Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bankpakke 4s betydning for Max Bank - krystalkugletanker


45531 AnalyseThat 25/8 2011 00:08
Oversigt

Sidst jeg lavede en analyse af Max Bank var kursen omkring 18 og jeg roste regnskabet. Siden er der så kommet flere opgaver for banken, som f.eks. indløsning af gæld som rykker tættere på, mulig Emission som aldrig kan lade sig gøre med nuværende kurs 9 og selvfølgelig det altoverskyggende problem som Bankpakke 4 nu giver en ny drejning: de statsgaranterede lån. Max Bank har ikke nok indlån, og har derfor lånt funding hos staten billigt, men det er kun for en 3-årig periode, derefter skal de selv have fundet indlånere nok - men indlånerne står ikke i kø - selv med en rente på 4.25% har Max Bank ikke skaffet nok endnu, og det ser ikke ud til at de kan nå det inden staten vil have sine penge igen.

Max Bank har benyttet sig godt og grundigt af den slags funding. Dels fordi de har ekstremt mange kunder i forhold til deres egenkapital, stort udlån og har skulle vise sig som en mellemstor stabil syd-vestsjællandsk bank ved at kunne sige at de har stor likviditsmæssig overdækning.

Der er stadig ikke noget galt med bankens indtjening. De scorer for at sige det mildt kassen på at være en "anderledes" dyrere bank og er stadig et velfungerende pengeinstitut med godt styr på risiko og en god spredning af kunderne i forskellige klasser. De har haft en del nedskrivninger på erhverv og med overtagelse af Skælskør Bank har de så ikke formået at få nedbragt andelen af landbrugsudlån væsentligt, men andelen er ikke alarmerende. De har for at sige det på godt dansk en efterhånden helt normal bankforretning som burde køre som alle andre. Grundet deres forholdvis store forretningsomfang, skal de ikke ud og skaffe kunder, men kan tillade sig at være helt ligeglad med priserne, forholde dem høje og koncentrere sig om at få indlån (som går mindre godt), højst mulig fortjeneste på deres alt for mange kunder og mindst mulig tab på de kunder der lider. Det er ikke selve forretningen som er problemet, det er at det haster så pissemeget med at få indlån som giver dem et problem.

Der er så lige det ekstra men: .... Værdien er 67 mio på aktiemarkedet. Det er helt sindssygt at en bank som har styr på lortet har den værdi, men det skyldes nok at der er lort på styret. Ja, eller det var der indtil Bankpakke 4.

Bankpakke 4, som forhåbentlig kommer her om 9 timer, ændrer forudsætningerne for prissætningen af Max Bank, og nok også andre banker med samme problem med funding.

Max Bank bliver simpelthen påhægtet en medgift ved en fusion med en "sund bank". Dvs. reelt bliver der budt på banken af en anden bank til en overkurs, og aktionærerne kan tjene penge, den sunde bank får de statsgaranterede lån og skal IKKE som Max Bank skal p.t. ud og finde penge ved at give 4.25% på indlån som de ikke har haft særlig god succes med. Da Max Bank ikke kan finde 1 mia. i indlån, så tilbyder Bankpakke 4 altså en sund bank at overtage banken, og de skal så IKKE igennem det som Max Bank kæmper med. De må gerne få forlænget de statsgaranterede lån, og endda overtage de seniorlån som staten har i banken til en lille merrente.

Så simpelt ser det ud som situationen er nu. Med den lave kursværdi kan Max Bank ikke lave en ny Emission som skal give 250 mio. Det vil udvande aktionærerne alt for meget og vil nok også være en umulighed, men hvis kursen stiger til omkring kurs 60 er situationen pludselig en anden, og det er det som er utopi, men godt kan forrykke krystalkuglen som ellers siger:

MAX BANK ER FÆRDIG SOM SELVSTÆNDIG BANK, DE BLIVER OVERTAGET INDEN UDLØB AF STATSGARANTIEN.

Med den medgift, som reelt vil betyde at Max Bank er en lækkerbidsken for alle banker at overtage, løser man alle problemer, og det gode er at aktionærerne vil få penge for banken. Om det giver et kursløft til kurs 30-60 som jeg håber i første omgang, når der er regnet på den værdi som Max Bank har, eller om jeg spår helt hen i vejret må vi se de næste par måneder, men som det er nu handlet Max Bank i kurs 9, markedsværdi 67 mio. og med det statsgaranterede sværd hængende over hovedet som siger 75% risiko for overtagelse af Finansiel Stabilitet ved udgangen af den statsgaranterede periode, alternativt opkøb til 0,-. Nu kommer der så med Bankpakke 4 pludselig en ny situation.

- og så nu ser det pludselig lysere ud for os aktionærer, meget lysere.



25/8 2011 09:27 collersteen 045553



Meget spændende betragtninger AT.

Bliver det virkelig som beskrevet? Det virker jo meget ulogisk og inkonsistent ift. den hidtidige praksis i diverse bankpakker, at man (staten) på den måde sender en pose penge efter banken samtidig med at aktionærerne går fri? Altså at staten tager tabet og aktionærerne går fri - groft sagt.



TRÅDOVERSIGT