Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Folkekirken/ uddannelse ...


44433 Conner 28/7 2011 13:28
Oversigt

Nu bor jeg ca. 5 km fra en kirke i en mindre provinsby. I provinsbyen foregår al handel, sociale aktiviteter, sport m.m.
Nu skal min datter så konfirmeres. Datoen bliver ændret, af årsager jeg ikke kan huske, så det oprindelige bestilte sted er optaget den nye dato - det løser vi så. Så får vi besked på, at hun skal kofirmeres i en landsbykirke som ligger 2-3 km hvorfra vi bor, sammen med én anden konfirmand. Datteren melder ud, at så skal hun ikke konfirmeres. Her glæder faderen sig, en datter der kan sige fra :−). Nå, men præsten har ferie, så vi må vente. Nu tre uger efter er han så tilbage, og vi løser blot sognebånd, så går det også, og hun kan så blive konfirmeret sammen med kammeraterne som oprindeligt planlagt. Han siger, at han er lidt forsigtig med, blot at sige ja til alle, da det ellers tømmer de små kirker.

Så kommer vi endelig til det. Vi betaler ca. 1% i skat til folkekirken. Hvad med at lukke alle de små kirker, eller i det mindste tage diskusionen om, om vi er villige til at betale for det. Det foregår pr. automatik, så ingen tænker over de store summer, der bliver brugt til noget, som blot er der. De danske kirker, er en del af den danske kulturarv, så man lukker ikke bare en kirke. Der skal ikke herske tvivl om, at de er bevaringsværdige, men er det nødvendigt at beholde dem alle, og er de evt tilbageværende nok til, at vi bevarer kultutarven for eftertiden.

Kan vi spare f.eks. 0,5% på folkekirken, så har vi rigtig mange penge til f.eks forskning og uddannelse. De milliarder vi kunne spare på folkekirken, er der mange folkeskoler, gymnasier, tekniske skoler, universitet osv der kunne have rigtig stor glæde af. En glæde der vil komme den nuværende generation til gavn, i kraft af forhåbentligt højere og bedre uddannelses niveau. Senere generationer i kraft af den viden og inovation, som disse bedre og højere uddannede mennesker kan tilføre samfundet.




28/7 2011 13:30 Conner 044434



Skulle have været under lounge - beklager :-(



28/7 2011 13:49 Gobe 044440



Frigør kirkerne fra staten og lad de, der bruger dem, selv betale.

Kirkerne står gabende tomme og kan helt klart anvendes til andre formål.

Er selv udtrådt af folkekirken for mange år siden.
Det er resten af min familie også !

Måden, som den "forening" indmelder sine medlemmer på, finder jeg direkte ulækker !

Gobe



28/7 2011 14:12 Conner 044442



Vi betaler allerede selv via kirkeskatten, men jeg ville gerne hælde den ekstra halve procent over i uddannelse.

Du Gobe, skulle så af med 0,5% mere i skat :−)

Mvh



28/7 2011 16:31 vouskootia 044456



Jeg er også meldt ud af den klub (blev der længe pga. forældrene og et lille lokalsamfund).

Btw. kirkeskat beregnes vist ikke af aktieindkomst?

Stemmer også for at adskille stat og religion 100% (og fjerne alle tilskud og sære ordninger).

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-14135523



TRÅDOVERSIGT