Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SAS


45279 Conner 17/8 2011 21:26
Oversigt

Tallene i parentes er for samme periode året før. Hvis man lader blikket løbe ned over tallene, så
kan man ikke undgå at blive imponeret, jeg gør i hvert fald. Og husk lige på at det er for et kvartal.

De skriver også at enhedsomkostningerne er faldet 23% - solid rationalisering.

De tager tre forbehold ift resten af året-
De tager forbehold for brændstofpriserne. Flere ting gør at de nok ikke bliver skyhøje, bl.a. den usikkerhed er der pt, samt ingen har interesse i alt for høje priser. De tager også forbehold for øget kapacitet på markedet samt global økonomien. De ser således frem til en positiv EBIT for hele året. Meget sober og forsigtig tilgang, ingen opjustering selv om tallene, som de ser ud nu, er rigtig gode.

SAS kører rigtig godt, Widerøe kører endnu bedre, men Blue 1 kører rigtig dårlig, der lukker de det meste af det europæiske rutenet.

Fyld endelig på, for jeg synes det er rigtig godt gået, men .....lad os lige få det negative med også. Indspark er velkomne, inden jeg bliver for overstadig :−)

Mvh

SAS og LH, SAS DKK.CO




17/8 2011 23:52 McJanus 145282



Det har været en meget lang tur ned og de har arbejdet hårdt på at komme på fode igen. Rigtig mange har dømt dem helt ude, men bliver selv analytikerne (måske undtaget ham fra Sydbank) blændet af det klare lys ved udgangen af tunnelen.

Jeg ser virkelig frem til deres nye strategi med endnu større fokus på kundeservice og udskiftning af de gamle MD 80/83/90.
Tror nogle af dyderne fra Jan Carlzon's tid er på vej tilbage.



18/8 2011 16:02 Conner 145325



Tak for svar McJanus. Det ser ud til, at vi kun er to tosser der ser det positive. Jeg havde nu gerne set nogle negative kritiske briller på sagen.

Når jeg læser igennem, så er jeg ganske enig, det lugter lidt af Carlsons dage. Den gang var vi rigtig stolte af SAS som skandinavisk selskab.



18/8 2011 17:25 McJanus 245327



For mennesker i al almindelighed uden for branchen ses der ingen fremtid for andre end lavprisselskaberne. Og blandt investorerne udenfor branchen har selv lavprisselskaberne ingen fremtid. Om 5 - max 10 - år er samtlige airlines gået fallit.

Sådan rundt regnet

På trods af al skepsis så er der i dag omkring 19.000 passagerfly i drift verden over, og Airbus og Boeing er enige om at det tal stiger til det dobbelte i løbet af de næste 20 år.
(De forventer iøvrigt at nye fly med plads til 150+ passagerer primært skal bygges af dem og en kommende kinesisk konkurrent, som de hver især er tvunget til at overføre viden og teknologi til for at kunne sælge fly der i disse år).

Konkret har SAS vist at de kan operere på et marked hvor alles øjne er rettet mod lavpris selskaberne. Det har taget lang tid og investorerne har i hele foløbet været mere optaget af om de gik konkurs eller blev opkøbt.

Jeg håber at SAS snart er stærke nok til at bestemme om de skal indgå som del af Lufthansa og i givet fald hvornår og til hvilken pris.




20/8 2011 11:06 masha 145379



Ikke helt. Efter mindts 40 besøg i loungen i år og mindst 20 ture med SAS i år må jeg sige de har gjort min tidligere holdning og vurdering til skamme. Det interessante er vel også at de nu har vundet "tid" eller rettere at Lufthansa har. Austrian og Brussels købene er nu fuldt integrerede in LH-strukturen og de er vel sådan set klart til næste step. Her må man så sige at de mangler SAS's skandinaviske struktur (mens de kan lukke linjer ned hvor der kollideres).

Ifald de eksterne forudsætninger ikke ændres fundamentalt snakker vi jo altså en PE på 4-5 stykker - alt andet lige. Og jeg mener såmænd at SAS efter de mange års rystetur vil kunne klare en recessions-turbulens - allerede nu er væksten i dele af Skandinavien ikke imponerende.

Så du kan komme mig oveni listen af positive - eller - naive optimister :)



TRÅDOVERSIGT