

Hvorfor acceptere noget, når det kan
skade alvorligt sunde virksomheder, generelt
lysten - for mange - til at investere i aktier, samt når mange private og tilfældige investorer taber stort på, at pengestærke investorer og medier - i samarbejde, kan sætte de normale markeds-krafter, og prisansættelses-årsager, ud af kraft?

Det bør vel ikke være, hvem/dem - som har flest penge, og/eller - frygt og trudsler, der bestemmer pris, eller Aktiekurs?

Hvis der - IKKE - er rimeligt retfærdige, fair og sunde "spille-regler", så bliver det ofte - som nu, uærligt, uretfærdigt, samt alvorligt skadeligt, eller værre - for de ramte, og for hele investerings-markedet.

Jeg hader uærlighed, uretfærdighed, samt alt anden råddenskab, derfor skælder jeg ofte ud, når jeg oplever noget, som jeg finder sygt, hvis jeg overhovedet kan komme til orde.

De folk, som tjener penge på uærlighed o.l., og de som finder løgn og svindel ok - i/ved - handel, investering og forretning, og/eller - folk - uden rimelig moral og samvittighed, de kan selvfølgelig ikke lide min person, og mine synspunkter mmm. Det er jeg bevidst om, og det må jeg leve med, når jeg blander mig.

Kh
Johnny
6/7 2011 08:57 Mouse 043732"Det bør vel ikke være, hvem/dem - som har flest penge, og/eller - frygt og trudsler, der bestemmer pris, eller Aktiekurs?"

Nej, men sådan er det. Det er ikke investoren med 100.000 på bankbogen, der styrer prissætningen for aktier, agurker eller noget andet. Det er tættere på den investor, der har 100 mia. på bankbogen - og det er vel ikke en gang nok.
Du kan godt tro mig, når jeg siger, at USA også har større indflydelse på verdens gang end DK. sådan er det nu en gang.

I forhold til Vestas: Allerede i det sene efterår begyndte de store udenlandske investeringshuse, at trække deres midler ud af Vestas. Det burde være en god indikator for dig som småinvestor på, at dem der arbejder fuldtids med udelukkende at analysere en håndfuld aktier, ikke har tillid til Vestas. Og igen: Det er den store pengepung, der bestemmer retningen for aktiekursen. Ikke din. Derfor: træk dig ud eller short.
Når de store trækker sig ud af en Aktie, er det vel naturligt nok, at en avis som Børsen anbefaler, at man trækker sig ud? Hvad havde du forventet? At de anbefalede aktien selv om de har viden om, at Vestas står foran (store?) udfordringer, og store investorer trækker sig ud? Det ville jo ikke være seriøst.5/7 2011 15:33 collersteen 043712Skulle Nordea anbefale køb af aktien, hvis de mener den vil falde? Så skulle de små private da nok blive gale i skralden.
Det hænger ikke sammen... og så synes jeg iøvrigt dit indlæg har en tone der ikke hører sig hjemme på ProInvestor. Men det er en helt anden sag. Det gør dog at dit budskab drukner og det bliver endnu mere umuligt at forstå..5/7 2011 15:52 troldmanden 043714Hmm nu synes jeg denne tråd begynder at tage en drejning som er og var helt unødvendigt.

Jeg tror jeg stopper her. For mig er det tydeligt du ikke har forstået Vestas casen og hvad der reelt set er lovligt.

Held og lykke med dine investeringer.
5/7 2011 15:53 Occam 043715Johnny, du har endnu ikke fremført nogen beviser!

Du synes, at det er mistænkeligt, at lemmingerne løber samme vej. Men det gør de altså tit.5/7 2011 18:19 actdk 143717Husk at Danske Bank i høj grad blot agerer mægler - dvs. udfører ordrer fra kunder. Det er derfor ikke nødvendigvis DB der har shortet VWS.5/7 2011 19:46 freja 543718Nyjohnny.

Nu har jeg tabt et ganske stort, for mig, beløb på en Aktie. Men derfor kunne jeg da aldrig finde på at melde nogen til politiet over den måde de har omtalt det pågældende firma på.

