Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rare Earth prisfald


45456 Aspekulant 23/8 2011 00:09
Oversigt

Det kan være svært at følge med i udviklingen af priserne på rare earth, hvis man blot læser overskrifter og artikler om branchen, og de forskellige nyhedsmedier fortæller stadig om enorme prisstigninger. Priserne er dog begyndt at falde, og for nogle af stofferne endda rigtig meget fra toppen, som vi så ud til at ramme i midten af juli til den 1. august, afhængig af RE element.

En af de eneste hjemmesider der tilbyder priserne er metal-pages.com, men det kræver et abonnement, som koster flere tusind kroner om året. Man kan dog ved at gå ind på følgende side og klikke på de enkelte elementer, få vist en lille graf over prisudviklingen siden februar for denne. Prisen der oftest refereres til er "Oxide 99% min FOB China".
http://www.metal-pages.com/metalprices/rareearths/

Andre sider hvor man kan finde priser er dachacapital.com, lynascorp.com og avalonraremetals.com, som jævnligt opdaterer deres priser. Dog ikke med historik, så jeg har noteret dem ned i mit lille regneark de sidste par mdr. Lynas opdaterer deres priser hver mandag, og dacha som regel hver fredag. Jeg har vedlagt et billede af prisudviklingen siden slutningen af juni, og man kan se at de 8 RE elementer som Lynas viser priser på, er toppet den 1. aug eller tidl. - ingen stigninger i august (se nederst).

Lanthanum og Cerium er faldet 24-25% i august måned indtil videre, og dysprosium er faldet ca 16% mens Europium og Terbium er faldet ca 7%. Altså ret store fald i priserne, men medierne skriver stadig om de højere priser. Jeg tror snart vi vil se en stribe af artikler sætte fokus på faldet i priserne, især hvis de fortsætter, og det vil måske give lidt kursklø til de vestlige mineselskaber som molycorp, lynas og de andre.

Molycorp kom forøvrigt med et rigtig godt Q2 regnskab den 11. og jeg fik heldigvis taget profit omkring kurs 61. Jeg har ingen RE aktier lige nu, da jeg håber de faldende priser kan give et bedre entry længere nede.

Jeg postede for nogle uger siden lidt om produktions prognoser for bla Molycorp, og værdien af den produktion til priserne per 1. august - her er et link:
http://www.proinvestor.com/boards/44602/Avalon-og-MCP..

Ud fra de tal jeg plottede ind dengang kunne man se, at La og Ce udgjorde ca 67% af værdien på det tidspunkt, og det er altså disse to elementer, der nu er faldet næsten 25% i pris siden da. Jeg vil lige igen gøre opmærksom på at jeg ikke forventede/forventer priserne bliver på dette høje niveau, men at det blot er et øjebliksbillede af værdien og specielt værdifordelingen.

Selvom prisfald på kort sigt sandsynligvis vil være negativt for selskabernes kurser, mener jeg faktisk det er det bedste, der kan ske for dem på lidt længere sigt. De vanvittige prisstigninger har presset de industrier, som anvender RE i deres produkter, og fører til massive investeringer i at finde alternativer til RE, og flytning af produktion til Kina. Sidstnævnte konsekvens mener jeg i øvrigt er Kinas primære mål med deres skatter og eksport kvoter på rare earth, og lige nu ser det ud til at virke. Producenter af bla permanente magneter er flyttet eller overvejer at flytte produktion til Kina, inkl. en af de største, Hitachi Metals.

http://www.deccanherald.com/content/185303/shift-ratt..

LYI, MCP, Rare earth
23/8 2011 13:37 Nippon1976 045467Jeg Solgte ud lige efter regnskalb og følger chartne lidt fra sidelinjen og afventer entry. Entry vil garanteret også betyde stigende priser, så skal nok smide lidt tekst når den begynder at bliver spændende igen.24/8 2011 19:30 le 045518rigtigt fint at du følger med i priserne

jeg har ikke rigtigt fået rare earth priserne ind i mine databaser24/8 2011 19:35 le 045519jeg opfatter priserne på rare earth som værende inde i en boble, der er ved at springe

derfor investerer jeg ikke i sektorenTRÅDOVERSIGT