Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Euroen bryder sammen...


45503 Spekulant.dk 24/8 2011 11:07
Oversigt

... det mener bl.a. Alan Greenspan er højest sandsynlig.

http://epn.dk/tema/gaeldskrise/article2523343.ece

Gad vide hvordan økonomierne i Europa havde haft det i dag uden euroen?

Gad vide om der kunne være sparet milliarder og atter milliarder uden en gigantisk ressourcedræbende institution?

Pengene der er brugt og fortsat bruges på det projekt, kunne være brugt langt bedre andre steder; bl.a. færre udgifter til EU-borgerne med øget konkurrencevne til følge. De få ting (bl.a. diverse standarder) som er kommet borgerne til gavn i EU-regi, kunne være gennemført med en langt mindre administration.

Er ikke ude på at såre eller provokere de af jer som er ansat i EU-regi som følger debatten her. Men helt ærligt, føler I selv, at I er jeres løn værd og at I gør en stor forskel som kommer borgerne i EU til gavn?

Det kunne blive et smukt og tiltrængt blodbad, hvis EU blev udsat for lean m.m.; sorry to say...

--
Aktier og investering ' http://www.spekulant.dk
Guide til investeringsbøger ' http://www.aktieplus.dk/boger.php
Guide til Daytrading med Kozok ' http://www.spekulant.dk/kozok



24/8 2011 12:05 Conner 445505



Mr. Greenspan har da ret, men ser vi ikke det samme i USA, hvor Californien også har massive problemer. Californien kan vel sammenlignes med Spanien (i den nuværende situation).

Og hvor har de travlt i US, med at pege på andre steder, hvor der er problemer, de skulle se at få rydet op på hjemmebanen, før de peger fingre.

Og ja, vi kan alle yde en spids eller to mere.



24/8 2011 13:14 145508



Det er uden sammenligning et af de største politiske projekter, der således er ved at bryde sammen. Den europæiske politiske elite har så meget politisk kapital bundet op i Euroen at det forekommer utænkeligt at se dens sammenbrud.

Men noget tyder på at det er præcis dette vi er vidner til. Nogen taler om EuroBonds, nogle taler om Euro1 eller 2. Spindoktorer i hobetal vil blive ansat til at iklæde denne fiasko en guldkjortel.

Det er uoverskueligt - for at sige det mildt - hvis euroen bryder sammen og de gamle valutaer skal genindføres.



24/8 2011 19:14 le 245517



nu skal man nok være lidt forsigtig med at være alt for pessimistisk

euroen og euroland er trods alt et resultat af en lang proces, hvor man sikrede et fredeligt europa efter de to frygtelige verdenskrige og som har lange rødder tilbage til de spæde efterkrigsår

nu hvor aktierne korrigerer og man snakker så meget om gældsproblemer er der en tendens til at miste overblikket over hvad det er det hele drejer sig om

jeg må indrømme at engang i 1992 troede jeg heller ikke på euroen og jeg var også imod EU helt tilbage i 1976, men trodsalt tror jeg man skal være forsigtig med at dødsdømme det pga de seneste gældsproblemer, der nok bliver blæst for meget op

fejlen var nok at man har lukket for mange fattige lande ind, bl.a. grækenland og østeuropa - det burde man ikke have gjort

men jeg tror nu på at EU får løst problemerne



24/8 2011 20:31 Conner 245526



Man skal altså heller ikke være bleg for at indrømme, at Grækenland kan skabe store problemer, uanset hvor lidt de end fylder i store EU-billede.
Finnerne vil have pant for deres medvirken, så bebygnder de andre også, at sidde lidt uroligt i stolen, for når finnerne kan, så må de også hellere, da de jo skal forsvare deres handlinger over for vælgerne. Lige så langsomt begynder den store enighed at smuldre.
Hvorledes ser sammenholdet ud, når der skal hjælpes eller støttes i de andre lande.
En græsk stat på EU støtte, hvor gulvtæppet bliver revet væk under dem, ja det koster i mange græske banker. Staten vil ikke være i stand til at udbetale lønninger, al offentlig byggeri m.v. bliver sat i stå. Alle disse medarbejdere der får deres løn fra det offentlige (incl pensionisterne), vil ikke kunne betale husleje osv. De går i banken for at få hjælp, og vil efter al sandsynlighed få det, men det kommer til at koste bankerne, også i form af tvangsauktioner. Da alle banker i hele verdenen er fedtet ind i hinanden, så vil det koste tab i større eller mindre grad. Mistroen vil være stor, for hvem har meget i klemme - interbankmarkedet vil være dybfrossent. Dertil skal lægges de EU penge som allerede er smidt efter projektet, de er også væk.
Siden fredag er den effektive rente på 2-årige statsobligationer steget fra 35 pct. til 42,8 pct. Alene onsdag er renten foreløbig steget 3,2 procentpoint. Der er altså rigtig stor tvivl, for hvem siger ja tak til de rentesatser, hvis ikke der er rigtig stor risiko for at miste det hele.