Når du har et tab på en Aktie, så har du kun to muligheder, et er at realisere tabet og undgå du taber mere, altså at sælge dine aktier. Den anden mulighed, det er at tro på aktien, beholde den i nogle år, indtil den når den pris du synes den skal have. Jeg bruger selv mulighed nr. 2 i det her tilfælde med mit tab.

Men helt ærligt. Det lyder ikke til du skal handle med aktier, du har ikke psyken, pengene eller forståelsen for markedet.

Du forstår ikke at diskutere, du starter et indlæg, og forstår folk så ikke hvad du vil, sviner du dem til. Se dine kommentar til LE.
Der er det gode citat der hedder: Behandle andre som du vil behandles.
Gør du det, så vil alle tale pænt til dig og måske have forståelse for nogle af de ting du kommer med.

Og så en sidste ting. Hvis du ikke har skriveadgang til et site, så siger det måske mere om hvordan du "taler" til folk når de ikke er enig med dig.

/freja.6/7 2011 08:46 gladilaaget 143731Johnny klynk klynk... vi har alle prøvet at tabe penge og når det sker er der én ting at gøre:

Gå ud på dit lokum, kig dig selv i spejlet og så ser du hvis skyld det er!!!6/7 2011 11:28 JensHorka 043736Johnny du er alt for emotionelt påvirket!

For påvirket til at handle rationelt på aktiemarkedet og for påvirket til at være modtagelig for råd, der bygger på almindelig økonomisk sund fornuft.

Det er en stensikker vej mod økonomisk ruin.

Du skrev for mere end et år siden flg:

>>Lige nu vil jeg hurtigt overveje, om jeg ikke bør sige til mig selv, at jeg har dummet mig mere end rigeligt, og lært mere end det, som jeg skulle, angående handel med aktier?6/7 2011 11:31 JensHorka 043737hov, en del af indlægget gik tabt.. Det fortsætter her:

Johnny du er alt for emotionelt påvirket!

For påvirket til at handle rationelt på aktiemarkedet og for påvirket til at være modtagelig for råd, der bygger på almindelig økonomisk sund fornuft.

Det er en stensikker vej mod økonomisk ruin.

Du skrev for mere end et år siden (24 februar 2010) flg:

>>Lige nu vil jeg hurtigt overveje, om jeg ikke bør sige til mig selv, at jeg har dummet mig mere end rigeligt, og lært mere end det, som jeg skulle, angående handel med aktier?6/7 2011 11:34 JensHorka 143738Vi prøver igen:

-Lige nu vil jeg hurtigt overveje, om jeg ikke bør sige til mig selv, at jeg har dummet mig mere end rigeligt, og lært mere end det, som jeg skulle, angående handel med aktier?- 24 februar 2010

Fik du nogensinde gjort det???

På mig virker dine investeringer (i fx Vestas og Cimber) meget følelsesmæssigt betonet: Du fatter sympati for et dansk selskab, der skal klare sig i konkurrencen fra de store og mener at aktier i selskaberne er et godt køb. Men det er jo ikke sikkert at alle andre er af samme mening, vel?

Når tilpas mange andre er af en anden mening og kun vil købe dine aktier til en lavere pris end du selv købte til, så må du overveje om det måske er fordi du har taget fejl. Det er dit ansvar som forvalter af de penge du investerer. Hvis du havde været modtagelig for input der gik imod dine sympatiunderbyggede forventninger til kursudviklingen, ja så ville du ikke have købt dig ind i Vestas eller Cimber.

Vestas har været et dårligt køb siden oktober 2009 og Cimber siden februar 2010. Du har derfor haft al mulig grund til ikke at beholde aktier i de to selskaber. Men i sidste ende er det jo din egen beslutning, og din økonomi der må tage konsekvensen.

Jeg tillader mig at gentage et par råd, jeg mener du kunne have brug for at følge - og gør det i den bedste mening:

* når du finder en Aktie du tror vil give et afkast, så skal det første du tænker over være RISIKOEN for at det kommer til at gå modsat. Kig på kursgrafen og se om tendensen er op eller ned på års/måneds/ugebasis. Den bedste prognose med størst træfsikkerhed man kan lave for vejrudsigten er at vejret imorgen nok bliver som idag. Helt alvorligt ment. Dette gælder OGSÅ for aktiemarkedet.

