Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

fremtid


45611 Moneyloss 25/8 2011 22:14
Oversigt


Jeg overvejer at købe en sjat aktier i Vestas i nuværende niveau da jeg ligesom flere mener at Vestas må være ovre det værste. Og hvis man ser 3-4 år fremad må verden vel se noget anderledes ud og forhåbentligt med Vestas solidt plantet i vindmølle markedet.

Der er nok ingen tvivl om at Vestas står til at få mester-klø på offshore markedet. Siemens og Repower samt de franske selskaber rydder bordet. Hvis Vestas er heldig kan de måske gafle lidt offshore i Belgien og Tyskland hvis ellers ikke de aflyser. I USA vil der måske også blive muligheder. En anden offshore man kunne håbe på er new zealand men efter at siemens har taget en ordre i Kina står de måske stærkere end Vestas til at nappe ordren i new zealand. Men alt i alt målt over de næste 3-4 år står Vestas helt uden for offshore markedet. Fra 2015 må der dog forventes at Vestas er tilbage igen på offshore for alvor.

Så Vestas udvikling de næste 3-4 år er primært styret af deres onshore møller. I 10 år har vi set hvordan Vestas ikke har været et profitabelt foretagene, aktiekursen er ikke meget højere end fra start og man har aldrig udbetalt udbytte. I samme periode er der vel udstedt nye aktier for noget i retning af 10-12 mia kr. Det har altså været helt ufatteligt dyrt som investor at være med i Vestas. Hvis man medregner den udvanding af aktier der er sket de sidste 10 år har man vel med nuværende kurs tjent et rundt 0 på sin investering. Medregnes inflation har man tab.

Hvad med fremtiden ? Kan man ikke forvente at nu hvor Vestas har etableret sig med produktionsfaciliteter de fleste steder at udgifterne endelig må falde lidt ?? Eller at udgifterne i hvert fald udgør en fortsat lavere %del af omsætningen ? Selvfølgelig er man nu gået over til at bruge massevis af penge på forskning men man må da vel forvente at på et eller andet tidspunkt så begynder alle disse investeringer at forrente sig ??

Jeg mener i hvert fald at det vil være sygt hvis Vestas om 5 år stadig ligger i samme kursniveau og stadig ikke udbetaler noget udbytte til deres aktionærer.

Men hvad...jeg har i hvert fald købt 1000 aktier idag...så får vi se.

Og mon ikke snart vi får nogen teknologiske nyskabelser fra Vestas. Alle de andre laver jo gearløse møller og andet sofistikeret udstyr mens Vestas fortsat laver gode gammeldags møller med gear som de har set ud de sidste 10 år. Med 2000 mand ansat i forskning kommer der nok noget på et tidspunkt. Jeg satser i hvert fald på at der snart må komme noget - det kan ikke passe at alle disse mennesker ikke kan opfinde et eller andet :)






25/8 2011 23:20 troldmanden 245612



Hej Moneyloss

Korrekt. Offshore får de kun en mindre bid af de kommende 2-3 år. Jeg har dog kendskab til vestas projekter på 1000mw og så får de nok også lidt jeg ikke har kendskab til. Så lidt skal det trods alt nok blive til.

Blot fordi Vestas stadig bruger gear i deres møller betyder det ikke at de ikke er sofistikeret. Vestas har netop præsenteret en ny gear type til deres 2mw platform. De har installeret 7800 møller på 2mw platformen over de seneste mange år. I disse møller er der en masse forskellige gearkasser og lejer. Vestas køre 24/7 monotoerring på disse møller. Og de har derfor fortaget en stor analyse af hvilke gearkasser der performer bedst og om der er del elementer i andre gearkasser der performer godt.

De har så designet en ny gearkasse som er mere kompakt, vejer mindre og kan klare en større belastning så man bla kan sætte en større rotor på som endda kan klare mere vind. Den nye gearkasse kan leveres fra primo 2012 sammen med deres nye "gridstreamer" koncept hvor også generatoren er blevet forbedret.

I alt betyder det at den nye V100 2,0 gridstreamer kan producere 15% mere energi end den gamle V90 1,8mw mølle. Og den nye V90 2,0 kan producere 10% mere energi end den gamle V80 2,0. Og det vel at mærke uden de nye vindmøller koster tilsvarende mere.

Har indlæget været længe undervejs. Du overvejer at købe aktier øverst i indlæg og sidst i indlæget har du købt

Blot til info hvis du ikke er klar over det.

Når man starter en ny råd så har man mulighed for at "tagge" den med det selskab man skriver om. Altså så Aktie kurs vises og tråden lettere kan findes via tag liste/søgning.
Lige under der hvor man skriver sit indlæg er der en linje der står "tags". Hvis du der skriver f.eks "Vestas" og trykker på "vestas" som dukker op på linjen så har du tagget tråden






26/8 2011 00:27 Moneyloss 045616



ha ha ja indlægget var længe undervejs. Havde det først i et word dokument men er gået til og fra hele dagen og fik altså købt undervejs :)

Ja jeg forstår godt at V90 producerer mere end V80 - det har jo noget med vingefanget at gøre. Men hvis man nu udstyrede dem med samme vingelængde vil den forbedrede generator med gridstreamer og forbedrede gearkasse så også producerer mere end før ?? Det tvivler jeg på.

Ja jeg syntes ellers jeg taggede den med vvs men var måske forkerte forkortelse



26/8 2011 00:47 troldmanden 145617



Ja isoleret set så vil den nye gridstreamer også producere mere idet der bla er et lavere tab i den permanente magnet generator end den gamle generator. Og så kan gearkassen klare et højere tourqe så der som sagt kan komme længere vinger på uden man skal forstærke en masse andet. Faktisk betyder det fundamentet kan laves lidt mindre og er dermed billigere. Dertil er der en fuld konverter som betyder at den tilhørende transformator station også kan laves billigere.

Så der er altså en række forskellige gevinster ved det nye design af drivtoget

Tickeren for Vestas er ikke vvs men vws. Men du kan også blot skrive navnet Vestas så kommer den frem



TRÅDOVERSIGT