Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Politik er bare en videreførsel af krig med andre midler


46008 akademikeren 3/9 2011 08:00
Oversigt

I Financial Times er der en opsigtsvækkende artikel, der handler om at EU trojkaen er udvandret fra forhandlingerne med Grækenland, fordi man ikke ønsker at skære langt nok ned i budgetterne. Den græske økonominister har bagefter afkræftet at Grækenland ønsker yderligere stramninger.

På den måde balancerer både euroen og den europæiske økonomi på en knivsæg og det gode spørgsmål er, hvem har lige nu mest at tabe. Grækenland eller EU.

Baggrunden for uenigheden mellem grækenland og eu er simpel. Den første aftale der blev indgået krævede et underskud på max 7,6 af BNP i år, men på grund af recessionen vil de samme tiltag som man fik besluttet i første omgang ( som fik grækerne i gaderne til store demonstrationer og gade uroligheder) kun bringe underskuddet ned på 9% af BNP.

EU presser for flere reformer og flere afskedeigelser og mere salg af statslige aktieselskaber. Grækerne ønsker ikke at sælge deres aktiver i et brandudsalg. Man forstår godt begge parter, men de har taget den euopæiske økonomi og valuta som gidsler. Vi andre kan blot sidde at se på i vores lokale valgkamp, som ikke betyder det fjerneste i den sammenhæng. EU samarbejdet er slet ikke, heller ikke denne gang, et tema i valget.

Det klogeste den danske befolkning gjorde var at sige nej til Euroen, hvilket var lidt af en bedrift da den samlede politiske elite har investeret alt i dette projekt. Heldigvis var befolkningen klogere end politikerne.

Der er også på de samme linier uro i Italien om manglende reformvilje. Det ser ikke godt ud for de næste uger på aktiemarkedet på den makroøkonomiske front. Skal vi se CDS stige igen i PIIGS?3/9 2011 08:28 Moneyloss 146009hele euro-samarbejdet er en total dødssejler. Jeg stemte i sin tid netop nej til euroen fordi det jo er tosset at den europæiske centralbank skal styre renterne i europa selv om økonomien i Danmark måske er dårlig men god i Tyskland. Det siger sig selv at når der er så stor forskel på landene især mht. arbejdsmarkedet, konkurrence-evne etc. så er det umuligt at styre det fra centralt hold. Og det har vi så set - den lave rente pga. gode tider i Tyskland, UK osv. har skabt et byggeboom og kæmpe forbrug i lande som Spanien, Grækenland etc. - men disse lande var ikke årsagen til den lave rente. De udnyttede den blot. I dag ser man så virkeligheden - deres produktivitet og konkurrencekraft er helt i bund.

Nej drop euroen og lad landene igen få deres egne valutaer som kan svinge op og ned afhængig af deres konkurrencekraft. Tyskland bør som eneste land beholde valutaen.3/9 2011 08:42 akademikeren 046010Fælles valutapolitik uden fælles finanspolitik er dømt til at fejle. Men Euro projektet er nok for stort til at fejle, men det bliver lidt af en manøvre at komme ud af dette morads nu.3/9 2011 21:42 Occam 146024At nå den rigtige konklusion med de forkerte argumenter er ikke klogskab, men held.

(@Aka: "Det klogeste den danske befolkning gjorde var at sige nej til Euroen")TRÅDOVERSIGT