* accepter at det tager TID at lære hvordan man gør. Deltag i aktiespil, lav prøveporteføljer og se hvordan det udvikler sig. På et eller andet tidspunkt når du TROR at nu er du klar, til at investere igen, så start med en lille del af din kapital og se hvordan det går... hvis det for alvor klør i fingrene så nøjes med at købe for 10-15% af dit rådighedsbeløb.

Jeg vil ikke ønske dig held og lykke med dine investeringer - for sålænge du kun satser på dit held, er chancen for at dine penge ender i andres lommer stort set lig en. Men hvis du på et tidspunkt prøver med en rationel og fornuftsbetinget børsstrategi vil jeg håbe det går dig godt med dine dispositioner.

God vind herfra
JH6/7 2011 17:38 nyjohnny 143743Ihh du milde himmel, du lyder klog JH, alt for klog, synes jeg. Desuden skriver du nedladent!

Ja, jeg dummede mig med nogle meget små penge, da jeg startede med at forsøge handle lidt aktier, mest pga., jeg synes det er spændende og interessant at finde ud af, hvordan markedet og handelen fungerer.

Første nedtur kom, med første handel overhovedet, da jeg troede på, at SAS kunne vende udviklingen ved, at de skar hårdt ned i omkostninger og andet, eller jeg fandt deres strategi - for at genvinde overlevelses-mulighed - ret fornuftig.

Men jeg vidste end ikke dengang, at der hurtigt kunne komme en aktie- & kapitaludvidelse, hvilket skete kort efter, at jeg havde købt de første SAS-aktier. Så lidt vidste jeg, og så uforsigtig var jeg, også pga jeg ingen har at samtale med, og pga det var meget små-penge, eller ufarligt for mig at tabe.

Jeg har bl.a. haft aktier i Booing, Electric Artic (EA - eller lig. navn på spille-selskab).

Cimber købte jeg, da kursen var faldet vist ca. 35 til 40% under, hvad den blev opstartet med af pris/kurs. Det gik hurtigt op for mig, at Cimber var ren gambling, og der var snydt med at værdiansætte aktien fra starten af. Så igen, jeg solgte ret hurtigt - med tab.

Jeg har købt, og solgt, Vestas-aktien nogle få gange. Sidst jeg gik ind igen, var til ca. kurs 162. Igen sker det, at kursen - pt - er faldet så langt ned, jeg intet problem har med at erkende, at det kunne jeg ikke gætte, kunne ske.

"Ynk" - mig et vist sted, jeg har sgu IKKE "selv-medlidenhed, og det har jeg aldrig haft i min personlighed, som jeg selv vurdere det. Lige nu tænker jeg mht til mit tab på Vestas, og dermed på min samlede lille investering i aktier, at jeg må prøve håbe, at jeg kan beholde mine aktier længe nok til, at Vestas måske genvinder værdien.

Men ja, det irritere mig sgu., at jeg ramte så meget forkert, at der nu kan gå meget langt tid før, at Vestas måske igen er på kurs ca. 162. Men min kone, hendes søn, og min lille søn, de lider sgu ingen nød, grundet mine handlinger, de er alle på hyggelig ferie, og jeg er hjemme.

Altså, JH og andre, hvis I vil, at jeg skal lyste-, og orke, svare på jeres indlæg, så må I skrive om det/de problem(er), som jeg forsøger tage op, der INTET handler om min person, ej heller om mine penge, eller om mine evt. tab.

Jeg er TOTALT boycottet af alle nyhedsmedier, så jeg kan også helt undvære at skrive på PI!

Jeg er fuldt ud klar over, at ekstremt mange IKKE kan lide min person, og mine synspunkter mv.. Det er absolut IKKE spor hyggeligt at opleve, men det er ikke længere overraskende for mig, at jeg nærmest er hadet af utallige danske. Det gør mig f.eks. IKKE populær, når jeg orientere om, at jeg føler lede ved, samt afsky for, ALLE - danske etablerede politiske partier, og deres ledere, samt jeg IKKE kan lide, langt flest "almindelige" danske borgere.

