Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tid til status - og nok også kærtegn (Rally i US)


4425 12/3 2009 21:37
Oversigt

Jeg har i et stykke tid. Og desværre også i et stykke tid for hurtigt, troede på at vi skulle have et Rally anført af bankaktierne. Desværre kom der en del på tværs med både AIG,LLoyds og Citi´s kvabbabelser.

Det er timen hvor de allersidste credit-crunch/CDO lig vælter ud af skabet, eller bliver støvet af og får tøj på af en omgang mark-to-model, basel II eller hvad det nu altsammen hedder.

Rygterne om at AIG ville trække hele den Europæiske banksektor var nærmest lavmålet af panik, dårlig stemning og generel kapitulation.

I går havde vi en god tråd der på den tekniske front også mener at kunne sige at vi nu skal igang med en optur INDEN den sidste nedtur.

GM´s udmelding om at de IKKE behøver 2 mia. i finansiering ser jeg som et potentielt turning point for stemningen i markedet. Spørgsmålet er om noget kan ødelægge det?

Som vi også har talt om herinde så vil vi nu skulle igang med håndteringen af konjunkturcyklussen, recessionen. Det der har været det springende punkt for mig er, hvornår vi kommer derhen til. Fordi den sidste meget grimme periode har været fuldstændigt umuligt at investere udfra på fundamentals.

Når vi kigger tilbage på det om nogle år, så tror jeg at vi vil se at denne krise i virkeligheden har destrueret en meget central business model. Nemlig lånefinansieret vækst. Dette gælder både for virksomheder og for private.

Spørgsmålet er så (hvis jeg har ret) hvis vi skal tilbage til et markedet hvor vækst finansieres og skabes gennem Organisk vækst.- hvem vil så kunne drage fordel af dette. De firmaer der kan det vil drage massiv fordel af at selv solvente firmaer, som opererer ud fra en lånemodel, simpelthen går nedenom og hjem, selv hvis de er solvente.

Så derfor mener jeg at vi skal have udkig efter firmaer med høj organisk vækst, stærkt hjemmemarkedet og lav gæld. Nu siger jeg bare Kina. De kan blive de helt store vindere.

Hvad mener I? Jeg kunne godt tænke mig at høre forslag til investeringer som opfylder de 3 kriterier. Lav eller ingen gæld, høj organisk vækst, stærkt hjemmemarkedet og gerne også et superbrand.




12/3 2009 22:58 Track 04437



Jeg er rimelig enig i dine umiddelbare betragtninger om at fremtidig vækst er nødt til at være organisk og at vi er nødt til at se mod Asien, som har ikke har glemt at spare penge op, som kan investeres og har en misundelig lav gennemsnitsalder. F.eks. Cambodia på 21 år. Lav gennemsnitsalder betyder arbejdskraft. Vi får nok ikke noget foræret gennem finansiel gearing længere - nu skal der arbejdes, som i gamle dage.

Væksten er også nødt til at være drevet af innovative produkter som er konkurrencedygtig på pris, dvs. produkter der skaber besparelser og værdivækst. Det kræver så igen dygtig ledelse på alle niveauer.

Landene i Asien er lidt forskellige når det gælder de forskellige parametre: Gennemsnitsalder, opsparing, innovation (uddannelse) og dygtig ledelse (uddannelse). Uden at jeg kender landene fuldstændig i dybden, så synes jeg de kendetegnes nogenlunde som:

Kina: God opsparing, dygtig ledelse, men høj alder og kritiske vandforsyningsproblemer

Japan: God opsparing, men dårlig ledelse/konkurrencedygtighed og høj alder

Singapore: God opsparing og veletableret logistikcentrum

Taiwan: Innovation og dygtig ledelse

Cambodia: Lav alder - 21 år, lav værdisætning af jord/selskaber

Vietnam: Dygtig ledelse og innovativ - både Intel og Microsoft har afdelinger i landet

Thailand: Selskaber lavt værdisat

Hvis vi sammenligner med USA og Europa og deres aldrende befolkninger, så står vi dårligt.

Måske man skulle satse på en ETF med en kurv af Asian Emerging Markets.

Jeg er helt sikker på at vor flittige "arbejdshest" og fundamentalanalytiker LE kan bidrage med mere substans omkring de forskellige lande.



12/3 2009 23:13 Track 04440



Indien: Lav alder, god opsparing (guldsmykker :)), uddannet og utroligt innovativ befolkning, delvis dygtig selskabsledelse, men stokbureakratisk politik. Vandproblemer i Nord-Indien, hvor bl.a. Delhi ligger. Mine indiske venner har en skarp forstand.



12/3 2009 23:17 04441



Spændende også at se på det på den her måde. Godt input track. Hvad tænker du om konkrete firmaer...Jeg må tilstå at jeg hader at handler i indeks og derivater. Det første er for kedeligt og det andet ALT for spændende.

