Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Evaluering af bank-aktie


45802 hojlund 29/8 2011 22:13
Oversigt

Er endelig ved at få nosset mig sammen og finde tid til at handle, og derfor kunne jeg godt tænke mig at høre lidt om jeres tanker ifht. hvilke poster/nøgletal der er vigtige når man skal evaluere en bank/sammenligne den med andre banker.
Det skal siges at jeg ønsker at investere ud fra en value-baseret strategi med middel/lang løbetid.

Desuden, hvordan ser i outlooket for den finansielle sektor, og i særdeleshed danske bank?



30/8 2011 00:19 Occam 345807



Den mest interessante post ville være "Hensættelser til tab på udlån". - Hvis man kunne stole på den! Men erfaringerne fra Amagerbanken og Fjordbank Mors viser, at det kan man ikke - i hvert fald ikke i alle banker.

Det var uhyggeligt at se, hvor hurtigt de to banker gik ned. Efter at der i flere år havde været opmærksomhed på deres solvens - i mange regnskaber og tegningsprospekter, så opstod der pludselig en hovsa situation. "Hovsa vores store kunder er insolvente. Hovsa, hovsa, det er vi sørme også selv. Jamen, så er egenkapitalen væk." Men i virkeligheden skete det jo ikke lige pludseligt, at ejendoms- og jordspekulanternes forretninger blev usunde. Det var alle de forudgående bankregnskaber, der var forkerte.

Jeg ser outlooket som meget dystert. 2008-2009 var bunden i en Kuznets cyklus. Det er den værste type krise. Det var en ejendomsboble, der brast. Der skal virkelig destrueres kapital. Jeg tror, at der mangler mange afskrivninger endnu. Men staterne har udskudt krisevirkningen ved sætte renten ned til næsten nul.

Jeg tror, at der er en regulær risiko for, at alle store banker kan blive overtaget af staten, og aktiekapitalen skrevet ned til nul. Så man skal have en rigtig flot risikopræmie for at købe bankaktier.



30/8 2011 08:47 245812



Som Privat investor har man skulle lære nye mere komplekse nøgletal når man investerer i Bankaktier. Likviditet og Solvens er to af dem der har stor betydning. Banker handler ikke så meget om indtjening men om overlevelse, det kan gøre det til en problematisk oplevelse for de private investorer.

I særdeleshed Danske Bank lider af The Trifecta from Hell. Eksponering mod Danmark (officielt i recession)
Eksponering mod Irland (Gældskrise ramt)
Eksponering mod Realkredit (Alle boblers moder)




30/8 2011 10:33 hojlund 045816



@ occam, kan du linke mig til mere info om en kuznets cyklus?

Iøvrigt, tak for hurtig feedback, ved godt at outlooket for danske bank er negativt set ifht eksponeringen i ovennævnte markeder - hvilket niveau mener i aktien skal i før præmien opvejer risikoen?



30/8 2011 11:11 Occam 045817



Lars Tvede fortæller om konjunkturcyklerne i "Børshaj". Der er både lidt teori, men også den personlige oplevelse af at stå eksponeret i markedet, når bølgen kommer rullende.

Han beskriver konjunkturcyklerne mere udførligt i "Supertrends".



30/8 2011 12:51 Kristensen 045819



Hej hojlund!

Jeg kan se at du er forholdsvis ny, så jeg ved ikke om du har været i grupperne og kigge. Du kan evt. starte med at gennemlæse indlæg (og links) der, da fiansnaktier/bankaktier, tidligere er blevet diskuteret en del og så er du hvert fald kommet et godt stykke videre.

Har du spørgsmål du spørgsmål til nogle af indlæggene i grupperne mv., kan du poste dem her :)



30/8 2011 12:52 Kristensen 045820






30/8 2011 13:37 hojlund 045821



Hej Kristensen


Tak, har kigget med herinde et stykke tid men synes det er ret uhåndgribeligt at gå igang med selve analysen, istedet for bare at "shoppe" rundt i debatten. Anyways, vil kigge på den gruppe der til fyraften.



TRÅDOVERSIGT