Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Arzerra vs Rituximab vs Obinutuzumab mfl


44776 leoloo 7/8 2011 11:07
Oversigt

Vi ved at Rituximab ryger off patent i 2015 og at markedet til den tid bliver oversvømmet med biosimilars, der med garanti ikke koster en brøkdel af hvad rituximab sælges til idag.

Vi ved også at der pt foregår et gigantisk fase III studie med Obinutuzumab vs Rituxan og Chlorambucil i CLL. (Obinutuzumab AKA GA101, AKA RO5072759 er en fully human udgave af Rituxan med en evne til at at slå hvide blodceller ihjel der ligger mellem 5 gange og 100 gange højere end traditionel Rituxan). Lidt om studiet med mere end 268 hospitaler og klinikker som deltagere:

http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01010061?term=RO5072759&rank=2

og et andet studie i CLL:

http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01300247?term=GA-101&rank=3

Mere om Obinutuzumab:
GA-101, a third-generation, humanized and glyco-engineered anti-CD20 IgG1 mAb, for the potential treatment of B-cell malignancies. Compared with classic type I CD20 antibodies (eg, rituximab), GA-101 binds with high affinity to the CD20 type II epitope, resulting in the induction of antibody-dependent cytotoxicity that is 5- to 100-fold greater than observed upon treatment with rituximab.

GA-101 also exhibits superior direct cell killing properties than rituximab. In preclinical studies, GA-101 was significantly more potent and effective in depleting B-cells than rituximab, and induced dose-dependent antitumor activity, complete tumor regression and improved long-term survival in xenograft mouse models of B-cell malignancy.

In a phase I/II clinical trial, GA-101 had a similar safety profile to rituximab, and exhibited promising efficacy in patients with relapsed/refractory CD20-positive lymphoid malignancies. At the time of publication, phase I/II trials for GA-101 were ongoing in B-cell malignancies.

Based on preclinical and preliminary clinical data, GA-101 appears to be a promising therapeutic agent for CD20-positive B-cell lymphoid malignances, including non-Hodgkin lymphomas and chronic lymphocytic leukemia.

og mere endnu: http://ash.confex.com/ash/2010/webprogram/Paper32786.html

Nu ved vi ikke hvornår Obinutuzumab er klar med data fra fase III studiet og hvornår de i tilfælde af gode data kan indsende registreringsansøgning hos FDA. Men det ligner en perfekt timing, når vi tænker på at Rituximab ryger off patent i 2015. Selvfølgelig kan de ikke bare brage ind i det hav af andre indikationer som Rituximab har godkendelse i, i, men man kan vel formode at Roche/Genentech har en ide om at de med årene kan indtage indikationerne en efter en, samtidig med at der kan sælges off label i disse indtil godkendelserne foreligger.

Med tanke på specielt afvisningen af Arzerra fra NICE i England, samt den, i hvert fald set herfra, meget træge penetration af Arzerra i CLL 3rd line, her hvor vi har knap 600 dages kendte salgstal, så kunne man få den tanke at myndigheder og nøglepersoner på klinikker og hospitaler undlader at behandle med Arzerra, netop med tanke på scenariet som er skitseret ovenfor. Uanset at Arzerra er et nøk mere effektivt og har en bedre sikkerhedsprofil end de stoffer der sælges idag. NICE afvisningen bundede jo også i at de i deres cost/benefit analyse ikke fandt at forskellen mellem Arzerra og andre stoffer på markedet var så markant at det var det værd at tage Arzerra ind.

Kan man med andre ord forstille sig at Arzerras udfoldelse bliver offer for en slags dårlig timing, at stoffet bliver fanget i en form for tidslomme når vi tænker på de stoffer der var/er/kommer på markedet?

Jeg ved at det er en udbredt holdning at man skal have tålmodighed og at Arzerras udfoldelse i CLL skal ses over år, ikke måneder. Men har vi ret beset ret mange år at vente i, inden stoffet bliver overhalet indenom?

vh7/8 2011 16:48 gentogen 044791Ifølge dit eget link er tidsplanen for fase III studiet med GA-101 denne:

Estimated Enrollment: 786
Study Start Date: December 2009
Estimated Study Completion Date: March 2022
Estimated Primary Completion Date: March 2022 (Final data collection date for primary outcome measure).

Da Genmabs fase III (godt nok uden direkte H2H med Rituximab) forventes at levere primære data marts 2013, så er der vel lidt tid at løbe på.

Så der kan vel lige så godt ske det, at GSKs timing er perfekt.

Nu kan jeg ikke lige huske de nøjagtige prekliniske data for ofatumumab, men
jeg mener at have set tal, der godtgør, at ofatumumab i laboratoriet også er MANGE gange mere effektivt end Rituximab.

Bortset fra det, så er det naturligvis særdeles fornuftigt at være opmærksom på konkurrenterne. Ingen tvivl om det.7/8 2011 17:11 Solsen 044795GA-101 slås med safetyproblemer så måske ikke derfra vi skal se truslen.

Generics ser umiddelbart mere farlig ud i mine øjne - men i RA og MS tolereres ikke ret megen støj. Så hvis Ofab virker her kan de være rolige for at generics ikke tager dette marked.TRÅDOVERSIGT