Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Samtaler med en analytiker


43791 8/7 2011 09:07
Oversigt

Igår havde jeg den udsøgte fornøjelse at tilbringe hele aften med en af Danmarks mest interessante analytikere.

Det er altid noget der giver et rigtigt godt indtryk af hvad de institutionelle og de professionelle analytikere tænker om markedet og økonomien lige nu.

Jeg vil dele bare et få tal af de ting vi drøftede.

De portugisiske CDS er på vej op. De steg vildt ( 180 Basispoint ) igår. Det betyder at markedet for alvor tror at også Portugal er på vej i hullet. Grækenland er givet op. Der Spiegel havde tilmed en forside med Euroens død. Der bliver talt om at lave en Euro2 og så lade de ikke kreditværdige lande sejle rundt i den gamle Euro (1).

Den tror jeg af politiske grunde ikke så meget på. Jeg tror ikke euroen falder. Den politiske elite i hele Europa har simpelthen al deres krudt bundet op i Euroen, det bliver den sværeste begravelse nogensinde. Og hvilke befolkninger vil så gå med i en Euro2? Det bliver en umulig øvelse. Så vi skal igang med at klippe håret af deres gæld. Stemningen er generel rimelig dyster.

Pensionskassernes 4% garantiafkast står for fald flere steder hvilket kan få dem ind i aktier igen. Generelt er deres andel ret lav af aktier. Iøvrigt en sindssyg interessant samtale om den grundlæggende omlægning fra statspension til selv pension. Det er jo lidt af en revolution.

Kina. Boligbobbel. De hæver renten. Hvilket kunne tyde på at de prøver at bekæmpe en eller anden form for finansiel ustabilitet, hvilket ikke er lovende.

Brasilsien. Høj rente. 14%. De bekæmper overophedning.

US. Fører an i den globale valutakrig og har held med det, ligesom den svenske vækst i høj grad skal ses i sammenhæng med deres valutapolitik.



8/7 2011 10:17 McJanus 143795



Vi er som investorer alt for fokuseret på den enkelte akties businesscase og glemmer helt verden omkring i virkeligheden sidder på den overordnet styring.

Som når Vestas, Genmab, Danske Bank mister 50-80% kursværdi på trods af at virksomhedernes ledelser introducerer styrket forretningsstrategier.

Likviditeten blev stærkt beskåret under finanskrisen og selv i dag hvor (vi tror) vi er på vej op af hullet, så er mange traditionelle stor-investorer som bl.a. pensionskasser stadig usikre og bange, hvorfor de er søgt i 'sikker havn' ... obligationer. Det giver forsat likviditetsmangel i aktiemarkedet og på grund af de udeblevne købere ligger aktiekurserne forsat lavt.

Det er ikke en konspiration ... det er blot en naturlig mekanisme.
Det er ikke overordnet aktierne, der er 'shortet' ... det er pengene der er 'short'.
(med reference til øjeblikkets mest aktive tråd her på debatten).



8/7 2011 11:37 TeamGarlic 143797



Godt indlæg, AKA ! Tak for det !
Brasilien: for stærk Real pga. indstrømning af penge. På den ene side vil du gerne have vækst, men det kan også medføre overophedning, som du skriver.

Sverige var dygtige til at få "devalueret" den svenske krone, så de blev mere konkurrencedygtige. Modsat DK så har de også lavet "samfundsreformer", som de nyder godt af nu. DK har mistforstået det manglende ja til Euro'en - det betyder IKKE et ja til fastkurs over for Euro'en. Det er dumt at fraskrive sig dette våben, men det skal benyttes med rettidig omhu.

EUR'en ER et politisk projekt og intet andet. Ellers var SydEuropa aldrig kommet med. Røster snakker om en NEURO for de nord-europæiske lande, hvor vi er mere ens i kulturen.




8/7 2011 11:57 Conner 343798



Ja, man kan blive lidt rundforvirret af gældssituationen i PIIGS landende. Hvem skal redde dem ? Nåe jo, EU, IMF og Kina. EU er jo dig og mig, men er vi interesseret i at blive ved med at spytte i et stort hul. Danskerne gør ikke stor modstand, men tyskerne, som er et af de store lande, er ikke så villige. Her taler vi om den almindelige tysker, men politikkerne ligger under for presset. Franskmændene ved jeg ikke så meget om, men jeg har på fornemmelsen, at politikkerne gør hvad de har lyst til, så der er nok ikke så meget at frygte fra den kant. Alt i alt EU gør hvad der skal til. IMF skal også nok stå klar, for ikke at aktiemarkedet kører i bund, for kører det ned, så kører realøkonomien samme vej. Kina laver hjælp til selvhjælp, så længe de har mulighed for det, vil de spytte i kassen.

Her kommer vi så til min kæphest. Kina er dem der har trukket læsset igennem finanskrisen. De har kørt deres egne QE kampagner, dog på en anden måde end USA. De har opfordret bankerne til at låne ud. Når der kommer en opfordring fra toppen, så klapper man hælene sammen og gør som ønsket. De lokale kommuner har så skruet nogle selskaber sammen, som kunne stå for bygning af boliger,infrastuktur m.m.Kommunerne har så tjent penge på jordsalg. De selskaber der er blevet oprettet, kæmper med en massiv gældspukkel. Når man ser på Kina´s gæld er den ikke voldsom, på hukommelsen så er den 20% af BNP. Der hvor problemet er, er al den private gæld der er oprettet. Der kommer nogle officielle tal om gæld i Kina, men det skal nok tages med et gran salt. Jeg har flere gange linket til deres gæld, senest et par tråde længere nede. Kina har hævet renten flere gange over det sidste år, for at bekæmpe inflationen, som måske er en følge af QE i Kina og USA. Der er kommet en rigelighed af penge, og en vilje til igen at investere og ikke mindst spekulere. Råvarer og madvarer stiger i pris, om det er spekulation eller reel efterspørgsel er svært at svare på, men det er nok en kombination. Som følge af rentestigningerne falder væksten i Kina, men de har meget at tage af, så det sker der ikke det store ved. Problemet er at styre, hvornår de skal sænke renten igen, og om det er muligt at holde inflationen nede, samtidig med at have et ønske om, at have så meget magt, som det ser ud til, at de vil have. Det kan vise sig at være et tveægget sværd.

Lige en sidebemærkning, jeg læser lidt i en bog der hedder Finanskrisen. Deri bliver der nævnt noget om at tilbage i 1907 blev en mand fanget på det forkerte ben, da han ville presse nogle, der havde shortet en Aktie. Det mislykkedes, så han gik fallit. short er altså ikke en ny opfindelse.

Pc er ved at løbe tør, så bær over med stavefejl :−)

Mvh



8/7 2011 12:08 Conner 243799



I forvirringen over manglende batteri, glemte jeg da helt konklusionen :−)

Hvis Kina render ind i store problemer, så anser jeg der for meget sandsynligt, at verdenen løber ind i stilstand/recession.

Mvh



8/7 2011 12:35 043801



Der er ingen tvivl om at rigtigt mange af de Equity Story der løber rundt har at gøre med vækst på emerging markets. Kig på GSK seneste 4 kvartalspræsentationer. Det handler om at få salg og mandskab over i emerging markets, så væksten i omsætningen kan komme derfra.

Sker det ikke vil det nok være et sell off nok en gang fra de institutionelle



TRÅDOVERSIGT