Jeg kunne godt tænke mig noget kinesisk, og indien er også super interessant.



12/3 2009 23:32 Track 04445



Jeg handler ikke rigtig asiatiske selskaber, så der kunne LE sikkert give et mere konkret input. Det skal dog siges, at jeg ville lytte lidt til Jim Rogers og Marc Faber, når det gælder hvilke Asiatiske kandidater, man kan holde øje med. Jim Rogers anbefaler specielt firmaer som arbejder med vandforsyning, landbrug/mejerier og lign (men det ved du sikkert - han gentager jo sig selv notorisk i interviews). I hans sidste bog "A Bull in China", nævner han flere sider med interessante selskaber. Se link nederst. Marc Faber anbefaler især veletablerede Singapore selskaber, som han nævner i sine 2 nyhedsbreve - http://www.gloomboomdoom.com/portalgbd/homegbd.cfm .

Dette er et par tilfældige Singapore REITs og Thai Beverage - ikke noget særligt vildt.
Y92:xses
STI.I
K71U:xses
C2PU:xses
BU5U:xses

Men Marc Faber fremhæver mest råvare-/teknologiselskaber i øjeblikket: BHP, RIO, Freeport, Nova Gold, Intel, Cisco, MS, Yahoo.

Han har endnu ikke anbefalet SMI:xnys, som jeg synes virker lidt interessant.

http://www.amazon.com/Bull-China-Investing-Profitably-Greatest/dp/0812977483/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1236889216&sr=8-1



12/3 2009 23:34 Track 04449



Heheh love those customized Ads by Google - nu har vi ovenover "Thaikvinnor för bröllop" LOL



12/3 2009 23:35 04451



Lovs it. Got a get me one :−)



13/3 2009 00:00 Solsen 04460



Skal vi vædde på at futurene er røde i morgen :−)

Vanvittig kursudvikling i US på realtivt spinkel volumen. Sikkert shortere der er bange.



13/3 2009 00:04 04462



ja der kommer noget vildt short covering med ref. til diskussionen om at forbyde shorting.



13/3 2009 00:54 Track 04474



Video Jim Rogers: Worried About Water (China)
http://www.cnbc.com/id/15840232?video=1052338256&play=1



13/3 2009 01:29 Track 04480



akademiker, jeg ville foreslå dig, at se på følgende ETFer, som jeg fornemmer er noget der måske kunne passe til dit temperament/investeringsstil, som jeg opfatter som ikke for vildt og noget som ikke hindrer dig i dit arbejde - rent buy and hold.

Symbolerne er hentet fra Saxo trader:

EDC:arcx Emerging Markets USD, 3x (den er småvild) 10% op idag
EWS:arcx Singapore USD
M9SB:xetr Rogers Agriculture weighted EUR
M9SC:xetr Rogers Metals EUR
DBA:arcx Wheat, Corn, Soybean, Sugar USD
DBP:arcx Prec. Metals USD
GDX:arcx Gold Miners USD
OIH:arcx Oil Services USD
RXL:arcx Ultra Healthcare USD

UDN:arcx Bearish USD som evt hedge, men det tager noget tid endnu før USD falder. Tidligst sent på året - tror jeg.

Bemærk at sugar ligger i kurs 13 og inflationsjusteret ligger dens ATH i ca. 200. Potentialet er til at føle på - Rogers pjatter ikke helt, når han snakker om sugar.

I det hele taget tror jeg disse ETFer er gode buy and hold for passive/pensions investorer over de næste 10 år.

Timingen af købet ville jeg mene er slutten af året, når vi har gennemført endnu en stor korrektion i SP500. Men det bør man selv vurdere til den tid. Hvis markedet driller, så drypkøber man en slat hver måned i hele 2010. Drypene skal bare ikke ædes op af transaktionsomk. selvfølgelig, så måske bare købe en ETF af gangen hver måned.

Evt valutahedging kan overvejes med terminskontrakt, evt. med AUDUSD long, AUDEUR long, USDNOK short, EURNOK short. Jeg tror AUD og NOK bliver nogle af de få stærke valutaer fremover, pga. deres eksponering mod råvarer. GBP bliver smadret over de næste år. Hedging er ikke bydende nødvendig, idet råvarer bør stigende mere end USD bør falde.

EDC http://finance.yahoo.com/q/hl?s=EDC kan sikkert trades lidt de næste uger, med evt. køb mandag eftermiddag efter en lille tiltrængt korrektion i USA i morgen og mandag. Jeg tror vi kommer op mellem 800-820 på SP500 før påske og måske helt op til 850 efter påske. Ved 810-820 i SP500 ville jeg tage profit i EDC. Selvfølgelig altid på eget ansvar.