Retur til sagen.

Jeg mener, at "shorting af aktier" er HELT EKSTREMT SKADENDE, som jeg har forsøgt forklare det, og KUN til gavn for forholdsvis få spekulanter og investorer, som jeg INTET sympati har for, tvært-imod.

Jeg kan ikke få øje på, at de få, som kan tjene penge pga shortning, de har nogen som helst positiv værdi for samfund eller Stat. TVÆRTIMOD!

Angående vurdering af Vestas, og af Vestas-aktien, så kan heller ikke jeg vide sikkert, hvad vil ske i fremtiden. Der er alt-alt for mange usikre og ubekendte forhold, politiske beslutninger, hændelser, årsager mv., der vil afgøre fremtiden. Jeg læser altså også f.eks. de historier om, at mange lande slet-slet ikke er langt nok fremme til, at energi fra bl.a. vindmøller kan tage hurtigt nok over, bl.a. grundet manglende udvikling af el-nettet.

Glem det, jeg tror IKKE en dyt på, at nogen af jer andre ved, hvordan det vil gå mht virksomheden Vestas, og mht udviklingen af aktie-kursen på Vestas.

Den aktuelle aktie-kurs for Vestas, forstår jeg ikke, at den skal være noget i nærheden af så lav, som den er det pt. Men jeg kender endnu ikke godt nok styrken af den skade, som meget "shorting", samt negativ omtale, skaber.

Som det før er skrevet, betyder psykologi meget, og der kan opstå endnu mere panik i aktionærer, hvis de føler sig truede. Nogle kalder det også "lemming-effekten". Dertil, hvor mangt tænker som jeg:

"NEJ SGU, JEG VIL IKKE FORÆRE FLERE PENGE TIL RØVHULLER, SÅ MÅSKE STOPPER JEG HELT MED AT KØBE AKTIER, ANYWAY DEM DER KAN SHORTES"?

Hvor mange med stort "gak" mon tænker ala.:

"NIX, jeg vil IKKE købe aktier, til langt højere kurs, end andre (nogle tænker røvhuller) har købt samme aktier til?

Jeg har før skrevet, at jeg tror, at dette er medvirkende til, at en i meget lang tid nedadgående aktie-kurs, ala. Vesta`s, den forstærkes af, at folk der har "brændt nallerne", de stopper med at købe denne Aktie. Kunde-potentioalet bliver mindre og mindre.

Ja, ja, på et tidspunkt vender det - logisk - mht aktiekurs-udviklingen, hvis virksomheden overlever, og hvis virksomheden giver overskud!

Som jeg pt vurdere det, er det langt mest sandsynligt, at virksomheden og selskabet Vestas, de vil få en absolut ledende, og sandsynligt også absolut førende, rolle i hele erhvervet/vindmølle-industrien.

Jeg tror rigtigt meget på, at energi fra vindmøller vil tage mere og mere over, fra de bestående energi-kilder ala. atomkraft og kulkraftværker m.v., også pga jeg tror, at der inden alt for længe findes på metoder, sådan energien - på god og smart måde - kan lagres, samt grundet prisen kan blive rimelig billig og konkurrence-dygtig, grundet mere og mere effektive vind-møller.

Min tro er, at tilhængere af VE-energi vil blive flere og flere, og de vil også blive stærkere og stærkere, sådan de forhåbentligt kan bestemme, at VE-energi HELT skal tage over.

Mit håb, og også min tro er, at energi fra vindmøller - om nogle år, HELT/næsten 100% - kan dække nærmest alt behov for energi, HVIS MAGTHAVERNE M.FL. VIL DET! Og nej, gøres det rigtigt, så tror jeg ikke på, at vi enkelte borgere, og familier, vil mærkes økonomisk - af nogen betydning, pga prisen fra vindmølle-energi. Måske endda tvært-imod.