Det storeforkromede overblik. Ja, det går egenligt ganske fornuftigt med verdenshandlen. Det økonomiske verdensbillede er ganske vist forrykket sig, i forhold til vi kendte for ti år siden, men Columbus havde også et andet verdenskort, end det vi kender i dag. Tingene udvikler sig, og så må man følge med.
På trods af at det går ganske fornuftigt med verdenshandlen, så er der altså ting der kan forårsage, at det i morgen måske ser anderledes ud, og her kan Grækenland være kimen til dette.

Grækenland er ikke større end EU kan betale deres gæld, men er det rimeligt?.
Hvad sker der med Euro projektet hvis et land ikke kan være med mere?.
Skal de andre grise også på den sorte liste, eller hvorfor skal de ikke, når de nu også kan være kimen til uro?.
Kan Euroen overleve, med Grækenland?
kan Eroen overleve med de andre PIIGS?
Der er rigtig mange spørgsmål, og jeg har garanteret ikke fået en brøkdel med.

Der skal altså vilje og handlekraft til, hvis tingene skal gå i den rigtige retning, og lige nu så siger renterne på græske Obligationer hvis mere, end hvad man kan læse i avisen, eller se på TV.

Så jo, der er grund til pessimisme, men også grund til at holde hovedet koldt.

Mvh







25/8 2011 14:53 McJanus 345582



Grækenland kan ikke reddes - de må redde sig selv gennem udtræden af Euro'en, indførsel af Drachmar'en og lade valutakursen flyde.
Det vil sætte dem voldsomt tilbage, men også give dem en form for frihed til at styre tilbage på sporet. En proces som nok vil tage en generagtion eller to.

Når det sker træder en slags gældssanering i kraft. Stort set samtlige græske statsobligationer vil være værdiløse. De græske banker må nationaliseres da den finansielle infrastruktur ellers bryder sammen.

Så flytter aben videre. En række europæiske banker og financielle institutioner - herunder ECB - står til enorme tab. Renterne vil generelt blive tvunget op, bankerne kan ikke låne til/hos hinanden. Det vil uden tvivl sende Italien og Portugal samme vej.

Euro'en ER død. Nu slås de efterladte om værdierne i boet.

Gældskrisen er gået i selvsving. Aktiemarkederne er hårdt ramt af at en masse likviditet er forsvundet - dels tvunget over i statsobligationer, dels flyttet til 'sikre havne'.

Den afsmittende virkning på forbrug, investeringer og produktion indgår i spiralen.

Jeg beklager tonen i mit indlæg, men jeg er oprigtigt overbevist om at vi i 2012 ser det helt store kollaps.



26/8 2011 15:08 butterboy 045671






26/8 2011 15:19 045673



Uffe Ellemann var en modig politiker. Han var også en klog sådan. Fatter ikke vi ikke har flere af den type.



26/8 2011 22:13 HRmunk 045690



Nyrup udstillede i 1998, at Ellemann er en letkøbt sekunda politiker. Gudske lov smed danskerne ham på den politiske mødding.



26/8 2011 22:45 045692



Den analyse og vurdering står du nok temmelig alene med. Kig på venstres stemmetal før Uffe Ellemann og efter, så ser du grundlæggelsen af et folkeparti.

En whiskey på forsiden af Ekstra bladet tippede lige præcis en håndfuld vælgere.



26/8 2011 23:31 HRmunk 045700



Whiskeyen på forsiden af Ekstra Bladet var kun prikken over i`et.

Socialdemokratiet kørte via Lejernes LO en effektiv skræmmekampagne om lejernes ruin, og huslejer som kunne stige flere hundrede procent. Hvad var den lallende amatør, den dybt arrogante Ellemann Jensens svar? Jamen han kunne sagtens forestille sig at sætte lejen fri. Det stunt kostede langt langt langt flere stemmer end whiskeyen på Ekstra Bladets forside.

Og så kommer duellerne mod Nyrup, hvor det igen og igen blev udstillet, at Ellemann er "oneliner politiker" uden substans.

Det er muligt at Ellemann kunne sælge billetter for Venstre, men hans person var samtidig venstrefløjens bedste kort for at kunne blive ved magten. Var Ellemanns flommeeuropæiske begejstring, som velvillig skødehund for de store landes politik i virkeligheden ikke mest af alt ynkelig?



TRÅDOVERSIGT