13/3 2009 01:14 Kongkurs 04478



vender tilbage. Ingen tvivl om det. Der er destrueret så store værdier, at det vil tage mange år at reetablere dem.

Gældsfinansieret expansion vil blive dyr og vanskelig, så jeg er ening i at selskaber med højt cashflow, lav gæld, stabile markeder bliver vinderne fremover.

Organisk vækst bliver igen måden at vokse på, og der kommer ekstra fokus på omkostningerne. Det er slut med alt frynset som hjemmearbejdspladser, gratis sygeforsikringer osv. betalt af arbejdsgiver. Lønnen skal ned i EU hvis vi skal være konkurrencedygtige.

Energi bliver de næste 10-15 år det største vækstområde, alternativ energi altså. Olieprisforskrækkelsen har sat sig dybt i mange, og folk står på spring for at hoppe på el-biler, passivhuse, solceller, varmepumper osv.

Logisk nok - prøv at tjeke jeres eget totale energiforbrug - det batter så sandelig til noget, og vores nuværende levevis kan umuligt dækkes 100% af VE.
Så der kommer store omlægninger i livsstilen, og alle må klare sig med mindre energi, men det er også mulig uden store afsavn. Det er ikke mere end små 100 år siden at de felste hjem oplystes af petroliumslampens snkæ og man varmede sig ved kakkelovnen.



13/3 2009 01:37 Track 04481



Jeg tror også på fremtiden for Energihuse. Herunder har jeg lånt et af mine egne indlæg fra EI for de som ikke har set det med anbefaling af en top professionel bog om temaet.


Indsendt af : Track (#2547) - Blog - Tilføj skribentfilter
Oprettet : 12-01-2009 12:36:31 - Link til indlæg
Indlæg nr : 178376.4 - Læs indlæg senere - Læg i arkiv
Overvågning : Få e-mail når indlægget besvares

Om aktie : Indlæg om NZYM-B - Tilføj til aktiefilter

Norbert Lechner har faktisk forfattet en professionel arkitektbog med en omfattende, velstruktureret og absolut genial gennemgang af temaet. Bogen er rig på gode og letforståelige illustrationer og mange spændende eksempler på bygninger kloden rundt, som er designet efter "selvforsynende" principper. Dvs både i varme, kolde og tempererede klimaer. Principperne er især anvendt på stort byggeri, men er også anvendelig på familiehuse. Velfac http://www.velfac.dk/Global/Bolig_for_livet experimentet bygger på nogle af bogens principper.

Jeg købte for nogen tid siden den 2. udgave "Heating, Cooling, Lighting: Design Methods for Architects": http://www.amazon.com/gp/product/0471241431

I mellemtiden ser det ud til at den 3. udgave er udgivet "Heating, Cooling, Lighting: Sustainable Design Methods for Architects ":
http://www.amazon.com/Heating-Cooling-Lighting-Sustainable-Architects/dp/0470048093/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1231758962&sr=8-1



13/3 2009 01:48 Kongkurs 04482



Interessante links til bøgerne. dem skal jeg have set nærmere på.

Nej - jeg er ikke i tvivl om, at den nuværende krise er startskuddet til en "trendvending" i livsstil, og det bliver meget interessant at følge fremover.

De første virkninger kan allerede ses i forbrugsmønstrene - campingpladserne melder om 20% stigning i bookingerne i 2009.

Andre trends vil være, at overforbrug (Shopaholics) bliver yt, blærerøvsbiler med 4-hjulstræk og over 4 cylindre bliver yt, enorme huse bliver yt.

Nærhed, community feelings, økologi, VE og det at være selvforsynende bliver in.

Sjovt nok, er det endnu kun relativt få at de større firmaer der har fanget den 100%. F.eks. kan Velux kun levere et vindue med indbyggede solfangere til varmt vand, men ikke et med indbyggede solceller. Jeg skal ellers bruge 12 af dem, men det laves ikke standard.




13/3 2009 01:55 Track 04484



Producenter af energisparende produkter er nogen sløvpadder - der forskes bl.a. for lidt.

Her er et sol-overtræk til dine vinduer.

Fleksible plast-solceller skal masseproduceres på seddelpresse
http://ing.dk/artikel/96996-fleksible-plast-solceller-skal-masseproduceres-paa-seddelpresse



13/3 2009 02:04 Kongkurs 04486



Hvis man vil følge hvad der rører sig inden for al energi er det godt at se forbi her:

http://www.321energy.com/



13/3 2009 02:07 04487



Ah denne tråd illustrerer så meget behov for at kunne give point til besvarelser.....fede svar..THX!



13/3 2009 02:11 Track 04488



Rent cool - også nuclear!



TRÅDOVERSIGT