Men klart, der vil f.eks. lokkes med MEGET BILLIG NATURGAS, hvis russerne ikke kan sælge nok. Men igen, hallo, skal Putin & Co. kunne true os med, at der lukkes for energien, eller prisen pludselig øges voldsomt?

Sluttelig, jeg har selv erfaret, hvordan forskning kan gøre en total forskel, også på liv eller død. Derfor gider jeg heller ikke høre på alle jer kloge, som lyder som om, at I ved, hvad forskingen kan gøre af fremskridt!

Anyway, JH, no bad feelings - fra mig, jeg kender dig ikke, så jeg kan nemt ønske dig i lige måde - God vind herfra!

ps. sorry, hvis jeg vrøvler noget, og skriver for langt, ja - jeg er slidt og udmattet, hvilket måske fornemmes. SLUT.

Vh
Johnny


7/7 2011 09:59 JensHorka 043754Det er ikke min mening at være nedladende - jeg har forsøgt at kommunikere klart og tydeligt for at undgå misforståelser.

Størstedelen af mit indlæg var et genoptryk fra en gammel tråd du selv startede for snart halvandet år siden (selvom din skriveadgang er inddrevet kan du vel stadig bruge søgefunktionen?).

Jeg ville bare gentage opfordringen fra dengang: Lad være med at købe noget der falder i værdi. Brug din energi til at finde noget der stiger i værdi. Istedet for at lede efter mere eller mindre plausible forklaringer på et kursfald der har været igang i lang tid.

De bedste hilsener herfra
JH7/7 2011 17:53 nyjohnny 043771Det er ok JH, no bad feelings!

Nu køber jeg jo, som alle andre,
ikke med vilje aktier, som falder
i værdi :- ).

Når man ikke kender godt min person,
så er det sikkert mega svært at forstå,
at jeg bliver stik tosset over forskellige
uretfærdigheder, eller endnu værre, f.eks.
når folk bevidst svindler, udnytter og skader
andre medmennesker, ala. kriminelle eller
ondskabsfulde gør det.

Måske umuligt at tro for langt flest, men
det handler normalt ikke mest om min person, mine tab, eller at jeg rammes, når jeg skælder
ud over noget, som jeg oplever som forkert at
gøre, fordi det skader andre mennesker.

Hvis nogen IKKE kan se nu, at Danske Bank er
usædvanligt aktiv omkring Vestas-aktien, og
køber stort og billigt ind, må der være manglende vilje til at erkende, hvad foregår.

Kh
Johnny


8/7 2011 07:58 oneofakind 343789Lige for at sætte et par ting på plads NY.osv!
DDB har altid været aktiv mht. handel i Vestas aktier, bla. grundet de mange DDB-kunder, der handler aktien. Herudover er DDB ofte på købersiden, når aktien bliver shortet af udlandet, og på sælger siden, når der foregår opkøb fra udenlandske brokere...!

AT "Børsen og DDB" på nogen måde skulle have et samarbejde mht. shorting og dårlige nyheder.. er ude i hampen!

Men når du nu har så mange erfaringer og indsigt i aktier og handel med disse.. er tiden vist kommet for dig, mht. TA-værktøjerne!

Med disse vil du undgå at købe test af modstandsniveauer og sælge på støtten :)

Der er vist ingen grund til at jeg forsøger at forklare yderligere.. men brug f.eks. nogle af de gratis grafikværktøjer der findes på nettet og se, om du ikke kan finde både støtter og modstande til en start..

Hermed kan du time dine entry og exits bedre end du indikerer du hidtil har gjort. Skulle du så få interesse for TA findes der mange og meget pædagogiske U-tube klip, tekster på dansk, og illustrationer, der kan udbrede dit kendskab til Teknisk Analyse..

Igen skal du blot huske på... at der ingen "konspirationer" ligger i at der handles kraftigt omkring "nogle" niveauer, medens der stille opsamles i andre... Det er blot udtryk for at mange bruger de samme redskaber når de handler aktier.. Follow the trend! Dont fight it!

Og god sommer!

mvh.TRÅDOVERSIGT
43705 Hej Johnny Et ..
5/7 10:33 TeamGarlic 0